Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

308 için Alınan Bakım Malzemeleri Hk.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31287
Tarih: 08 Haziran 2025 Saat 22:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 308 için Alınan Bakım Malzemeleri Hk.
Mesajı Yazan: kemalakkan
Konu: 308 için Alınan Bakım Malzemeleri Hk.
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2013 Saat 10:04
Selamlar arkadaşlar nihayet 308 ime kavuştum fakat acilen bakımlarını yaptırmam gerek parçaları Peugeot Market ten aldım saolsunlar hepsi orjnal parça ve fiyatları çok iyi ayrıca müşteri ile diyalogları çok iyi saolsunlar insan böyle yerlerden alışveriş yaptığı zaman inanın üzülmüyor aldığım parçaları aşağıya yazıyorum...AYRICA 1 de akü alıcam inci aküden 75 amperlik olanı alınca yazarım fiyatını

1-BUJİ EP6 TİP  5960.L0               4 ADET     15X4:60 TL
2-HAVA FİLİTRESİ 1444,XG           1 ADET    25.42 
3-POLEN FİLİTRESİ  KARBONLU    1 ADET    29,66
4-YAĞ FİLİTRESİ 1109.CK             1 ADET    14.41
5-BENZİN FİLİTRESİ                      1 ADET    12.71
6-ARKA SİLECEK SÜPÜRGESİ        1 ADET     12.71

TOPLAM    İNDİRİMLİ                                      93.22
                 KDV 18                                          16.78
                 TOPLAM                                         110 TL     

-------------
Afgan Kurdu

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2013 Saat 10:24
Selamlar elimde CASTROL 5w30 EDGE var bunu kullanıcam kayışları derken hangilerini diyorsunuz acaba aküyü değiştiricem 75 amper inci formula var onu takıcam ksımetse zaten arac 34 binde gecen yıl 30 bin km de bakıma girmiş 1 yıl geçtiği için bende şimdi bakım yapıp binicem tavsiyeleriniz varsa almak isterim 

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2013 Saat 10:29
İnanın dikkat etmedim olsun diyorum ben yinede değiştiricem titizim biraz bu konuda ayrıca bugun arabam çalışmadı akü sanırım artık devrini tamamlamış bitane inci akü var 75 amper inci formula 75 amper diye geciyor bizim araçlarda sanırım 65 amper akü var 75 taktığımızda sıkıntı olmaz demi 

-------------
Afgan Kurdu

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2013 Saat 12:33
akü için buranın fıyatlarını ıncelemenızı tavsıye ederım..
http://akufiyatlariizmir.com/index.php?route=product/category&path=35" rel="nofollow - http://akufiyatlariizmir.com/index.php?route=product/category&path=35

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2013 Saat 12:45
Saolun uygun fiyatlar gerçektende 

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 21:20
Selamlar arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim burdan yazayım dedim benim 308 de    OİL--  işareti çıkıyor yağı yeni değiştirdim 4 lt yağ koyuldu acaba yarım litre dahamı koysam ondan dolayımı böyle yapmakta

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2013 Saat 00:35
yokusta vs yerde durduysa araç hocam yapar bunu, duz yere koy aracını bı yarım saat sonra fln duzelır..

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2013 Saat 00:39
En sağlıklısı yağ çubuğundan ölçmek, düz bir zeminde 1-2 saat bekledikten sonra yağ çubuğunu çekip kontrolünü yapın eksikse tamamlarsınız.

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2013 Saat 11:51
Selamlar arkadaşlar kontrol yaptım yağ tam araçta dediğiniz gibi yokusta felan kaldıysa olabilir.. fakat başka bişey sorucam şimdi aracımın lambaları otomatikte fakat aracım çalışırken kapatmak istiyorum sıfıra getiriyorum lambalar kapanmıyor garip geldi bana başka yaşayan varmı acaba bunu

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2013 Saat 11:54
Bende de aynı Hocam, araç çalışırken sıfıra getirseniz dahi sönmüyor, stop etmek lazım sönmesi için

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2013 Saat 18:48
Sebebi nedir yani bi yazılım guncellemesimi gerekli acaba bu arac için benimkisi 2008 model vti premium

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2013 Saat 19:08
auto farları ıptal et hocam ole kapatırsın farlarını dıger turlu hep aktıftır farlar.. parklara cevırerek farları sondurebılırsın mısal

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 18:38
Selamlar tekrar arkadaşlar ayrıca kurban bayramınızı kutluyorum.Sormak istediğim bi soru daha olucak aracın bıjilerini gecen hafta değiştirdim şimdi aracımda marşa bastığımda biraz gec alıyor havada soğuk değil yani nedendir anlayamadım açıkcası birinci defada geç alıyor ama sonrasında bi basmada alıyor fakat garip geldi bana

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 18:40
Lpg varmı araçta?

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 21:23
Malesef lpg yok aracta ayrıca yağ tamam olmasına rağmen oil... Yazmakta garip geliyor acaba yazılımlamı alakalı bişey

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 21:30
Bende de vardı ilk marşa geç çalışma hatta bazen ilk marşta hiç çalışmıyordu sonraki marşlarda hiç sıkıntı yapmıyordu, ama bende lpg var ve lpg enjektörleri değişti sorun çözüldü, oil yazmakta derken sadece oilmi yazıyor yanında başka bişey yazmıyormu? İlk kontağı açtığınızda km sayacında yazıyorsa normal, eğer ağaç yağ eksiltiyorsa yol bilgisayarı ekranında OIL PRESSURE LOW gibi bir uyarı verir.

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 21:41
Şimdi ara sıra oil... Yazıyor normalde oil ok yazıyordu ama böyle yazınca sormak istedim yağda eksik değil 4 lt castrol 5w30 koydurmustum bujileri felan değiştirdik filitreleri filan değişti yani sıkıntı olucak bi durumda yok aslında ayrıca cok düzgün kullanan biriyim aracı yormam ve geç marş alma sorunuda kafama takılmadı değil yani yoksa memnunum genel olarak

-------------
Afgan Kurdu

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 21:47
Yağ çubuğundan tam görünüyorsa fazla takmamak lazım, bu arada aracınız 110 beygirlik mi? Yakıt ne yakıyor hocam benzinde? Benim araç 110'luk lpg'de yakıtı çok gibi, benzinde hiç denemedim

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 21:59
amper büyüdükçe akünün boyu da büyüyor elinizdeki akü akü yerine sığarsa sorun olmaz...

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2013 Saat 02:05
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

Hayirli olsun 308 yakit konusunda bende bilgi bekliyorum... serkan abi dizelden sonra c3 sana fazla yakar :) gel sat bunu bana :)

Cık :) satmam daha  4 sene gideri var :)

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2013 Saat 18:29
Yakıt konusunda toplam 850 km yol geldim 250 tl benzinle ortalama 110 ile 130 arası geldim sakin kullandım arabayı yormadım aracım 120 bg vti premium modeli dolu bi araba kemikli bi yapısı var iyi bi araba peugeot bu defa iyi malzeme kullanmıs zaten 307 lerde ki malzemelerde iyiydi ama bu defa cıta yukarıda ve en önemlisi de motoru BMW ile ortak geliştirilen bi motor tüm dostlara tavsiye ederim...Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum tüm forumdaki arkadaşlara selamlar saygılar

-------------
Afgan Kurdu

Mesajı Yazan: arslan selim
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2013 Saat 10:53
selam arkadaşlar.konu yeri burasımı bilmiyorum ama yazmak istedim.
benzine gelen son zamlardan dolayı 1.6 benzinli 307 xs aacımı satıp yerine dizem 308 premıum siyah inci 2008 model bir araç aldım.araç 118 binde.aracı alırken servise götürdüm debrıyajın bitik oldugunu degısmesı gerektıgını söyledıler bende önemsemedım pek birşey tutmayacağı için birde partikül filtresi hatası veriyordu.araçtan 400 tl daha düşüp aracı aldım.
hiç bakıma girmeden 280 tl lik mazotla 1100 km şehr içi kullandım hergun 2 saat trafikli yolda.geçen perşembe birinci boğaz köprüsünde debriyaj yapıştı kaldı.balata yanmaya heryer duman olmaya başladı.anladımki debrıaj bitmişti.sağa cekıp sogmasını bekledım ve çalıstırdım.vites cok zor gecıyordu bilya sesleri vıj vıj sesler gelıyordu ve çalıştıgım yere geldim.akşam olmasını bekleyıp servısı aradım trafık olmadıgı bı zamanda gelebılırsın dedıler.(debrıyaj kullanmadan)bende gece saat 11 de yola cıktım ve aracı o halde eve getırdım.sabah yıne trafık yok ıken servıse gıtmek ıcın yola cıktım ve sarıyerden maslak oto sanayıye öylece geldim.servıse girdim.şanzıman söküldü ne bilya ne bilya yuvası ne çatal ne balata hiçbirsey kalmamış balatalar kömür olmuş bilya yok bılya yuvası ve çatal parçalanıp eğilmiş yamulmuş.volantta boşluk oluşmuş.
volant ve dabriyaj seti çatal şanzıman yağı değişti toplamda 1250 tl ödeme yaptım.
servıse şunu sordum debrıyaj bıtmeden gelseydım nekadar ödeyecektım servıste aynı ucretı odeyecektın bu 308 ler bırkereye mahsus volant ile set olarak değişiyor dedi.
araca  ilk bindiğimde debrıyaş gaz pedalı gibi alçak ve çok yumuşaktı,vıtes hissettırmeden geçıyor debriyajı kaldırırken bir parmak kaldırdıgımda araç muthiş bir şekılde hıc hıssettırmeden kalkıyordu.açıkcası on numara olmuştu taaki 12 km yol gidene kadar.evın sokagına dönerken tık dıye bi ses hıssettım ve debrıyajın yukarı kalktıgını diğer pedallardan yukarda olduğunu gördüm.hemen sevıse döndüm test ettıler bindiler falan normal dedıler.durumu anlattım hava kalmıstır bunun normali bu dediler.
şimdi merak ettğim şunlar.
bu araçlarda debrıyaj pedalı diğer pedallardan yüksekmi?
aracın yürümesi için debriyajı yarı yerine kadar kaldırılması normalmi(daha dipte kalkmazmı)
debriyaj pedal ayarı varmı?(hidroliklerde yok diyorlar)
birde ödediğim para normalmidir...
cevap verecek vermeyecek tüm arkadaşlara teşekkür eder herkese iyi bayramlar dilerim....

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2013 Saat 13:14

400 lira yı siz mi belirlediniz yoksa o fiyatı servis mi çıkardı?

Debriyaj pedalının diğerlerinden yüksek olacağını sanmıyorum ama dışarı çıktığımda sizin için bakıcam.

Aracın hareket etmesi için debriyajın yarısına kadar kalkması normal.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2013 Saat 13:15
Ayrıca yeni konu olarak açarsanız daha çok arkadaşımız okuyabilir ve sorularınızın cevabını daha çabuk alabilirsiniz.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2013 Saat 13:32
debraj olayı oynar volantlı olduğu ıcın bıraz farklı ve pahalıdır.. bence normal fıyat olarakta, dısarda 1000-1100tl arası yapardı heralde, parça pahalı cunku.. yukarda kavraması sıkıntı yaratmaz, gecıslerde ve kalkışlarda sorun yoksa ve performasıda solede test edebılırsın.. 4.vıtes 2200devir 77km hıza geliyor benım araç, sende bole bir karşılama yapabılırsın.. bu debrajlarda ayar olmaz..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net