Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 xs motor yıkama sonrası sorun

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19957
Tarih: 10 Haziran 2025 Saat 06:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 xs motor yıkama sonrası sorun
Mesajı Yazan: hasanyılmaz
Konu: 206 xs motor yıkama sonrası sorun
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 20:52
slm arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var aracımın motorunu yıkattım yıkatmaz olsaydım motora elektirik gelmiyo yıkamadan sonra sorunsuz çalıştı yolda tekleme yaptı ama önemsemedim evin önüne park ettim şimdi motora elektirik gelmiyo her yerine baktık çalışmıyo yardımcı olursanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 20:54
elektirik sistemini kurutun , buji kablolarına hava tutun , büyük ihtimal buji kablosuna su girmiştir 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 20:57
hepsini yaptık arkadaşım ama elektirik gelmiyo

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 20:58
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

elektirik sistemini kurutun , buji kablolarına hava tutun , büyük ihtimal buji kablosuna su girmiştir 
aracın sigortalarını gözden geçirin.arkasından elektrik tablosuna su gittiyse onları kurutun ve orada bulunan sigortalarıda gözden geçirin.buji kablolarına ve bujilere su kaçmış olabilir.
geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 20:59
beyinde falan sorun yoktur inşallah bakalım yarın elektirikçiye bi baktırıcam

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:00
Orjinalini yazan: hasanyılmaz hasanyılmaz Yazdı:

beyinde falan sorun yoktur inşallah bakalım yarın elektirikçiye bi baktırıcam
inşallah sabaha kadar ıslanan yer kururda tek marşta çalışır.sıkıntın kaybolur.

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:02
motoru yıkayan da elektirikçi geldi 3 saat ugraştı motorcumu çagırdım o da geldi her yolu denedik sigortalar ateşleme boboni direk elektirik verdik tık yok alarmdan olabilir mi

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:02
Aracın motorunu acemi insanlara yıkatmıyacaksınız bir seferinde bende yaşadım aynı olayı her yıkamacı motor yıkayamaz , geçmiş olsun 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:03
inşallah arkadaşım sagol zaten bu akşam uyuyamam Unhappy

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:05
dursun kardeş senin sorun nasıl halloldu 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:18
Dursun ? Durmuş mu demek istediniz Kahkaha Benim stop sorunu halen sürüyor iyice ısınana kadar benzinde sürüyorum , hatta kısa mesafede benzin iyi oluyor 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:23
kusura bakma acayip canım sıkkın can havliyle foruma üye oldum durmuş kardeş bu motor çok canımı sıktı çarpıcam bu yıkamacıyı

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:26
benim araç benzinli lpg yok zaten yeni aldım iki ay falan oldu inşallah kalıcı bi hasar bırakmaz bu olay saat gibi çalışan arabayı elimizle bozdurduk

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:29
Sıkmayın canınızı okadar bu motor yıkamaynan ne olur araca ufak birşeydirde uğraştırır iste sizi

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:30
Benimde kafa dalgın siz motoru yıkamayı soruyorsunuz nasıl halloldu die o benim eski aracta olduydu  tevzi makarasına su girmişti ondan çalışmıyormuş, sizinde böyle birşeydir

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:32
inşallah dediğin gibidir çok sagol kardeş 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:36
o neresi oluyo ki oraya su girince motora ateşleme bobinine giden elektirigi kesiyo mu

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:45
geçmiş olsun arkadaşım bugun banada motor yıkat dediler sonra arkadaşlar yıkatma demişlerdi demekki bi bildikleri varmış. şimdi gözüm korktu yağmur yağsa üzerini örterim artık

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:46
Önemli deil kardeşim İnşallah sorunuzz düzelir

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:47
bizim slx varken olmuştu böle bişeyde distirbütör kapağı diye bi yeri temizlediler geçmişti belkide orasıdır kardeşim

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 21:49
banada yıkatma dediler motor zaten temizdi arkadaşım yıkatıyodu onu gördüm yanaştım hatta sordum sorun çıkarmasın dedim ukala ukala sanki bi tek sende araba var dediler bi şey olmaz dediler yıkattık işte oldu bi kere sakın yıkatmayın bence

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:01
Bende yıkatmak istedim bikere ama yıkamacı ben yıkamam abi peugeotlarda herşey ortada sıkıntı çıkar demişti aynı yıkamacıya accent götürdüm hiç bişey demedi hemen yıkadı.inşallah beyine su git memiştir geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:18
Ben iki bez dolanıyorum plastik yerleri ise badem yağı ile siliyorum

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:22
en güzeli bundan sonra bende öyle yapıcam sanırımAğlama

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:29
Bilgisayara bağlandı mı araç?

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:32
Orjinalini yazan: adventure peugeot adventure peugeot Yazdı:

Bilgisayara bağlandı mı araç?

yarın baglatıp baktırıcam iyi bi elektirikçi ustam var ona göstericem

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:37
önemli birşey değildir inşallah kolay gelsin
 canınızı fazla sıkmanıza gerek yok elbet bir çözüm bulunacaktır.
Çözümsüz hiçbirşey yoktur.Gülme

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 22:40
Orjinalini yazan: adventure peugeot adventure peugeot Yazdı:

önemli birşey değildir inşallah kolay gelsin
 canınızı fazla sıkmanıza gerek yok elbet bir çözüm bulunacaktır.
Çözümsüz hiçbirşey yoktur.Gülme
sagol kardeş ilgilenen herkeze teşekkürler yarın baktırıp görücez artık iyi geceler 

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 12:04
WD40 ile temizleyebilirsen elektronik aksamın tamamına wd40 sık ve bir süre bekle. Bu melet su ile aksam arasına girerek (yoğunluğu sudan ağır) kontak meselesini hallediyor. 10 lira bir şey dene bence. Ve bundan sonra wd40 ile yap temizliğini. Ne demek istediğimi temizliği yaptıktan sonra anlarsın. Senin sorunun elektrik aksamında bir yerde oluşan oksitlenmedir. O da her yere ulaşabilen wd40 ile çözülebilir. Nem özellikle de bu kış ayında kurumaz. Aracının bir süre çalışıp sonra teklemesi ve stop etmesi oksidasyonla açıklanabilir.

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 13:41
Araca hiç elektrik gelmiyorsa immobilizere bir baktırın derim, buna benzer bi durum benim başıma gelmişti, sorun orda çıktı

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 16:06

Beyin gitmiş olabilir... motor yıkatıpta işin içinden çıkamayan çok gördüm, geneli beyinden di umarım ağır bi arıza çıkmaz. Makinaya bağlat bakalım ne çıkıcak ama genelde pejocular motorun yıkatılmıcanı bilirler..acı bi tecrübe olmuş geçmiş olsun.

-------------
Koceli/İZMİT

1982

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 17:22
Eğer beyin arızalandıysa 3 000 tl gibi bir masraf olur tabi yanılıyor olabilirim ama bana servis öyle fiyat vermişti.Artı yeni beyin takılınca bazı sorunlar çıkıyormuş uyum sağlayamıyormuş diye duydum tabi kesin bilgi değil ama benim bildiğim böyle geçmiş olsun kardeşim wd40 alıp heryere sıkacaksın hiç bir sorun çıkarmıyor ve motoru temizliyor.

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:04
Motor yıkatmak isteyen arkadaşlar yıkatma işleminden önce mutlaka araçta tüp varsa tüp enjektörlerinin olduğu bölümü,ecunun üstünü,akünün üstünü fiber bir bezle örtsünler ondan sonra yıkatsınlar.Ben böyle yapmıştım ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:18
sorun halloldu sagolsun elektirikçi ustam geldi baktı roleye su kaçmış zaten rolede çatlakmış degiştirelim  ilerde sorun yaşama yine dedi motoru yıkayan arkadaşta olumlu yaklaştı tatlıya bagladık işi beyinde sorun yok bilgisayara baglayıp baktık her ihtimale karşı beyni açıp baktı su kaçmışmı diye kaçmamış içim rahatladı bu arada ufak tefek elektirisel arızalarıda giderdik dışarıda hoş görüntü vermeyen kablolarada çeki düzen verdi  şimdi sanki eskisinden daha iyi gibi geldi bana maşallahı var herkeze teşekkürler sagolun arkadaşlar ama siz yinede motoru yıkatmayın yıkatırsanızda işinini bilen birine yıkatın Star

Mesajı Yazan: sedatdatse
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:18
darbe sensörü atmıştır belki

-------------
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:23
Orjinalini yazan: Kemanyak Kemanyak Yazdı:

WD40 ile temizleyebilirsen elektronik aksamın tamamına wd40 sık ve bir süre bekle. Bu melet su ile aksam arasına girerek (yoğunluğu sudan ağır) kontak meselesini hallediyor. 10 lira bir şey dene bence. Ve bundan sonra wd40 ile yap temizliğini. Ne demek istediğimi temizliği yaptıktan sonra anlarsın. Senin sorunun elektrik aksamında bir yerde oluşan oksitlenmedir. O da her yere ulaşabilen wd40 ile çözülebilir. Nem özellikle de bu kış ayında kurumaz. Aracının bir süre çalışıp sonra teklemesi ve stop etmesi oksidasyonla açıklanabilir.
wd40 hiç duymamıştım denemek lazım sagol kardeş 

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:26
Sorunuzun hallolmasına sevindim Gülme

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:36
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Sorunuzun hallolmasına sevindim Gülme
sagol kardeş allah kimsenin başına vermesin beyni yaktık diye acayim moralim bozulmuştu valla çok şükür bi şey yok bu arada beynide görmüş olduk su kaçması mucize olurdu zaten adamlar öyle güzel muhafazaya almışlar ki hava bile girmez bence yıkayan lavuk ta en çok onunla ugraştı aslında üzerinde lekeler vardı bastı suyu bastı suyu :) ben onun beyin oldugundan bile haberim yoktu o salakta bilmiyomuş

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:50
Bende tam olarak  beynin hangisi olduğunu bilmiyorum şu kapalı bir kutu içinde birşey var hoş hiç açmadım Sırıtma

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:03
valla kardeş 306 hakkında hiç bi bilgim yok 206nın beyni sağ çamurlugun yanında alimünyum levha şeklinde görünen kısım rolenin beynin altında olması gerekiyomuş benim arabada beynin üstüne almışlar hafiftende çatlakmış o yüzden su kaçmış beynin altında olsa sorun çıkarmazdı dedi bizim elektirikçi

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 23:27
Orjinalini yazan: hasanyılmaz hasanyılmaz Yazdı:

sorun halloldu sagolsun elektirikçi ustam geldi baktı roleye su kaçmış zaten rolede çatlakmış degiştirelim  ilerde sorun yaşama yine dedi motoru yıkayan arkadaşta olumlu yaklaştı tatlıya bagladık işi beyinde sorun yok bilgisayara baglayıp baktık her ihtimale karşı beyni açıp baktı su kaçmışmı diye kaçmamış içim rahatladı bu arada ufak tefek elektirisel arızalarıda giderdik dışarıda hoş görüntü vermeyen kablolarada çeki düzen verdi  şimdi sanki eskisinden daha iyi gibi geldi bana maşallahı var herkeze teşekkürler sagolun arkadaşlar ama siz yinede motoru yıkatmayın yıkatırsanızda işinini bilen birine yıkatın Star

Sorununuzun giderilmesine sevindim.

umarım bir daha böyle sorunlar yaşamazsınız.Keyifli sürüşler...Sırıtma

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net