|
Sürekli Patlayan sis Farları hakkında |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
tazmaniac
1. Vites 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 Saat 14:48 |
teybin motor parazitini almasının konuyla kısmen ilgisi olabilir ama sis lambaların patlamasına direk yol açmaz.parazitin çok farklı sebepleri vardır çekilen tesisatın yanlışlığı,buji kabloları vs. ama arkadaşların dediği gibi alternatörden de olabilir ama mantıklısı en basit yol olançekilen kabloları önce iyileştirmek arkasından onalra bakmak.sis lambaların içinde yazılanlar gibi su vb. alıyor olabilir zaten ona bakılmıştır ama eğer gelen voltajdaki dengesizliktense sorun dirençle sağlıklı olmaz voltajı tam regüle edebilecek bişeyler lazım ki o da lm78 serisi entegreyle birlikte bir zener olabilir gibime geliyor.yani bu tam ölçümlere bağlı iş bilen bir oto elektronikçisi soruştur yazdığım entegreyi sor uygun birşeyler yapabilirse ne ala yalnız işin tuhaf tarafı neden özellikle sadece sisler gitsin sonuçta 12 v ile beslenen herşeye aynı voltaj gidiyor..aşırı yükleme varsa başka şeylerin de gitmesi lazım.kısacası sana işten anlayan sağlam bir oto elektronikçi lazım gibi:D
|
|
2004 Quiksilver
|
|
efecelebi
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
|
Bu ses hıza göre değil motor devrine göre yükseliyordur muhtemelen, buda akü - anfi v.b. cihazlar için alınan + voltaj üzerindeki filtrenin paraziti tam süzememesinden kaynaklanır Ayrıca bu konuyla sizdeki sorunun birleşmesi mümkün değil |
|
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D |
|
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum ampuller dayanmıyor bir arkadasında dedigi gibi ısınmısken sarsıntıya gelemiyorlar, uygun fiyatlı bir xenon taktır rahat et, bendede bir ara sis takıntısı vardı güzel durdugunu dusunerek park+sis gidiyordum. hep ampul kullanmıstım, cooook ampul degistirdim. artık sisler kapalı ampula para vermiyorum =)
|
|
aspirinxlarge
2. Vites 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Arkadaşlar yorumlarını okudum bişey aklama geldi, şimdi benim aracımda pioneer cd çlar vs. var. ses fena değil ama aracın hızına bağlı olarak vızıltı geliyor çok inceden bi ses sanki araç gaza basınca sesi etkiliyor ve bi vızıltı geliyor. Bunlada alakalı bi sorun olabilir mi ? sonuçta kolonlar hassas cihazlar cep telinden bile etkileniyor. bu sorunu ben başka araçlardada gördüm ve bazen dek geliyorum yeri gelmişken onuda söyleyeyim dedim bu konu bu hata ile birleşirmi ?
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
lifat
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2011 Konum: İŞLETMECİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yorumların tamamını okudum . ama en mantıklı cevabı peugeotefe ve efecelebi vermiş. bir ampul kısa devre sonucunda kesinlikle patlamaz. şimdi ampulün patlama nedenlerini yazıyorum.
1 ampul çin malı ise
2 ampulün takıldığı lamba suya veya neme maruz kalıyorsa
3 aracın şarj dinemosu fazla şarj ediyorsa
4 ampulün takıldığı yer yeterince temiz değilse(paslıysa)
5 lamba yanıkken aracı çalıştırılıyosa
yukarıda saydığım ampul patlamalarında ilk 5 e girenler.
lütfen bilmeyen arkadaşlar saçma sapan cevaplar veripte yanlış yönlendirmeyin
|
|
efecelebi
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
|
Eğer şarj voltajınız yüksekse,
sis lambalarınızın yuvası v.b. gevşekse bir çukurdan geçtiğinizde ya da azfalta yakın olduğu için su birikintisinden v.b. geçtiğinizde su - nem alıp patlayabilir. 50 wattlık bir ampule bağlayacağınız direncin de watt ı büyük ve kaliteli olmalı ama direnç bağlamak flan ASLA çözüm değildir, şarj voltajınızı değişik zamanlarda ölçtürün, hatta ölçü aleti bağlansın uzun süre gözlemleyin, alternatör zamanla normal olarak ısınınca konjektör sorun çıkarıyor olabilir... |
|
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Direnc taktirmak demek lambanin uzerinde dusen voltaji dusurmek demektir. Yani siz ampule yuksek voltaj geldigini kabul ediyorsunuz. Bu durumda ilerki gunlerde aracinizin baska bir yerinde ariza cikacaktir. Eger ki voltaj gercekten yuksek ise alternatoru olcturmenizde fayda var. |
|
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sarsıntıya neden olabilecek bir kırık var mı yuvasında ? Ampuller genellikle sıcakken aşırı sarsıntı nedeniyle patlıyor. Yeni ampul taktığınız zaman hareket ederken titreme hissediyor musunuz ışıkta ? İkinci neden ise sigorta amper değeri yüksek bir sigorta yahut röle kullanılmış ise fazla dayanmaz !
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
aspirinxlarge
2. Vites 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Valla bikaç farklı marka takıldı en son osram takıldı kaliteliye benziyordu. Direnç taktırmak bencede mantıklı bunu değerlendiricem , yorumlar için teşekkürler.
|
|
|
|
ekinoks44
2. Vites 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
|
su ile teması oluyor olabilir. benim sis lambası içten kırılmış su teması sonucu ampül sizlere ömür. değişecem sisi komple.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
peugeotefe
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
Dirençle kaçakla alakası yok.Kaçak olsa kısa devre yapar yaptığı zamanda sigorta attırır.Kullandığınız ampülün kalitesi nedir ?
|
|
|
|
dukenukem82
2. Vites 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
arkadaşında dediği gibi kaçağa ve voltaja baktır ve direnç taktır yinede patlıyorsa arabayı sat sorunun çözülür :)
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Bir kere ucuz lamba kullanmayin. Ikinci olarak lambayi yerine yerlestirirken ciplak elinizle dokunmayin. Elinizdeki yag, ter isinin lamba uzerindeki dagilimini etkiler ve patlamasina neden olur.
|
|
gozem
2. Vites 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
en guzel cozum ampule gelen kablo uzerine 12voltluk direnc taktirmak. elektrk ustanizla gorusun.
|
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
efe yarın görünce cevaplayacaktır. Bu kadar patlıyorsa vardır bi sıkıntı.
|
|
kitay
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kaliteli bir xenon alırsan ampul derdinden kurtulursun
|
|
34 KİTAY 18
2004 206 HDI XT |
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ya voltajı cok gelıo ya ampuller kalıtesız akunuzu olcturun arac calısırken kac cıkıyo dınamonuza baktırın akunuz kaclık .kısa devre varsa kacakta vardır akuden yer araba yattıkca bence
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
aspirinxlarge
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Onu bilmiyorum bir iki gün yanıyo 3 ncü gün tık yok bakıyorum lambası kararmış, kısa devre var diyelim o lambalara ayrı kablo mu çektircez o zaman sorun düzelirmi ? yoksa çözüm nedir kısa ? elektrik -den anlayan arkadaşlar kablonun diğer ucu nereye bağlanması lazım bilenler konuya bi el atabilirmi ?
|
|
|
|
fTh206
2. Vites 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kısa devre falan olabilirmi acaba daha önce hiç duymadım ama öle bişi :s
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |