Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Radyatör suyu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18040
Tarih: 22 Aralık 2024 Saat 06:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Radyatör suyu
Mesajı Yazan: ynusemre
Konu: 307 Radyatör suyu
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 10:14
Arkadaslar araca radyatör suyu nasil eklenir?Motorun sol kisminda max min ibareleri olan bi kutu var,seviye 'min' seviyesine inmis.Buraya antifirizmi koyuluyo?
Elimde su şişesi bi hışımla kaputu actim ama,motorla biraz bakisip sonra apışıp geri kapattim :)

-------------
2004 PUG 307 XT 1.6 110HB

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 10:16
Orjinalini yazan: Emrekny Emrekny Yazdı:

Arkadaslar araca radyatör suyu nasil eklenir?Motorun sol kisminda max min ibareleri olan bi kutu var,seviye 'min' seviyesine inmis.Buraya antifirizmi koyuluyo?
Elimde su şişesi bi hışımla kaputu actim ama,motorla biraz bakisip geri kapattim :)

Evet o gordugunuz max min yazan kaptan ekleyeceksiniz suyu. Ancak normal cesme suyu koymamalisiniz. Piyasada hazir antifiriz-su karisimlari satiliyor ondan ekleyebilirsiniz. Saf antifiriz onerilmez. Antifirizli su karisimi olmasi gerekiyor.

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 10:20
evet kapagi acip eklemeye niyetlendim ama vazgectim icinde kahve rengine yakin bi sivi gorunce.Teşekkur ederim kardeşim...

-------------

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 10:22
benzincilerde satılıyo 2,5 litresi 5 tl burdaki benzincilerde

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 10:58

evet kapagi acip eklemeye niyetlendim ama vazgectim icinde kahve rengine yakin bi sivi gorunce.Teşekkur ederim kardeşim...

O halde butun siviyi degistirme yoluna gidin. Kahverengi sogutma suyu hic gormedim Gülme

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:16
banada garip geldi,pek suyada antifirizede benzetemedim.Sehir ici hararet 90 i gecip bisure sonra tekrar topluyo.Suya yag karismasi gibi bisi olabilirmi.yada suyu komple nasil yenilerim..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:23

banada garip geldi,pek suyada antifirede benzetemedim.suyu komple nasil yenileyebilirimki?

Eger biraz eliniz bu islere yatkin ise radyatore giren cikan esnek borulardan alttakinin kelepcesini acip cikaracaksiniz ve aractaki butun su bosalacak. Sonra yerine takacaksiniz ve biraz once bahsettiginiz min-max seviyesi olan bidondan da yeni antifirizli su eklemesi yapacaksiniz.

Normalde servislerde vakumlu bir alet oluyor ve bir yandan yeni su verirken diger yandan icerdeki suyu cekip aliyorlar. Dolayisiyla kelepce cozme felan yok. Karar sizin.

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:25
Teşekkur ederim bugun bi deneyeyim.

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:49
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

banada garip geldi,pek suyada antifirede benzetemedim.suyu komple nasil yenileyebilirimki?

Eger biraz eliniz bu islere yatkin ise radyatore giren cikan esnek borulardan alttakinin kelepcesini acip cikaracaksiniz ve aractaki butun su bosalacak. Sonra yerine takacaksiniz ve biraz once bahsettiginiz min-max seviyesi olan bidondan da yeni antifirizli su eklemesi yapacaksiniz.

Normalde servislerde vakumlu bir alet oluyor ve bir yandan yeni su verirken diger yandan icerdeki suyu cekip aliyorlar. Dolayisiyla kelepce cozme felan yok. Karar sizin.

koliva bende değiştirebilir miyim (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:49
Tabi çıkan sıvı doğaya zararlı bir kimyasal olacaktır... en güzeli sanayide 10-20 liraya halletmektir aslında.. yanlıs anlamayın tabi ama bide soyle dusunun; su degisiminde usta lifte alır, kanala sokar belki de yag kacagı, su kacagı gorur... usta eli degmesi daha iyi olur kısaca

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:53
Orjinalini yazan: SZKR SZKR Yazdı:

Tabi çıkan sıvı doğaya zararlı bir kimyasal olacaktır... en güzeli sanayide 10-20 liraya halletmektir aslında.. yanlıs anlamayın tabi ama bide soyle dusunun; su degisiminde usta lifte alır, kanala sokar belki de yag kacagı, su kacagı gorur... usta eli degmesi daha iyi olur kısaca

evet en güzel ve sağlamı bu. ama basit bieşyse birazda aracımla uğraşmayı sevdiğim için kendim yapmak isterim.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 11:55
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

koliva bende değiştirebilir miyim (:

Neden olmasin Gülme

Orjinalini yazan: SZKR SZKR Yazdı:

Guzel bir nokta. Cikan suyun toplanip ozel yerlere teslim edilmesi gerekir. Ornegin burada (Belcika) boyle sulari normal kanalizasyona atamazsiniz. Atarsaniz ve yakalanirsaniz belinizi bukecek kadar ceza kapiniza gelir. Bunun icin containerpark dedigimiz cop toplama yerleri var. Bu yerlerde her cesit cop icin ozel yer var. Gidip atiyorsunuz. Bazi atiklar icin para vermek zorundasiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 12:01
koliva ozaman seninle biraz ayrıntılı görüşelim şu işi (:

değiştirmesine değiştirecem ama hava yapma işinden çekiniyoru birde tamamını antifriz koyduklarını daha iyi olduğunu falan duymuştum. tamamen kaç litre alıyor vs bilmek lazım.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 12:28

koliva ozaman seninle biraz ayrıntılı görüşelim şu işi (:

değiştirmesine değiştirecem ama hava yapma işinden çekiniyoru birde tamamını antifriz koyduklarını daha iyi olduğunu falan duymuştum. tamamen kaç litre alıyor vs bilmek lazım.

Diger baslikta buna cevap yazmistim ama sanirim gozunden kacmis. Asagiya kopyaliyorum.

Sadece antifiriz nasil koyuyorlarmis merak ettim. Eger oyleyse burada yapilan muhtemelen bilgisizlikten ve duz mantik yurutmekten kaynaklanan buyuk bir yanlislik var. Biraz aciklamaya calisayim.

Antifiriz dedigimiz madde etilen glikoldur(ethylene glycol). Bu madde kimyevi yapisindan dolayi donmaya karsi dayaniklidir. Bunun benzer birde dietilen glikol vardir ki ayni ozelligi gosterir. Bu madde de silecek suyu olarak kullanilir. Araclarimiza saf antifiriz aldigimizda icerisine su katmamiz gerekir. Bunun nedeni ise etilen glikol molekulleri ile su molekulleri ile bir araya geldiginde olusan bilesimin kati bir kristal yapiya donusmesidir. Bu yapinin olusmasi da bu bilesigin donma noktasini asagiya ceker. Bu arada saf antifirizin donma seviyesi -12 derecedir. Asagidaki tabloya baktigimizda, ne kadar su eklersek, bilesigimizin hangi donma noktasina sahip oldugunu gorebiliriz. Gorulecegi gibi %70 antifiriz, %30 su karisimi en dusuk donma noktasini verir(-51 derece). Ulkemizde -20 derece alti soguk pek olmadigindan dolayi genellikle %50 antifiriz, %50 su karisimi yapilir.

Etilen Glikol Yuzdesi

Donma Noktasi(derece C)

0

0

10

-4

20

-7

30

-15

40

-23

50

-34

60

-48

70

-51

80

-45

90

-29

100

-12

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 12:53

peki bu 307 lerde radyatörden hava alınması gibi bi durum yokmu?  Suyu boşaltıp tekrar koyabiliyormuyuz?

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 13:00
Orjinalini yazan: okan77 okan77 Yazdı:

peki bu 307 lerde radyatörden hava alınması gibi bi durum yokmu?  Suyu boşaltıp tekrar koyabiliyormuyuz?

Hava alma yeri var. Akunun arka tarafinda kalan yerde kalorifer radyatorune giden borularin uzerinde var.

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 14:08
koliva burada da -10 civarı seyrediyor. ozaman aracıma %30 antifriz %70 su koymam yeterli sanırım. Peki kaç kitre alıyor ona göre antifrizi hesaplamak lazım.

anladığım kadarı ile;

1-ilk önce suyu boşaltıcam,
2-boşalttığım yeri sıkıp antifrizli su karışımımı genleşme deposundan (min-max yazan depo) ekleyeceğim.
3- akünün arka tarafında kalan hava alma tapasından havasını alarak su eklemeye devam edip seviyeyi tamamlayana kadar devam edeceğim.

bu bilgiler yeterlimi değişim için. birde radyatöre su koyduğumda termostattan dolayı su akışı sağlanmayacak onu nasıl halledeceğiz ille motoru 90 dereceyemi çıkartmalıyım 

-------------

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 18:18
Hava alma kanalı su doldurma işlemi boyunca açık kalmalı. Sen suyu koyup max. seviyeye getirdikten sonra kısa bir süre motoru calıstırdıgında su seviyesi düşecektir. Tekrar üzerine ilave etmen gerekecek. Kaldı ki radyatör hortumun motorun galerisindeki suyu tamamen boşaltma imkan yoktur. Tüm galeri deki suyu boşaltmak için motor blogu üzerine imalat sırasında açılmış delikler vardır fakat neresindedir nasıl açılır bilmem.

Koliva ' demişsin ama tutamadım kendimi. :P bir yanlısım varsa duzeltecektir eminim..

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 20:06
Abi dikkat et kısa bir süre bekletince tamam oldu diyorsun sonra bir bakıyorsun hiçbirşey yok. benimkini bir usta değiştirmişti, yazık adam ağzıyla borunun ucundan üflemiş bir taraftan komple boşaltmış doldurmuştu geçen kış, sonra yola çıktım bir baktım motor ikaz lambası yandı, allahtan uzak değilim geldiğimde hemen tamamladı usta. 

Diğer bir husus, ben de hep mavimsi bir renk görürdüm antifirizi (hani arkadaşlar yağ mantığı ile yaklaşıp kahverengi olmuş değiştir demiş) ama bugün bir abimizin arabasına antifiriz ekledik ve rengi bildiğiniz kahverengiydi. sanırım petrol ofisinin ürünüydü.

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 20:13

koliva burada da -10 civarı seyrediyor. ozaman aracıma %30 antifriz %70 su koymam yeterli sanırım. Peki kaç kitre alıyor ona göre antifrizi hesaplamak lazım.

anladığım kadarı ile;

1-ilk önce suyu boşaltıcam,
2-boşalttığım yeri sıkıp antifrizli su karışımımı genleşme deposundan (min-max yazan depo) ekleyeceğim.
3- akünün arka tarafında kalan hava alma tapasından havasını alarak su eklemeye devam edip seviyeyi tamamlayana kadar devam edeceğim.

bu bilgiler yeterlimi değişim için. birde radyatöre su koyduğumda termostattan dolayı su akışı sağlanmayacak onu nasıl halledeceğiz ille motoru 90 dereceyemi çıkartmalıyım 

SZKR gayet guzel aciklamis ben de birkac bisey ekliyeyim.
Radyatorun altindaki hortumu sokmekle sadece radyatordeki suyu bosaltabilecegiz. Bu da yaklasik tum sistemin %40-45'ine denk gelir. Motor blogundaki suyu ya termostatin ordan ya da kalorifer icin ic kabine giren borulari sokerek cikarabilirsin. Ancak bunu yapani ben pek gormedim.

1. Radyatorun altindaki boruyu sok ve radyatordeki eski sogutma suyu aksin.
2. Bu secenek atlanabilir belki ama yapilabilirde. Genisleme deposuna bildigimiz bahce hortumlarindan sal ve aksin. Radyatorun altindaki boru cikik oldugundan su akip gidecektir. Bu islem radyatoru temizlemek icin yapiliyor.
3. Boruyu yerine tak ve antifirizli suyu doldur. Daha sonra araci calistir ve eger su eksikse tamamla.

Bunlari yaparken hava alma tapasini acmana da gerek yok. Cunku o tapa kalorifere giden yol uzerinde. 5 litrelik bi bidon aldinmi yeter diye dusunuyorum. Antifiriz orani ise genellikle %35 ile %50 arasinda degisir.

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 21:43
Kahverengi rengin sebebi su tankının rengidir bence dikkatli bakın bidaha isterseniz bizim doblada radyatör suyu kırmızımsı ayrıca o neden öyle anlamadım

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 23:11
Alıntı Diğer bir husus, ben de hep mavimsi bir renk görürdüm antifirizi (hani arkadaşlar yağ mantığı ile yaklaşıp kahverengi olmuş değiştir demiş) ama bugün bir abimizin arabasına antifiriz ekledik ve rengi bildiğiniz kahverengiydi. sanırım petrol ofisinin ürünüydü.

Kahverengi olduğunu ben söylemiştim.Biraz araştırdım kahverengi tonunda antifiriz varmış mobilin falan.Muhtemelen bende de öyle.

-------------

Mesajı Yazan: ciha_n
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 11:42
arkadaşlar çok acil yardım bu radyatörün tapası nerde tahliye için bir türlü bulamıyorum çıldırcam valla arabanın altında yarım saat onu aradım soğuk havada su donuyor suyu boşaltıp antifiriz su ekleyecem ama bir türlü bu suyu boşaltacak tapayı bulamıyorum kafayı yiyecem artık havasını almak için sanırım onu buldum su doldurma kutusundan gelen tam radyatöre girerken bir kelepçeli gibi bir yer var ufak boruda tam radyatörün köşede onu buldum yani sökebildim ordan sanırım havayı alacaz ama bu suyu nereden boşaltcaz bir türlü bulamadım lütfen yardım acil...

-------------
Peugeot 307 2005 1.6 HDİ Look Alüminyum Gri

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 12:04
radyatörün üstündeki tahliye hortumunu sökerken dikkatli davranın şahsen benimkini bosch serviste antifiriz değişimi sırasında kırdılar adamlar gidip servisten yeni hortum alıp takmak zorunda kaldılar. radyatöre bağlantı kısmındaki tırnakları çok hassas, kendiniz yapabilrisiniz biraz dikkatli olursanız ama bocsh a gidip antifiriz fiyatına değişim yapabilrsiniz.

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 12:10
teşekkür ederim bilgi için ancak benim öğrenmek istediğim bu tahliye tapası nerede yani bir türlü içerdeki suyu boşaltamadım çünkü tapa falan hiç bulamadım radyatörün altına eğildim zaten kapalı ızgara var ızgaranın aralarından elimle yokladım ama bir türlü yine de bulamadım.

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 12:42
arakdaşım tahliye için radyatörden o suyu koyduğun kısma giden bi boru radyatörün sana göre sol üst tarafından su depusuna giden bi borudur tahliye hortumuda diyorlar herhalde ben oradan boşaltılıyor diye biliyorum başka bir yerde bi tıpa varsa onu bilmiyorum, şahjsen benim antifirz koyma işlemini öyle yaptılar, o hortumu çıkardılar içerdeki su boşalmaya başladı ilkten sonrada o üzerinde min max yazan depoya antifriz koydular bu şekilde yani 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 12:46
evet hocam dediğiniz gibiymiş teşekkür ederim ilginiz için peugeot servisi aradım onlarda tapa var ama tapayı görmeniz mümkün değil dediler suyu boşaltmak için radyatörün altında hortum giriyor dediğiniz gibi onu sökün su boşalır sonra da koyun dediler şimdi gidip öyle yapacam teşekkür ederim.

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 13:17
ben geçen hafta antifreze değiştirdim usta radyatörün sol alt tarafında vana gibi bişey vardı onu açtı butun suyu boşalttı...306 için böyle belki sizin araçtada buna benzer bişey vardır ...

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 15:39
walla benim 307im hortumu sökerek yaptılar:) hortum iyidir candır fakat kırılgandır dikkat et hocam 

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 19:18
beyler bence radyatörü boşaltmayın en fazla su bidonundan suyunuzu tammlayın çünki büyük ihtimalle hava yaptırırsınız onun için ve ayrıca su antifiriz karışımında doğru oran önemlidir.fazla olursa donma sıcaklığı düşer.az olursa donma sıcaklığı gene düşer.bildiğim kadarıyla en iyi karışım için 2 litre antifiriz 1 litre suyla karıştırılıyordu.bence bu işlemi ustaya yaptırın daha garanti 10 lira işçilik için  sıkıntıya girmeyin derim.
tabi kızmayın bu benim düşüncem Sırıtma

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 19:25
walla bende dediğin gibi yaptım ilhan abi baktım arabanın camına ilan bırakmışlar baktımm kampanya yapmışlar bilmiyordum fiyarlarıda 30 tl verdim 3 lt doldurdular gönderdiler:)

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 19:38
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

walla bende dediğin gibi yaptım ilhan abi baktım arabanın camına ilan bırakmışlar baktımm kampanya yapmışlar bilmiyordum fiyarlarıda 30 tl verdim 3 lt doldurdular gönderdiler:)

peki baktınmı antifirizin rengine yeşil olmasın o koydukları.bizim antifiriz kırmızı olucak Ouch

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 19:55
Ben 18 tl verdim ustaya 5 lira verdim  antifiriz kan kırmızıydı Approve

Mesajı Yazan: marad
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:37

bende kendim yapmak istiyordum ama baktım herkes pes etmiş ben de başlamadan vazgeçiyorum.Sırıtma

bu işi hiç ankarada yapacak bir yer önerir misiniz?

javascript:void%280%29;" rel="nofollow -

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:39
Ustaya yaptırmak iyidir çünkü hava kalırsa hararet yapar farkında olamassınız havanızı alır ondan sonra yanık bir conta ile  Sırıtma

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 09:00
bende totalın organık antfrızını aldım koydurttum :) rengı turuncu :D 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesajı Yazan: xpyhre
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2011 Saat 20:37
selam doslar ben direk musluk suyu koydum sıkıntı olurmu acaba?

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: xpyhre xpyhre Yazdı:

Musluk suyu olmaz. Hem donar hem de kireclidir. Acil bir sekilde degistirmeniz gerekir.

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2011 Saat 21:29

Musluk suyu olmaz. Hem donar hem de kireclidir. Acil bir sekilde degistirmeniz gerekir.

pardon hocam ben soğutma suyu deposuna musluk suyu koymustum sadece.... bir sorun olurmu? komple antifirizmi doldurmam gerekiyor? ve doldurdugum suyu radyatorun altindaki hortumdan tahliye edebilirmiyim ?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2011 Saat 21:51

pardon hocam ben soğutma suyu deposuna musluk suyu koymustum sadece.... bir sorun olurmu? komple antifirizmi doldurmam gerekiyor? ve doldurdugum suyu radyatorun altindaki hortumdan tahliye edebilirmiyim ?

Tamam iste o da yanlis. Bir kere koyacaginiz suyun kirecsiz olmasi gerekir. Yani ya saf su ya da pet siselerde satilan sulardan da olur. Tabi her su eklediginizde sistemdeki antifirizi seyreltmis oluyorsunuz ve etkinligini azaltiyorsunuz.

Suyu tahliye etmek isterseniz radyatorun altindaki borulardan birini sokmeniz yeterli olur. Bu durumda sadece radyatordeki suyu bosaltmis olursunuz.

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2011 Saat 22:08

Tamam iste o da yanlis. Bir kere koyacaginiz suyun kirecsiz olmasi gerekir. Yani ya saf su ya da pet siselerde satilan sulardan da olur. Tabi her su eklediginizde sistemdeki antifirizi seyreltmis oluyorsunuz ve etkinligini azaltiyorsunuz.

Suyu tahliye etmek isterseniz radyatorun altindaki borulardan birini sokmeniz yeterli olur. Bu durumda sadece radyatordeki suyu bosaltmis olursunuz.

cok fazla tehlikesi olurmu? antifiriz az vardi içinde bende üstüne musluk suyu koydum bu suyu kendimde içiyorum:)

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2011 Saat 22:18

cok fazla tehlikesi olurmu? antifiriz az vardi içinde bende üstüne musluk suyu koydum bu suyu kendimde içiyorum:)

Gecmis zamanlarda aracindaki sogutma suyunun dondugu ve yuksek meblaglarda tamir ucreti odemek zorunda kalan bir kac baslik hatirliyorum. Antifiriz dediginiz cok ucuz birsey. Bence bundan kacinmayin.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12671&title=aracmda-antifiriz-yoktu-ve-tm-su-donmu" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12671&title=aracmda-antifiriz-yoktu-ve-tm-su-donmu

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net