|
306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
turan306xr
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turan306xr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 18:11 |
Cecoli doğru söylüyor. Çok iyi bir lpg ustası senin işini görebilir. İstanbulda olsaydın yardımcı olabilirdik. Ankara'da taksicilerden yardım alabilirsin. Yakıt onlar için çok önemli onun için iyi ustaları bilirler. |
|
TURAN 306 XR 1997 OTOMATİK
0532 226 52 94 HADIMKÖY/İSTANBUL |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Denemek cok bırsey degılde sadece memeyı takmakla bıtmez. Tamamen araca yenıden ayar yapmak lazım. O kadar basıt degıl yanı... Cunku meme kuculunce suankıne gore daha az gaz motora gıdecek. Acaba suan gıden gaz fazla mı ona bakmak lazım. Belkı suankı bıle yetersız veya gaz basıncı dusuk yada yuksek???
Oncelıkle tespıt yapmak lazım... Bunun ıcın ıyı usta lazım. 3 degıskenı yukarıda yazdım. Temel verı enjeksıyon suresıdır. Fakat enjeksıyon suresını denkledıgınızde de ıs bıtmıs degıldır. Benzın ıle aynı enjeksıyon suresınde gecen gaz mıktarı acaba yeterlımı yetersızmı yada fazlamı???
Bu sıralı gaz sıstemının adaptasyonunu yapmak profesyonellık ısteyen bır konu...
|
|
Murat_06
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu işe hiç kalkışmayalım mı dersin ? sonuçta dediğin gibi motorların valfleri de tutmuyor işleme şekilleri de. Denemenin bi zararı olabilir mi acaba. 1,5 mm meme pahalı bi şey mi :)
|
|
99 Peugeot 306 XR 1.8 16V
0532 779 31 69 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yalnız soyle bırsey var. Turan abımızın motoru 8V bızımkı 16V. Hıcbıryerı hıcbırseyı benzemıyor tamamen farklı motorlar. Mesela 16V olan yarı sıralı puskurtme yapıyor, 8V olan full grup puskurtuyor...
Genel olarak lpg ayarı dogru olmadıgında benzın egrısı bozulabılıyor ve bu sefer motor benzınde sıkıntı cıkarmaya baslayabılıyor...
Genel olarak lpg de 3 tane degısken vardır.
- Nozül çapı
- Gaz basıncı
- Enjektör süresi Düzenleyen CeCoLi - 29 Temmuz 2011 Saat 14:43 |
|
Murat_06
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
0532 779 31 69 |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle bu konudaki yardımcı paylaşımınız için teşekkürler.
Benim bu lpg nin rolanti oynama - istop olayı kış aylarında oldukça fazla oluyor.
Şimdilik gaz kelebeği temizlendi ve lpg ayarı yapıldı.
Şu anda bir sıkıntı çıkarmıyor gibi ama daha öncede geçici çözümler yapılmıştı.
Ve berlirli bir zaman sonra arıza tekrar baş göstermişti.
Turan hocam sizin cep numaranızı aldım. Şu an çok yoğunum, bi ara siz arıyacağım.
Bu da benim cep 532 779 31 69
|
|
0532 779 31 69 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Burada bırım yanlıslıgı var. Bırım "cc" degıldır. cc bır hacmı ıfade eder. Burada ıfade edılmesı gereken noktda delıgın capıdır. Memenın yanı nozulun capıdır. 1.5 1.8 yada 2.0 de olsa mılımetredır yanı mm
Sız 1.9mm lık ten 1.5 e dusuruldugunu ıfade etmıssınız. Ama bende 1.5mm lık memenın motorunuz ıcın yetersız olabılecegı gorusundeyım. Acaba basıncmı yuksek tutuldu dıye dusunuyorum. Bırde enjektor surelerı ne durumda ona bakmak lazım...
Benımkınde 2.0mm meme takılıyken basıncta 0.9 barda ıken enjektor zamanlaması benzınle tam denk... egrı ust uste cıkıyor... |
|
turan306xr
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turan306xr
|
1,8 cc 1,5 cc demek istedim. Benim aracımda 1,9 cc lik aracın memeleri takılıydı. |
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Idda etmemekle beraber 1.5mm lık memenın kucuk gelecegını dusunuyorum.
Benım aracımda 2.0 mm lık nozul takılı ama gaz basıncı 0.9 barda. enjeksıyon surelerım benzınle bırebır aynı... |
|
turan306xr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turan306xr
|
Bizim araçlar elektronik. ihtiyaçları kadar yakıt alıp kullanırlar. Fakat lpg takılınca iş değişiyor. lpg yakmaya alışan araç benzine geçince aptallaşıyor. Bir müddet benzinle gidince bu seferde lpg de aptallaşıyor. Önce lpg memelerinin kaçlık olduğunu bana bildir. aracın 1,8 ise 1,5 lik meme takılması gerekiyor. memelerin düzgün ise lpg ayarına gideceksin. Kutup başlarını çıkarıp 10 dk bekledikten sonra takıp motoru çalıştır. bir müddet benzinde çalışsın benzin ayarını kendisi yapacaktır. Sonra lpg ye geç ve lpg ayarını bilgisayarla yaptır. lpg giriş ve ilk gaz yeme ayarlarını yaptır. Sonrasında yolun açık olsun.
|
|
|
turan306xr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turan306xr
|
Merhaba Murat telefonunu verirsen sana yardımcı olabilirim. Benim telefonum 0532 226 52 94
tamircine benim söylediklerimi anlatırsan senin aracın sorunu giderilir.
|
|
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Senin adına çok sevindim arkadaşım. Sorunu nasıl çödünüz acaba ?
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Insallah bır daha yasamazsında rahat rahat aracına bınersın
|
|
turan306xr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turan306xr
|
Merhaba arkadaşım. 2 aydır bende bu sorunla uğraşıyordum. Ve en sonunda dün bu sorunu çözdük. Şu anda bir problemim kalmadı ne kadar sevindiğimi anlatamam. |
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tamam gel beklerız... Son durum nasıl ??? Arıza ısıgı yanmıyormuydu ?
|
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tamam anlaştık o taraflara gelirsem haber ederim
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O vıdeodakı sana gostermemdekı amac ıbrenın durumu degılde benzınle lpg nın denklıgı yanı
Sen yolunu buraya dusurebılırsen guzel olur tabı |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Süpersiniz ya video'ya şimdi bakabildim. Daha ne olsun ibre sonuna dayanmış
Olmadı ben yolumu istanbula düşürecem...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yolum Ankara ya hıc dusmez :)) Fakat kısmetse Eylul de oraya gelecegım.
Yalnız sen bızım motorlara lpg uymadıgını soyleyenlere selamımı soyle bana bır sutlu kahve getırsınler Ben cok memnunum. hıcbır problem yok...
Bolge bayıyı de olsa ısı cok ıyı bılıyor veya her aracı motoru ıyı tanıyor anlamına gelmez. Ben bu araca sahıbım ve 30.000 km olacak bınıyorum bır fııl. İspatı burada yanı Baskasının ne dedıgı benı ılgılendırmez...
Yakıtını cekısını problemsızlıgını herkes bılır. Herkesınkınden cok daha once lpg ye gecer. Yalnız bu durumlar hep benım eserım onu soylemem gerekır...
Ayrıca aracın cekısını gormek ıstersen Edırne' ye gıderken cektıgımız vıdeoyu ızle. Orada zaten lpg ıle gıdıyorduk benzıne de aldık ama hıcbırsey degısmedı. Yanı benzındekı gucu lpg dede alıyorum... Daha ne olsun...
Düzenleyen CeCoLi - 28 Temmuz 2011 Saat 12:13 |
|
Murat_06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Cecoli senin ankaraya yolun düşmüyo mu ya Ordaki usta zamanında göral'da kısım şefliği yapmış, 1.8 ve 2.0 motorarda lpg nin uyumsuz olduğunu söylüyo.
hatta istersen atiker iç anadolu bölge bayiine gidelim kaputu açıp kapatmaları bir olur dedi. senin araçta bir problem yok di mi ?
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |