![]() |
|
Araç içine su giriyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2015 Saat 19:54 |
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araci aldim..conta,boru ya da petek değilmiş..boruyu tutan vida düşmüş..eski modellerde tek vida varmis o düşmüş..yaptılar antifiriz koydular beklettiler daha da akmadi..iki uç güne gel dediler..akarsa gogusu acariz dediler..içteki kapagii da takmadilar..
|
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
206 göğüs sökülmeden nasıl degiştigini buldum :D fransız forumlarda şimdi paylasıyorum
|
|
![]() |
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
göğüsü söktürmeden 206 da kalorifer petegi degiştirenler var , en kötü direksiyonu söküyorlar sadece ben söktürme taraftarı degilim göğüsü , ondan snra göğüsden ses gelmeye baslar tırnaklar oturmaz filan
|
|
![]() |
|
![]() |
|
byderebey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2014 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 233 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı byderebey
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yok kardeş.. göğüs sökülmesi şart 150 tl işçilik artı parça alırlar.. taş çatlasa 250 tl masrafı çıkar.. ama beni dinlersen delik tıkayıcılar war würth marka önce onu bi dene istersen.. kullanan olumlu sonuç alanlar war.
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Goturdum sanayiye.. Borudan ya da contatan dedi..eğer petekte sorun varsa isçilik dahil 600 650 olur dedi usta..400 TL te yakin isçilik olurmus..inşallah borudan ve contalardandir..250 ye kurtaririm..torpidodan sokulecekmis..ne dersiniz fazla mi sizce..ama yaptırmak zorundayim..
|
|
![]() |
|
geçmiş olsun petek gitmiş , yada contalar , petek orjinal valeo 140 tl yan sanayi 50 tl , işçilik de 100-150 alırlar , gögüsü söktürmedem yaptırmaya çalış öyle yaptıranlar var , benm de damlatıyor ya çatlak ufak bende yada contalardan kaçıyor
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sabah kalktim 206 aracimin sofor yeri antifiriz içinde...ne yapmam lazim..masmavi bir su..antifiri herhalde..kkaca mal olur.ne kadar surede olur..
|
|
![]() |
|
hkn60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Koliva,bilgisayara formattan sonra görebildim resimleri nihayet.Gerçekten bu resimlere bakınca "göğsü sökmeye ne gerek var" diye düşünüyor insan.Çok faydalı bir anlatım olmuş.Bundan sonrası çok da zor olmasa gerek.Biraz cesaret,biraz da maharet
![]() |
|
1.6 XT Premium Tiptronik
|
|
![]() |
|
hkn60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Ya anlatım çok güzel olmuş fakat bahsi geçen resimleri ben göremedim.Bu yüzden biraz muallakda kaldı benim için.Yine de sağol çok.
|
|
1.6 XT Premium Tiptronik
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
307'lerde gogsu sokmeye gerek kesinlikle yok. Eger usta gogus sokulecek diyor ise gitme o ustaya. Kalinti nerede vardi? Ek yerinde mi? Eger oyle ise asagidaki makaleye bir goz gezdir. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&title=soutma-suyunun-aracn-ine-szmas-problemi |
|
![]() |
|
Koliva,bugün dediğini yaptım ve dediğin gibi kırmızımsı bir kalıntı olduğunu gördüm.Zaten antifirizim de kırmızı renkti.Bu da demek oluyor ki kuvvetle muhtemel kalorifer peteği arızası.Senin öngöründen yola çıkarak servisi aradım ve sorunumu dile getirerek randevumu aldım.Çünkü bulunduğum yerde 307 gibi her tarafı elektronik olan bi aracın bu tamiratını yapabilecek sanayi ustaları fazla yok.Kaş yapayım derken göz çıkarabilirler:)Biraz pahalı olur ama içim rahat olsun istedim.Randevu alırken ustayı telefona istedim ve göğsü sökmemenin bi yolu olup olmadığını sordum.O da eğer sorun kaloriferse mutlaka sökmek gerektiğini söyledi.Senin böle bi yazını okuduğumu hatırlıyorum sanki.Orada göğüs sökmeye gerek olmadığını belirtiyordun.Yoksa ben mi yanılıyorum bilmiyorum ama eğer bu fikrin sabitse ustaya kendimden emin bi şekilde tarif edebileceğim bir yol gösterirsen çok makbule geçecek.Seninde çok vaktini alıyorum ama kusuruma bakma ne olur?
|
|
1.6 XT Premium Tiptronik
|
|
![]() |
|
yusuf 644 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yusuf 644
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun benım 206 da vardı hep yagmur suyu sanıyordum. fakat şuphelendim. ve radyatorde suyu boşalttim ve tamamen antfiriz koydum ve paspas antifiriz oldu. haklısınız aynen petekten yapıyor
|
|
SİYAH RENK DEGİL YAŞAM FELSEFEDİR...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tadina bakma. Eger antifirizli su ise kendini zehirleyebilirsin. En guzel gaz pedalinin hemen sag tarafinda kalan plastik parcayi iki alyan vidasini sokerek cikarman. Sonra orada kalorifer petegine giden borulari goreceksin. Bak bakalim oralarda islaklik var mi? Antifiriz rengin yesil ise yesil tortular gorursen onlar da kacagin habercisidir. Ya da kirmizi. |
|
![]() |
|
Hayır,aracımda Zavoli marka Lpg haricinde öyle sonradan takılan herhangi bi tesisat bulunmuyor.Herşey fabrikadan çıktığı gibi.Yalnız dün size cevap yazdıktan sonra online hizmet veren bi ustaya daha fikir sordum.O da "soğutma suyu eksilmiyorsa klima gazı yağ kaçağı olabilir belki" dedi.Bu teşhisi de ilk defa duydum.Merak ediyorum acaba öyle mi?diye.Başka çaresi yok birazdan aşağı inip şu birikintinin tadına kendim bakıcam.Eğer şeker tadında olmayan bir yağ tabakası ise kesin oradan dedi.Sonuçta çıkan hasara veya masrafa değil arabamın göğsünün sökülmemesi için tüm düşüncem.Şu işten bi kurtulsam üzerimden büyük bi yük kalkacak.Çünkü serviste de olsa her usta söktüğü gibi takamayabilir ve beni arabamı satmaya zorlayacak derecede yeni sorunlarla karşılaştırabilir.Asıl korkum bu yani.Sonuçta kesinlikle ayrılmayı düşünmediğim aracıma kıyamıyorum.
|
|
![]() |
|
Sogutma suyu motor sogukken kontrol edilir. Anladigim kadariyla siz de oyle yapiyorsunuz. Sogutma sivisinin seviyesinde azalma yok ise o su baska birseydir. Aracinda tesisat var mi? Amfi vb.? |
|
![]() |
|
Her uzun yola çıkmadan önce mutlaka kontrol ediyorum.Haftada en az 2 kez yaklaşık 200 km lik uzun yol yapıyorum.Mesela daha bugün uzun yola çıktım sabah ilk işim yağı ve suyunu kontrol etmekti.Su max-min arasındaydı.Siz zaman sorunca merak ettim kontrol ederken belli bir zamanda mı olmalı?Yanlışım varsa düzeltmek isterim.Gariptir,hararet göstergesi de çok normal seyrediyor.Ama bi de şu var.Paspasın altına sızan sıvı,birikinti halinde değil,sadece paspasa bakınca anlaşılabilecek bi ıslaklık oluyor.Ayrıca camlarımda da yağlı bi buharlanma yapıyor. Sanırım sızıntı çok az.Onun etkisiyle olabilir mi bilmiyorum.Aracın yaşı önemli mi bilmiyorum ama daha 2008 model.Yakıştıramadım peugeota.Bu arada derdime gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Fizikte kutlenin korunumu yasasindan bildigimiz uzere yok olan sey var, var olan sey yok olamaz. Bu baglamda, aracinizda radyator suyunu koydugunuz kapta eksilme yok ise paspasin altinda gordugunuz sivi sogutma sivisi olamaz. Sogutma sivisini nasil ve ne zamanlar kontrol ediyorsunuz?
|
|
![]() |
|
Sanırım yağmur suyu değil.Su yağlı ve paslı bi rengi var.Asıl anlayamadığımda bu.Geçen hafta başka bi ustaya gösterdim o da antifiriz dedi.Yani yağmur suyu olma ihtimali çok az.Bilemiyorum... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |