Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hararet

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35045
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 00:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hararet
Mesajı Yazan: 206x-line
Konu: Hararet
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 21:38
araç 2004 14 benzinli 206x daha once böyle bir sorun yoktu ama artik hararet göstergesine bakıp duruyorum arkadaşlar araç 1 -2km gidince isiniyor 90 geliyor tamam bu normal deniliyor peki 1 yada 2 vitesde hararet göstergesi 90 dyken birde bakıyorum 100 dayanmış hemen fan devreye giriyor soğutuyor ama malum İstanbul trafiği 1-2-1-2. vitesle trafikte hareket ediyorsun ve hararet 90la 100 arası fan sogutmasiyla isinip soğuyor bunu sebebi nedir müşürdenmi yoksa başka birseydenmi ne yapılsa  geçer.................... tskler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 21:43
100'ü geçmiyorsa sorun yok ama 100'ü geçiyorsa müdahele etmek lazım

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 21:48
100 geçmiyor ama daha once böyle birsey yoktu istediğin kdr 1 yada 2. vitesde git 90nı geçmezdi fan sesini duymazdım yani hic 100 e geldiğinde fan devreye girip hemen 90 na iniyor ama dediğim gibi daha önce böyle birsey yoktu

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 21:55
Daha öncesi için bir şey diyemem ama dur kalklarda 100 dereceyi bulması çok normal, benimde kullandığım eski 206 aracımda aynı şekildeydi, hem forumdan hemde servisten durumun normal olduğunu öğrendim, 4 yıl boyunca o şekilde kullandım, hatta uzun yolculuklarda çok uzun yokuşlardada 100 dereceyi buluyor.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 21:59
yani çalışıyorsa kurcalama diyorsun :) normalse iyide neden bazılarında o kadar gezilmesine rağmen hararet göstergesi 90 bile ulaşmıyor termostatlarımı kapalı acaba

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 21:59
Peugeotlae icin bu durumun normal oldugunu soylerler.fazla takilmayin derim ancak rahat edemeyecekseniz fanın daha erken derecelerde acilmasini saglayabiliyolar o sekil bisey yaptirabilirsiniz

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 22:08
servistemi yapılır bu dediğiniz uygulama yoksa servis dişi usta tamircilermi

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 22:09
Bence hiç ellemeyin 100 geçerse o zaman müdahale edersiniz, fan açıyor sıcaklık düşüyorsa gayet sağlıklıdır, bazı kullanıcılar hararetten korktukları için 70-80 derecede çalışmasını daha sağlıklı sanıyorlar, (eskiden bende öyle sanıyordum) halbuki hem yakıt yönünden hemde motor ömrü yönünden daha sağlıksız

Mesajı Yazan: D.EAGLE
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 22:12
aynı sorun bende de vardı hocam 3 kere servise gittim geldim ancak çözdüler fan müşürü 206 lar 100 de açıyor fanı dedi bana da bende çok rahatsız oldum bu durumdan daha sonra aracı bilgisayara soktu bu 90 da açması için bi ayar felan yaptı bence o şekilde yaptır hem için rahat olur hemde gözün devamlı göstergede olmaz.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 22:23
zaten 90 geçip 100 geldiğinde fan devreye girip hemen soğuyor zaten peki kurcalamayalım o zaman dediğiniz gibi 100ü geçmesinde bu sekilde sorun  değilse kullanmaya devam tsk ederim ilginiz için sağolun gercekten

Mesajı Yazan: iso307
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2014 Saat 23:01
Devirdaim pompası kanatçiklarının aşınmasından dolayı olabilir.

-------------
ismail307

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 12:51
*radyatördeki su düzeyini kontrol edin eksik olabilir.
*antfiriz koyun daha geç motor ısınıcaktır.
*termostata baktırın eğer dediğiniz gibi önceden yapmıyor diyorsanız termostat yada devir dayım pompası geç görevini yerine getiriyordur. yok eğer kışdan bahsediyorsaız kışın hararetın geç 90'ı 100'u vurması normal havalar soğuk... benim tavsiyem ilk iki seçenek nekadar kurcalarsanız okadar arıza çıkar pejo nazik araba diğerleri gibi deil :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 15:18
Kac litre antfriz konur ve ilk fan kaçta calısır

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 09:08
Orjinalini yazan: 206x-line 206x-line Yazdı:

Kac litre antfriz konur ve ilk fan kaçta calısır

4 l,itre alır karıştırırsın suyla fan açma 90 - 100 arasıdır ama daha geç ısnır motorun ısınma dilimi biraz uzun olunca sana geç açıyor gibi gelir bu seferde bence 4 litre mavi antifiriz alıp koy bi dene...

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: tolga.onal
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 10:39
Uzun zamandır antifiriz kullanılmıyorsa zarar vermez mi tesisata ben öyle biliyordum kaçaklar oluşturuyormuş borularda... Ayrıca benim 307 de trafikte olduğum zamanlar havalar sıcakken sürekli 100 de çalışıyor hızlı gidincede 80 civarında oluyor derece.. Ustama sordum peugeotlar böyle 100 geçmezse sıkıntı yok dedi 2 yıldır hiç bişeyde yaşamadım 

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 10:48
Orjinalini yazan: tolga.onal tolga.onal Yazdı:

Uzun zamandır antifiriz kullanılmıyorsa zarar vermez mi tesisata ben öyle biliyordum kaçaklar oluşturuyormuş borularda... Ayrıca benim 307 de trafikte olduğum zamanlar havalar sıcakken sürekli 100 de çalışıyor hızlı gidincede 80 civarında oluyor derece.. Ustama sordum peugeotlar böyle 100 geçmezse sıkıntı yok dedi 2 yıldır hiç bişeyde yaşamadım 

hocam doğru düşünüyorsunuz haksız sayılmazsınız ama, kırmızı antifiriz en güçlüsü o dediğinizi yapar (kalorifer peteğindeki contaları deliyor buda su kaçaklarına neden oluyor.) Mavi antirifizi su ile karıştırdığınızda bi sıkıntı çıkmaz senelerdir onu kullanıyorum daha bi sorun çıkartmadı. hararet kısmına gelince antifiriz geç ısındığı için 100'ü vurmaz hocam. ama su ile 90-100 arasında olması sürekli normal 100'ün altında olursa eğer sıkıntı zaten...

MOTORUN ISISININ YÜKSEK OLMASI YAKIT İÇİN İYİ MOTOR İÇİN İYİ DEĞİLDİR. 

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: serkomser
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 12:55
Bazen 110 u buluyor, markete gidip döndüğümde "sıcak havalarda" 110 olduğunu görüyorum ama hemen düşüyor. Bir sıkıntı olur mu?

-------------
SEN GİDERKEN...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 12:56
Orjinalini yazan: eurest eurest Yazdı:

Bazen 110 u buluyor, markete gidip döndüğümde "sıcak havalarda" 110 olduğunu görüyorum ama hemen düşüyor. Bir sıkıntı olur mu?

yok hocam sadece suyunu yağını anormallik hisstiğinizde kontrol edin yeterli.

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:05
Teşekkür ederim. Fan açma olayı hararet müşiri ile mi alakalı?

-------------
SEN GİDERKEN...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:09
Orjinalini yazan: eurest eurest Yazdı:

Teşekkür ederim. Fan açma olayı hararet müşiri ile mi alakalı?

*eğer devirdayım pompası sağlamsa (fanı açın içerden eğer sıcak hava uflüyorsa sağlam)
*radyatörün üzerinde müşür var sıçaklığı ölçer termostada iletir motorun içine giren su hortumunun dibinde oluyor genelde oda sağlamsa fanı açar motor ısısı düşer. size sadece suyunu kontrol etmek düşer.

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:15
Bildiğim kadarıyla termostat elektronik bi parça değil genleşme ile açılıp kapanır. Hararet müşiri ise sadece ısıyı ölçer sürücüye bilgi verir veya fan açar.
Yanlış mıyım?

-------------
SEN GİDERKEN...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:28
aynen öyle hocam atmosferik bizim makineler :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net