Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 1.6 HDi Silkeleme problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27268
Tarih: 08 Ekim 2025 Saat 14:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 1.6 HDi Silkeleme problemi
Mesajı Yazan: eray307
Konu: 307 1.6 HDi Silkeleme problemi
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2013 Saat 22:14
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda 2-3 ay önce 170-180 km hızlara çıktığımda bir iki kere tekleme yapmıştı,şaşırmıştım ama fazla tekrarlamadı.Ara sıra yapmaya devam ediyordu ama sadece yüksek hız ve motor sıcakken.Bugünlerde bu silkeleme olayı daha sık olmaya başladı.Özellikle şehirlerarası yola çıkayım,motor ısındıktan sonra 130km civarı giderken silkeleme yapıyor.O anlık ateşleme olmuyor gibi düşünün,anlık,kesilip geri geliyor.Canımı sıkan bu durum için internette arattığımda aynı şeyi yaşayan çok ama kesin bi çözüm sunan olmamış.Genel olarak yakıt filtresinden şüphelendim.Çünkü en az 20-25bin olmuştur değişeli ve bir kere yakıt bitmişti.(deponun dibindeki pisliği çekip filtreyi tıkıyormuş diye duydum)
İşin ilginç yanı motor soğukken falan istediğim gibi arabayı sıkıştırsam da hız da yapsam tekleme olmuyor.Kafam bu duruma çok takıldı,probleme sebep olan her ne ise motor ısındıktan sonra yapıyor.Bu konu hakkında görüşleriniz varsa bekliyorum.
Bu arada merzifonda yaşıyorum,buradaki peugeot yetkili servisine de gittim,çözümü şu şekilde buldular;deneme-yanılma.Mazot filtresinden başlarız bulana kadar parça değiştiririz dediler.Bu da servisin rezaleti tabi ayrı konu.Herhangi birşey değişecek olursa kendim değiştirecem,eminim servistekilerden iyiyimdir Smile

-------------
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aknard
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2013 Saat 23:19
(deponun dibindeki pisliği çekip filtreyi tıkıyormuş diye duydum)
Cevabı vermişiniz zaten :) İlk işiniz mazot filtresini değiştirmek olsun. bi de şööle kalite bi benzinlikten fulleyin depoyu ;) 

-------------
...206 HDI FELINE...

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2013 Saat 00:02
Devamlı shell kullanırım,bu tarafta gtl pek bulunmuyor,denk geldikçe alıyorum onu da.İnşallah filtredendir :) şayet filtredense soğukken yapmaması çok ilginç

-------------

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2013 Saat 00:57
devir sensöru olabılme ıhtımalı var mı kı acaba

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: NightKiss
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2013 Saat 09:57
Bizim araçlarda varmı bimiyorum ama eğer varsa Debriyaj müşurun dan olma olasılığı yüksek.Aynısı Fiesta  da yapıyordu.Soğukken sorun yok ısınınca ( Kısa ) tekleme yapıyordu.
Bence ilk önce debriyaj müşurunun fişini çek öyle dene.
Not : Aracı bilgisayara bağlatsan bu arızayı göremezsin haberin olsun. Dediğim gibi fişi çek git dene.

-------------
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2013 Saat 17:26
Orjinalini yazan: NightKiss NightKiss Yazdı:

Bizim araçlarda varmı bimiyorum ama eğer varsa Debriyaj müşurun dan olma olasılığı yüksek.Aynısı Fiesta  da yapıyordu.Soğukken sorun yok ısınınca ( Kısa ) tekleme yapıyordu.
Bence ilk önce debriyaj müşurunun fişini çek öyle dene.
Not : Aracı bilgisayara bağlatsan bu arızayı göremezsin haberin olsun. Dediğim gibi fişi çek git dene.

Hımm problemimiz aynıymış,debriyaj müşürünü ilk defa duydum ama çok mantıklı geldi gözden geçireceğim ;) Bu arada dediğin gibi yol bilgisayarında herhangi bir uyarı vermediği için bilgisayardan görmek imkansız :(

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net