![]() |
|
lastik havası hakkında yardım lazım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||||||||||
revolutionary26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Nisan - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı revolutionary26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 Saat 14:57 |
|||||||||
dostum şoför kapısının içinde ki değere göre 32 psi ediyor. yada opet v.b. benzinliklerde pompanın üstünde hangi lastiğe kaç psi basılacağını gösteren bir tablo var ordan da bakabilirsin.
|
||||||||||
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı |
||||||||||
![]() |
||||||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
Bir de uzun yola giderken normalde batığınızdan 1-2 derece fazla basın derler. |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
hımmmm..bunu bilmiyordum..öğrenmiş oldum....
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||||||||
Ses yapmasi dogru katilirim ama tehlikeli olduguna katilamam. Bazi araclarda 160 km/h hiz gecildiginde 32 psi olan lastik hava basinclarinin 36 psi'a cikarilmasi onerilir. Bu da gosterir ki hiz yukseldikce tekerleklerde daha cok hava basinci gereklidir. Michelin'in yaptigi bir arastirma yazisini biraz sonra baska bir baslikta paylasiyorum. Faydali olacagini dusunuyorum. |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
azal abi ... 34 de kütür kütür ses yapar araba...bide sakat abi ...zıplar durur yüksek hızda.. hele bide lastiğin sert lastik ise aman aman... ben önceki arabamda 205*45*16 jant lastik vardı 32 yi geçmedim hiç.. |
||||||||||
![]() |
||||||||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||||||||
ersin abi azalan tarifeye geçicem baktım olmuyor 33 e azalcam (:
|
||||||||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
abi naptın 34 ya ![]() ![]() |
||||||||||
![]() |
||||||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||||||||
Olsun, bir musibet bin nasihatten daha iyidir. ![]() |
||||||||||
![]() |
||||||||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||||||||
abi çaktırma kafamı vuruyorum, 30 psi ile 1440 km yol yaptım ayrıca giderken 600 km si yüklü gittim ön arka 30 psi
![]() şimdi 34 yaptım biraz konfor azaldı gibi hissettim gadaş307' nin verdiği sitede benim ön arka 33 diyor olmadı 33 basarım napalım
|
||||||||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
Iyi yapmissin Metin. Bak bakalim yakitinda bir degisim olacak mi. 0,1 lt/100km bile kardir.
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
abi 30 basmıştım bir rahat ki sorma (:
dün akşam baktığımda 29'a inmişti, bende 34 bastım. Düzenleyen metin - 28 Haziran 2011 Saat 09:58 |
||||||||||
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
bu site umarım yardımcı olur her model arabanın modelleri mevcut.....
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
29 ıle gıdılmezkı Metınım yaa :)) Haftada bır kontrol et ama lastıkler sogukken hava basacaksın unutma...
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
dün akşam lastikleri 34 psi yaptım ondan önce 29 psi miş. biraz konforda azalma oldu bakalım olmadı 33 yada 32 ye ineriz.
|
||||||||||
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
195/55/15 benım ebatlar ben 32 33 yerıne gore 30 yapıyorum 30 assa ınılmesın saten
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
Benim aracımın lastiği 195-55-15.
Kapıdaki değere göre 33 diyor ama ben 32 basıyorum. Sert oluyor aslında ama, diğer etkilerinden dolayı az basmak istemiyorum. (Yol tutuş, fren mesafesi, yakıt vs..) Bir de eski sahibi aynı fiyata mis gibi Hankook Ventus Evo varken, çok sert olan Sava intensa HP takmış..
Düzenleyen Berkay - 27 Haziran 2011 Saat 14:36 |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
Abıcım 32-33 bence ıdeal. Daha dun sabah yola cıkmadan evvel 33 ıle kontrol ettım yanı... yanı ne cok sert olsun nede cok yumusak olsun dıye dusunuyorum. [/QUOTE] [/QUOTE]
Tamam ıste abıcım senın soyledıgın durumları goz onunde bulundurarak 32-33 kullanıyorum zaten...
Daha fazla olması on takım ve konforu bıraz bozabılır dıye dusunuyorum
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
İdeal derken, (senin bu konularda hassasiyetini bildiğim için üsteliyorum) 2,4 bar karşılığı 35 psi basmamız gerekiyor. Fabrika verileri (ya da fabrika ideali ![]()
Düzenleyen koliva - 27 Haziran 2011 Saat 15:18 |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
Eğer yanlış tercüme etmediysem "Engine: 1360" 1.4 motor oluyor. Benim araç 1.6 motor
linkinden baktım. Çünkü aracımın orjinal ölçüsü 185/65R14.
Düzenleyen koliva - 27 Haziran 2011 Saat 14:48 |
||||||||||
![]() |
||||||||||
|||||||||
Bu durum dırekt lastıkle degıl aracın agırlıgıylada alakalı.
Ama soyledıgın olcu 307 olcusudur. Bence 32-33 ten asagı olmamalı yanı. aracın kapısında 2.5 bar yazıyor olması lazım.
|
||||||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |