![]() |
|
Motor içi temizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | ||
ferdihazer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferdihazer
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 17:36 |
|
eyüp kardeşim bugüne kadar kullanıp faydasını görmedim diyen olmadı ama sen dersen ilk olursun ben sözümün arkasındayım rahatlıkla kullanın .
vermiş olduğum fiyatlar tahminidir ararsanız seve seve yardımcı olurum
|
||
306 DEĞİL HAYAT TARZI
|
||
![]() |
||
ferdihazer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferdihazer
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
motor içi temizleyici 30 tl
motor yağı katkısı 30 tl
motor yağı 40 tl civarındadır net fiyatı aklımda değil
isterseniz irtibat numaram 0507 787 00 17 den arayın daha net fiyat vereyim
bu hafta konya nevşehir niğde ve karaman da olacağım geç cevap yazıyorum kusura bakmayın lütfen
|
||
306 DEĞİL HAYAT TARZI
|
||
![]() |
||
eyup ozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Aralık - 1976 Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı eyup ozturk
|
1 numaralı işlem 2 numarada kullanılacak katkı 307 aracım 4 lt yağ + 300ml filtre hacmi ile 4.3lt alıyor. ben 4 lt total ile 300 ml würth katkı koymayı planlıyorum... ben kısmetse bu c.tesi deneyeceğim. sevgili ferdi, bana da beğenmezsem verdiğim para kadar ürün gönderme sözü veriyor musun? :)
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Abim bu kullanacağımız malzemeler ne kadar tutacak peki?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferdihazer
|
kardeşim ben würth personeliim. senin yapman gereken aşağıda açıkladığım işlemleri harfiyen yerine getirmen .
1 ) würth motor içi temizleyici al . şu an kullandığın yağa ilave edip 10 dk çalıştır ama sakın daha uzun olmasın ve motor sıcak olacak yağı koy. daha sonra mevcut yağı boşalt ve çıkan pislikleri
mutlaka gör . inanamayacaksın.temizleyicinin içindeki kimyasal ürün motorun içinde dolaşan yağdan oluşmuş ne kadar korosyon ve pislik varsa temizler ve akışkanlığı daha kolay hale getirir.tıkanmış lavaboyu temizlemek gibi düşün .
2 ) würth 10/40 motor yağı ve motor yağı katkısı al motor yağı 1 lt ve 5 lt olarak satıyoruz katkılar ise 500 ml olarak mevcuttur.motor yağı würth almasan bile katkıyı mutlaka kullan .
3 ) aracı çalıştır 5 dk bekle ve motorun sesini ve titreşimi dinle . önceki ses ve titreşime göre çok daha mükemmel ve sessiz çalıştığını göreceksin . aracınla bi test sürüşüne çık eğer performans tada etkiyi hissetmezsen verdiğin para kadar ben sana ne istersen ücretsiz gönderme sözü veriyorum.
sen başka hiç bir şey yapma bunlar yeterli olacaktır.
eğer aracın benzinli ise mutlaka yakıt katkısıda almanı tavsiye ederim lpg li ise katkı maalesef yok hiçbir markada....
bana da mutlaka cevaben dön burda paylaşalım ....
|
||
306 DEĞİL HAYAT TARZI
|
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
fabrika - usta farkı konusunda hemfikirim. fabrikada robotize makinalarla montaj var. usta ise bildiğin hand-made (eliyle) yapar bu işi. |
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
Ustanın iyi olması konusundada, conta şimdilik böyle.Bakalım ne zamana kadar muhafaza edebilecek formunu.
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
yabancı sıvı derken şöyle: tiner, mazot vb sıvıları yağ kapağından doldurup motoru öyle çalıştırmayı benim d.tüm yemezdi açıkçası. belli özellikte yağ ile çalışması için üretilmiş motora bu yağ dışında bir sıvı koyup çalıştırmak (sırf temizlensin diye) bence yapılacak şey değil. birde, carter contası yıllar geçtikçe ısınıp soğumadan dolayı (ki sıcaklığı baya yüksek olur öyle hararette gördüğümüz 90 da kalmaz pek) ya da yanlış kullanımdan, hararet artmasından vs.. sebeblerden dolayı deforme olup yağ sızdırdığında mecburen karter iner, içi gerekirse temizlenir conta yenilenir yerine takılır.
ben bu işlemi 98model corsa gls de yaptırdım, motor 150bindeydi. üstüne 20bin km daha kulandım, 2 kez yağ değiştirdim ve gram eksiltme yoktu. çok güzel motoru vardı yağa da yakmıyordu...
sonuç: USTA VAR USTACIK VAR :) Düzenleyen albayman - 18 Aralık 2011 Saat 11:48 |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() Karter hafif koni şeklindedir.Yağ delikten toplanıp akar.Hem karter sökülse bile onu fabrikanın taktığı gibi takıp sızdırmazlık sağlayacak bir usta tanımıyorum.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Düzenleyen albayman - 18 Aralık 2011 Saat 11:39 |
||
|
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
O zaman iyi bir usta bakalım.Zaten şimdi özel cihazlarda var hava almak için.Aracı kaldıracak yer de yok mecburen ustanın eline kalıyoruz yani ![]() |
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Karteri kaça acarlarki oda var ? bi sormak lazım ama çok isterler sanırım
|
||
![]() |
||
|
carter tabanında biriken kalıntı katran için bence karteri açtırın ve motora yabancı bir sıvı koymayın derim. iyi bir motor ustasına carter contası değişim (conta + işçilik) fiyatını sorun. uygun fiyat verilirse hem carter contası yenilenir, hem de carter açıldığında carterin dibini ve motorun alt bölümünü kendi gözünüzle görüp temizleyebilirsiniz. bi düşünün bence...
|
||
|
||
![]() |
||
|
2 kutu yeter sanırsam.Fazlasınıda saklarsınız.Balatalar bittikçe fren hidroliği düşer sizde kalanı eklersiniz.Ama hidrolik değişimi ciddi bir iştir ve ciddi ustalık gerektirir.Hava alması başlı başına bir sanattır.
|
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Bu arada bişey sorayım fren hidroliğini değiştirecem kaç kutu alayım.Bilginiz var mı?Kaç litre alır ki?
Katalogda yazıyor muydu ya ona mı baksam. Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 18 Aralık 2011 Saat 00:21 |
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Sorma hiç unutmam o bariyellerin aynaya değdi değecek belkide değmiştir
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Üçyüzaltı - 18 Aralık 2011 Saat 00:19 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Demi adamın tirilyonları var ama gülemio daha düşünüo sanki çivi çakacak dünyaya gülen insanın çok şeyi vardır
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Yazılanları okudukça gülüyorum tabi gülmez miyim ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |