![]() |
|
hararet ve antifiriz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
fxmen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 Saat 21:06 |
|
1-Aracım devamlı kapalı otoparkta ve zemını herzaman kontrol edıyorum bır kacak tespıt edemedım.
2-Uzun süre antifriz koyulmadan kullanılan araçlarda malesef antifriz katkısı sonrası su kaçırma olabilir demişsiniz bundan suphelenıyorum daha önce konuldumu konuldumu bilgim yok. 3-Araç fitillerden su almıyor zaten dedıgınız gibi kontrollerini yapmıştım. 4-Tekrar bir su dolma olayında yapacagım ılk iş antifirizli su olup olmadıgına bakmak olacak. 5-Tekirdağ/Çorluda ikamet ediyorum sıcaklık -12 ye asla inmiyor(bundan sonra da antifirizle su bidonundan ılave yapmaya devam etmeyi düşünüyorum) Uzun vadede ciddi bir arıza açmaz değilmi bunu çok merak ediyorum. 6-En kısa sürede gerekli ölçümleri yaptıracağım. Vermiş oldugun bilgi ve tavsıyeler için cok tesekkur ederım Bu arada antifirizin tadına baktım ben ![]() |
||
--Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Belli ki belirttiğiniz gibi sistemde bir yerde kaçak var hocam. Öncelikle belirlemeniz gereken içeri giren suyun nereden girdiği olmalı. Eğer şoför tarafından geliyorsa arkadaşların dediği gibi oradaki kalorifer peteğinden sızma olabiliyor bu durumda yapılması gereken içeri giren yağmur suyumu yoksa buradaki petekten bir kaçıntı mı var kontrol ettirmek. Bunun dışında bir yerden kaçırma varsa araç lifte kaldırıldğında görünecektir. Ustaya gittiğinizde alttan bir kontrol ettirin, başka bir yerden damla damla kaçırıyordur fakat siz farketmiyor olabilirsiniz. Aracı düz bir zeminde bir süre beklettikten sonrada altına dikkatlice bakabilirsiniz. Benim başıma bir keresinde gelmişti, termostatım arızalanmış fakat farketmemiştim. Arabam otoparkta sabahtan akşama kadar bekledikten sonra ancak altında görülebilmişti kaçak yapan yer.
Uzun süre antifriz koyulmadan kullanılan araçlarda malesef antifriz katkısı sonrası su kaçırma olabilir. Eğer su sorunu fitillerden oluyorsa; aracı hortumla ya da tazyikli su ile yıkadığınızda da kaçma olacaktır. Garip bir yöntem olabilir ama denenebilir. Ayrıca tekrar bir su dolması durumunda suyu temizlemeden önce antifrizli su olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz. Sakıncalıdır sakın tadına bak antifrizin tadı şeker tadındadır diyenlere inanmayın (öyleyse buyursun kendi baksın
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
fxmen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracı yenı aldım iki ay once antıfırız koydum üstüne bır de cok yagmur yagdı sağ on tarafta 5 cm kadar su doldu foruma konu actım arac su aldı dıye fıtıllerı kontrol et su tahlıyesını kontrol et gıbı bılgıler aldım bı sorun yoktu neyse aracı zor bela kuruttum. yıne cok yagnur yagdı bı kac kere bu sefer su alma olayı olmadı sonra forumu takıp ederken antfırız koyulduktan sonra eger kalarıfer delıkse arac su alıyor gıbı bı kac yenı acılmıs konu dıkkatımı cektı takıp etmeye basladım 2 hafta önce su bıdonunu kontrol edeyım dedım bıdonda su kalmamıs hemen antıfırız alıp su bıdonundan ılave yaptım ve takıp etmeye devam ettım bu sefer arac su almadı ama su bıdonunda eksılme meydana geldıgını gordum bende her eksılme sonrası su bıdonundan antıfırız ılave etmeye basladım(su koymadan) oraya buraya bakıyorum bır ıslaklık yok ama forumda sıkayetlerın cogunda arac söför koltugu olan yerden su alıyor arac hareret yapmıyor fanı normal acıyor ama su bıdonu neden eksılıyor bırturlu anlam veremıyorum.bu arad su bıdonuda saglam onuda konrtol ettım onun için sordum bende hep antıfırz ılavesı sakıncalımı dıye |
||
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Sistemdeki antifriz miktarını ölçtürmeden sürekli antifriz eklerseniz (neden sürekli ekleme yaptığınızı da merak etmek lazım çünkü çok uzun zamanda çok fazla bir eksilme olmaması lazım -normal şartlarda-kaçak falan varsa tamirine yönelmeniz şart) bir süre sonra sistemde su + antifriz karışımı kalmayacak tamamen antifriz haline gelecek ki bu da sistemdeki sıvının donma noktası -12 ye ulaşacak demektir (% 50 su + % 50 antifriz ise -37 ye kadar koruma sağlar).
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
bu konu hakkında bır de benim sorum olacak araca hep antifirizle ılave yapsak ne olur.
|
||
|
||
![]() |
||
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
|
Izmir de ikamet etmeme rağmen bugün aracın suyunu komple boşalttırdım, yeni suyla Castrol un 3lt lik antifirizini eklettirdim... 30 TL ye mal oldu bana... Ne olursa olsun antifiriz eksik etmeyin...
|
||
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Antifriz su ile karışır ve sistemde su nereye giderse oda gider. Sudan ayrı bir madde değildir suyla karışarak suyun donmasını engellerken sistemde dolaştığı noktalarda paslanma, korozyon vb şeyleri önler. Termos etkisi yapan bir alet yoktur, su + antifriz karıştığı anda oluşan çözeltinin donma noktası çok düşüktür. Motorunuzda yüzde 50 su + yüzde 50 antifriz olursa -37 dereceye kadar düşer donma noktası aynı zamanda yazında kaynama noktası yükselir.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Antifiriz sürekli devirdaim halindedir, sürekli dolaşır. |
||
![]() |
||
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
antifiriz,koydugumuz yerde mı kalıyor yoksa aşağıda başka aksam var oraya mı gidiyor?yani orda termos etkisi yapan bir alet var mı?
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sogutma suyunun donmasini dusunmekten cok antifirizsiz suyun curutecegi parcalari dusunmeniz gerekir. Antifiriz sadece soguga karsi koruma icin degildir. En onemli gorevlerinden biriside korozyona karsi korumaktir. Devirdaim pompasinin hic kanadinin kalmadigi durumlari gordum. Butun kanat curumus erimis gitmisti. |
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Marş yapar çalışır ama çalıştıktan sonra ne olur, düşünmek istemiyorum. radyatör hortumlar hepsi patlar sanırım.
|
||
![]() |
||
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
antifiriz donarsa araba çalışır mı?ya da gösterge panelinde arıza ışığı yanar mı?
|
||
![]() |
||
|
Bence hiç riske atmayın antifiriz ekletin, -20 -25 olsun garanti olsun.
|
||
![]() |
||
|
merhaba...malum kış ayındayız...yalovada ikamet ediyorum...bu antifiriz bu havada yani -2 ya da -5 arası oluyor en fazla soğuk burada..donma olur mu?usta bakmıştı antifiriz ölçerle -10 dereceye kadar dayanıklı demişti...şimdi arabama baktım da kaputun üzerinde kar var ve biraz da donmuş...birşey olmaz değil mi?bu antifiriz konulan yer soğuğu önlüyor mu yoksa iş sadece antifirizde mi ?aracı çalıştırmadan bakmak lazım mı donup donmadığını anlamak için?
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Teşekkür ederim sanırım aradığım cevap buydu. Ama malesef ben burada peteği değiştirtemiyorum kendim de beceremem aklımdan geçen yazlık termostat kullanıp yazın ankarada halletmek bu işi.
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
AHMET42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2012 Konum: ahmet çuhadar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
|
slm arkadaşlar bu kalorifer peteğinin delinmesi dün benim başımada geldi ayn şekilde ön paspasın altı su dolmustu bugün ustaya bıraktım ve petek değişcek ama arakadaşımın hareret sorunu tamamen peteğin delik olmasından kaynaklanıyor cunku ben dun yaşadım bu olanları dolaşım sistmi hava yaptığı için hareret yukseliyor
![]() |
||
ahmet çuhadar
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Oyle bir vana yok. |
||
![]() |
||
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
|
kalorifer peteğini devreden çıkarıp denemek istiyorsan kalorifer peteğine giden iki hortumu çıkar ,bu iki hortumun arasına hortumun kalınlığına göre metal veya plastik su borusu tak böylece kalorifer peteğini devreden çıkartabilirsin.
|
||
2008 206 sedan comfort
|
||
![]() |
||
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
|
arkadaşım öncelikle senin sorunun ne?
1.Kalorifer peteğimi delik yoksa ekten mi kaçırıyor. 2.Muhtemelen ekten aşağıya doğru sızıyordur sende kalorifer peteği delik sanıyorsundur. 3.Ekyerinden kaçırıyorsa 2 tane konik şeklinde conta var onları değiştirirsen sızıntı kesilir . 4.Geçen sene radyatör delik tıkayıcı koymuşsun oda kalorifer peteğini tıkamıştır. 5.kalorifer peteğin tıkalı ise sıcak açtığında bile soğuk hava verir veya çok az ılık verir. 6.soğutma sisteminde hava varsa ki muhtemelen var(kaloriferde sızıntı var demişsin)önce kalorifer sisteminin sorununu çözmeden havayı alamazsın . 7.Sorunu hallettiğini varsayalım sistemin havasını almak için komple sıvıyı boşalt(ya radyatörün altındaki musluktan yada hortumu çıkartarak)sonra motor üst kapak sağ alt kısmı ve termostata yakın bölgedeki bulunan alyan vidayı yarım aç ,sonra kalorifer hortumu üzerinde bulunan ikinci vidayı aç ,sonra soğutma sıvısını genleşme kabından yavaş yavaş boşalt ilk önce termostat üst kısmında bulunan alyan vidadan sıvı gelince alyanı sık ve sıvı doldurmaya devam et,sonra kalorifer hortumundan sıvı gelinceye kadar doldur sıvı gelince vidayı sık ve genleşme kabının max yazan yerini geçmemeye dikkat et , kapağı kapat .Aracı termostat açıp devirdaim yapana kadar çalıştır ve stop et genleşme kabına bak sıvı biraz azalmışsa max yazan yere kadar ilave et sistemin havasını almış olursun. 8. Sistemde sorun yoksa (termostat sağlam mı, devirdaim sağlam mı, radyatör ve kalorifer radyatörün tıkalı değilse ,fanında problem yoksa , hortumlarda çatlak kırık kaçırma yoksa)aracın hararet yapmaz. |
||
2008 206 sedan comfort
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Arkadaşlar aracın kalorifer peteğine giden suyu kapatabiliyor muyuz? Petek delik olduğu için oraya giden suyu kapatıp petekle bağlantıyı kesip aracın hararetine petek mi sebep oluyor bunu deneyecektim ama usta bana kalorifere gelen suyu kesemiyoruz dedi deneyemedim; ama ben bir vana olduğunu ve o vanayı kapatınca kalorifere giden suyu kesebileceğimizi biliyordum en azından babam renoda şahinde bunu yapıyordu diye hatırlıyorum. Bizim araçlarda öyle bir varlık var mı acaba? En azından sorun petekten mi değil mi onu öğrenirdik :(
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |