|
206 Roland Garros hangi yağ kullanmalı ? |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||
se®k@n
1. Vites 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 01:11 |
|
Sen bana bakma, 7000 km benim pimpirikligimden.. Yag olayına cok önem veririm ben, ondan yani.. Yoksa her yag degistirdigimde yag nerdeyse hic kirlenmemiş oluyo.. Erken degistiriyorum yani ben, öyle diyelim.. Benim belirtmek istedigim, ordan sürekli yag satın alıp problem yasamamamdı.. Ama senin yerinde olsam 15000 i de beklemezdim.. Türkiye sartlarında, hele ki Peugeot gibi narin bi araba icin 15000 km yag degisimi icin gec kalınmıs bi km bence..
|
||
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yok hocam 150 aklımdan geçendi ama adam o kadar tokatlayacakmış gibi konuştu ki ben de gıcıklığına 50 dedim ama başka bişi demedi :) en azından dışından demedi
|
||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yag degisimi + filtre + balata = 100 lira istedi sen 50 lira verdin ama olmaz dedi. Peki baska bisey dedi mi? |
||
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Usta balata değişi ile beraber 100 istedi 50 dedim anlaşamadık :9 başka usta bakıyorum :) Konya da tanıdık ustası olan var mı?
|
||
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yağ değişimi ve filtre vs bir de balata değiştirsem ne kadar vereyim işçilik maksimum
|
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sorun olduğundan değil, ben kullanabiliyorum sen de kullanabilirsin demek istedim. Ama anlatamadım sanırım.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bazı durumlarda carbon clean ters etkı yaratabılıyor haberınde olsun. sımdı kafan ıyıce karısacak. cunku bazı asınık bolgelerde, segmanların etrafında vs yapısmıs durumda olan carbon bırıkıntılerı temızlendıgınde de yag yakma varsa artabılıyor veya yoksa da baslayabılıyor. tabı bu motorun durumuna gore degısır. olabılırde olmayabılırde. bazı carbon clean yapan yerler sahte ıs yapıyorlar ve sadece paranı alıyorlar. esasında yapılan ıslem hıcbır ıse yaramıyor...
|
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Mesela hangisi ? şimdi arabanın altında yağ sızıntısı var ankarada görala götürmüştüm 1600 tl masraf var arabayı sat dedi sanayide ustaya götürdüm o da ne alakası var bu yaşta bu km de bu yağ benden de kaçar dedi yok piston sekman alt kapak conta falan masrafa girme arabanda yağ eksiliyormu dedi ben de yok dedm 1 yıldır hep aynı seviyede o zaman kasma dedi :) ama altında daima o yağ lekesi var ya lifte çekince sinri bozuluyor insanın :)
carbon clean de orada bir müşteri demişti motoru komple eksoz dahil temizliyor diye teferruatı bilmiyorum ama katkı mantıklı iş :)
|
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
cumlemızden razı olsun. bana kalırsa carbon clean ıle ugrasma. bıraz karısık bır durum. kımı bıraz farkettı dıyor. kımı ben hıcbırsey anlamadım dıyor. cunku uckagıdı cok yapılan bır durum. 50 yapanda var 100 lıraya yapanda var...
bende onun yerıne depona kalıtelı bır yakıt katkısı koy Düzenleyen CeCoLi - 10 Mayıs 2011 Saat 12:19 |
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bakımda şu carbon clean yaptır diyorlar 206 Roland garros ta ne işe yarar faydası var mıdır? maliyet hakkında fikri olan ya da yaptıran verim alan var mı?
|
||
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam Allah razı olsun o zaman http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt bu yağı alıyorum bundan hesaplısını bulamadım ...
|
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
fakat abıcım o kadarcık bır terleme cok buyuk bır sorun degıl. supap kapagının contası o kadarcık terleme yaptırabılır. daha kalın yagda koysan yıne olabılır yanı :)) ama orjınal contayı guzelce takarsan kesılebılır.
yanı 5-40 veya 10-40 koydun dıye oradan atar dıye bır kaıde yok. tekrar edıyorum. yag ısındıgında yıne aynı kalınlıkta. ınce dıye dusunmeyınnnnnnnnnnnnnn. sadece sogukken ınce. zaten motor cabucak ısınıyor... motor yagı 50C ye ulastıgında ısınmıs olur ve kalınlasmıstır...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Benim aracım 175.000 km de. Üst kapaktan sızdırıyor. Ben 5-40 mobil aldım. Kullanacağım. Tabi üst kapak contasını yaptırdıktan sonra. Aracının motorunu incele, yağ kaçağı yoksa kullanabilirsin. 135.000 km bir aracın yağ yakması pek mümkün değil zaten. |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bırsey olmaz. bende 120.000 bakımında bırak 5-40 ı 0-40 a gectım :)) otoyolda tam gaz bastık kadranı kapadık motoru sıkıstırdık. buna ragmen hıcbır eksıltme vs sorun yok...
ıncelık zaten sogukken kardesımmm... yag ısındıgında 10-40 ta 5-40 ta 0-40 ta aynı kalınlıktaaaaaaaaaa
kısaca dıkkat edersen 10W-40 yazar. 10W dedıgı wınter yanı sogukken kı akıcılıgını ıfade eder. 0W-40 ta sogukken 0 bazlı bır yagdır. ısındıgında ıcındekı polımerler sayesınde 40 akıcılık gosterır.
anlastık mı??????? :DD Düzenleyen CeCoLi - 10 Mayıs 2011 Saat 11:39 |
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam peki 135.000 deki motora 5W-40 yağ sızıntı falan yapar mı yağ yakma vs anlamında incelik bakımından?
|
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
1 kere bıraz gecerse pek bırsey olmaz ama devam lı bu sekılde kullanılırsa zamanla yag kanalları ıcınde kurumlasma dıyebılecegımız cıdarlarda bır kararma oluyor. bunuda temızlemesı zor oluyor.
bırde yag eskıdıkce kaydırıcılık ozellıgı azaldıgından asınmaya artıs yapacaktır tabıkı :)) bence en kısa surede yagını degıstır
|
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Motora zararı nedir?
|
||
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam hadi değiştirmedim ne sorun yaratır bu zararı nedir?
|
||
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eger yaginiz tam sentetikse 15 bine kadar gider. Ancak degilse 7bin-10bin arasinda bir yerde degistirmek gerek. Genellikle 1 sene gecince de kilometreye bakmaksizin yag degistirilir. |
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam 7000 mi? yaw ben 15.000 oldu yeni değiştirecem yanlış mı yapıyorum ?bu yağ kaç bin gider?
|
||
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |