|
307 Radyatör suyu |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 Saat 22:18 |
|||
Gecmis zamanlarda aracindaki sogutma suyunun dondugu ve yuksek meblaglarda tamir ucreti odemek zorunda kalan bir kac baslik hatirliyorum. Antifiriz dediginiz cok ucuz birsey. Bence bundan kacinmayin. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12671&title=aracmda-antifiriz-yoktu-ve-tm-su-donmu |
||||
xpyhre
2. Vites 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
cok fazla tehlikesi olurmu? antifiriz az vardi içinde bende üstüne musluk suyu koydum bu suyu kendimde içiyorum:) Düzenleyen koliva - 28 Kasım 2011 Saat 22:08 |
||||
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Tamam iste o da yanlis. Bir kere koyacaginiz suyun kirecsiz olmasi gerekir. Yani ya saf su ya da pet siselerde satilan sulardan da olur. Tabi her su eklediginizde sistemdeki antifirizi seyreltmis oluyorsunuz ve etkinligini azaltiyorsunuz. Suyu tahliye etmek isterseniz radyatorun altindaki borulardan birini sokmeniz yeterli olur. Bu durumda sadece radyatordeki suyu bosaltmis olursunuz. |
||||
xpyhre
2. Vites 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
pardon hocam ben soğutma suyu deposuna musluk suyu koymustum sadece.... bir sorun olurmu? komple antifirizmi doldurmam gerekiyor? ve doldurdugum suyu radyatorun altindaki hortumdan tahliye edebilirmiyim ? Düzenleyen xpyhre - 28 Kasım 2011 Saat 21:41 |
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Musluk suyu olmaz. Hem donar hem de kireclidir. Acil bir sekilde degistirmeniz gerekir. |
||||
xpyhre
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
selam doslar ben direk musluk suyu koydum sıkıntı olurmu acaba?
|
||||
|
||||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bende totalın organık antfrızını aldım koydurttum :) rengı turuncu :D
|
||||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||||
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
Ustaya yaptırmak iyidir çünkü hava kalırsa hararet yapar farkında olamassınız havanızı alır ondan sonra yanık bir conta ile
Düzenleyen Üçyüzaltı - 14 Kasım 2011 Saat 20:40 |
||||
marad
1. Vites 22 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
307 1.6 XT PREMIUM 2004 LPG
|
||||
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
Ben 18 tl verdim ustaya 5 lira verdim antifiriz kan kırmızıydı
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
peki baktınmı antifirizin rengine yeşil olmasın o koydukları.bizim antifiriz kırmızı olucak
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
walla bende dediğin gibi yaptım ilhan abi baktım arabanın camına ilan bırakmışlar baktımm kampanya yapmışlar bilmiyordum fiyarlarıda 30 tl verdim 3 lt doldurdular gönderdiler:)
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
beyler bence radyatörü boşaltmayın en fazla su bidonundan suyunuzu tammlayın çünki büyük ihtimalle hava yaptırırsınız onun için ve ayrıca su antifiriz karışımında doğru oran önemlidir.fazla olursa donma sıcaklığı düşer.az olursa donma sıcaklığı gene düşer.bildiğim kadarıyla en iyi karışım için 2 litre antifiriz 1 litre suyla karıştırılıyordu.bence bu işlemi ustaya yaptırın daha garanti 10 lira işçilik için sıkıntıya girmeyin derim.
tabi kızmayın bu benim düşüncem
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
walla benim 307im hortumu sökerek yaptılar:) hortum iyidir candır fakat kırılgandır dikkat et hocam
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
ben geçen hafta antifreze değiştirdim usta radyatörün sol alt tarafında vana gibi bişey vardı onu açtı butun suyu boşalttı...306 için böyle belki sizin araçtada buna benzer bişey vardır ...
|
||||
ciha_n
1. Vites 23 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
evet hocam dediğiniz gibiymiş teşekkür ederim ilginiz için peugeot servisi aradım onlarda tapa var ama tapayı görmeniz mümkün değil dediler suyu boşaltmak için radyatörün altında hortum giriyor dediğiniz gibi onu sökün su boşalır sonra da koyun dediler şimdi gidip öyle yapacam teşekkür ederim.
|
||||
Peugeot 307 2005 1.6 HDİ Look Alüminyum Gri
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
arakdaşım tahliye için radyatörden o suyu koyduğun kısma giden bi boru radyatörün sana göre sol üst tarafından su depusuna giden bi borudur tahliye hortumuda diyorlar herhalde ben oradan boşaltılıyor diye biliyorum başka bir yerde bi tıpa varsa onu bilmiyorum, şahjsen benim antifirz koyma işlemini öyle yaptılar, o hortumu çıkardılar içerdeki su boşalmaya başladı ilkten sonrada o üzerinde min max yazan depoya antifriz koydular bu şekilde yani
|
||||
ciha_n
1. Vites 23 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
teşekkür ederim bilgi için ancak benim öğrenmek istediğim bu tahliye tapası nerede yani bir türlü içerdeki suyu boşaltamadım çünkü tapa falan hiç bulamadım radyatörün altına eğildim zaten kapalı ızgara var ızgaranın aralarından elimle yokladım ama bir türlü yine de bulamadım.
|
||||
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
radyatörün üstündeki tahliye hortumunu sökerken dikkatli davranın şahsen benimkini bosch serviste antifiriz değişimi sırasında kırdılar adamlar gidip servisten yeni hortum alıp takmak zorunda kaldılar. radyatöre bağlantı kısmındaki tırnakları çok hassas, kendiniz yapabilrisiniz biraz dikkatli olursanız ama bocsh a gidip antifiriz fiyatına değişim yapabilrsiniz.
|
||||
ciha_n
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
arkadaşlar çok acil yardım bu radyatörün tapası nerde tahliye için bir türlü bulamıyorum çıldırcam valla arabanın altında yarım saat onu aradım soğuk havada su donuyor suyu boşaltıp antifiriz su ekleyecem ama bir türlü bu suyu boşaltacak tapayı bulamıyorum kafayı yiyecem artık havasını almak için sanırım onu buldum su doldurma kutusundan gelen tam radyatöre girerken bir kelepçeli gibi bir yer var ufak boruda tam radyatörün köşede onu buldum yani sökebildim ordan sanırım havayı alacaz ama bu suyu nereden boşaltcaz bir türlü bulamadım lütfen yardım acil...
|
||||
|
||||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |