Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 xs motor yıkama sonrası sorun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 xs motor yıkama sonrası sorun

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 xs motor yıkama sonrası sorun
    Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 23:27
Orjinalini yazan: hasanyılmaz hasanyılmaz Yazdı:

sorun halloldu sagolsun elektirikçi ustam geldi baktı roleye su kaçmış zaten rolede çatlakmış degiştirelim  ilerde sorun yaşama yine dedi motoru yıkayan arkadaşta olumlu yaklaştı tatlıya bagladık işi beyinde sorun yok bilgisayara baglayıp baktık her ihtimale karşı beyni açıp baktı su kaçmışmı diye kaçmamış içim rahatladı bu arada ufak tefek elektirisel arızalarıda giderdik dışarıda hoş görüntü vermeyen kablolarada çeki düzen verdi  şimdi sanki eskisinden daha iyi gibi geldi bana maşallahı var herkeze teşekkürler sagolun arkadaşlar ama siz yinede motoru yıkatmayın yıkatırsanızda işinini bilen birine yıkatın Star

Sorununuzun giderilmesine sevindim.

umarım bir daha böyle sorunlar yaşamazsınız.Keyifli sürüşler...Sırıtma

Yukarı Dön
hasanyılmaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 21:03
valla kardeş 306 hakkında hiç bi bilgim yok 206nın beyni sağ çamurlugun yanında alimünyum levha şeklinde görünen kısım rolenin beynin altında olması gerekiyomuş benim arabada beynin üstüne almışlar hafiftende çatlakmış o yüzden su kaçmış beynin altında olsa sorun çıkarmazdı dedi bizim elektirikçi
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:50
Bende tam olarak  beynin hangisi olduğunu bilmiyorum şu kapalı bir kutu içinde birşey var hoş hiç açmadım Sırıtma

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:36
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Sorunuzun hallolmasına sevindim Gülme
sagol kardeş allah kimsenin başına vermesin beyni yaktık diye acayim moralim bozulmuştu valla çok şükür bi şey yok bu arada beynide görmüş olduk su kaçması mucize olurdu zaten adamlar öyle güzel muhafazaya almışlar ki hava bile girmez bence yıkayan lavuk ta en çok onunla ugraştı aslında üzerinde lekeler vardı bastı suyu bastı suyu :) ben onun beyin oldugundan bile haberim yoktu o salakta bilmiyomuş
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:26
Sorunuzun hallolmasına sevindim Gülme
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:23
Orjinalini yazan: Kemanyak Kemanyak Yazdı:

WD40 ile temizleyebilirsen elektronik aksamın tamamına wd40 sık ve bir süre bekle. Bu melet su ile aksam arasına girerek (yoğunluğu sudan ağır) kontak meselesini hallediyor. 10 lira bir şey dene bence. Ve bundan sonra wd40 ile yap temizliğini. Ne demek istediğimi temizliği yaptıktan sonra anlarsın. Senin sorunun elektrik aksamında bir yerde oluşan oksitlenmedir. O da her yere ulaşabilen wd40 ile çözülebilir. Nem özellikle de bu kış ayında kurumaz. Aracının bir süre çalışıp sonra teklemesi ve stop etmesi oksidasyonla açıklanabilir.
wd40 hiç duymamıştım denemek lazım sagol kardeş 
Yukarı Dön
sedatdatse Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedatdatse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:18
darbe sensörü atmıştır belki
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:18
sorun halloldu sagolsun elektirikçi ustam geldi baktı roleye su kaçmış zaten rolede çatlakmış degiştirelim  ilerde sorun yaşama yine dedi motoru yıkayan arkadaşta olumlu yaklaştı tatlıya bagladık işi beyinde sorun yok bilgisayara baglayıp baktık her ihtimale karşı beyni açıp baktı su kaçmışmı diye kaçmamış içim rahatladı bu arada ufak tefek elektirisel arızalarıda giderdik dışarıda hoş görüntü vermeyen kablolarada çeki düzen verdi  şimdi sanki eskisinden daha iyi gibi geldi bana maşallahı var herkeze teşekkürler sagolun arkadaşlar ama siz yinede motoru yıkatmayın yıkatırsanızda işinini bilen birine yıkatın Star
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:04
Motor yıkatmak isteyen arkadaşlar yıkatma işleminden önce mutlaka araçta tüp varsa tüp enjektörlerinin olduğu bölümü,ecunun üstünü,akünün üstünü fiber bir bezle örtsünler ondan sonra yıkatsınlar.Ben böyle yapmıştım ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 17:22
Eğer beyin arızalandıysa 3 000 tl gibi bir masraf olur tabi yanılıyor olabilirim ama bana servis öyle fiyat vermişti.Artı yeni beyin takılınca bazı sorunlar çıkıyormuş uyum sağlayamıyormuş diye duydum tabi kesin bilgi değil ama benim bildiğim böyle geçmiş olsun kardeşim wd40 alıp heryere sıkacaksın hiç bir sorun çıkarmıyor ve motoru temizliyor.
Yukarı Dön
okankrgz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Nisan - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okankrgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 16:06

Beyin gitmiş olabilir... motor yıkatıpta işin içinden çıkamayan çok gördüm, geneli beyinden di umarım ağır bi arıza çıkmaz. Makinaya bağlat bakalım ne çıkıcak ama genelde pejocular motorun yıkatılmıcanı bilirler..acı bi tecrübe olmuş geçmiş olsun.

Koceli/İZMİT

1982
Yukarı Dön
eserxxx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eserxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 13:41
Araca hiç elektrik gelmiyorsa immobilizere bir baktırın derim, buna benzer bi durum benim başıma gelmişti, sorun orda çıktı
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 12:04
WD40 ile temizleyebilirsen elektronik aksamın tamamına wd40 sık ve bir süre bekle. Bu melet su ile aksam arasına girerek (yoğunluğu sudan ağır) kontak meselesini hallediyor. 10 lira bir şey dene bence. Ve bundan sonra wd40 ile yap temizliğini. Ne demek istediğimi temizliği yaptıktan sonra anlarsın. Senin sorunun elektrik aksamında bir yerde oluşan oksitlenmedir. O da her yere ulaşabilen wd40 ile çözülebilir. Nem özellikle de bu kış ayında kurumaz. Aracının bir süre çalışıp sonra teklemesi ve stop etmesi oksidasyonla açıklanabilir.
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:40
Orjinalini yazan: adventure peugeot adventure peugeot Yazdı:

önemli birşey değildir inşallah kolay gelsin
 canınızı fazla sıkmanıza gerek yok elbet bir çözüm bulunacaktır.
Çözümsüz hiçbirşey yoktur.Gülme
sagol kardeş ilgilenen herkeze teşekkürler yarın baktırıp görücez artık iyi geceler 
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:37
önemli birşey değildir inşallah kolay gelsin
 canınızı fazla sıkmanıza gerek yok elbet bir çözüm bulunacaktır.
Çözümsüz hiçbirşey yoktur.Gülme
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:32
Orjinalini yazan: adventure peugeot adventure peugeot Yazdı:

Bilgisayara bağlandı mı araç?

yarın baglatıp baktırıcam iyi bi elektirikçi ustam var ona göstericem
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:29
Bilgisayara bağlandı mı araç?

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasanyılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:22
en güzeli bundan sonra bende öyle yapıcam sanırımAğlama
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:18
Ben iki bez dolanıyorum plastik yerleri ise badem yağı ile siliyorum

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 22:01
Bende yıkatmak istedim bikere ama yıkamacı ben yıkamam abi peugeotlarda herşey ortada sıkıntı çıkar demişti aynı yıkamacıya accent götürdüm hiç bişey demedi hemen yıkadı.inşallah beyine su git memiştir geçmiş olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14187 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17018 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 356 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 696 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5041 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2660 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4792 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 486 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8064 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 841 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1007 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 627 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5667 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 722 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 516 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1033 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 547 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 617 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 797 1 Altann
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English