Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Roland Garros hangi yağ kullanmalı ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14714
Tarih: 21 Kasım 2024 Saat 15:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Roland Garros hangi yağ kullanmalı ?
Mesajı Yazan: vbmaster
Konu: 206 Roland Garros hangi yağ kullanmalı ?
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:28
Değerli üyeler ;

Kısmet olursa haftasonu bakım var :) aracım 206 RG 1,6 2000 model 135000 de yağı kendim alıp gidecem filtreleri aldım balata da lasım neler almalıyom özellikle yağ konusunda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim. Usta elinde ne varsa iteliyor zira :)

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:39
Yağ değiştiren 206 lı yok mu yaw :)

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:47
guzel bır yag kullanmak ıstıyorsan 5-40 al.

mobıl super 3000 X1 5-40 veya castrol edge 5-40 vs kullanabılırsın...

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:49
Tam sentetik Castrol EDGE 5-40 öneririm.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:50
5-40 ile 10-40 arasında ne fark var ?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:51
bir de araç benzinli Castrol EDGE 5-40 benzili için dizel için ayrı değil mi?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:51
5-40 daha incedir. Bir de çalışma ısıları arasında fark oluyor. Bilen arkadaşlar daha net yanıtlayacaktır. 
Tam sentetik almanızı öneririm. 10-40 tam sentetik pek rastlamadım ben. 
5-40, 0-40, 0-30 oluyor genelde..

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:53
Orjinalini yazan: vbmaster vbmaster Yazdı:

Ayrı. Dizel için olanların altında Turbo Diesel yazıyor. Benzinli için olanda birşey yazmıyor.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:53

emın olmamakla bırlıkte sanıyorum ayrı olmaması lazım. artık bazı yaglar hem dızel hemde benzınlıde kullanılabılıyor. her yagda aynı degıl tabı. bakmak gerek...

mesela ben mobıl 1 0-40 kullanıyorum. tereyagı gıbı :)) eksıltme vs yok. bazıları oyle sanıyorlar yaa :)))

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:56
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

emın olmamakla bırlıkte sanıyorum ayrı olmaması lazım. artık bazı yaglar hem dızel hemde benzınlıde kullanılabılıyor. her yagda aynı degıl tabı. bakmak gerek...

Dizelde de kullanılabilir diyorlar ama Turbo Diesel diye satılan EDGE 5-40 da gördüm ben.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:58
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

Dizelde de kullanılabilir diyorlar ama Turbo Diesel diye satılan EDGE 5-40 da gördüm ben.

dıkkat edersen bende ne demısım???

her yagda aynı degıl demısım degıl mı? yanı bazılarında ayrıda olabılıyor demek ıstemısım...

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:02
peki bu bor katkısı bir işe yarıyor mu? kullanan var mı 100 liraya 60.000 garantili falan ? yalan olmasın bu işler ?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:03

Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

dıkkat edersen bende ne demısım???

her yagda aynı degıl demısım degıl mı? yanı bazılarında ayrıda olabılıyor demek ıstemısım...
Haklısın. Her yağda aynı değil. EDGE 5-40 için internette dizelde de kullanılır diyorlar ama ayrı olarak Dizel modeli de satılıyor. Orası muamma işte...

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:04

peki bu bor katkısı bir işe yarıyor mu? kullanan var mı 100 liraya 60.000 garantili falan ? yalan olmasın bu işler ?
Gerek yok. Tam sentetik yağ kullanın yeterli.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:06
Zaten tam yağ doldurunca fazla gelmez mi şişe kaç ml bilmiyom ama resimde baya büyük ? Ciddi yakıt tasarrufu falan demişler raporlar falan ?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:08

bu bor ısıde cok degısken... cunku cok cesıtlı markada bor urunlerı var.

kendı tecrubem olarak nnt bor power ms250 sılver kullandım. 45-50 lıralık bır urun. bunun bırde s-250 gold olanı var. daha yogun bır ıcerıge sahıp ama fıyatı 100 lıra uzerınde.

bu sılver olanından kullanıp cok farkettı dıyende vaaaaarr, ben hıcbırsey anlamadım dıyende var. ama genel olarak kullanıpta zararlı dıyenı duymadım sahsen

tabı bu ıste motorun durumuna vs gore cok degısebılır. ben daha yumusak calıstıgını ıfade edebılırım. ama ben soylendıgı kadar abartı bır fark gormedım. belkı cok bakımsız araclarda cıddı bır fark yaratıyor olabılır. benım motorun zaten yag gıbı calısıyordu. oyle cekıste vs bır fark gormedım...

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:10
Eywallah bölge temsilcim teşekkürler ...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:11
Ya bu arada nette baktım Castrol EDGE 5W40 4 Litre 120 TL ucuza neren alırım ?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:15
cok paraaa yaaaaaa :)) gecenlerde bır arkadas bu yagı 70 tl ye aldıgını soyluyordu. hemde ankarada...

Ayrıca ılla castrol kullanmak zorunda degılsın kı!!! gıt Mobıl Super 3000 X1 5-40 al kullan mıs gıbı. 75 tl gıbı fıyatı var.

castrol gereksız pahalı... hemde pıyasada sahtelerının oldugunu arastırırsanız duyabılırsınız

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:23
İşte burdan. Tesadüfen buldum. Bu hafta içinde sipariş edeceğim ben de.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt" rel="nofollow - http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:23
total den şaşma derm orjınalı

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:29
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

total den şaşma derm orjınalı

emın olkı total orjınal falan degıl. bunlar tamamen fabrıkanın tıcarı olarak ucuz sectıgı yag.

dıkkat edersen aracın kıtapcıgında total ve esso dıyor. totalı herkes bılırde esso yu pek kımse bılmez.

esso = mobıl demektır. arastırırsanız exxon-mobıl dıye gecer. ıclerındekı urunler aynıdır. renklerı ve adları farklıdır.

bu da oluyor kı total orjınal ıse mobılde puglarımız ıcın orıjnaldır :))))))

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:31
hocam castol neden 2 kat para peki ?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:40
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt" rel="nofollow - http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt  hocam buradaki ürün orjinal midir sakat olmasın zira 50 tl fark var

-------------

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 23:59
Özen Ticaret le benim aram iyidir.. Ben her 7000 km de bir arabanın yagını degistiririm, yagımı da hep ordan alırım.. Castrol Magnetec 10/40 kullanıyorum.. Bugune kadar hiç bir problem yasamadım.. Yagları orjinal..

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 00:06
Hocam 7000 mi? yaw ben 15.000 oldu yeni değiştirecem yanlış mı yapıyorum ?bu yağ kaç bin gider?

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 00:15

Hocam 7000 mi? yaw ben 15.000 oldu yeni değiştirecem yanlış mı yapıyorum ?bu yağ kaç bin gider?

Eger yaginiz tam sentetikse 15 bine kadar gider. Ancak degilse 7bin-10bin arasinda bir yerde degistirmek gerek. Genellikle 1 sene gecince de kilometreye bakmaksizin yag degistirilir.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 01:04
Hocam hadi değiştirmedim ne sorun yaratır bu zararı nedir?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 08:35
Motora zararı nedir?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 08:38
1 kere bıraz gecerse pek bırsey olmaz ama devam lı bu sekılde kullanılırsa zamanla yag kanalları ıcınde kurumlasma dıyebılecegımız cıdarlarda bır kararma oluyor. bunuda temızlemesı zor oluyor.

bırde yag eskıdıkce kaydırıcılık ozellıgı azaldıgından asınmaya artıs yapacaktır tabıkı :)) bence en kısa surede yagını degıstır

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 11:25
Hocam peki 135.000 deki motora 5W-40 yağ sızıntı falan yapar mı yağ yakma vs anlamında incelik bakımından?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 11:38
bırsey olmaz. bende 120.000 bakımında bırak 5-40 ı 0-40 a gectım :))  otoyolda tam gaz bastık kadranı kapadık motoru sıkıstırdık. buna ragmen hıcbır eksıltme vs sorun yok...

ıncelık zaten sogukken kardesımmm... yag ısındıgında 10-40 ta 5-40 ta 0-40 ta aynı kalınlıktaaaaaaaaaa

kısaca dıkkat edersen 10W-40 yazar. 10W dedıgı wınter yanı sogukken kı akıcılıgını ıfade eder. 0W-40 ta sogukken 0 bazlı bır yagdır. ısındıgında ıcındekı polımerler sayesınde 40 akıcılık gosterır.

anlastık mı??????? :DD

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 11:48

Benim aracım 175.000 km de. Üst kapaktan sızdırıyor. Ben 5-40 mobil aldım. Kullanacağım. Tabi üst kapak contasını yaptırdıktan sonra. Aracının motorunu incele, yağ kaçağı yoksa kullanabilirsin. 135.000 km bir aracın yağ yakması pek mümkün değil zaten.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 11:55
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Benim aracım 175.000 km de. Üst kapaktan sızdırıyor. Ben 5-40 mobil aldım. Kullanacağım. Tabi üst kapak contasını yaptırdıktan sonra. Aracının motorunu incele, yağ kaçağı yoksa kullanabilirsin. 135.000 km bir aracın yağ yakması pek mümkün değil zaten.

fakat abıcım o kadarcık bır terleme cok buyuk bır sorun degıl. supap kapagının contası o kadarcık terleme yaptırabılır. daha kalın yagda koysan yıne olabılır yanı :)) ama orjınal contayı guzelce takarsan kesılebılır.

yanı 5-40 veya 10-40 koydun dıye oradan atar dıye bır kaıde yok. tekrar edıyorum. yag ısındıgında yıne aynı kalınlıkta. ınce dıye dusunmeyınnnnnnnnnnnnnn. sadece sogukken ınce. zaten motor cabucak ısınıyor... motor yagı 50C ye ulastıgında ısınmıs olur ve kalınlasmıstır...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:11
Hocam Allah razı olsun o zaman  http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt" rel="nofollow - http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt  bu yağı alıyorum bundan hesaplısını bulamadım ...

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:15
Bakımda şu carbon clean yaptır diyorlar 206 Roland garros ta ne işe yarar faydası var mıdır? maliyet hakkında fikri olan ya da yaptıran verim alan var mı?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:18
cumlemızden razı olsun. bana kalırsa carbon clean ıle ugrasma. bıraz karısık bır durum. kımı bıraz farkettı dıyor. kımı ben hıcbırsey anlamadım dıyor. cunku uckagıdı cok yapılan bır durum. 50 yapanda var 100 lıraya yapanda var... 

bende onun yerıne depona kalıtelı bır yakıt katkısı koy

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:22
Mesela hangisi ? şimdi arabanın altında yağ sızıntısı var ankarada görala götürmüştüm 1600 tl masraf var arabayı sat dedi sanayide ustaya götürdüm o da ne alakası var bu yaşta bu km de bu yağ benden de kaçar dedi yok piston sekman alt kapak conta falan masrafa girme arabanda yağ eksiliyormu dedi ben de yok dedm 1 yıldır hep aynı seviyede o zaman kasma dedi :) ama altında daima o yağ lekesi var ya lifte çekince sinri bozuluyor insanın :)

carbon clean de orada bir müşteri demişti motoru komple eksoz dahil temizliyor diye teferruatı bilmiyorum ama katkı mantıklı iş :)

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:26
bazı durumlarda carbon clean ters etkı yaratabılıyor haberınde olsun. sımdı kafan ıyıce karısacak. cunku bazı asınık bolgelerde, segmanların etrafında vs yapısmıs durumda olan carbon bırıkıntılerı temızlendıgınde de yag yakma varsa artabılıyor veya yoksa da baslayabılıyor. tabı bu motorun durumuna gore degısır. olabılırde olmayabılırde. bazı carbon clean yapan yerler sahte ıs yapıyorlar ve sadece paranı alıyorlar. esasında yapılan ıslem hıcbır ıse yaramıyor...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:48
Sorun olduğundan değil, ben kullanabiliyorum sen de kullanabilirsin demek istedim. Ama anlatamadım sanırım.

Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

fakat abıcım o kadarcık bır terleme cok buyuk bır sorun degıl. supap kapagının contası o kadarcık terleme yaptırabılır. daha kalın yagda koysan yıne olabılır yanı :)) ama orjınal contayı guzelce takarsan kesılebılır.

yanı 5-40 veya 10-40 koydun dıye oradan atar dıye bır kaıde yok. tekrar edıyorum. yag ısındıgında yıne aynı kalınlıkta. ınce dıye dusunmeyınnnnnnnnnnnnnn. sadece sogukken ınce. zaten motor cabucak ısınıyor... motor yagı 50C ye ulastıgında ısınmıs olur ve kalınlasmıstır...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:53
yağ değişimi ve filtre vs bir de balata değiştirsem ne kadar vereyim işçilik maksimum

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 13:35
Usta balata değişi ile beraber 100 istedi 50 dedim anlaşamadık :9 başka usta bakıyorum :) Konya da tanıdık ustası olan var mı?

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 13:40

Usta balata değişi ile beraber 100 istedi 50 dedim anlaşamadık :9 başka usta bakıyorum :) Konya da tanıdık ustası olan var mı?

Yag degisimi + filtre + balata  = 100 lira istedi sen 50 lira verdin ama olmaz dedi. Peki baska bisey dedi mi? Kahkaha

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 15:42
Yok hocam 150 aklımdan geçendi ama adam o kadar tokatlayacakmış gibi konuştu ki ben de gıcıklığına 50 dedim ama başka bişi demedi :) en azından dışından demedi Sırıtma

-------------

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 01:11

Sen bana bakma, 7000 km benim pimpirikligimden.. Gülme Yag olayına cok önem veririm ben, ondan yani.. Yoksa her yag degistirdigimde yag nerdeyse hic kirlenmemiş oluyo.. Erken degistiriyorum yani ben, öyle diyelim..

Benim belirtmek istedigim, ordan sürekli yag satın alıp problem yasamamamdı.. Gülme

Ama senin yerinde olsam 15000 i de beklemezdim.. Türkiye sartlarında, hele ki Peugeot gibi narin bi araba icin 15000 km yag degisimi icin gec kalınmıs bi km bence..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net