![]() |
|
307 1.4 hdi aracımın yağ problemi. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
fatempro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 12:33 |
||
aracınız kaç km de?
|
|||
![]() |
|||
fatempro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kompresör testini yaptıracak yer bulamadım ama 307 nin kullanım klavuzunu inceledim. aracınızın her 1000 km de 0.5 litre yağ eksiltmesi normaldir deniyor.
buna göre benim aracım ilk 1000 de eksiltmiyor. 2000 km de yaklaşık 0.5 litre eksiltiyor. bu değerler klavuzda yazdığına göre sizce (her 1000 km de 0,5 litre yağ ekleyerek) beklemelimiyim?
|
|||
![]() |
|||
taytay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
||
komperesör degerlerini ölçütülermi peki bütün pistonların degerleri aynımı durumu normal mi ?
Düzenleyen taytay - 06 Temmuz 2011 Saat 11:28 |
|||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
|||
![]() |
|||
||
aracı bilgisayara bağlattım. buji enjektörlerinin motora giren kısmında kalem gibi 4 parçanın olduğu ve bunlardan birinin arızalı olduğu çıktı. yağ yakmasının bununla bir ilgisi olmaz, ama arıza ilerlerse araba çekişten düşer dediler.
|
|||
![]() |
|||
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Belki okadar fark etmez ama bilgin olsun diye söylüorum aracın dizel devamlı şehir içinde vede üstüne üstelik sıkışık trafikte kullanıyosan bir miktar yağ yakması normal yanlış hatırlamıyosam her 1000 km bir yağ miktarını kontrol edin der kullanım klavuzunda ve 1000 km de azda olsa belli miktar (miktarı klavuzda yazıyodu şimdi hatırlamıyorum) yağ eksiltmside normaldir yazıyodu
Eğer aracında da bi sıkıntı var bü yüzden de yağ eksiltiyosa ikisi başına daha büyük bi sorun çıkarabilir kompresör testi ve ölçümleri yaptırmanda ayrıca aracı bi bilgisayara bağlatarak herhangi bi arıza varmı diye de ayrı olarak baktırırsan daha da güzel olur |
|||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|||
![]() |
|||
taytay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
||
herhangi bir pug özel servisinde yaptırabilirsin izmirde olsan yardımcı olurdum . zaten 10dk lık bir iş. |
|||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
||
yok şimdi eğer antfrız suyunun ıcıne yağ karışıyosa contanda sorun vardır kapagını acıp bak koyma yerınden kahverengı tahin gibi rengi olur
|
|||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|||
![]() |
|||
||
antifiriz kullanıyorum. içinde yağ varmı bilmiyorum.ama seviyesinde 1 yıldır değişme yok.
|
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
||
bişey daha aracın suyuna baktın mı hıc yag varmı
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
vatan peugeot da yağ değişimi sırasında lifte kaldırıp baktılar. ama yağ kaçağı yok dediler.
|
|||
![]() |
|||
||
bence sen lıfte kaldırtıp bı bak varmı kacak yoksa yakıyodur yagı
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
yağ değişiminden sonra 2000 km yaptım. max. seviyenin 2 çizgi altına inmiş.
|
|||
![]() |
|||
||
eksiltme dedıgın nekadar yapıyo
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
sızdırma yapsa 1.000 km sonramı yapar bilmiyorum. artık her 100 km bakar oldum. 1000 km ye kadar yağma hiçbir eksilme yok. 1000 km den sonra başlıyor. üst tarafta gördüğüm kısım tertemiz. ama üst kapağın arka tarafını göremediğim için bilemiyorum.
|
|||
![]() |
|||
||
atmıyo diyosan ozaman biyerlerden sızdırma yapıyodur veya gene contanda sorun olabılırmı üst kapak felan
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
yağ eksiltiyor. ama yakıyor mu bilmiyorum. egzosttan duman atmıyor.
|
|||
![]() |
|||
||
yukardaki yazında yeni gördüm benim araçtada karterin ordaki o-ring lastikleri eskidiği için ordan hafif sızdırma vardı tamponun ordan bakman lazım karterın ustu hemen
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
yağ yakıyomu egzosttan nasıl bi duman atıyo araç
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. kompresor testi yaptırmalımıyım? ankara iskitler büyük sanayide yapan bir yer biliyor musunuz?
|
|||
![]() |
|||
||
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. serviste son yağ değişiminde lifte çıkarıp baktılar. alttan yağ kaçağı yok dediler. ama araç muayenesinde üstte yağ kaçağı olmamasına rağmen "yağ kaçakları gözlendi" diye not düşmüşlerdi. ben üst kapaktan kaçırdığı dönemden kaldığını düşünmüştüm. piston kompresör testini bilmiyorum. nerede yaptırabilirim? sonuca ulaşmamda etkili olursa hemen yaptırabilirim.
Düzenleyen fatempro - 05 Temmuz 2011 Saat 14:52 |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |