![]() |
|
206 FELİNE HDI COK YAKIYOR |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 Saat 20:59 |
||
yakıtı bitirmene gerek yok, 100 km yapıp yeniden aynı pompadan fullersen ne kadar yaktığını hesaplayabilirsin. 206 1.4 hdi şehir içi fabrika değeri yakıt tüketimi 100 km de 5.5 litredir. Mazotun bugünkü fiyatı 3,79 TL hesaplayacak olursak; 5,5 x 3,79 = 20,845 TL, km de 0,20 krş yapar. Yani şuanda 0,170 krş yakmasını beklemen imkansız. Ayrıca yakıtı nasıl hesaplıyorsun? Işık yandı yakıt aldın yeniden ışık yanana kadar gidip hesaplıyorsan yanlış. En güzel hesaplama yöntemi, depoyu fulleyeceksin, 100 km yapıp yeniden fulleyeceksin. En iyi şekilde bu yolla hesaplarsın. Işığa göre hesap yapıyorsan yanıltabilir çünkü ışık her zaman aynı seviyede yanmıyor. kullanıma göre değişyor. |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
onur3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Yok hava filitresini hep değiştiriyordum ama yakıtı düşürmüyor. mazot filitresini değiştirdim düştü :)
|
|||
206 Feline - 1,4 HDI 70HP
Şeytan Kırmızısı 16" Pejo GTI Jant |
|||
![]() |
|||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
||
arkadaşlar sizi gerçekten anlamıyorum zaman zaman bas bas bağırıyorum orjinal hava fitresi 15 tl mazot filtreside 50 bilemdin 70 tl bunları değiştirmeden ustaların eline düşmeyim diyorum hele hava filtresi 5.000 km de bir değiştirin 15 tl verirsiniz ama uzun vadede aracınıza müthiş olumlu etkisi olur
|
|||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|||
![]() |
|||
onur3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
||
impertore Sen bu konuyu açtın allah senden razı olsun :)yakıtım hiç düşmüyordu . Dedim enjektöre hiç bulaşmadan senin dediğini yaptım mazot filitresini değiştirdim ve aracıma yol bilgisayarıda taktım .. aracım şehir içi 320-350 yakan aracım 220-230 kruşlara düştü yani 8,5 - 9 lt yakan aracım 5,8 - 6 Lt ye kadar düştü {dahada düşmüyor (: } Çok mutluyum
![]() Eğer aracı fazla yakan arkadaslar enjektör diyen ustalara kendinizi teslim etmeyin mazot filitresini ilk değiştirin [ustalar mazot filitresi yakıt okadar etkilemez derlersede iananmayın]...
|
|||
|||
![]() |
|||
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Benim hava filitresi değiştiğinde leş gibiydi ama mazot filitresini değiştirmemiştim ...
Eğer 290 krştan 180 krşa düşüren mazot filitresi ise bende değiştireyim kim bilir nasıl tıkıanmıştır desene :((((
enjektörlere bulaşmadan en ucuz mazot filitresi desene ... [/QUOTE]
Servisteki arkadaş gider borusunuda ilaçlı bir madde ele iyice temziledi..
|
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
||
Benim hava filitresi değiştiğinde leş gibiydi ama mazot filitresini değiştirmemiştim ... Eğer 290 krştan 180 krşa düşüren mazot filitresi ise bende değiştireyim kim bilir nasıl tıkıanmıştır desene :(((( enjektörlere bulaşmadan en ucuz mazot filitresi desene ...
Düzenleyen onur3434 - 24 Nisan 2012 Saat 14:19 |
|||
|||
![]() |
|||
||
Üstad sorunu halledebildin mi? [/QUOTE]
yoK sorunu çözemedik :(((
|
|||
|||
![]() |
|||
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
Üstad sorunu halledebildin mi? [/QUOTE]
Hallettim hocam mazot filtre kutusu değişti 80 tl servis te birde onun içni iyice temzilediler.. sonrasında mazot u shell den aldım hep suan 180 krş yakıyor depo da temizlendi iyice .. arızanın nedeni mazot filtresi onun nedeni de sulu yakıt sanırım( full den almıştım yakıtı ) siz siz olun kalitesiz yerden yakıt almayın.. enjeksiyonları bozmadım allahtan birkere almıştım oda.. Düzenleyen impertore - 24 Nisan 2012 Saat 08:54 |
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
dsonat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
||
Bendede 2006 FELİNE HDI var. KM de 354 krş yakıyor hava filitresi yeni değişti carbon cler yapıldı değişen olmadı mazot filitresini değiştirmedim.
İkitelli bosc onur dizele götürdüm araçta bir sorun olmadığını ama enjektörlerin normal olduğunu ama meme uclarının genişlmeiş olabileceğini söyledi sadece bakılmasına 200tl meme uclarında sorun warsa 800 tl enjektörler tamir edilemezse 1300 tl fiyat çekti ama enjektörlerdede sorun çıkmazsa baska nedenlerden olabileceğini söyledi ama neyden kaynaklanabileceğni bilmedi.
Bir tanıdık vasıtası ile Güngörende Bosch Car servisine götürdüm bilgisayara bağladığımzıda rolantide 4 enjektörlerden 2 sinin yakıt sarfıyatı 0,50 diğerinin 0,19 gösteriyordu bana ustanın söylediği bunlarının 0,10 u geçmemesi gerekiyor dedi vede enjektörlere giden mazotun ortalama 7-8 mil (yada bar tam hatıramıyorum) çıktı bunun en fazla 1,4 206 hdi için 4 mil çıkması lazım dedi enjektöreri gösterdi birde mazot filitresini değiştir dedi..
Bunların üzerine pejo servisini aradım telde anlattıktan sonra ejektör olabileceğini ama bizde tamir olamayacağını komple setinin değişiceğini bunada 2,000 tl fiyat çıkardı. + yağ hava cart curt bakım için 430 tldede bakım lazım dedi.
Şİmdi ben ne yapacağım arkadaslar bu sorunu yaşayan arkadaslar warmı aranızda ??????
aracım 48 lt şehir içi 2,300 devirde vistes değiştiririm düz yol ev iş git gel toplam 20 km sabit 40-50 km hızla 530 km gidiyor en fazla
Yanlış duymadınız dizel araç :SSSS
Üstad sorunu halledebildin mi?
|
|||
![]() |
|||
dsonat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
||
merak etme öğrenirsin..ama temennimiz arabanın öğretmemesi.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
||
Kış aylarında mozotlu aracın ısınması uzun sürdüğü için araç normalden çok yakması normal gibi bende dizel 206 kullanıyorum 4 aydır 7-8 bin km felan yaltım asla değerler birbirini tutmadı. 110 km/s hızda şehirler aarası kullansam 100 km 5 litre 100km/s ile kullansak 4,4 litre 90 km/s ile kullansak 4 lt gibi değerlerde geziyor. Tabi aracın yükü lastikler ve sürüş şekline göre çok fark ediyor aracın motor hacmi küçük oldugu için yüklü durumda çok daha fazla yakıt yakar.En önemlisi akaryakıta gelen zamlar artık depoyu fullemek 200 tl nın üzerinde... |
|||
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|||
![]() |
|||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
||
22 krş son zamlardan sonra çok iyi, sakın sesini çıkarma
![]() |
|||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
İyi ama 4-5 ay öncesinde 170 yakıyordu :D zam oldu biraz ama olsun 200 krş; vakup pompası mazot ile havayı doğru orantılı yaktırıyomuş sanrım hava ii iletilmesse mazot daha fazla gider.. 200 ktş a düşene kadar bakım şart :D
|
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
sıkı pazarlık yapıyorsun.. aracınızın yerinde olsam bu pazarlığa size mahçup olmamak için geceleri diğer araçlardan yakıt dilenirdim
![]() (benim sahip beni perişan edecek arkadaşlar allah rızası için 3 5 demeden yardımlarınızı esirgemeyin) ![]() şaka bir yana şehir içi 220 çok iyi değil mi hiç dizel kullanmadım gerçi ama lpg ye göre çok iyi..
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
Onu daha yaptırmadım mazot filtre kutusu değişti 220 krş düştü onu da bi değişeyim farkı yazarım yine 180 krş a inmesi lazım valla başka türlü kurtarmaz Düzenleyen impertore - 29 Mart 2012 Saat 14:03 |
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
yakıtınızı rulman ve vakum mu arttırıyormuş?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
Çeyrek depo bitti 203 km yapmışım 290 dan 220 krş a düştü yakıtım. |
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
mrb arkadaşlr ; Filtre değişiminden sora da değişen birşey olmadı . Fren vakumu veya ön teker rulmanı da yakıtta etkili oluyormuş bilginiz var mi ? Düzenleyen impertore - 19 Mart 2012 Saat 17:16 |
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
Servis'e gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu değiştiler ve depoyu fulleyip yakıt durumunua yeniden bakın dediler ole yaptım ama yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine .. Düzenleyen impertore - 14 Mart 2012 Saat 15:21 |
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
||
Servis'e gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu değiştiler ve depoyu fulleyip yakıt durumunua yeniden bakın dediler ole yaptım ama yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine .. Düzenleyen impertore - 14 Mart 2012 Saat 15:23 |
|||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |