![]() |
|
Parça temizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 00:13 |
Sprey olayını bende dedim, başta temizler gidi oluyor etkisi geçine yine kirli bir görüntü oluyor. Ayrıca fırça vs. ile oralara ve arkasına ulaşmak mümkün değil. En temizi benim anlattığım gibi ayrıca kırılma felan olmaz bana güven , sonuçta oda çıkan bir parça sabit değil :) Deneyip sonuçları bizimle aynı konuda paylaşırsan sevinirim.
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() ![]() ![]() ![]() |
Şu balata spreyi die gecen spreyleri kassediyorsunuz sanırım , o kolay tabide ne kadar temizler orayı acaba
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Benimde aklımdan gecen sizin anlattığınzdı o segmanların kırılmasından korkuyordum demekki çıkıyormuş
![]() |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motor temizleme spreyleri var.yanlız temizlikyaparken elektrik deverlerine ve bazı sensörlere dikkat etmek lazım özellikle beyine.
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Yok abi ya çok basit, hemde çok kolay çıkıyor takarkan de aynı şekilde çok kolay, sen yandan ince düz tornavida ile tak zaten boşluğunu hissedeceksin yavaş yavaş kendine çek , takarken dikkat et yanlarında lastikleri var. bi tarafın lastiğini konsolda bırakıyosun sol tarafı geçirince diğer tarafı direk ileri öne doğru ittiriyousun. Bunu nasıl yapmışlar diye 15 dakka araç içinde düşündüm aynı duruma düşme diye buraya yazıyorum : ))))))
|
|
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
O hava ızgaraları çıkarmadan daha kolay temizlenebilir.Şu nalburda satılan küçük ince boya fırçalarından lazım ama.
Aksesuarcılarda satılan sprey silikonlar var.Ondan alınır. Hava ızgaralarına hafifçe az sıkılır. Küçük fırça ile de araları yavaşça temizlenir. Ama daha iç kısmını zaten temizleyemezsiniz. Yeni nesil araçlarda artık klima polen filtresi var bu nedenle oralarda toz birikmiyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Onları nasıl çıkardınız ben kırılır die hiç ellemedim , çıkartmak için kanıttırma harici bi yol varmı
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Yok yok boru ile alakası yok. sıcak soğuk havanın geldiği hani elle kapatılıp açılan yerler varya , oradan bahsediyorum içleri kesinlikle toz toprak doluyor. En azından benim öyleydi :)
resmini çektim. http://imageshack.us/photo/my-images/819/206hava.jpg/ |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
o zaman yapıyoruz die bozarız
![]() |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Hava kanalından kastınız nedir ? ısıtma sistemiyle ilgilimi motorlamı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bu arada kolay temizlenebilen bir parçadan bahsedeceğim. hem çok kolay hem çok etkili : Araç içinde bulunan hava kanalları var 206 için örnek veriyim. ince bir tornavide ile yandan kastırarak kolayca açın hava kanalının içini ıslak bezle silin. Sonra çıkarttığınız parçaların hepsini bulaşık makinasına atın. Çıktığında inanamayacaksınız. Sıfır gibi olucak !!! Bu arada en çok pislik de bu hava kanallarında ben eskiden ilk açtığım birkaç defa hapşuruyordum. Şimdi gayet temiz :) Bu arada parçaları makine içinde güzel bi yere koyun çünkü basınçlı su vurduğunda birbirinden ayrılıp makina içinde kaybolabilir.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Manifot un içi nası temizlenir , ben rolanti valfini temizlemek istiyorum ama bulamadım 306 nın motorun neresinde bu parça
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Polen filtresi
Yağ filtresi Fren balata temizliği Manifot un içi Lpg li ise; Gaz Filtresi lpg enjektör temizliği |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Katı gres yağı değilde spreyler var WD-40(pas sökücü yağlayıcı)
bir de hırdavatçılarda sıvı gres var sprey şeklinde değişik markalarda. Araçta birçok yerin temizliğinde kullanırım bu spreyleri özellikle kapı menteşeleri ve kilit mekanizmalarında çok iyi oluyor. İyi nüfuz eden kesin çözüm veren yağlayıcılardır. Yağlanmasını istemediğiniz ya da yağlı yerleri temizlemek için de parçacılarda satılan balata spreylerini kullanabilirsiniz. Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 05 Aralık 2011 Saat 19:14 |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
o gres yağıda kirlendimi iğrenç oluyor be yav
![]() |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Gres yağı ilk defa duydum , yenı bir bilgi
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Çok genel bir liste olur.Arabanın motor aksamının her yeri temiz olmalıdır.Örneğin akü kutup başının oksitlenmemesi için biraz gres yağı sürülebilir.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bilgiyi paylaşmayı kimse sevmiyor herhalde
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
hava filitresi
rolanti valfi gaz kelebeği |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |