|
fazla yağ koyulmasi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
falan
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 Saat 19:26 |
aynen arkadaşlar fazla yağın her türlü zararı varmış.. sanayide yağ çekme makinesi olan bi yer bulamadığm için bi usta tıpayı açalım dedi bende tamam dedim.. tıpadan fazla yağı aldik. hemen hemen 1 litre yağ çikti.. herkese cvp için tşk ler..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
_pathfinder_
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı _pathfinder_
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Üstadım aracında karter koruma varsa lift vs zahmet ve azıcıkta para ister.Onun yerine orta halli bir yağ değişim dükkanına git.Ustaya sor Yağ kontrol cubuğunun olduğu yerden yağ cekme makinasıyla yağ değişimi yapıyormusunuz diye.Okeylerse coğu parada istemiyor fakat 5 tl atarsın.Sadece kaputu acarak yarım lt çektirip işini halledersin.Hiç aracın altına girip vida gevsetip sagını solunu motor yağı yapmana gerek yok.
|
|
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur
|
|
hakan38
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kardeş aynı sıkıntı bendede oldu 4 lt yağ fazla geldi yaklasık 1 lt yağı karter tıpasından aldırdım.zararlı hemen aldır. arkadaşın üsttü çok güzel özetlediği gibi :)
|
|
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Karter tapasini gevseterek alabilirsiniz. Baska bir yolu pek mumkun degil.
|
|
falan
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cevap için tşkler.. bir kaç zararı olabileceğini bildiğim için 'fazla yağı nasıl alırım' diye sormuştum ;) yani içindeki fazla yağı almasını bilmiyorum...
|
|
|
|
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Fazla basınç oluşacağından krank keçesi,karter contası,üst kapak contası,külbültör kapak contası arasında güç gösterisi başlar,hangisi dayanıklıysa o hayatta kalır diğeri yada diğerleri patlar fazla olan yağı dışarı atar.Yada hepsi sıkı rakip çıkarsa oyun berabere biter motor yağı yakarak seviyesine getirir. bahsettiğiniz 3-4 santim demek yarım kilo ve fazlası bir yağa tekamül ediyor.Bana kalırsa ivedi olarak fazla yağı alın içinden.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
falan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar aracin yağini değştirdim ama çubuğu çektiğimde fazla yağ koyduğumu gördüm.. max çizginin 3-4 cm üstünde..şimdi size sorum,fazla yaği nasil alirim ?
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |