Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motor içi  temizliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motor içi temizliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ferdihazer Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ferdihazer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motor içi temizliği
    Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 17:36
eyüp kardeşim bugüne kadar kullanıp faydasını görmedim diyen olmadı ama sen dersen ilk olursun ben sözümün arkasındayım rahatlıkla kullanın .
vermiş olduğum fiyatlar tahminidir ararsanız seve seve  yardımcı olurum 
306 DEĞİL HAYAT TARZI
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ferdihazer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 17:30
motor içi temizleyici  30 tl
motor yağı katkısı     30 tl
motor yağı                40 tl civarındadır net fiyatı aklımda değil
isterseniz irtibat numaram 0507 787 00 17 den arayın daha net fiyat vereyim
bu hafta konya nevşehir niğde ve karaman da olacağım geç cevap yazıyorum kusura bakmayın lütfen
306 DEĞİL HAYAT TARZI
Yukarı Dön
eyup ozturk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Aralık - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eyup ozturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 Saat 23:36
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Orjinalini yazan: ferdihazer ferdihazer Yazdı:

kardeşim ben würth personeliim. senin yapman gereken aşağıda açıkladığım işlemleri harfiyen yerine getirmen .

1 ) würth  motor içi temizleyici al . şu an kullandığın yağa ilave edip 10 dk çalıştır ama sakın daha uzun olmasın ve motor sıcak olacak yağı koy. daha sonra mevcut yağı boşalt ve çıkan pislikleri
mutlaka gör . inanamayacaksın.temizleyicinin içindeki kimyasal ürün motorun içinde dolaşan yağdan oluşmuş ne kadar korosyon ve pislik varsa temizler ve akışkanlığı daha kolay hale getirir.tıkanmış lavaboyu temizlemek gibi düşün .

2 ) würth 10/40 motor yağı ve motor yağı katkısı al motor yağı 1 lt ve 5 lt olarak satıyoruz katkılar ise 500 ml olarak mevcuttur.motor yağı würth almasan bile katkıyı mutlaka kullan .

3 ) aracı çalıştır 5 dk bekle ve motorun sesini ve titreşimi dinle . önceki ses ve titreşime göre çok daha mükemmel ve sessiz çalıştığını göreceksin . aracınla bi test sürüşüne çık eğer performans tada etkiyi hissetmezsen verdiğin para kadar ben sana ne istersen ücretsiz gönderme sözü veriyorum.

sen başka hiç bir şey yapma bunlar yeterli olacaktır.
eğer aracın benzinli ise mutlaka yakıt katkısıda almanı tavsiye ederim lpg li ise katkı maalesef yok hiçbir markada....

bana da mutlaka cevaben dön burda paylaşalım ....

Abim bu kullanacağımız malzemeler ne kadar tutacak peki?

1 numaralı işlem

2 numarada kullanılacak katkı
307 aracım 4 lt yağ + 300ml filtre hacmi ile 4.3lt alıyor. ben 4 lt total ile 300 ml würth katkı koymayı planlıyorum...

ben kısmetse bu c.tesi deneyeceğim. sevgili ferdi, bana da beğenmezsem verdiğim para kadar ürün gönderme sözü veriyor musun? :)
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 00:00
Orjinalini yazan: ferdihazer ferdihazer Yazdı:

kardeşim ben würth personeliim. senin yapman gereken aşağıda açıkladığım işlemleri harfiyen yerine getirmen .

1 ) würth  motor içi temizleyici al . şu an kullandığın yağa ilave edip 10 dk çalıştır ama sakın daha uzun olmasın ve motor sıcak olacak yağı koy. daha sonra mevcut yağı boşalt ve çıkan pislikleri
mutlaka gör . inanamayacaksın.temizleyicinin içindeki kimyasal ürün motorun içinde dolaşan yağdan oluşmuş ne kadar korosyon ve pislik varsa temizler ve akışkanlığı daha kolay hale getirir.tıkanmış lavaboyu temizlemek gibi düşün .

2 ) würth 10/40 motor yağı ve motor yağı katkısı al motor yağı 1 lt ve 5 lt olarak satıyoruz katkılar ise 500 ml olarak mevcuttur.motor yağı würth almasan bile katkıyı mutlaka kullan .

3 ) aracı çalıştır 5 dk bekle ve motorun sesini ve titreşimi dinle . önceki ses ve titreşime göre çok daha mükemmel ve sessiz çalıştığını göreceksin . aracınla bi test sürüşüne çık eğer performans tada etkiyi hissetmezsen verdiğin para kadar ben sana ne istersen ücretsiz gönderme sözü veriyorum.

eğer aracın benzinli ise mutlaka yakıt katkısıda almanı tavsiye ederim lpg li ise katkı maalesef yok hiçbir markada....

Abim bu kullanacağımız malzemeler ne kadar tutacak peki?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ferdihazer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 Saat 23:53

306 DEĞİL HAYAT TARZI
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 11:56

fabrika - usta farkı konusunda hemfikirim. fabrikada robotize makinalarla montaj var. usta ise bildiğin hand-made (eliyle) yapar bu işi.

2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 11:52
Ustanın iyi olması konusundada, conta şimdilik böyle.Bakalım ne zamana kadar muhafaza edebilecek formunu.Wink
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 11:51
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

carter contası yıllar geçtikçe ısınıp soğumadan dolayı (ki sıcaklığı baya yüksek olur öyle hararette gördüğümüz 90 da kalmaz pek) ya da yanlış kullanımdan, hararet artmasından vs.. sebeblerden dolayı deforme olup yağ sızdırdığında mecburen karter iner, içi gerekirse temizlenir conta yenilenir yerine takılır.

ben bu işlemi corsa gls de yaptırdım, motor 150bindeydi. üstüne 20bin km daha kulandım, 2 kez yağ değiştirdim ve gram eksiltme yoktu. çok güzel motoru vardı yağa da yakmıyordu...

sonuç: USTA VAR USTACIK VAR :)
Yukarda da dediğim gibi karter çok zorunda olmadıkça indirilmez.Wink300.000 de olupta karteri inmemiş nice brodway,spring,21-12-11 var.Anormal bir durum olmadıkça,tehlikeli derecede yağ kaçağı olmadıkça karter contası arada bir değiştilecek birşey  değildir.WinkYaptırmanız iyi olmuş sonuçta bir arıza vardır ve yapılmak zorundadır ama sizde hak verirsinizki arabanın en basit parçasının bile fabrikada taılmasıyla, bir usta tarafından taılması bir olmaz.Wink
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 11:44

yabancı sıvı derken şöyle: tiner, mazot vb sıvıları yağ kapağından doldurup motoru öyle çalıştırmayı benim d.tüm yemezdi açıkçası. belli özellikte yağ ile çalışması için üretilmiş motora bu yağ dışında bir sıvı koyup çalıştırmak (sırf temizlensin diye) bence yapılacak şey değil.

birde, carter contası yıllar geçtikçe ısınıp soğumadan dolayı (ki sıcaklığı baya yüksek olur öyle hararette gördüğümüz 90 da kalmaz pek) ya da yanlış kullanımdan, hararet artmasından vs.. sebeblerden dolayı deforme olup yağ sızdırdığında mecburen karter iner, içi gerekirse temizlenir conta yenilenir yerine takılır.
ben bu işlemi 98model corsa gls de yaptırdım, motor 150bindeydi. üstüne 20bin km daha kulandım, 2 kez yağ değiştirdim ve gram eksiltme yoktu. çok güzel motoru vardı yağa da yakmıyordu...

sonuç: USTA VAR USTACIK VAR :)

Düzenleyen albayman - 18 Aralık 2011 Saat 11:48
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 11:25
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

carter tabanında biriken kalıntı katran için bence karteri açtırın ve motora yabancı bir sıvı koymayın derim. iyi bir motor ustasına carter contası değişim (conta + işçilik) fiyatını sorun. uygun fiyat verilirse hem carter contası yenilenir, hem de carter açıldığında carterin dibini ve motorun alt bölümünü kendi gözünüzle görüp temizleyebilirsiniz.

bi düşünün bence...
abim yabancı sıvı derken neden bahsediyorsun.Question

Karter hafif koni şeklindedir.Yağ delikten toplanıp akar.Hem karter sökülse bile onu fabrikanın taktığı gibi takıp sızdırmazlık sağlayacak bir usta tanımıyorum.WinkÇok zorunda olmadıktan sonra karter indirilmez.Wink
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 10:51
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Karteri kaça acarlarki oda var ? bi sormak lazım ama çok isterler sanırım
conta değiştirme fiyatı sorun sadece, ben contayı değiştirmiştim önceki arabamda. 180 tl tuttu ama castrol yağ + conta + işçilik. İşçiliğe 50 tl den fazla almaması lazım, contada 50 olsa 100. alır gelirsin 2 kilo gaz ya da tiner ya da mazot gibi yağ çözücü bişey temizletirsin için rahat eder. hem contan değişmiş olacak o da artı...

Düzenleyen albayman - 18 Aralık 2011 Saat 11:39
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:30
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

2 kutu yeter sanırsam.Fazlasınıda saklarsınız.Balatalar bittikçe fren hidroliği düşer sizde kalanı eklersiniz.Ama hidrolik değişimi ciddi bir iştir  ve ciddi ustalık gerektirir.Hava alması başlı başına bir sanattır.

O zaman iyi bir usta bakalım.Zaten şimdi özel cihazlarda var hava almak için.Aracı kaldıracak yer de yok mecburen ustanın eline kalıyoruz yaniBig smile Eyvallah.
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:24
Karteri kaça acarlarki oda var ? bi sormak lazım ama çok isterler sanırım
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:20

carter tabanında biriken kalıntı katran için bence karteri açtırın ve motora yabancı bir sıvı koymayın derim. iyi bir motor ustasına carter contası değişim (conta + işçilik) fiyatını sorun. uygun fiyat verilirse hem carter contası yenilenir, hem de carter açıldığında carterin dibini ve motorun alt bölümünü kendi gözünüzle görüp temizleyebilirsiniz.

bi düşünün bence...
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:19
2 kutu yeter sanırsam.Fazlasınıda saklarsınız.Balatalar bittikçe fren hidroliği düşer sizde kalanı eklersiniz.Ama hidrolik değişimi ciddi bir iştir  ve ciddi ustalık gerektirir.Hava alması başlı başına bir sanattır.
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:16
Bu arada bişey sorayım fren hidroliğini değiştirecem kaç kutu alayım.Bilginiz var mı?Kaç litre alır ki?

Katalogda yazıyor muydu ya ona mı baksam.

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 18 Aralık 2011 Saat 00:21
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:16
Sorma hiç unutmam o bariyellerin aynaya değdi değecek belkide değmiştirLOL Birgün arabanın biri ile kapışıyorum o basıo ben basıom o basıo ben basıom adamın arabada yeni pekte basmıcak ama yanındada hatun yediremio basıo bende gençlik rüzgarı çektim 4 te aldım benzine zorluom bırakmıom aslanım flasta gitmem demio 5 vites libre 180 dedi adam beni gececek korkuo ama yanında kız var olmaz basıoLOLLOL tam beni gecio bende o ara yola deil adamın beni gecisinden ötürü arabaya bakıom birden ben gectim adamı adam fren yaptı , bizim göbeller bağırıo yemedimi ne oldu kafamı bi döndürdüm (yola bakıyordum ama göz ucuyla yol düzdü ) ilerde bi kamyon viraj dönüo aboooo Confused frene ayamı bi attım araba hiç frene basma dedi bassam götünü atacak direk 4 de taktım arabayı yığdırdım viraja girdim soldan viraj sertleştikçe arabayı mecbur devrilmesin die bırakıom bariyellere doğru zorlasam dönecemConfused bariyellere ayna değdi değecek  döndüm virajı Shocked ilerde durdum sağa çektimde 15dk arabayı süremediydim harbi korkmuştum LOLLOL sonra arabaya binince millet 90 nı geçittirmediydi banaBig smileBig smile

Düzenleyen Üçyüzaltı - 18 Aralık 2011 Saat 00:19
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:08
Demi adamın tirilyonları var ama gülemio daha düşünüo sanki çivi çakacak dünyaya gülen insanın çok şeyi vardır Big smile
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:08

Gülmek güzeldir gel sende gül LOLLOL

Yazılanları okudukça gülüyorum tabi gülmez miyimBig smileLOL
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 Saat 00:07

Gülmek güzeldir gel sende gül LOLLOL
ClapLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2346 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 22 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9235 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 266 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 103 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 95 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 286 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 178 0 Bayram 0816
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6774 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 146 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 151 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 150 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 734 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 202 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 191 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 890 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 349 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 565 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 417 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107923 14 Salihsencan
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
kralex18 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English