![]() |
|
307 arıza P0171 |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2018 Saat 12:45 |
|
Benim aractada bu hata kodu var
Sildikten sonra benzinde yanmiyor. Lpg ye gecip biraz yol yaptiktan sonra tekrar yakiyor ariza lambasini. Aracta bir probleme sebep olmuyor. Cozumu zor sanirim ![]() P0171:satış sonrası referanslanmamış arıza |
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
![]() |
||
Emask ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: bireysel Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar bu arıza ışığının yanmaması için öncelikle MAP hava basınç sensörünün kesinlikle temiz ve sağlam olması gerekiyor 307 imde ve toyoto yarisimdeki motor arıza lambalarını bu sensörleri temizleyerek söndürdüm.307 de Atiker OBDII TAKILI YARİS te gaz yok.
|
||
Emask
|
||
![]() |
||
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
|
bendede bu ışık yakıtı aldıgım yere göre değişiyor P0 dan alırsam yanıyor OPET ten alınca sönüyor
|
||
Ele-Elo
|
||
![]() |
||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
işcilik kötü ondan arıza lambası yanıyor manufotun tam dibinden ( enjektörlerin ) püskürttüğü yere doğru delik açılması gerekiyor eğer manufotu gelişi güzel delip gaz enjektörlerinin hortumları da kısa değilse fakir karışımdan kaynaklı motor arıza lambası yanar zamanla bobın arızasıda acar ugrasıp durursunuz sonuç kötü işçilik
|
||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||
![]() |
||
brkhkn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
|
lpg sistemine farklı bir kit takıyorlar, ismi aklıma gelmiyor. Bende bugün lpg dönüşümü yaptıracağım. Usta; "50 liradan paradan kaçmamam gerektiğini, o parça takıldığında motor arıza ışığı kesinlikle yanmayacağını söyledi." İsterseniz bugün ismini öğrenebilirim. "ecu 2" gibi bişey söyledi ama yinede net hatırlayamıyorum.
|
||
.brkhkn.
|
||
![]() |
||
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
|
|
||
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
||
![]() |
||
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
|
Atiker-Zavoli-Mimgas vb = Allah'a emanet, şans işi. BRC = Mükemmel işçilik ve %90a varan müşteri memnuniyeti Prins = Kusursuz sistem, işinin ehli ve elit ustalar. Halen taktırmadım ama LPG kararını verisem direk BRC'ye gideceğimi biliyorum.
Düzenleyen SZKR - 03 Eylül 2012 Saat 00:05 |
||
![]() |
||
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
reklamdan ziyade obdII sistemi olan her lpgde yanmaz diye biliyorum. markayla pek alakası yok yeni teknoloji yüksek fiyat hesabı atiker taktırım cok memnun olanda var hiç memnun olmayanda var.
|
||
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
||
![]() |
||
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
Meme ucu derken. Bu konulara tam hakim değilimde... Biraz daha açıklayıcı olur musun?
Düzenleyen ttaylanaa - 31 Ağustos 2012 Saat 01:21 |
||
![]() |
||
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
Bilmiyorum forumda mesaj siliniyor mu ama bu arkadaş tamamen reklam amaçlı bir yazı yazmış gibi.
|
||
![]() |
||
luganis ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2012 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
|
2004 model 307 otomatik aracım var. 20000 km kullandım hiç hata vermedi. Çünkü prins taktırdım.
|
||
![]() |
||
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
|
arkadaşlar bence sorun meme uçlarında. onları değiştirince ışık yankıştı. meme uclarının üzerinde 1.8 yazıyor onları takıp ayar yaptırın
|
||
|
||
![]() |
||
|
ben geçen gün söndürttüm kötü benzin dedi usta. şimdi içindeki benzini bitirmek için benzinde kullanıyorum şimdilik sorun yok
|
||
|
||
![]() |
||
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
merhaba
öncelikle bu p0171 Sistem1 hatası benimde korkulu rüyalarım olmuştu. en az 30 kez ayar yaptırdım. olmadı o yine yanmaya devam etti. üstelik söndürtüyorum tam 21 km tekrar yanıyo. benzimde arasıra yanıyor arasıra yanmıyordu. bu olaya tam kafayı takmıştım şikayet etmedik yer kalmadı. tüm ustalar aynı sorunu buluyordu ayardan lpg montajından aldıgım lpg markasından vs vs En sonunda işi bilen bir usta ben bunu söndürecem dedi ve yarım ssat boyunca aya yaptı sçndü bir daha yanmadı. Ancak arac çekişten düştü özellikle kırmızı ışıkta zor kalkıyordum ve yakıtıda artmıştı. aynı ustaya tekrar gittim o lambanın önemi yok dedim öncelik performans ve tasarruf dedim tekrar ayar yaptı ve lamba yandı ama lpgden memnunum gerek yakıt gerekse performanstan. tavsiyem boşverin lamba yanarsa yansın önemsemeyin
|
||
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
Benim aracımda artık lpg de kesinlikle arıza lambası yanmıyor yapılan ayar sonrası o surun çözüldü. Konunun tekrar güncellenmesi iyi olmus ben de yeni gelişmeleri eklemek istiyordum. Uzun süre bu sıkıntı ile uğraştıktan sonra şu sonuca vardım. Lpg kullanımı aracın benzin sistemini inanılmaz derecede olumsuz yönde etkiliyor. 1. Araç beyninin lpg beynini kopyalaması gibi bir durum söz konusu değil. 2. p0171 hatası lpg den dolayı alınabiliyor 3. p0171 hatası benzin sistemin den dolayı alınabiliyor 4. hem benzin hemde lpg sisteminden dolayı aynı anda da bu hata alınıyor. (benim başıma gelen) Lpgden kaynaklanan hata lpg ayarı ile kesin çözülüyor. Çözemeyen usta bu işi bilmiyor demektir. Benzin sisteminden kaynaklanıyorsa benim kendi deneyimlerimden çıkardığım sonucu yazayım. Benzin sistemi kullanılmaya kullanmaya enjektörler tembelleşiyor-tıkanıyor yeterli püskürtme yapılmadığı için sisteme yakıt gerektiği kadar gitmiyor bu sebep ile fakir karışım hatası alınıyor. Isı sensorü, oksijen sensörü, manifolt gibi parçalarda sorun yoksa. Lpg sistemine yetkili serviste iyi bir ayar yaptırın ayrıca benzin sisteminizi de temizletin. Benzin sistemi temizliği için carbon clean yaptırılabilir. (carbon cleanı araştırmadan yaptırmayınız) |
||
![]() |
||
|
arkadaşlar arıza lambası benim araçta da bügün yandı son gelişmeleri yazarsanız sevinirim
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
Evet uzun süre aracı benzinle kullandım 350-400 km ama ışığımız bir türlü sönmek bilmedi. İzmirde ki yetkili servise montaj yaptırdığım yere aracımı tekrar getirdim. Baktı inceledi 15 dk da bir ayar yaptı. Rolantide ki titreme sanki azaldı, 100 km civarıda bir yol yaptım arıza lambası halen yanmadı ama araç 1 gece kapalı kaldıktan sonra 15 km yol aldığın da arızayı çok defa tekrarlamıştı... Olayın bu kadar basit olabileceğine inanmıyorum, inanamıyorum o yüzden kesinlikle sevinmiş değilim. Gelişmeleri buraya yazmaya devam edeceğim.
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
dostum bu tamamen şans işi galiba. çünkü aracımı ikinci el aldım arıza lambası yanıyordu lpgden yapıyor dedi aldığım kişi bende umursamadım. sonra söndürtmeye çalıştım ama olmadı tekrar geri yandı. bende umursamadım açıkcası şimdi pes etti galiba(32 bin km yaptıktan sonra) eğer Petrol ofisinden alırsam kendiliğinden sönüyor. şehirler arasında gidip gelirken ucuz gaz alınca yanıyor. ama arıza lambasının yanmasının temel sebebi gaz ayarı . benim markam ATİKER bu arada...
|
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
İlgin için teşekkürler ama bizdeki sıkıntı P0171 fakir karışım. Valla işin doğrusu kıt ne onuda bilmiyorum. Onuda bi araştırırım zaten araştırmadığım parça kalmadı gibi .
Zavoli ye mail attım bakalım dönüş olacak mı. Bende ki sıkıntı %99 lpg den kaynaklanıyor bu konuda zaten çoğu kişi hem fikir. önümüzde ki haftaiçi izmir merkezde en yetkil bayilerine gitmeyi düşünüyorum. Umarım sorunu çözeriz. Bu süre içerisin de aracımı sürekli benzinde kullanacağım bakalım ışık sönecek mi. Manifold da hata varsa kesinlikle manifold hatasını bilgisayarda görülüyormuş... bunun doğruluğu nedir? Bir de bu lpg nin parçalarını manifolda nasıl bağlıyorlar bu konu ile ilgili bilgiyi nerede bulabilirim? Adres link paylaşımı yaparmısınız teşekkürler.
Düzenleyen ttaylanaa - 18 Mayıs 2012 Saat 17:41 |
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
|
kardeslerım bızım sorun kıtle degıl cunku baska bır sıkıntımız yok sadece arıza ısıgı yanıyor canımızı sıkan durum bu bızım arkadaslardada var 307 onlarda sıkıntı yok aynı yere taktırttık onlarda sorun yok 7000 km kadar ısık falan yakmamıstı yenı yenı yakmaya basladı
|
||
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |