![]() |
|
Triger Değişimi ve Çekiş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 Saat 21:00 |
Merhaba,
Şehir dışında olduğumdan cevaplayamadım. Sanırım debimetre ya da akış metrede diyorlar tam olarak bilmiyorum. Turbo hortumuna bağlanıyor, hortumun diğer ucunda yeralan silindir şeklinde bir parça. Herhangi bir arıza lambası yanmıyor ya da uyarı vermiyordu araba ama PP2000 ile bakıldığında orada hata verdiği görüldü ve o parçanın değişmesi gerektiği söylendi. Keşke resmini çekseydim. Parça değişimi sonrası çekiş düzeldi, şu anda sorun yok gibi görünüyor. Umarımda çıkmaz bir sorun şu aralar bayağı masraf oldu bana.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
uikaratas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turbo akış filtresi neymiş ki? Akışmetre olmasın. Parçanın resmi falan var mıdır acaba? Bir de bilgisayara bağlanınca arıza çıktı öyle anlaşıldı öylemi? Bu parçayı değiştirince çekiş sorunu düzeldi mi peki bariz şekilde? Düzenleyen uikaratas - 16 Temmuz 2012 Saat 23:27 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Evet, şu anda servisten geldim. Turbo hava akış filtresi arızalanmış o nedenle çekişten düşmüştür dediler ve değiştirdiler tabi bu arada olan bana 220 liraya oldu
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
turbo27 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bazı turbo arızalarında lamba yakmayabılır,tahlıye vanası acık kalmıs olabılır,akışmetre bozuk olabılır,sente kacık olabılır, bırcok sebep var..ustanıza götürün bence hemen..
|
|
yaptıgın işi teslım ederken, kafanda ufacık bı suphe varsa bıle, emin ol, o iş olmamıstır...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bugun daha bitmedi. Hemen gidin iste? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Merhaba,
Pompanın kanatlarında bir sıkıntı yok gibi geldi bana ama olması gereken halini de bilmiyorum. Fotoları görünce tekrar bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Turbo ile ilgili sıkıntılarda arıza ışığı yanar mı? Bende herhangi bir arıza ışığı yanmıyorda ondan soruyorum. Ayrıca tek yapılan turbonun hortumunun değişmesi oldu, daha öncesinde hiçbir sıkıntı çıkarmadığı için o aklıma gelmemişti. Bir baktırayım o zaman. Tek sorun yarın şehirdışına çıkmayı planlamam ![]() Teşekkürler ilginiz için. |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
ayrıntılı olarak faturayı yazarsanız sevınırım bende degıstırecem cunku turbodan olabılır kolıva arkadasın dedıgı gıbı
|
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Antifiriz konusunda 100% siz haklisiniz ve iyi ki diretmissiniz. Devirdaim pompasinin kanatlarinin durumu nasildi? Eger erimisse bunu ustaya sorabilirsiniz neden eridi diye. Bakalim ne cevap verecek.
Sorununuz turbo'dan kaynakli olabilir mi? Yerinizde olsam hemen geri goturup baktirtirdim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Teşekkür ederim,
Yerle ilgili bir sıkıntım yok zaten aradım gel istersen bilgisayara bağlayalım dediler ve değiştirdikleri parçaların çekişi etkileyecek parçalar olmadığını aktardılar. Toplam 800 tuttu aslında biraz pahalı gibi geldi ama napalım güvenilir yer, güvenilir malzeme olsun istedim. Bu arada hava ve polen filtreleri de değişti ayrıca direksiyon yağı azalmıştı tamamlandı. Değişen parçaların tamamını yazayım, faturası araçta olacaktı.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
oncelıkle gecmıs olsun ben sıkıntı oldugunu sanmıyorum sente atlamıs olabılır dıyecem ama vatan peugeot ısını ıyı yapan bır yer belkı yenı kayıs esksıne gore daha gergın sıze oyle hısettırmıs olabılır bırde nakadara mal oldu ıslemler ınsallah bır sıkıntı yoktur.
|
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen Cuma günü, aracımın triger setini, devirdaim pompasini, gergi kayışını ve o kısımdaki adını hatırlayamadığım bir bilyayı değiştirdim. Ayrıca yapılan incelemede turbo hortumumunda yırtılma başladığı görüldüğü için o da değişti. Ayrıca ön fren disk ve balatalarda değişmiş oldu. İşlemleri Ankara'da Vatan Peugoet'ta yaptırdım. Sağolsunlar çok ilgilendiler ve ayrıca bütün ürünlerin orijinal olduğuna karar vermeden ne taktılar ne de benden onay almadan işlem yaptılar. Her parça tek tek bana gösterildi ve sonrasında takıldı. Devir daim pompasında ufakta olsa kaçıntının başladığı görüldü. Çıkan parçaların fotoları var elimde vaktim olunca ayrıca yükleyip bilginizi almak istiyorum. Tek anlaşamadığımız nokta usta ile antifiriz kısmı oldu. O da şu ki; ölçüm yapıldığında yüzde 10'un altında bir antifiriz çıktı aracın boşaltılan suyunda ve tekrar dolum yaparken antifiriz koyalım dedim. Ustada bana yazın gerekmeyeceğini söyledi ama ben itiraz ettim ve yaz-kış farketmez araçta bir miktar antifiriz olmalı dedim. Umarım iyi yapmışımdır ![]() Şimdi gelelim işin sıkıntılı tarafına. Aracı servisten çıkardım, sorunsuz bir şekilde eve geldim fakat yokuşta bir yerde oturuyoruz ve normalde 2. viteste çıktığım yerde araç yığıldı ve zorlandı. Tekrar aynı yolun başına götürdüm ve tekrar denedim. Eskisine göre çekişinde düşüklük söz konusu. Öyle müthiş bir düşme yok ama canımı sıktı işin gerçeği. Herhangi bir arıza ışığı falan yanmıyor ve araçta sorun yok görünüyor. Bunu yaşayan arkadaş var mıdır? Servise götürmeden size danışayım istedim. Teşekkürler...
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |