|
Egzosdan siyah duman... |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Utkukaraca67
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Mart 2016 Konum: Sirnak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2017 Saat 16:16 |
İnternette göremedim
|
|
407 ERHAN
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Teşekkürler kardeşim
|
|
BİR DOST BULAMADIM, GÜN AKŞAM OLDU...
|
|
taksicicocuk1
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk1
|
Söylediğim rom energizer diye sarı kutu yağ katkısı var bulursan mutlaka koy dumanı kesmek için birebir biz tamirciyiz dumanı keser ucuz birşey ama bulursan bostancı sanayide olması lazım
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yok kardeşim o piyasa kullanılan katkı maddelerini kullanma boşa para verme ben denedim hiç bir faydasını görmedim açıkcası. bosh car servis varsa yakın yerlerde carbon clean yaptır. yada shell den nitro + yakıt al birde würt enjektör temizleyici kat acını 10-15 dk yüksek hızda kullan temizler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Utkukaraca67
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Mart 2016 Konum: Sirnak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
|
Bu dumanı kesen yag katkısı gerçekten işe yarıyor mu. Deneyen var mı. Kurum atıyor bildiğin bnm araç
|
|
taksicicocuk1
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk1
|
Hayırlı olsun abey
|
|
407 ERHAN
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Teşekkürler taksicicocuk1 arkadaşım ama dediğim gibi, enjektörlerin işi bitmiş artık, bazı parçaları değişince dumanı kesti ama yine de aklımda bulunsun, tekrar teşekkür ederim.
Düzenleyen 407 ERHAN - 09 Ağustos 2017 Saat 10:23 |
|
|
|
407 ERHAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Herzaman beklerim sonerim, Kastamonu ankaraya komşu sayılır, hem artık Ilgaz tünelimiz de var, koca dağı aşmak zorunda kalmayacaksın 😉 adresimde belli, Kastamonu tapu desen herkes bilir zaten, görüşmek dileğiyle kardeş, kib, by by 😊
Düzenleyen 407 ERHAN - 09 Ağustos 2017 Saat 10:29 |
|
|
|
taksicicocuk1
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk1
|
Abi rom energizer diye sarı kutu yağ katkısı var bulursan mutlaka koy dumanı kesmek için birebir mutlaka dene çok iddialı bütün sülalem tamirci oradan biliyorum
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Nedemek abi sıkıntı deil o zamanlar bende ankarada deildim :) akçakocaya tatile gittim. Nasip artık belki benim yolum düşür o taraflara ben uğrarım yanına :) sen de kendine iyi bak abicim Allaha emanet ol.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
407 ERHAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Teşekkürler Sonerim, sağolasın, temmuz ayında ankaradaydım ancak kastamonu tapunun işleri kentsel dönüşümden dolayı bayağı bi yoğun olduğu için fazla bi izin alamadım, ankarada sadece bir gün kalabildim, o da yine telaşeyle geçti, iznimin geri kalan birkaç gününü de memleketim konyada geçirdim, o yüzden yanına uğramaya hiç fırsatım olmadı Soner kardeşim, kusuruma bakma, inanır mısın aracımın balansını bile yaptırmaya fırsatım olmadı, ama hep aklımdasın, yine birgün ankaraya geldiğimde seninle tanışmaya mutlaka gelecem fakat seneye yazın ancak gelirim artık, görüşmek dileğiyle sonerim, gönüllerimiz bir olsun, kendine çok iyi bak, sağlıcakla kal, esenlikler diliyorum...
Düzenleyen 407 ERHAN - 09 Ağustos 2017 Saat 04:45 |
|
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
erhan abicim aracının düzelmesine sevindim. yakıt değerleri gerçekten çok iyi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
407 ERHAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Arkadaşlar, tekrar merhaba, çok şükür aracım düzeldi, yaklaşık olarak 4 ay filan oldu yaptıralı ancak yeni fırsatım oldu cevap yazabilmek için, aracımın enjektörlerini revize ettirdim, sadece enjektörlerin sarf malzemeleri değişti, yani iç aksamı takım olarak değişti, pompacı usta toplam 1100 tl aldı, 1000 tl malzeme, 100 tl işçilik, aracımda dumandan eser kalmadı, çekişi arttı ve yakıt sarfiyatı oldukça düştü, size şöyle söyleyebilirim, şu an motorin shellde 4,60 tl civarında, şehir içi sakin kullanımda 28-30 kuruş, uzun yolda da ortalama 90-100 km ile gidersen 18-20 kuruş yakıyor, yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi ise 100 km/5.4 litre olarak gösteriyor, çünkü şehiriçi kullanımım daha fazla, o da 25 kuruşa tekabül ediyor, yaklaşık olarak 1500 kg olan dizel bir araç için oldukça makul değerler bence...
Düzenleyen 407 ERHAN - 09 Ağustos 2017 Saat 04:35 |
|
|
|
hzr206
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Açıkçası bende de benzer bir sorun vardı enjektörün bir tanesi değişince ve ondan sonra aracımı devirli sürmüştüm enjektörlerin kurum bağlamasını tamamen gidermek için bir nebze fark etmişti şuan öneri üzerine wynns 3 etkili sistem temizleyicisini aldım deneyeceğim sonucunu buraya yazarım
|
|
noscream
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tespite katılıyorum. Büyük ihtimal enjektörler işeme yapmaya başlamıştır, işeme yapan enjektörlerin motora bir zararı varmı, bir yerde okumuştum pistonlara zarar verdiğini yazmıştı! Bunun haricinde Berner veya Würth(benim tercihim Berner gerçek anlamda fark etti, Würth attıktan sonra sanki çekişi düştü aracın) yakıt katkısı atınca düzelir, düzelmezse o zaman enjektörlere bakım yaptırmak gerekebilir. Benim araç 116binde çekişte çok az sanki düşüş var, birazda kara duman atıyor yüklenince! Usta EGR yi test etti(araç bilgisayarında da EGR hatası yoktu zaten), turboya baktı problem yok dedi, en son enjektörler kaldı!
|
|
Peugeot 407 Comfort 2007 Ekstra
|
|
Utkukaraca67
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
|
Aynı sorun bendede var en son drbimetreyi değiştirdim dumanda çekişte düzme çok olmadı. Bu hangi boru yardımcı olabikirmisiniz
|
|
Efkan
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mart 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı olay duman atma bende de var ama araç su eksiltiyor hemde bayağı çekişte sorun yok görünen su kaçağıda yok ilginç
|
|
seiko35
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardesim depoya kurum temizleyici attir sorun cozulur bi kac defa kullan
|
|
boran04
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2015 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum siyah duman olayını yaşadım. benim biraz farklıydı. çekiş düşmüştü, 5. vitesle bitirdiğim rampayı iki ile zor bitiyordum. servis olmadığı için bir kaç usta ona buna para kimi enjektör kimi turbo kimi filtre dedi ona buna para derken 500 tl mi gitti. bu forumda bir arkadaşın tavsiyesine uydum burda buldum çözümü :) egr walf ile bunu turboya bağlayan demir borular var onların biri çatlamıştı parçayı serviste sordum 1200 tl artı işçilik dediler ben de sanayii ustasına çaktırmadan 50 tl verdim buna birşeyler uyarla dedim bu senin mesleğin dedim biraz gaz verdim gitti doblonun borusunu buna kaynak yaptı 50 tl de işçilik şuan araba eskisinden daha iyi :)
|
|
407 ERHAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Çok teşekkür ederim kardeşim, yağ eksiltme de yok, iyi günler, sağoalsın...
|
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |