![]() |
|
motor yıkama... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 Saat 09:50 |
||
Engin bey fotoğrafları görelim lütfen. Görelim de maşallah diyelim. Sonra da kullandığınız ürünlerin markasını soralım.
|
|||
![]() |
|||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bende bugün Jetta ya iç dış daldım, Koltuk halı paspas tavan kapılar.motor Jant lar.süper oldu.
Yordu biraz ama. Motor a özel ilaçlar var el degmemesi gerekio kaygan yaglı mı degişk bise camasr suyu gibi çıkmıyo yıka yıka.İlk gün ki gibi oldu. Maşallah.
|
|||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|||
![]() |
|||
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
zaten kaportaya kuş sıçsa izi kalıyo..ne biçim iş anlamadım... |
|||
![]() |
|||
fireblade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fireblade
||
erbin motorun kirli desem beni kovalarmısın ?
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||
ya müdür bu sence bence değil motorda çok önemli aksamlar var su temas etmemesi için elinden geleni yapman gerek aracının motorunu yıktp servise gidenler var. misal beyin o kadar çok yalıtımlıki su geçmemesi için çeperler var içinde içini açmaya kalk zorlanırsın ufak bir zerre sıvı teması başına iş açar su tutmak bence iyi değil hiç motor yıkatmadm yıkatmamda ama aracım çok temizdir :) 15 tl yıkattın başına bi iş geldi peki geri gittiğinde masrafını mı karşılayacak bu firma sanmıyorum..
|
|||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
ben zaten 15 tl ye yıkattım çok para deil bence :)) vede toz konusuna gelince aracımın içinde bile bi gram toz görsem deli olurum motordaki bi parmak tozu görüyorum sen düşün artık yani mesela eskiden cam suyu koymaya açardım araçdan soğumuştum o pisliği göre göre şimdi yıkattıktan sonra bakışım deişti araca şimdi eskisinden daha çok seviyorum hem suyum hiç bi zararı olmaz bence
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|||
![]() |
|||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||
müdür 15 dklık bir temzlik bu sana sıfır toz yaparım motoru maliyeti 10 tl :) ayrıca motoru gören yok yani o derece sıfır toz için onca para vermene gerek yok. ben üstüpü vve wd40 ile 15 dk bu hale getirdim. toz gittikten sonra aracnın çekişi mi değişiyor daha mı seri oluyor motor daha mı randımanlı çalşıyor ? Üstünde toz varken motor hantal mı sürekli kaputu açıp motoruna mı bakıyorusun ? yoksa bu bir ego mu :)
|
|||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
ben basınçlı sudan yanayım wd 40 heryere girmiyo hem basınçlı suyla herkes yıkatıyo benim yıkattığım yerde bmw'ler audiler sıraya girmişti.hem ayrıca hangisi daha temiz olmuş arada çoook fark var
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||
206 RG 2000
|||
![]() |
|||
MaximuS ![]() 1. Vites ![]() 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
||
![]() LPG mi ? -mintaxla canım mintaxla, mintaxla canım mintaxla...
![]() |
|||
![]() |
|||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
||
bende wd 40 ile temizlemeye girişecekiyi oldu teşekkürler bilgi için.tinerle motorun demir aksamını silsek nasıl olur uçup gidiyor zaten hemen
|
|||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|||
![]() |
|||
fireblade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fireblade
||
serviste çalıştığım için bizde gelen her aracın motoru yıkanır hondada ... ama bir konuda söylediğim gibi pug un multipleks tablaları bağlantı yer ve sensörler suya çok çok hassas.kesinlikle dikkatli yıkanması gerekir.ben aldığımda bir kere yıkadım...bir kerede yıkanmasın dememe rağmen dıngıl servis ekibi yıkamış...soğukta yıkanmaması iyidir..motoru temizlemek parlatmak için wd40 sakın kullanmayın ama yıkamadan önce sıkabilirsiniz..aksi halde çok toz toplar.vıcık vıcık olur..yağlı iste motor bir boya fırçası ve gazyağı ile temizlenir.sonra isterseniz köpük sıkabilirsiniz.sonra hava ile durularsınız,plastik trimler içinde parlatıcılar var... vallahi 4-5 dakikadada-1-1,5 saattede motor yıkanır..ben kendim yıkıyorum bi senede gidiyor :) |
|||
![]() |
|||
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
||
sonax firmasının slikon esaslı motor temizleme ürünü var soguk motora döküyorum 10- 15 dk bekliyorum ürün bütün söket benzeri yerlere silikon yapıştırı gibi yapışıyor tazikli suyla yıkandıkdan güneşte kuruyana kadar beklitiyorum tertemiz oluyor. Tek sıkıntım turbo ısı keçeleri ıslandımı hemen kurumuyor kurusada özelliğini kaybediyor. Tabi elktronik kısımları suya maruz bırakmıyorum.. |
|||
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|||
![]() |
|||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
arkadaşlar benim serviste motor yıkama yapmakta. mazot sıkıyor havayla karışık. sonrada veriyor tazikli suyu. en sonundada havayla bi güzel kuruluyor motor tertemiz oluyor.
|
|||
![]() |
|||
Selim Engin EREN ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Aralık - 1971 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2010 Konum: k.çekmece.ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selim Engin EREN
||
|
|||
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
|
|||
![]() |
|||
||
Denemesi şu şekilde bedava camınıza veya aracın kaportasına geldiğinde hemen silinmesse bu yazdığımı okuyup doğruymuş dersiniz. :D Kullandıkları ilaç sizce nasıl birşeyki motordaki kirleri anında kabartıp su tutulduğunda hemen akıp gidiyor kirler.İçeriği bir nevi asit olan ilaç kullanıyorlar.Dediğim gibi ya çok iyi bildiğiniz bir yere yaptırın ve yapılırken başında durun yada kendiniz uğraşın.
|
|||
![]() |
|||
||
Evet aracın motorunun tazzikli su ile yıkanmasını kimse tavsiye etmiyor. Yıkamadan sonra kalan su, elektronik aksamda oksit ve kireç oluşturuyor.
|
|||
![]() |
|||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
||
güzel olmuş bende düşünüyorum yıkatmayı.
|
|||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||
![]() |
|||
||
+1 mantıklı |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |