![]() |
|
307 1.6 HDi Silkeleme problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2013 Saat 17:26 |
Hımm problemimiz aynıymış,debriyaj müşürünü ilk defa duydum ama çok mantıklı geldi gözden geçireceğim ;) Bu arada dediğin gibi yol bilgisayarında herhangi bir uyarı vermediği için bilgisayardan görmek imkansız :( |
|
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
|
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bizim araçlarda varmı bimiyorum ama eğer varsa Debriyaj müşurun dan olma olasılığı yüksek.Aynısı Fiesta da yapıyordu.Soğukken sorun yok ısınınca ( Kısa ) tekleme yapıyordu.
Bence ilk önce debriyaj müşurunun fişini çek öyle dene. Not : Aracı bilgisayara bağlatsan bu arızayı göremezsin haberin olsun. Dediğim gibi fişi çek git dene.
|
|
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
devir sensöru olabılme ıhtımalı var mı kı acaba
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
Devamlı shell kullanırım,bu tarafta gtl pek bulunmuyor,denk geldikçe alıyorum onu da.İnşallah filtredendir :) şayet filtredense soğukken yapmaması çok ilginç
|
|
|
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
(deponun dibindeki pisliği çekip filtreyi tıkıyormuş diye duydum)
Cevabı vermişiniz zaten :) İlk işiniz mazot filtresini değiştirmek olsun. bi de şööle kalite bi benzinlikten fulleyin depoyu ;)
|
|
...206 HDI FELINE...
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda 2-3 ay önce 170-180 km hızlara çıktığımda bir iki kere tekleme yapmıştı,şaşırmıştım ama fazla tekrarlamadı.Ara sıra yapmaya devam ediyordu ama sadece yüksek hız ve motor sıcakken.Bugünlerde bu silkeleme olayı daha sık olmaya başladı.Özellikle şehirlerarası yola çıkayım,motor ısındıktan sonra 130km civarı giderken silkeleme yapıyor.O anlık ateşleme olmuyor gibi düşünün,anlık,kesilip geri geliyor.Canımı sıkan bu durum için internette arattığımda aynı şeyi yaşayan çok ama kesin bi çözüm sunan olmamış.Genel olarak yakıt filtresinden şüphelendim.Çünkü en az 20-25bin olmuştur değişeli ve bir kere yakıt bitmişti.(deponun dibindeki pisliği çekip filtreyi tıkıyormuş diye duydum) İşin ilginç yanı motor soğukken falan istediğim gibi arabayı sıkıştırsam da hız da yapsam tekleme olmuyor.Kafam bu duruma çok takıldı,probleme sebep olan her ne ise motor ısındıktan sonra yapıyor.Bu konu hakkında görüşleriniz varsa bekliyorum. Bu arada merzifonda yaşıyorum,buradaki peugeot yetkili servisine de gittim,çözümü şu şekilde buldular;deneme-yanılma.Mazot filtresinden başlarız bulana kadar parça değiştiririz dediler.Bu da servisin rezaleti tabi ayrı konu.Herhangi birşey değişecek olursa kendim değiştirecem,eminim servistekilerden iyiyimdir
![]() |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |