![]() |
|
Otomatik 206 Bu Arıza Sembolü Ne Anlama Geliyor? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2013 Saat 12:41 |
Teşekkür ederim Koliva kardeşim.
Ağustos ayında memlekete giderken,uzun yol bakımı yaptırdım. Motor yağı filitre hava filitre vesaire de o zaman değişti ve bilgisayara takdırdığımda ve daha önceki bilgisayara takıldığı zamanda böyle bir hata kaydı yoktu.Bu kaydı ilk defa gördüm. Zaten şanzuman ara ara hata ışığı yakıyor,kontağı kapatıp,tekrar açtığım zaman düzeliyor,hata ışığı hani seri kış modu ışıkları, yanıp sönmeye başladığı zaman motorun çalışması değişiyor, kalkış yaparken küt diye vurma yapıyor ama kontak kapatılıp açıldığı zaman o düzeliyor.Şanzumanda daha iki selonoid valfi değişti. Şanzuman yağı değişti,o zaman bir hafta çok harikaydı. Rampalarda roket gibi gidiyordu,bir hafta sonra eski durumuna döndü,yani rampalarda vitesi düşürtmediği için araç bayıla bayıla gidiyor,ancak ben gazı köklediğim zaman roketliyor,o zamanda motor bağırıyor yakıt çoğalıyor.Başka bir şanzumancıya gittim. Bilgisayara taktı ve şanzuman yağını değiştirdi,bir tane selenoid valfi değiştirdi,şanzumana bağlı kablolar değişti,aksine o akşam memlekete doğru yola gidiyordum,daha İstanbul'u çıkmadan yine aynısını yaptı. Korka korka gittim geldim memlekete.gidiş geliş ve orada dolanmam 3000 km tuttu.Aynı şanzumancıya tekrar geldim,bu seferde bilgisayara taktı ve dediki vites şalteri ve sensör değişecek,dedim ki bunlar değişince kesin çözüm mü, garantisi yok dedi.Peki beni yolda bırakırmı böyle,bırakmaz dedi. Ben de bu senede yine memlekete gittim geldim,yolda kalmadım hamd olsun. Taaki dün o arza ışığını görüpte yolda kalanaca kadar,tabi buda şanzumandan değil, farklı arızadan dolayı.Ama peugeot 206 otomotik şanzuman arabadan çok çok soğudum.Zaten bunların şanzumanı yüz bin Km gidiyormuş,sonrada revizyon gerekiyormuş. Bir arkadaş İst Maslak'ta 2000 bib TL'ye sıfır mahiyetinde çıkma şanzuman satılıyor dedi. Ama ben o işede güvenemiyorum artık,tek çareyi satmak diye düşünüyorum. Bunu satıncada 15 bin TL'ye nasıl bir otomatik araç,ne marka ve hangisi daha iyidir diye araştırma yapmam gerekiyor.Ben debiraz engelli olduğum için bu işler bana kocaman bir dağ gibi görüyor hayırlısı bakalım.
|
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bahsettiginiz hatayi bu sorundan dolayi olustu diye bir kayit yok. Daha onceden olusmus ve kaydedilmiste olabilir. Ustaniz kaydi silerek dogrusunu yapmis. Ilerleyen zamanlarda tekrar bakarak ayni hatanin kayit edilip edilmedigine bakilmali.
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gazı yıllardır aynı yerden alıyorum,hatta mümkün olduğunca da aynı pompadan alıyorum.
2 haftada bir depoyu dolduruyorum.Opetten alıyorum. O lamba yanıp yanıp söndüğü an kenara çektim,istop ettim. Sonra marşa bastım,marş her zamanki gibi gayet güzel basıyor ancak, bu sefer çalışmadı,ben de benzine aldım,yine çalışmadı. Kaputu açıp sağı solu karıştrdım ama gözle görülür bir şey göremedim.Kaputu kapatıp tekrar marşa bastığımda hemen çalıştı. İşe gittim geldim daha ne ışık yandı ne de bir anormallik yaptı. Ben de bu durumdan bir şey anlamadım. Usta direk yakıttan yapar dedi o kadar. Dediğim gibi bilgisayara takıldığında ise çoklu arıza: Motor tekleme yaptı diye yazdı. Sonra usta arıza kaydını sildi ve ben eve geldim.
|
|
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Aynen gazdan yapıyor sorunu. Benzinde kullan 5 - 10 km sonra söner. Gaz iyi değilse gaza geçince, Bir süre sonra tekrardan yanar. Gaz aldığınız yeri değiştirin ve hep aynı yerden almaya çalşşın.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Aleyküm selam,bu ışığın onlarca sebebi olabilir, aracın çalışmasında bir anormallik yoksa yakıtdan olma olasılığı yüksektir, LPG'li araçların hemen hemen hepsinde arada bir yanar.
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
o ışık bende de, Shellden gaz aldığımda yapıyordu, Takip ettim ve tespit ettim,
ama şöyle oluyor, kötü yakıtta bile yanan bu lamba zaten motor bölümündeki en ufak geçici hatalarda bile yanıyor, tabi zırp pırt ta servise yada sanayiye gidilemez bu yandı diye :) kontağı kapatıp bekleyip tekrar çalıştırdığınızda sönmüyor yada araç çalışmıyorsa kötü. sönüyorsa, 2 haftada 1 pc ye bağlatmaya gidile bilir :)) |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Bu ustalar, nasıl ustalar? Ben anlamıyorum. Sorun önemli olabilir. Motor ve motora baglı aksam arıza ısıgı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
![]() ![]() ![]() ![]() |
Selamunaleykum arkadaşlar. Bu sabah işe giderken aracımda aşağıda resmi olan sembol lamba yanıp yanıp sönmeye başladı. Aracım 2002 model otomatik 206 gazlı. Aracı sağa çektim ve istop ettim.Tekrar marşa bastım,marş bastığı halde, aracım çalışmadı.Yani çalışacak gibi bile yapmadı. Kaputu açtım,sigortaları ve kabloları oynattım,sonra tekrar kaputu kapattım ve kontağa bastım,araç çalıştı,işe gittim.İçim rahat etmedi,öğlende işten çıktım bir tamirciye gittim.Tamirci bana direk yakıttan dedi. Ben de ona ne gazda ne de benzinde çalıştıramadım dedim. O bana yine yapacak bir şey yok dedi.Çünkü o defalarca marşa bastı ve sorunsuz çalıştı.Bilgisayara takıp arıza kaydı olup olmadağına bakalım dedim. Bilgisayarı taktı ve ekranda şöyle yazıyordu. Çok arıza: Silindir tekleme yaptı. Hepsi bu,usta arıza kaydını sildi ve devam ett dedi,çıktım geldim. Acaba bu aşağıdaki resmi bulunan sembolün yanıp sönmesi ne anlama geliyor? Selam ve Dua ile... ![]() |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |