Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sürekli Patlayan sis Farları hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20013
Tarih: 26 Kasım 2024 Saat 02:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sürekli Patlayan sis Farları hakkında
Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Konu: Sürekli Patlayan sis Farları hakkında
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 22:37
Arkadaşlar tekrar merhaba ; benim 99 model 206 xs' im var. Ön sis farlarım sürekli patlıyor.  bu neden olur.  Yaklaşık 5 defa yeni lamba aldım 5 ' i de yandı.   :)  Bu kadar denemeye gerek varmı diceksiniz ama , sorunu bi türlü bulamadım hatta usta da bulamadı.   patlamayan ampül varmı ? en son osram almıştım.  bu arada ben orada sadece ışık istiyorum  parlaklık önemli değil yani led vs. tarzı ne tür bişey önerirsiniz.  yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 22:42
kısa devre falan olabilirmi acaba daha önce hiç duymadım ama öle bişi :s

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 22:49
Onu bilmiyorum bir iki gün yanıyo 3 ncü gün tık yok bakıyorum lambası kararmış, kısa devre var diyelim o lambalara ayrı kablo mu çektircez o zaman sorun düzelirmi ? yoksa çözüm nedir kısa ? elektrik -den anlayan arkadaşlar kablonun diğer ucu nereye bağlanması lazım bilenler konuya bi el atabilirmi ?  

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 23:35
ya voltajı cok gelıo ya ampuller kalıtesız akunuzu olcturun arac calısırken kac cıkıyo dınamonuza baktırın akunuz kaclık .kısa devre varsa kacakta vardır akuden yer araba yattıkca bence 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesajı Yazan: kitay
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 23:44
kaliteli bir xenon alırsan ampul derdinden kurtulursun

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 23:59
efe yarın görünce cevaplayacaktır. Bu kadar patlıyorsa vardır bi sıkıntı.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 00:03
en guzel cozum ampule gelen kablo uzerine 12voltluk direnc taktirmak. elektrk ustanizla gorusun.

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 07:42
Bir kere ucuz lamba kullanmayin. Ikinci olarak lambayi yerine yerlestirirken ciplak elinizle dokunmayin. Elinizdeki yag, ter isinin lamba uzerindeki dagilimini etkiler ve patlamasina neden olur.

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 11:31
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Bir kere ucuz lamba kullanmayin. Ikinci olarak lambayi yerine yerlestirirken ciplak elinizle dokunmayin. Elinizdeki yag, ter isinin lamba uzerindeki dagilimini etkiler ve patlamasina neden olur.

evet bende duymuştum onu ampüle parmakla dokunmayın..

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 14:55
arkadaşında dediği gibi kaçağa ve voltaja baktır ve direnç taktır yinede patlıyorsa arabayı sat sorunun çözülür :)

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 15:00
Dirençle kaçakla alakası yok.Kaçak olsa kısa devre yapar yaptığı zamanda sigorta attırır.Kullandığınız ampülün kalitesi nedir ?

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 21:19
su ile teması oluyor olabilir. benim sis lambası içten kırılmış su teması sonucu ampül sizlere ömür.  değişecem sisi komple.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 23:02
Valla bikaç farklı marka takıldı en son osram takıldı kaliteliye benziyordu.  Direnç taktırmak bencede mantıklı bunu değerlendiricem  ,  yorumlar için teşekkürler.

-------------

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 00:16
Sarsıntıya neden olabilecek bir kırık var mı yuvasında ? Ampuller genellikle sıcakken aşırı sarsıntı nedeniyle patlıyor. Yeni ampul taktığınız zaman hareket ederken titreme hissediyor musunuz ışıkta ? İkinci neden ise sigorta amper değeri yüksek bir sigorta yahut röle kullanılmış ise fazla dayanmaz !

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 08:04
Orjinalini yazan: aspirinxlarge aspirinxlarge Yazdı:

Valla bikaç farklı marka takıldı en son osram takıldı kaliteliye benziyordu.  Direnç taktırmak bencede mantıklı bunu değerlendiricem  ,  yorumlar için teşekkürler.

Direnc taktirmak demek lambanin uzerinde dusen voltaji dusurmek demektir. Yani siz ampule yuksek voltaj geldigini kabul ediyorsunuz. Bu durumda ilerki gunlerde aracinizin baska bir yerinde ariza cikacaktir. Eger ki voltaj gercekten yuksek ise alternatoru olcturmenizde fayda var.

Mesajı Yazan: efecelebi
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 12:31
Eğer şarj voltajınız yüksekse,
sis lambalarınızın yuvası v.b. gevşekse bir çukurdan geçtiğinizde
ya da  azfalta yakın olduğu için su birikintisinden v.b. geçtiğinizde su - nem alıp patlayabilir.

50 wattlık bir ampule bağlayacağınız direncin de watt ı büyük ve kaliteli olmalı ama direnç bağlamak flan ASLA çözüm değildir,

şarj voltajınızı değişik zamanlarda ölçtürün, hatta ölçü aleti bağlansın uzun süre gözlemleyin, alternatör zamanla normal olarak ısınınca konjektör sorun çıkarıyor olabilir...

-------------
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere
0530 242 80 08
Follow me Home cu :D

Mesajı Yazan: lifat
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 18:37
yorumların tamamını okudum . ama en mantıklı cevabı peugeotefe ve efecelebi vermiş. bir ampul kısa devre sonucunda kesinlikle patlamaz. şimdi ampulün patlama nedenlerini yazıyorum.
1     ampul çin malı ise
2     ampulün takıldığı lamba suya veya neme maruz kalıyorsa
3     aracın şarj dinemosu fazla şarj ediyorsa
4     ampulün takıldığı yer yeterince temiz değilse(paslıysa)
5     lamba yanıkken aracı çalıştırılıyosa
  yukarıda saydığım ampul patlamalarında ilk 5 e girenler.
 lütfen bilmeyen arkadaşlar saçma sapan cevaplar veripte yanlış yönlendirmeyin

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 23:33
Arkadaşlar yorumlarını okudum bişey aklama geldi, şimdi benim aracımda pioneer cd çlar vs. var.  ses fena değil ama aracın hızına bağlı olarak vızıltı geliyor çok inceden bi ses sanki araç gaza basınca sesi etkiliyor ve bi vızıltı geliyor. Bunlada alakalı bi sorun olabilir mi ? sonuçta kolonlar hassas cihazlar cep telinden bile etkileniyor.  bu sorunu ben başka araçlardada gördüm ve bazen dek geliyorum yeri gelmişken onuda söyleyeyim dedim bu konu bu hata ile birleşirmi ?

-------------

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 01:27
dostum ampuller dayanmıyor bir arkadasında dedigi gibi ısınmısken sarsıntıya gelemiyorlar, uygun fiyatlı bir xenon taktır rahat et, bendede bir ara sis takıntısı vardı güzel durdugunu dusunerek park+sis gidiyordum. hep ampul kullanmıstım, cooook ampul degistirdim. artık sisler kapalı ampula para vermiyorum =)

Mesajı Yazan: efecelebi
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 14:45
Orjinalini yazan: aspirinxlarge aspirinxlarge Yazdı:

Arkadaşlar yorumlarını okudum bişey aklama geldi, şimdi benim aracımda pioneer cd çlar vs. var.  ses fena değil ama aracın hızına bağlı olarak vızıltı geliyor çok inceden bi ses sanki araç gaza basınca sesi etkiliyor ve bi vızıltı geliyor. Bunlada alakalı bi sorun olabilir mi ? sonuçta kolonlar hassas cihazlar cep telinden bile etkileniyor.  bu sorunu ben başka araçlardada gördüm ve bazen dek geliyorum yeri gelmişken onuda söyleyeyim dedim bu konu bu hata ile birleşirmi ?

Bu ses hıza göre değil motor devrine göre yükseliyordur muhtemelen, buda akü - anfi v.b. cihazlar için alınan + voltaj üzerindeki filtrenin paraziti tam süzememesinden kaynaklanır Smile

Ayrıca bu konuyla sizdeki sorunun birleşmesi mümkün değilWink

-------------
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere
0530 242 80 08
Follow me Home cu :D

Mesajı Yazan: tazmaniac
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 14:48
teybin motor parazitini almasının konuyla kısmen ilgisi olabilir ama sis lambaların patlamasına direk yol açmaz.parazitin çok farklı sebepleri vardır çekilen tesisatın yanlışlığı,buji kabloları vs. ama arkadaşların dediği gibi alternatörden de olabilir ama mantıklısı en basit yol olançekilen kabloları önce iyileştirmek arkasından onalra bakmak.sis lambaların içinde yazılanlar gibi su vb. alıyor olabilir zaten ona bakılmıştır ama eğer gelen voltajdaki dengesizliktense sorun dirençle sağlıklı olmaz voltajı tam regüle edebilecek bişeyler lazım ki o da lm78 serisi entegreyle birlikte bir zener olabilir gibime geliyor.yani bu tam ölçümlere bağlı iş bilen bir oto elektronikçisi soruştur yazdığım entegreyi sor uygun birşeyler yapabilirse ne ala yalnız işin tuhaf tarafı neden özellikle sadece sisler gitsin sonuçta 12 v ile beslenen herşeye aynı voltaj gidiyor..aşırı yükleme varsa başka şeylerin de gitmesi lazım.kısacası sana işten anlayan sağlam bir oto elektronikçi lazım gibi:D

-------------
2004 Quiksilver

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net