Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yakıt Tasarrufu Mutlaka Okuyun Paranız Boşa Gitmsn
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yakıt Tasarrufu Mutlaka Okuyun Paranız Boşa Gitmsn

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
furkan111 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yakıt Tasarrufu Mutlaka Okuyun Paranız Boşa Gitmsn
    Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 Saat 21:31
arkadaslar 5 yıl petrol ofislerinde calısmıs biri olarak sunu söylemeliyim...bütün petrol ofislerinin opel shell total vs... gibi tesislerin kullandıgı bütün yakıtlar aynı ve hepsi aynı yerden yakıtı alıyorlar tek farkı bu firmalar kendi hazırladıkları formulleri bunların icine koyuyorlar... o yuzden kimisi pahalı kimisi ucuz ucuz olan direk alıp satıyor.dedigim gibi pahalı olan karısımını koyuyor...yani petroller arası cok buyuk bi fark yok. ayrıca sunuda belirteyim meslek hayatım boyunca cok kez sahit oldum ki euro dizel bittiginde onun deposuna normal dizel koydup euro dizel diye sattıklarına ve 97 oktan bittiginde 95 koyup sattıklarına cogu kez sahitt oldum. bunlarada dikakt edin.eger yakıt aldıgınız firma cok buyuk firma işe böyle birsey yapamaz ama kücük bi firma ise bu firmadan kasıt marka degil kapasıite büyüklügü iş yapma oranı filan.... bu konularda aklınıza takılanları sorabilirsiniz ?
Yukarı Dön
YsTaha Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YsTaha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 Saat 14:45
Herkese merhaba,
Bende yakıt konusunda yazılanları okuduktan sonra deneyimlerimi ve bildiklerimi aktarayım istedim. Aracım partner 2011 model. Ege bölgesini dağlık ve asfalt ortamında maden ocaklarını dolaşıyorum, elimden geldiğince güvendiğim tek bir yerden PO Eurodizel alıyorum. Ayda ortalama 8-10bin km yol geziyorum.

1-Akaryakıtta hammadde rafineri üretimi aynı yerden çıkıyor. Ana firmalar depolama aşamasında markerlama ve özel katkı maddeleri eklenmekte. Bu yüksek teknoloji katkılı akaryakıt, araçtan araca yansımaları (performans, ses, vuruntu ve menzil) değişebiliyor.  http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2005/03/09/611123.asp 

-Yeni araçlar yeni teknolojiler yeni nesil akaryakıtlar. Yeni nesil yakıtlarda motorinlerde setan sayısı artırılmış, kükürt oranı düşürülmüş olup tortu bırakmaması, pası engellemesi ve motoru koruması amaçlanmıştır. Ama araçtan araca değişen yakıt kullanımı metodu bulunmakta. Bu noktada PO-BP-Shell-Opet-ALPET istasyonlarını denemekten başka çare yok sanırım. Ama istasyon kalitesi bana göre en önemli olanı. (Pompa arızası yakıt tasarrufundan daha maliyetli çünkü) (İnegöle giderken Shell den aldığım yakıt sonrasında pompa arıza verdi. Çıkma bulmama rağmen baya canım yandı.)

3-Aynı marka yakıt olsa bile bilinen güvenilen yakıt istasyonundan hatta pompadan alın. Dizel yakıtta istasyonlar kar marjını artırmak için gazyağı bile katıyorlar. LPG de ismi çok güvenilen marka bile olsa istasyon art niyetli ve çok işleyen bir yer bile olsa dökme gaz getirip kârını artırmaya bakıyor. Benzinli araçta 97 oktanın 95 den daha verimli olduğu düşünülebilir. Ama aracınız genelde 95'e ayarlıdır ve 97 oktan kullanmanız çekişi düşürüp, devamlı kullanımda araçta hasar verebilir. 

Bir de başıma geleni yazayım. Pejo 206 kullanırken M Oil den ucuz diye depoyu fullemesini istemiştim. Depo 50lt ve bir miktar yakıt vardı. tam depo dolmadan 65 lt dolduğunu söyleyip parasını istediler. Ben deponun 50lt olduğunu ve nasıl olacağını söyleyip, şikayetçi olacağımı söyledim. Haliyle adamlar tutuştu. Elektronik sayaç haricinde birde mekanik sayaçtan depoyu okudular. 37 lt almışım. Angry

4-İstasyonun düzenli filtre temizliği yaptırıp yaptırmadığı çok önemli (Malum yakıt pompası arızası için)

5-Yakıtınızı öğlen vakti yerine elden geldiğince sabah erken saatte (6-7 gibi) soğuk vakitlerde alın. Böylelikle yoğun yakıtı daha tasarruflu almış olursunuz. Bu saatlerde sirkülasyon az olacağından ve partiküller dibe çökeceğinden ve yoğunlaşmış olacağından bu önemli. 
-Pompacıya vaktiniz olduğunu ve tek tıkla doldurmasını tembihleyin. 
-Depo araç sallanarak sıkıştırmamalı, başına kadar silme doldurulmamalı (tahliye olabilir, kapaktan dışarı sızabilir),  
-Deponuz devamlı dolu dursun (buharlaşma azaltılmış olur).
-Deponun sonunu da kullanmayın. 

6-Yeni nesil aracınıza ucuz diye dizel almayın. Benim denememde full depoda 100 km düşüş yaşadım. Çekiş düştü, maliyet arttı. Eurodizelden şaşmamak gerekiyor. 
-Shell de GTL+ teknolojisi gazdan dizele diye dönüştürebileceğimiz bir teknolojiye sahip. Fiyatı benzin fiyatına yakın. Performans artışı bir miktar sağlarken sonraki kullanımlarda bu fiyat/performansı bulamadığımı söyleyebilirim. Yani eurodizele devam Wink

7-Servis haricinde aracınızın periyodik bakımını yaptırıyorsanız, zamanını geçirmeyin, kaliteli motor yağı kullanın. Hava filtresini tozlu ortamda kalıyorsanız sıklıkla temizleyin, değiştirin.

8-Aracınızda enjektörlerin temizliği için belli aralıklarla temizleyici katkılar kullanmak yerinde olur.

9-Aracınız şehir içinde kullanımı çoksa sık kontak açıp kapatıyorsanız katalik dönüştürücüsü tıkanmaya başlayabiliyor. Arada bir uzun yola ve hıza çıkın. Enjektör temizliğinde kullanılan yakıt katkı türevleri işe yaradığı oluyor.

10-Motor yağına bir kere bor katılmayla (150bin km / 50 tl) sürtünmeyi ve ekonomikliği sağlayan Motor silk boron cls ürününü şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim. Detay için  http://www.hepsiburada.com/Liste/motor-silk-150000-km-bor-yag-katkisi-yuzyilin-bulusu-250-ml-/productDetails.aspx?productId=otm092020&categoryId=26005 adresine bakabilirsiniz.

11-Lastiklerinizin kullanımınıza uygun marka, diş kalınlığı ve ideal basınç yakıtı etkileyen önemli bir faktör.

12-Araç kullanımı kişiden kişiye değişir. Agresif kullanma, şehir içi-dışı, yüklü yüksüz kullanım gibi. Koşullara göre motora yüklenmek gerekiyor. Işıklara yaklaşırken gaza basıp frene yüklenmek yerine kırmızıyı fark ettiğinizde veya inişlerde rölantide gitmek yerine viteste gidin. Yeni motorlar rölantide gitmektense viteste gitmekten yana. 

-Aracınızı çalıştırırken dizel araçlarda ateşleme ve yağlama ışığının sönmesini bekleyin  hemen hareket etmeyin, en az 30 sn. motorun ısınmasını sağlayın (bu arada gaza basmayın). Dizel araçlarda aracı durdurmadan 30-45 sn çalışır durumda bırakın (bu durumda da gaza basmayın)
-Ani duruş ve kalkışlardan kaçınılmalı.
-Vitesinizi aracınız hızlanmaya başlar başlamaz nazikçe ama hızlı olarak değiştirin
-Dizel araçta 2000-2500 devir aralığını karşılayacak viteste gidilmeli. 95 km/sa hızın üzerinde her 8km/sa için %10 daha fazla yakıt tüketirsiniz.
-Uzun süreli araç hareketsizken veya beklerken motoru kapatın
-Yüksek hızlarda camları açıp yol almaktansa klimayı çalıştırmak daha tasarruf sağlar.
-İstiap haddinin üzerinde ilave 45 kg yük %7 yakıt artışına neden olur. Gereksiz yükten kurtulun.

Benden bu kadar. Selam ve muhabbetle kalın.

Düzenleyen YsTaha - 08 Ocak 2012 Saat 19:45
Yukarı Dön
harmus Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Temmuz - 1965

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 Saat 02:54
Orjinalini yazan: reserpin reserpin Yazdı:

".....ve işin ilginci ik gittiğimde yolun büyük bölümünde sürekli olarak 170 km hızda sabit gittim
ikincisinde ise 130km hızda sabit gittim yani ......."

Arkadaşlar Yap-Ma-Yın. Allah kazasız belasız yolcluklar versin hepinize. Ama lütfen Hız Yap-Ma-Yın.
Bana olmaz, bana gelmez demeyin. Sen iyi şöförsündür ya karşıdan gelen?
Senin aracın kalitlidir, bakımlıdır. Ya karşındaki aracın durumu?

Birbirimizi hıza özendirici yazılardan da kaçınmalıyız. Bir kaç saniye mi Hayatımız veya başka hayatlar mı?

Şu adresteki videoyu izleyin kararınızı verin ve kararınızda kararlı olun.

Hepinize dikkatli ve hayırlı yolculuklar dilerim.
Sevgiyle Kalın.
Yukarı Dön
gorkemteke Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gorkemteke Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 Saat 22:44
shell tek gecerim :)

2004 307 Hdi XR
Yukarı Dön
fireblade Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fireblade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 Saat 22:36
mazotu istanbuldayken kızıltoprak bp den özellikle gece dinlenmişken alırdım...
şimdi antalyadayım.opet eskiye nazaran topladı ama ince mazot..total bir arkadaşın dediği gibi ekonomik ama güzel bir mazot sayılmaz..çok 3-5 e bakmadığım için alırsam opetten veya antalya h.alanı yolu üstündeki bp den alıyorum..
neredeyse arabaya 3 aydır mazot almıyom oda ayrı dava...
Yukarı Dön
fireblade Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fireblade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 Saat 22:33

arkadaşım mazotu hesaplarsan ibrenin durduğu yere bakma...deponun içinde bir pot vardır 32-38 litre arası ibre hemen hemen aynı yerde durur...mazot hesaplayacaksan tam depodan hesapla...

bir arkadaş daha söylemiş.gidişte rampa aşşağıya inersin dönüşte tırmanırsın...bastığın gaz bunlar hep farkeder...
bende ankadaya her gidişimde 80 yakıyosam her dönüşte 60 lira civarı yakıyorum...hava şartları,yol durumu,rampa,mazot...ama dediğim gibi mazotu ibre ortalardayken hesaplamaya çalışma..
Yukarı Dön
Canip Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Mayıs - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Canip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 Saat 20:45
Göstergeden benzin mazot hesabı yapılmaz... Şamandıraya güven olmaz..
Yakıt almadan önce Aracınızda ne kadar yakıt vardı.? Nekadar aldınız.? Ne kadar yaktınız? Ne kadar kaldı? Bunu kesin bilemersiniz, şamandıra bazen yukarıda bazen aşağıda gösteriyor. 50 lt.lik Depoya 48 litrede koynasız Full gösterir. Tıka basa 53-55 lt.de koysanız full gösterir. 100 km gidersiniz halen full gösterir vs.vs. Sonuç olarak. Kesin hesap yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem.

. Deponuza tıka basa fulleyeceksiniz. Gün içinde bir seferde 100/200 km yol yapıp aynı istasyona geri gelip bir daha tıka basa fulleyeceksiniz. Son aldığınız yakıt miktarına göre hesap yapacaksınız. Ben öyle hesap yapıyorum.

**Peugeot 307 XT 2004 1.6 O.V.**
Değişeni yok ama değiştireceğim yeri çok
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 18:40
atikerde veya başka markada sıkıntı yoktu ozaman KME vardı baya uraştırdı bizi sonunda bulduk ama uraşmışın okadar neye yarar... enjektör konusunda bi bildiğim yok 2 sene kullandım birkere arıza yaptı ondada değiştiler 17 ay falan olmuştu arıza yaptığında
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 15:09
Orjinalini yazan: hakann83 hakann83 Yazdı:

Aygaz iyi ama bazı lpg kitlerinde sorun yaratıyo bende toyota varken KME marka bi lpg kiti vardı uzun kullanımda beyinde yağlanma yaptı ve 6 ayda zor çözdük sorunu kardeşim

Bunu bende duydum cok kısıden. Aygazın bu katkılı otogazı "plus" cıktıktan sonra bu olay duyulmaya basladı. Ama benım aracta hıcbırsey olmadı Göz Kırpma 2 kıs boyunca aygaz kullandım tık demedı yanı Sırıtma

Ayrıca KME nınde matrıx tıpı enjektorlerde cok problem cıkıyordu.

Düzenleyen CeCoLi - 29 Temmuz 2011 Saat 15:09
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 15:00
Aygaz iyi ama bazı lpg kitlerinde sorun yaratıyo bende toyota varken KME marka bi lpg kiti vardı uzun kullanımda beyinde yağlanma yaptı ve 6 ayda zor çözdük sorunu kardeşim
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 14:55

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

lpg li aracım varken gazcıma ikkim iki tane araç vardı gaz sistemleri bitmiş ikiside full den almışlar gazı adam diyo hangi hortumu söktüysem içinden su çıkıyodu dedi sıfırdan tesisat takılıp full e fatura edilicek diyodu bana babamda araba tamirciliğinde emeklidir benim parca işlerine bakıyo şuanda 2-3 al önce iki üç tane araba gelmiş sulu mazot ve sulu benzin sökülüp temizlemişler. Okadar indirim yopuyo full yapma şansı yok indirim yaptığı kadar kazanmıyoki benzinciler 100tlnin 68 tlsi devlete gidiyodu zam gelmedin önce gerisini siz hesaplayın.

Full un benzınını mazotunu bılemem ama lpg sı bence cok guzel. Aylardır devamlı kullanıyorum. Cekısıde km oranıda gayet ıyı... Full un gazıyla tam gaz bastıgımda benzınle aynı suratede ulasmıstım yanı.

sana başka bişey diyim ozaman ben bp'den 2,200 aldığım 15 tlik gazla 60 km yapıyodum fullde 2,08'den aldığım 15tlik gazla 54 km yapıyodum ve 4-5 kere denedim bunu full müşteri hizmetlerine bildirdim aldığım istasyona gittim adamlar bi açıklama yapamadı. 20tlik gaz verdiler denemem için bana ama sonuç yine aynı. arkadaşlar hiçbir yerde ucuza kalite yoktur. ben bunu bilir bunu söylerim... Sırıtma

Sende full un gazını denemıssın ama ben denemıyor acıldıgından berı kac aydır kendı aracımda devamlı kullanıyorum yanı Göz Kırpma Gercı full babanın oglu degıl yaSırıtma Ben cok cok memnunum sızlerı bılemıyorum. Ben zaten kac lıra kac km gıttıgıme bakmam. Oncelıkle 100 km de kac lıtre yaktıgıma bakarım. Para hesabı sonradır. Cunku bu mantıkta az mı tukenıyor cok mu tukenıyor ayırd edebılırım.

Full un gazı ıle sehır ıcınde 10lıtreye kadar dusebılıyorum. Esasında 2004 ten berı sadece aygaz kullanırdım kı full cıkana kadar. Total shell bp vs kullandım denedım. Bence en ıyısı aygazdı.
Aygazlada 10lt altına dusmuyordu zaten. Ben aygazla aynı cekısı ve aynı tuketımı alıyorum. Buna gore benım ıcın aygazdan farksız... sızı bılmem Sırıtma
Yukarı Dön
DRIVER34 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Eylül - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı DRIVER34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 14:26
ben ilk fullu kullanıyordum kart filan bile çıkarttık sonra arab rampalarda yığılmaya başladı kamyon gitmeye başladı shell geçtim normal kurşunsuz kullanıyorum şimdi yağ gibi akıyor araba.. 1 le çıktığım rampları 2 ile rahat rahat çıkıyorum....
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 13:05

merhaba arkadaşlar yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız kesinlikle dikkatlice okuyun anlatıcaklarım aracınızı yüksek devirlere kullanmayın virajlarda bilmem ne yapmayın gibi uzun beklemelerde aracı stop edin gibi klişe şeyler değil...

şimdi geleyim hikayeye  bu ay içerisinde 2 defa ist-bilecik-ist arasında yol katettim net olarak ıvır zıvır kilometrelerle 550km net yol gitmişim
iki gidişimdede depoyu fulledim ve ikisindede yola çıkarken yakıt göstergesi aynı noktadaydı

ilk gidişimde BP ultimate dizel alarak gidip geldim 550km yol geldiğimde benzin göstergesi beyaz renk ile çizdiğim noktadaydı.

ikinci gidiş gelişimde Opet eurodizel aldım yine 550 km yol yaptım ve geldiğimde yakıt durumum sarı çizgi ile gösterdiğim yerdeydi.
arada gerekten azımsanmayacak büyüklükde bir fark var bunu sizinle paylaşmak istedim

aslında opetten eurodizel aldığımda aracım daha sessiz ve gürültüsüz  sanki 0 bir araç almışım gibi çalışmaya başlamıştı hatta o şaşkınlıkla gelip hemen bir konu açıp opeti öve öve bitirememiştim
ve işin ilginci ik gittiğimde yolun büyük bölümünde sürekli olarak 170 km hızda sabit gittim
ikincisinde ise 130km hızda sabit gittim yani bu durumda opetten aldığım yakıtın dahada fazla artması gerekliydi çok aşırı basmadığım için gel görki durum tam tersi.

sizlerde bir kaç istasyon deneyin hangi istasyonun yakıtıyla kaç km gidiyorsunuz vs arada gördüğünüz gibi uçurum gibi bir fark var ve cebimizden çıkan paralar yazık günah

Bunun açıklamasını ve ölçümünü şöyle yaparsan daha sağlıklı olur ibre aynı yerdeydi diyosun ama bp den kaç litre benzin aldın opetten kaç litre aldın onu paylaşırmısın

Düzenleyen hakann83 - 29 Temmuz 2011 Saat 13:06
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 13:02
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

lpg li aracım varken gazcıma ikkim iki tane araç vardı gaz sistemleri bitmiş ikiside full den almışlar gazı adam diyo hangi hortumu söktüysem içinden su çıkıyodu dedi sıfırdan tesisat takılıp full e fatura edilicek diyodu bana babamda araba tamirciliğinde emeklidir benim parca işlerine bakıyo şuanda 2-3 al önce iki üç tane araba gelmiş sulu mazot ve sulu benzin sökülüp temizlemişler. Okadar indirim yopuyo full yapma şansı yok indirim yaptığı kadar kazanmıyoki benzinciler 100tlnin 68 tlsi devlete gidiyodu zam gelmedin önce gerisini siz hesaplayın.

Full un benzınını mazotunu bılemem ama lpg sı bence cok guzel. Aylardır devamlı kullanıyorum. Cekısıde km oranıda gayet ıyı... Full un gazıyla tam gaz bastıgımda benzınle aynı suratede ulasmıstım yanı.

sana başka bişey diyim ozaman ben bp'den 2,200 aldığım 15 tlik gazla 60 km yapıyodum fullde 2,08'den aldığım 15tlik gazla 54 km yapıyodum ve 4-5 kere denedim bunu full müşteri hizmetlerine bildirdim aldığım istasyona gittim adamlar bi açıklama yapamadı. 20tlik gaz verdiler denemem için bana ama sonuç yine aynı. arkadaşlar hiçbir yerde ucuza kalite yoktur. ben bunu bilir bunu söylerim... Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 10:35
FULL un Yakıtını Memlekete Giderken Fullemiştim... Ama Pek Memnun Kaldığım Söylenemez...
Şimdiki Favorim MOİL Fiyat Avantajı FULL den Daha İyi....
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 09:51
Orjinalini yazan: undertaker undertaker Yazdı:

Opet kullanıyorum 95 oktan idi fakat servis 97 kullanmamı tavsiye etti, fakat 97 alınca sanki çekişi düştü gibime geldi.

Oktan olayınıda cok kısı yanlıs bılıyor. Yuksek oktanlı benzın daha ıyı cekıs saglar sanıyor. Ama oyle degıl.

Oktan benzının kendıne tutusmaya karsı dayanıklılıgıdır. Oktan yukseldıkce benzın daha zor yanar. Arac hangı benzıne gore uretıldıyse onu kullanmak en ıyı verımın alınmasını saglar.

Oktan ın en buyuk amacı vuruntu yanı atesleme oncesınde kendılıgınden alev alma durumunun onune gecılmesı ıcındır...
Yukarı Dön
Emre Ekrem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
17 - Eylül - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Emre Ekrem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 09:44
Opet kullanıyorum 95 oktan idi fakat servis 97 kullanmamı tavsiye etti, fakat 97 alınca sanki çekişi düştü gibime geldi.
ph2 stock 306 gti
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 09:42

merhaba arkadaşlar yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız kesinlikle dikkatlice okuyun anlatıcaklarım aracınızı yüksek devirlere kullanmayın virajlarda bilmem ne yapmayın gibi uzun beklemelerde aracı stop edin gibi klişe şeyler değil...

şimdi geleyim hikayeye  bu ay içerisinde 2 defa ist-bilecik-ist arasında yol katettim net olarak ıvır zıvır kilometrelerle 550km net yol gitmişim
iki gidişimdede depoyu fulledim ve ikisindede yola çıkarken yakıt göstergesi aynı noktadaydı

ilk gidişimde BP ultimate dizel alarak gidip geldim 550km yol geldiğimde benzin göstergesi beyaz renk ile çizdiğim noktadaydı.

ikinci gidiş gelişimde Opet eurodizel aldım yine 550 km yol yaptım ve geldiğimde yakıt durumum sarı çizgi ile gösterdiğim yerdeydi.
arada gerekten azımsanmayacak büyüklükde bir fark var bunu sizinle paylaşmak istedim

aslında opetten eurodizel aldığımda aracım daha sessiz ve gürültüsüz  sanki 0 bir araç almışım gibi çalışmaya başlamıştı hatta o şaşkınlıkla gelip hemen bir konu açıp opeti öve öve bitirememiştim
ve işin ilginci ik gittiğimde yolun büyük bölümünde sürekli olarak 170 km hızda sabit gittim
ikincisinde ise 130km hızda sabit gittim yani bu durumda opetten aldığım yakıtın dahada fazla artması gerekliydi çok aşırı basmadığım için gel görki durum tam tersi.

sizlerde bir kaç istasyon deneyin hangi istasyonun yakıtıyla kaç km gidiyorsunuz vs arada gördüğünüz gibi uçurum gibi bir fark var ve cebimizden çıkan paralar yazık günah

Şöyle bir durumda var yalnız bilecik kot olarak istanbuldan daha yüksek bir şehir yani düz mantıkla düşünürsek bileciğe giderken azda olsa rampa çıkıyosun dönerken azda olsa rampa iniyosun genel olarak yakıtı aynı yerdende koysan bence dönüşte daha az yakması muhtemel ama bu kadar fark olurmu bilmem
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 09:21

Düzenleyen CeCoLi - 29 Temmuz 2011 Saat 09:23
Yukarı Dön
Alparslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Ağustos - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alparslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 Saat 09:08
Bende uzun zamandır gerek şirket araçlarında gerekse benim yaşlı aslanımda bp kullanıyorum gerçekten çekiş ve sarfiyatta fark etti
Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ...
Albayın onayı ile TAXI VI :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107073 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1296 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2833 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 8770 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8236 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 607 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 500 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1471 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55078 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 290 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 890 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1384 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 232 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 1987 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 563 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1292 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15809 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 18729 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 980 0 KerimSahin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English