![]() |
|
308 için Alınan Bakım Malzemeleri Hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 Saat 13:32 |
debraj olayı oynar volantlı olduğu ıcın bıraz farklı ve pahalıdır.. bence normal fıyat olarakta, dısarda 1000-1100tl arası yapardı heralde, parça pahalı cunku.. yukarda kavraması sıkıntı yaratmaz, gecıslerde ve kalkışlarda sorun yoksa ve performasıda solede test edebılırsın.. 4.vıtes 2200devir 77km hıza geliyor benım araç, sende bole bir karşılama yapabılırsın.. bu debrajlarda ayar olmaz..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca yeni konu olarak açarsanız daha çok arkadaşımız okuyabilir ve sorularınızın cevabını daha çabuk alabilirsiniz.
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
400 lira yı siz mi belirlediniz yoksa o fiyatı servis mi çıkardı? Debriyaj pedalının diğerlerinden yüksek olacağını sanmıyorum ama dışarı çıktığımda sizin için bakıcam. Aracın hareket etmesi için debriyajın yarısına kadar kalkması normal.
|
|
|
|
![]() |
|
arslan selim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: sarıyer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslan selim
selam arkadaşlar.konu yeri burasımı bilmiyorum ama yazmak istedim.
benzine gelen son zamlardan dolayı 1.6 benzinli 307 xs aacımı satıp yerine dizem 308 premıum siyah inci 2008 model bir araç aldım.araç 118 binde.aracı alırken servise götürdüm debrıyajın bitik oldugunu degısmesı gerektıgını söyledıler bende önemsemedım pek birşey tutmayacağı için birde partikül filtresi hatası veriyordu.araçtan 400 tl daha düşüp aracı aldım.
hiç bakıma girmeden 280 tl lik mazotla 1100 km şehr içi kullandım hergun 2 saat trafikli yolda.geçen perşembe birinci boğaz köprüsünde debriyaj yapıştı kaldı.balata yanmaya heryer duman olmaya başladı.anladımki debrıaj bitmişti.sağa cekıp sogmasını bekledım ve çalıstırdım.vites cok zor gecıyordu bilya sesleri vıj vıj sesler gelıyordu ve çalıştıgım yere geldim.akşam olmasını bekleyıp servısı aradım trafık olmadıgı bı zamanda gelebılırsın dedıler.(debrıyaj kullanmadan)bende gece saat 11 de yola cıktım ve aracı o halde eve getırdım.sabah yıne trafık yok ıken servıse gıtmek ıcın yola cıktım ve sarıyerden maslak oto sanayıye öylece geldim.servıse girdim.şanzıman söküldü ne bilya ne bilya yuvası ne çatal ne balata hiçbirsey kalmamış balatalar kömür olmuş bilya yok bılya yuvası ve çatal parçalanıp eğilmiş yamulmuş.volantta boşluk oluşmuş.
volant ve dabriyaj seti çatal şanzıman yağı değişti toplamda 1250 tl ödeme yaptım.
servıse şunu sordum debrıyaj bıtmeden gelseydım nekadar ödeyecektım servıste aynı ucretı odeyecektın bu 308 ler bırkereye mahsus volant ile set olarak değişiyor dedi.
araca ilk bindiğimde debrıyaş gaz pedalı gibi alçak ve çok yumuşaktı,vıtes hissettırmeden geçıyor debriyajı kaldırırken bir parmak kaldırdıgımda araç muthiş bir şekılde hıc hıssettırmeden kalkıyordu.açıkcası on numara olmuştu taaki 12 km yol gidene kadar.evın sokagına dönerken tık dıye bi ses hıssettım ve debrıyajın yukarı kalktıgını diğer pedallardan yukarda olduğunu gördüm.hemen sevıse döndüm test ettıler bindiler falan normal dedıler.durumu anlattım hava kalmıstır bunun normali bu dediler.
şimdi merak ettğim şunlar.
bu araçlarda debrıyaj pedalı diğer pedallardan yüksekmi?
aracın yürümesi için debriyajı yarı yerine kadar kaldırılması normalmi(daha dipte kalkmazmı)
debriyaj pedal ayarı varmı?(hidroliklerde yok diyorlar)
birde ödediğim para normalmidir...
cevap verecek vermeyecek tüm arkadaşlara teşekkür eder herkese iyi bayramlar dilerim....
|
|
![]() |
|
kemalakkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2010 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Yakıt konusunda toplam 850 km yol geldim 250 tl benzinle ortalama 110 ile 130 arası geldim sakin kullandım arabayı yormadım aracım 120 bg vti premium modeli dolu bi araba kemikli bi yapısı var iyi bi araba peugeot bu defa iyi malzeme kullanmıs zaten 307 lerde ki malzemelerde iyiydi ama bu defa cıta yukarıda ve en önemlisi de motoru BMW ile ortak geliştirilen bi motor tüm dostlara tavsiye ederim...Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum tüm forumdaki arkadaşlara selamlar saygılar
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cık :) satmam daha 4 sene gideri var :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
amper büyüdükçe akünün boyu da büyüyor elinizdeki akü akü yerine sığarsa sorun olmaz...
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Yağ çubuğundan tam görünüyorsa fazla takmamak lazım, bu arada aracınız 110 beygirlik mi? Yakıt ne yakıyor hocam benzinde? Benim araç 110'luk lpg'de yakıtı çok gibi, benzinde hiç denemedim
|
|
![]() |
|
kemalakkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2010 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Şimdi ara sıra oil... Yazıyor normalde oil ok yazıyordu ama böyle yazınca sormak istedim yağda eksik değil 4 lt castrol 5w30 koydurmustum bujileri felan değiştirdik filitreleri filan değişti yani sıkıntı olucak bi durumda yok aslında ayrıca cok düzgün kullanan biriyim aracı yormam ve geç marş alma sorunuda kafama takılmadı değil yani yoksa memnunum genel olarak
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
|
Bende de vardı ilk marşa geç çalışma hatta bazen ilk marşta hiç çalışmıyordu sonraki marşlarda hiç sıkıntı yapmıyordu, ama bende lpg var ve lpg enjektörleri değişti sorun çözüldü, oil yazmakta derken sadece oilmi yazıyor yanında başka bişey yazmıyormu? İlk kontağı açtığınızda km sayacında yazıyorsa normal, eğer ağaç yağ eksiltiyorsa yol bilgisayarı ekranında OIL PRESSURE LOW gibi bir uyarı verir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Malesef lpg yok aracta ayrıca yağ tamam olmasına rağmen oil... Yazmakta garip geliyor acaba yazılımlamı alakalı bişey
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
|
Lpg varmı araçta?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Selamlar tekrar arkadaşlar ayrıca kurban bayramınızı kutluyorum.Sormak istediğim bi soru daha olucak aracın bıjilerini gecen hafta değiştirdim şimdi aracımda marşa bastığımda biraz gec alıyor havada soğuk değil yani nedendir anlayamadım açıkcası birinci defada geç alıyor ama sonrasında bi basmada alıyor fakat garip geldi bana
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
auto farları ıptal et hocam ole kapatırsın farlarını dıger turlu hep aktıftır farlar.. parklara cevırerek farları sondurebılırsın mısal
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Sebebi nedir yani bi yazılım guncellemesimi gerekli acaba bu arac için benimkisi 2008 model vti premium
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
|
Bende de aynı Hocam, araç çalışırken sıfıra getirseniz dahi sönmüyor, stop etmek lazım sönmesi için
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Selamlar arkadaşlar kontrol yaptım yağ tam araçta dediğiniz gibi yokusta felan kaldıysa olabilir.. fakat başka bişey sorucam şimdi aracımın lambaları otomatikte fakat aracım çalışırken kapatmak istiyorum sıfıra getiriyorum lambalar kapanmıyor garip geldi bana başka yaşayan varmı acaba bunu
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
|
En sağlıklısı yağ çubuğundan ölçmek, düz bir zeminde 1-2 saat bekledikten sonra yağ çubuğunu çekip kontrolünü yapın eksikse tamamlarsınız.
|
|
![]() |
|
yokusta vs yerde durduysa araç hocam yapar bunu, duz yere koy aracını bı yarım saat sonra fln duzelır..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kemalakkan
Selamlar arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim burdan yazayım dedim benim 308 de OİL-- işareti çıkıyor yağı yeni değiştirdim 4 lt yağ koyuldu acaba yarım litre dahamı koysam ondan dolayımı böyle yapmakta
|
|
Afgan Kurdu
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |