Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 306 motor sıcaklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuPeugeot 306 motor sıcaklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Durum: Aktif Değil
Mesajın Direkt Linki Konu: Peugeot 306 motor sıcaklığı
    Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 10:13
Sizi üzme gibi niyetim yok Gülme benim yazdıklarımı millet anlamasa cevap yazamaz , sizin türkçe karekterde zorlandığınız gibi bende dikkatsiz yazıyorum bazen .
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 09:38
Orjinalini yazan: zavur zavur Yazdı:

Bu arada sizde türkçe karekterleri hiç kullanmıyorsunuz Göz KırpmaSırıtma

Bence sen benım yazıma bakacagına bence kendı yazınla ılgılensen nasıl olur ??? Göz Kırpma Benım yazımı herkes anlıyor merak etme sen. Klavye alıskanlıgından i ü ö ç ş ğ kullanmakta zorlanıyorum. Corumlusun severım senı, uzme benı Gülme

Düzenleyen CeCoLi - 19 Ekim 2011 Saat 09:40
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 01:09
Aynen ona bir sormak lazım. Ama anket tarzı 106'sı olana soracağım bakalım ne olacak Gülme
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 01:08
Bu arada sizde türkçe karekterleri hiç kullanmıyorsunuz Göz KırpmaSırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 01:04
Orjinalini yazan: Alicangulpinar Alicangulpinar Yazdı:

Allah allah. Cem abi senin bu söylediğin gerçekten mantıklı. Ben merak ettim yalnızca benim aracımda mı böyle diye. Ama geçen gün önüme başka bir 106 yanaştı GTI'dı büyük ihtimal. O da stop etmesine rağmen bir 5 saniye kadar çalıştı fanı. Sadece aşırı dur kalk yaparsan oluyor. Anlamadığım şey senin dediklerin doğru o zaman arabayı yapanlar niye böyle bir şey düşünmüş.Bana da mantıksız geldi.

Emın ol kı yapılan uretılen her bır aksam dogru olmayabılır yanı Göz Kırpma

Sımdı dogan sahınde renault 9 11 vs de stop ettıkten sonra fan 2 saat calısır akude zayıfsa emer akuyu bıtırır. Ama mılletın begenmedıgı lada samarada bıle stop ettın mı fan durur???

Genele baktıgında bırcok aracta fan duruyor. Acıkladıgım uzere calısmasınında bır anlamı yok. Demekkı durması mantıklı Gülme Calısmasına gerek yok. Ince dusunulurse akuyu bıtırmek gıbı bır zararıda var yanı Sırıtma

Bu arada senın aracın orjınalı nasıldır bılemıyorum... Bazı araclarda elektrık tesısatının orjınallıgını bozuyorlar kurcalıyor. Bu sefer arac degısık davranıslar sergıleyebılıyor. O acıdan baska aynı arac sahıbı arkadaslara sormak lazım. Mesela en saglam olabıleceklerden "nazar degmesın" Taskın ın aracı cok cok az km lı oldugundan kurcalanmıs olacagını sanmıyorum... Göz Kırpma

Düzenleyen CeCoLi - 19 Ekim 2011 Saat 01:07
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 01:01
Ağız alişkanliğı ele yansıyor , klavyeyi on parnak kullandığım için aklımdan geçeni anında yazıyorum.Bazen dikkatimden kaçıyor bi bakıyorsun yazmışım aklımdan geçeni .

Düzenleyen zavur - 19 Ekim 2011 Saat 01:07
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 01:00
Allah allah. Cem abi senin bu söylediğin gerçekten mantıklı. Ben merak ettim yalnızca benim aracımda mı böyle diye. Ama geçen gün önüme başka bir 106 yanaştı GTI'dı büyük ihtimal. O da stop etmesine rağmen bir 5 saniye kadar çalıştı fanı. Sadece aşırı dur kalk yaparsan oluyor. Anlamadığım şey senin dediklerin doğru o zaman arabayı yapanlar niye böyle bir şey düşünmüş.Bana da mantıksız geldi.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:54

Ondan deilki ecik yol git stop et bi bakmışın fan çalışıyor tabi sessiz sessiz Sinirli ben duyuyorum ama . Bazen oluyor hiç açmıyor yakut ben farketmiyorum

Bu nasıl Türkçe arkadaş ??? Dogru yazmaya dıkkat edelım...

Iddıa etmemekle bırlıkte kendı aracımda kesınlıkle stop fanın durdugunu ve calısmaması gerektıgıne emınım. Belkı eskı modellerde bır farklılık varmıdır orada emın degılım ıste. Ama aynı olması gerektıgı kanaatındeyım...

94 model Cıtroen ZX te bıle oyleydı. Fan calısırken sopt edınce fan dururdu...
Yukarı Dön
Platinium Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1986

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:54
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: Platinium Platinium Yazdı:

Bizimkilerde bende denk gelmedim ama bazı araçlarda motor stop ettikten sonra fan çalışmaya devam ediyo bunun nedeni motor çok ısınmıştır uzun yoldan gelmiştir 100 derecededir vs vs.gelir gelmez kontağı kapattığında motorun soğumasına yardımcı olmaktır,doğrusu aracı yüksek ısılarda stop etmek yerine kısa bir süre rolentide çalıştırıp soğuttuktan sonra stop etmektir diye düşünüyorum :)

Abıcım bu noktada sana katılmıyorum. Neredeyse son 20 senedır uretılen bırcok aracta fan calısırken aracı stop ettın mı fanda durur. Tofasları broadwayları vs ornek vermeyın bana. 91 model corolla da bıle fan calısırken motoru stıp ettın mı dururdu. 95 model lada samarada da oyleydı. 306 aracımda da boyle cıtroen de boyle. Bmw ler mercedesler vs oldum olası devırdaımden tahrıklı olup cıvalı fan vardır. motor durunca zaten dururlarGülme

Motor durunca su devırdaımıde durur tabıkı. Bu durumda sırkule olmayan radyatordekı suyu sogutmanın kıme ne faydası olur sence ??????? Göz Kırpma

Sonucta ısı tasınımı su sırkulasyonu ıle olur. Devırdaım durduktan sonra radyatore buzda koysan motorun ısısına etkı etmez. Motorun ısısı ıcınde kalır hapsolur...

Bunu bır ara karsılıklı konusalım senle Göz Kırpma

Bende tam tofaş örneğini vericektim Sırıtma stop ettikten sonra fan çalışma olayına çeşitli araçlarda bakmak lazım bu sistem varmı Gülme
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:53
Benim eski aracım flash vardı diz boyu karda fan acardı dengesiz  Sırıtma hemde hemen deil çok denk geldim ben eve gidip yemeğimi yiyip sigaramı yakmak için balkona çıkınca (  ozamanlar ) durduk yere birden fanın çalıştığını
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:49
Ondan deilki ecik yol git stop et bi bakmışın fan çalışıyor tabi sessiz sessiz Sinirli ben duyuyorum ama . Bazen oluyor hiç açmıyor yakut ben farketmiyorum

Düzenleyen zavur - 19 Ekim 2011 Saat 00:50
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:48
Orjinalini yazan: Platinium Platinium Yazdı:

Bizimkilerde bende denk gelmedim ama bazı araçlarda motor stop ettikten sonra fan çalışmaya devam ediyo bunun nedeni motor çok ısınmıştır uzun yoldan gelmiştir 100 derecededir vs vs.gelir gelmez kontağı kapattığında motorun soğumasına yardımcı olmaktır,doğrusu aracı yüksek ısılarda stop etmek yerine kısa bir süre rolentide çalıştırıp soğuttuktan sonra stop etmektir diye düşünüyorum :)

Abıcım bu noktada sana katılmıyorum. Neredeyse son 20 senedır uretılen bırcok aracta fan calısırken aracı stop ettın mı fanda durur. Tofasları broadwayları vs ornek vermeyın bana. 91 model corolla da bıle fan calısırken motoru stıp ettın mı dururdu. 95 model lada samarada da oyleydı. 306 aracımda da boyle cıtroen de boyle. Bmw ler mercedesler vs oldum olası devırdaımden tahrıklı olup cıvalı fan vardır. motor durunca zaten dururlarGülme

Motor durunca su devırdaımıde durur tabıkı. Bu durumda sırkule olmayan radyatordekı suyu sogutmanın kıme ne faydası olur sence ??????? Göz Kırpma

Sonucta ısı tasınımı su sırkulasyonu ıle olur. Devırdaım durduktan sonra radyatore buzda koysan motorun ısısına etkı etmez. Motorun ısısı ıcınde kalır hapsolur...

Bunu bır ara karsılıklı konusalım senle Göz Kırpma
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:46
Antifirizi koyarken araya sıkıştır diyosun yani   Thumbs Up
Yukarı Dön
Platinium Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1986

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:40
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:34

Anaşıldı 30 tl daha gözüktü bana Sırıtma

Orjınal termostat o fıyatlarda olsa gerek. Bırde ıscılık ve antıfreeze kaybından dolayı 3lt kalıtelı bır antıfreeze alıp doldurmanı tavsıye ederım...
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:30
Anaşıldı 30 tl daha gözüktü bana Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:27

Abi bugün bugün bunu tartıştık sanayide saten , biri diyor uzun yoldada olsa 90 olmalı senin olmuyosa termostadı değiştir gazada geç geçer fazlada yaktırır diyor . Biri diyor hızlandımı rüzgar gelir radyotör soğutur  hareret iner termostat normal diyor ?

Yazdıgının ılk yarısı dogru ne yazık kı dogru termostatın degısmesı gerek...Sırıtma

Cunku termostat su ısısına gore calısır ve ıhtıyac durumunda suyun onunu acarak radyatore gıdıp sogumasına ımkan tanır. Senın termostat suanda suyun onunu gec kapatıyor ve ondan buz gıbı hava vurdugu ıcın motorun ısısı dusuyor. Bu cok cok azda olsa yakıtı artırabılır. Ayrıca cok az bır mıktarda gec ısınmaya neden olur...

Ilk soyledıgınde de sana aynı cumleyı kurdum dıkkat ettıysen

Sana su sekılde bır acıklama yapayım. Ingılızce teknık kıtapcıkta senın aracındakı 1.6 motor ıcın termostat 89C de acılmaya baslar yazıyor. Buradan motorun ısısının daha asagıya dusmemesı gerektıgını cok acık bır sekılde anlayabılırız... Yıne soyluyorum hararet 90-100 arası gezmesı gerek...
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:21
Abi bugün bugün bunu tartıştık sanayide saten , biri diyor uzun yoldada olsa 90 olmalı senin olmuyosa termostadı değiştir gazada geç geçer fazlada yaktırır diyor . Biri diyor hızlandımı rüzgar gelir radyotör soğutur  hareret iner termostat normal diyor ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:21
Aman usta cidden ne gerek var ya frenle kendini Disapprove
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 Saat 00:07
Aman gozunu seveyım arabayı fazla sıkıstırma... Zaten yenı kaza atlattın.

Hararetın 70C ye kadar dustugune gore bıraz dusuk seyredıyor. Bu sekılde olunca kalorıferın verımı bıraz azalabılır. Ben olsam termostatı orjınalı ıle degıstırırdım... Cunku uzun yolda bıle 90 dan asagı pek dusurmemesı gerek. Termostatını degıstırırsen hararetın 90-100 arasında seyretmesını beklerım ben...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 103 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 231 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 527 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 4 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 187 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 548 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 489 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6263 8 selahattnsahman
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 36711 23 delroy
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 198 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 2779 0 Abdullah B.
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 8652 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 4431 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 8027 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 296 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 3098 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 178 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 12614 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 3385 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 607 0 TİMSAH 71
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 4
talip206 4
kralex18 2
konfor 2
delroy 2
mhakan71 2
TİMSAH 71 2
VedatAkçay 1
Arslanalp2000 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English