![]() |
|
CARBON CLEAN UYGULAMASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 18:02 |
||
olması gerektiği gibi değil önce bi standartı sağlıyim ondan sonra onuda düşünüyorum yinede yetmezse.1.4 ufak motor ama o kadar kötü değildi normalde 180 görüyodu rahat rahat ilk aldığımızda hafif rampa aşağı(avcılar-k.çekmece e5/gece saat 2) 200e bile dayamıştık ibreyi ama şimdi 150 zzar zor görüyor yüksek ihtimal enjektörlerde var bir tıkanıklık |
|||
![]() |
|||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Yazılım yüklet yani chip uygulaması.
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Benim araçta var bişeyler motor yeni turbo zil gibi ama gel görki gitmiyor gaz tepkisi çok kötü
|
|||
![]() |
|||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
EGR iptali, emme manifold temizliği ve bu işlemden sonra aracın çekişinde olumlu değişim oldu.Çok büyük bir değişim olmadı ama şileye giderken rampalarda vites küçülmek zorunda kaldığım yerleri daha rahat çıkıyor.Yakıt sarfiyatında fark olacak mı onu takip ediyorum.
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|||
![]() |
|||
||
aracın çekişinde kalkışlarda fark ettimi hiç?Önceden gitmeme gibi bir sorunu varmıydı? |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Makinenin tek farkı daha hızlı olarak püskürtüyor işin özü aynı.Würthün iki ürünü var biri yakıta katılan carbon clean için diğeri yağa katılıp yağlama yapılan yerleri temizlemek için olan. Würth dizel yakıt için olan katkısından aldım araçta az bir yakıt vardı kattım aracı rolantide çalıştırdım ara ara dip gaz yaptım yaklaşık 1 saat kadar daha sonrada 15 litre yakıt alıp yüksek devirde aracı kullandım.Dip gaz yaptığımda kurum attığını gördüm.Bana göre aynı işlem olmuş oldu.Şimdi de yağ katkısından alıp yağ değişiminde kullanıcam.Uygulamayı yakın zamanda yaptım yakıt tüketimimde fark olacak mı onu takip ediyorum.
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
||
Tek sorun dipteki pislikler zaten.Depo temiz olsa hhiç bir fark yoktur diye düşünüyorum makinayla yapmaktan mantığı çok basit aslında işin.Kullandıkları ilaçlar piyasada satılanlarla aynımıdır onu bilmiyorum ama
|
|||
![]() |
|||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
||
dediğin gibi enjektör temizleyici bu kimyasalı depoda benzinlede çalıştırsan aynı kapıya çıkar. Ama eğer ben depodaki benzini full çekip az bir miktar benzinle karıştırıp yapacam diyorsan tavsiye etmem.Çünkü kutusundaki uyarı notunu okursan bir depo miktarında benzine dök diyor. Diğer durumda temizlik makinasının deposu aracınızın deposu oluyor. Az miktarda benzinle kendi deponda yapmaya kalkarsan deponun dibindeki pislikler aksine enjektötlerini daha çok tıkar.
|
|||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||
![]() |
|||
||
gidip bu würch marka enjektör temizleyiciyi kendimiz alsak depodaki yakıtı hortumla çekip az miktarda yakıtla temizlik maddesini koysak sonra aracı 1 saat rölantide çalıştırıp arada dip gaz yapsak aynı kapıya çıkmazmı bu carbon cleanla??
Bir kaç yerde okudum kullanılan ilacın markası çok önemliymiş o yüzden fiyatlarda çok farklılık oluyor kimi yer 50ye yapıyo kimi yer 200e en azından ne yaptığımızı biliriz |
|||
![]() |
|||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
||
zannetmiyorum çünkü işlevleri farklı , bor yağlayıcı bir ürünken , würth ün bu kimyasalı temizleyici bir ürün kısacası motor iç temizleme deterjanı diyelim.
![]() |
|||
1973 - Bursa |
|||
![]() |
|||
||
çok faydalı bilgi teşekkürler bor aynı işi görürmü acaba? |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
||
gerçekten çok faydasını göreceksin , benim araç çok farketti seriliğini ve ataklığının arttığını gördüm.
|
|||
1973 - Bursa |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Bunu yapmayı düşünüyordum bir iki ay sonra yağ değişiminde yapıcam.
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
||
Motor iç temizliğini daha önce konu başlığı açarak arkadaşlar ilede paylaşmıştım ama burada biraz daha açayım.
aracımızın motoruda zamanla eski yanmış yağ atıkları , karbon birikintileri vs. ile kirlenir ve kaplanır ayrıca yaptığınız carbon cleaner ile atılamayan kurum parçacıklarıda sistemde kalacaktır. Ben yaptığım bu işlem ile aracımdaki değişimi çok net gördüm ve çevremdede bir çok arkadaşıma yaptırdım hepside çok memnun kaldılar. gelelim işlemin nasıl yapıldığına. würth ün motor iç temizliği kimyasalını alıyorsunuz , fiyatı biraz pahalı gelebilir ama aracınız için kesinlikle değer yanlış hatırlamıyorsam 46 ytl. idi ( araştırırsınız belki fiyat aşağı yukarı oynayabilir ) bu kimyasal ile işlemin yağ değişimi öncesi yapılması şart , çünkü arkasından yeni yağ konulacak. kimyasalı aracınızın yağının içine döküyorsunuz , motorun sıcak olması şart işlem öncesi motoru güzelce ısıtın. kimyasalı döktükten sonra aracı durduğu yerde rolantide 20 dk. kadar çalıştırıp arada 2000 devirde gaz verin. İşlem sonunda araç lifte kalkıp eski yağ boşaltıldığında içerisinden boşalan eski yağı ve kalıntıları görünce şaşıracaksınız. ![]() ![]() |
|||
1973 - Bursa |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
||
carbon clear ı yaptırırken kullandıkları kimyasala dikkat edin derim. Würth ün kimyasalını tercih ederseniz daha faydalı olur. Hiç yaptırmamış ve prosesi bilmeyen arkadaşlar gittikleri zaman hangi kimyasal deyip muhakkak baksınlar , yok makinanın içinde kimyasal falan var itibar etmeyin çünkü makinanın deposuna kimyasal ile beraber bir miktar benzin, mazot ( aracın yakıt sistemine göre makinanın iki deposu var ) koyuyorlar.
benim bir diğer tavsiyemde motor iç temizliği yaptırılması inanın korkunç faydasını göreceksiniz , bununla ilgili ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlara yardımcı olurum. |
|||
1973 - Bursa |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Benim araçla aynıymış.Ben biraz abarttım çünkü gelen boruyu sac contayla kapattım.Egr nin enerji kablosunu çıkarttım.Gelen hortumun ucunu tıkadım.Hortumdan hava geldiğini bilmiyordum yağ geliyodu diye tıkamıştım.Benim araçtaki egr bu.İlk resimdeki soket enrjisi için onun üzerindeki küçük kısıma hortum giriyor.Resmin üst tarafındaki kısım egzostan geliyor bu kısma sac keserek kapatıyorlar.
![]() ![]() ![]() |
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
||
vakumla çalışan bi elektrovana var ondan çıkıp egr ye kontrol eden hortumu bir kalem kapağı ile tıkayınca egr iptal oluyor ben öyle yaptım
|
|||
2004 307 1.4HDI
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Egr iptali iki şekilde yapılıyor bazı araçlarda yazılımdan kapatıyorlar bazı araçlarda ise sac conta koyarak borunun ağzı körleniyor. Aracımda kendim yaptım araçta ECU olmadığı için saç keserek borunun ağzını körledim. Fakat senin araçta nasıl yapılır onu bilmiyorum .
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
||
Yaptırırız abim şu vizeleri hallediyim babamda jant işini ve lastik işini halletsin ona göre bişeyler yaptıralım geçen gün sende gördün traktöre bağladı benim araç
![]() |
|||
![]() |
|||
||
tamam abi saolasın yaptırmak gerekiyor araç alındığından beri bi memlekete giderken rutin bir bakım yaptırdım o kadar aracı alalı 6 ay oldu bi bakım daha şart
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |