![]() |
|
Hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 Saat 13:28 |
aynen öyle hocam atmosferik bizim makineler :)
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bildiğim kadarıyla termostat elektronik bi parça değil genleşme ile açılıp kapanır. Hararet müşiri ise sadece ısıyı ölçer sürücüye bilgi verir veya fan açar.Yanlış mıyım?
|
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*eğer devirdayım pompası sağlamsa (fanı açın içerden eğer sıcak hava uflüyorsa sağlam) *radyatörün üzerinde müşür var sıçaklığı ölçer termostada iletir motorun içine giren su hortumunun dibinde oluyor genelde oda sağlamsa fanı açar motor ısısı düşer. size sadece suyunu kontrol etmek düşer.
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Teşekkür ederim. Fan açma olayı hararet müşiri ile mi alakalı?
|
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
yok hocam sadece suyunu yağını anormallik hisstiğinizde kontrol edin yeterli.
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bazen 110 u buluyor, markete gidip döndüğümde "sıcak havalarda" 110 olduğunu görüyorum ama hemen düşüyor. Bir sıkıntı olur mu?
|
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
hocam doğru düşünüyorsunuz haksız sayılmazsınız ama, kırmızı antifiriz en güçlüsü o dediğinizi yapar (kalorifer peteğindeki contaları deliyor buda su kaçaklarına neden oluyor.) Mavi antirifizi su ile karıştırdığınızda bi sıkıntı çıkmaz senelerdir onu kullanıyorum daha bi sorun çıkartmadı. hararet kısmına gelince antifiriz geç ısındığı için 100'ü vurmaz hocam. ama su ile 90-100 arasında olması sürekli normal 100'ün altında olursa eğer sıkıntı zaten... MOTORUN ISISININ YÜKSEK OLMASI YAKIT İÇİN İYİ MOTOR İÇİN İYİ DEĞİLDİR.
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Uzun zamandır antifiriz kullanılmıyorsa zarar vermez mi tesisata ben öyle biliyordum kaçaklar oluşturuyormuş borularda... Ayrıca benim 307 de trafikte olduğum zamanlar havalar sıcakken sürekli 100 de çalışıyor hızlı gidincede 80 civarında oluyor derece.. Ustama sordum peugeotlar böyle 100 geçmezse sıkıntı yok dedi 2 yıldır hiç bişeyde yaşamadım
|
|
![]() |
|
4 l,itre alır karıştırırsın suyla fan açma 90 - 100 arasıdır ama daha geç ısnır motorun ısınma dilimi biraz uzun olunca sana geç açıyor gibi gelir bu seferde bence 4 litre mavi antifiriz alıp koy bi dene...
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
Kac litre antfriz konur ve ilk fan kaçta calısır
|
|
![]() |
|
*radyatördeki su düzeyini kontrol edin eksik olabilir.
*antfiriz koyun daha geç motor ısınıcaktır. *termostata baktırın eğer dediğiniz gibi önceden yapmıyor diyorsanız termostat yada devir dayım pompası geç görevini yerine getiriyordur. yok eğer kışdan bahsediyorsaız kışın hararetın geç 90'ı 100'u vurması normal havalar soğuk... benim tavsiyem ilk iki seçenek nekadar kurcalarsanız okadar arıza çıkar pejo nazik araba diğerleri gibi deil :)
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
iso307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2012 Konum: İYİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Devirdaim pompası kanatçiklarının aşınmasından dolayı olabilir.
|
|
ismail307
|
|
![]() |
|
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
zaten 90 geçip 100 geldiğinde fan devreye girip hemen soğuyor zaten peki kurcalamayalım o zaman dediğiniz gibi 100ü geçmesinde bu sekilde sorun değilse kullanmaya devam tsk ederim ilginiz için sağolun gercekten
|
|
![]() |
|
D.EAGLE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2013 Konum: UŞAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
aynı sorun bende de vardı hocam 3 kere servise gittim geldim ancak çözdüler fan müşürü 206 lar 100 de açıyor fanı dedi bana da bende çok rahatsız oldum bu durumdan daha sonra aracı bilgisayara soktu bu 90 da açması için bi ayar felan yaptı bence o şekilde yaptır hem için rahat olur hemde gözün devamlı göstergede olmaz.
Düzenleyen D.EAGLE - 09 Mayıs 2014 Saat 22:13 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bence hiç ellemeyin 100 geçerse o zaman müdahale edersiniz, fan açıyor sıcaklık düşüyorsa gayet sağlıklıdır, bazı kullanıcılar hararetten korktukları için 70-80 derecede çalışmasını daha sağlıklı sanıyorlar, (eskiden bende öyle sanıyordum) halbuki hem yakıt yönünden hemde motor ömrü yönünden daha sağlıksız
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
servistemi yapılır bu dediğiniz uygulama yoksa servis dişi usta tamircilermi
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Peugeotlae icin bu durumun normal oldugunu soylerler.fazla takilmayin derim ancak rahat edemeyecekseniz fanın daha erken derecelerde acilmasini saglayabiliyolar o sekil bisey yaptirabilirsiniz
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
yani çalışıyorsa kurcalama diyorsun :) normalse iyide neden bazılarında o kadar gezilmesine rağmen hararet göstergesi 90 bile ulaşmıyor termostatlarımı kapalı acaba
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Daha öncesi için bir şey diyemem ama dur kalklarda 100 dereceyi bulması çok normal, benimde kullandığım eski 206 aracımda aynı şekildeydi, hem forumdan hemde servisten durumun normal olduğunu öğrendim, 4 yıl boyunca o şekilde kullandım, hatta uzun yolculuklarda çok uzun yokuşlardada 100 dereceyi buluyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
100 geçmiyor ama daha once böyle birsey yoktu istediğin kdr 1 yada 2. vitesde git 90nı geçmezdi fan sesini duymazdım yani hic 100 e geldiğinde fan devreye girip hemen 90 na iniyor ama dediğim gibi daha önce böyle birsey yoktu
Düzenleyen 206x-line - 09 Mayıs 2014 Saat 21:48 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |