Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yakıt Tasarrufu Mutlaka Okuyun Paranız Boşa Gitmsn

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11870
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 11:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yakıt Tasarrufu Mutlaka Okuyun Paranız Boşa Gitmsn
Mesajı Yazan: reserpin
Konu: Yakıt Tasarrufu Mutlaka Okuyun Paranız Boşa Gitmsn
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 19:37
merhaba arkadaşlar yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız kesinlikle dikkatlice okuyun anlatıcaklarım aracınızı yüksek devirlere kullanmayın virajlarda bilmem ne yapmayın gibi uzun beklemelerde aracı stop edin gibi klişe şeyler değil...

şimdi geleyim hikayeye  bu ay içerisinde 2 defa ist-bilecik-ist arasında yol katettim net olarak ıvır zıvır kilometrelerle 550km net yol gitmişim
iki gidişimdede depoyu fulledim ve ikisindede yola çıkarken yakıt göstergesi aynı noktadaydı

ilk gidişimde BP ultimate dizel alarak gidip geldim 550km yol geldiğimde benzin göstergesi beyaz renk ile çizdiğim noktadaydı.

ikinci gidiş gelişimde Opet eurodizel aldım yine 550 km yol yaptım ve geldiğimde yakıt durumum sarı çizgi ile gösterdiğim yerdeydi.
arada gerekten azımsanmayacak büyüklükde bir fark var bunu sizinle paylaşmak istedim

aslında opetten eurodizel aldığımda aracım daha sessiz ve gürültüsüz  sanki 0 bir araç almışım gibi çalışmaya başlamıştı hatta o şaşkınlıkla gelip hemen bir konu açıp opeti öve öve bitirememiştim
ve işin ilginci ik gittiğimde yolun büyük bölümünde sürekli olarak 170 km hızda sabit gittim
ikincisinde ise 130km hızda sabit gittim yani bu durumda opetten aldığım yakıtın dahada fazla artması gerekliydi çok aşırı basmadığım için gel görki durum tam tersi.

sizlerde bir kaç istasyon deneyin hangi istasyonun yakıtıyla kaç km gidiyorsunuz vs arada gördüğünüz gibi uçurum gibi bir fark var ve cebimizden çıkan paralar yazık günah

http://img832.imageshack.us/i/tepe3800471c532060751.jpg/">

-------------
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 21:46
BİDE SHELLİ DENE DERİM DOSTUM BİRDE GÜZEL ÇALIŞMA OLMUŞ PEKİ CAN ALICI SORU HANGİSİ DAHA PERFORMANSLI O ÖNEMLİ

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 22:17
Tşk lanope. açıkçası inanılmaz bir fark var ufak tefek olsa  açmaya gerek görmüycektim fakat gerçekten arada uçurum var..
shellide çok meteden çıkıyor. gtl teknolojisiyle üretilen eurodizeli motordaki kurumları temizliyorumuş3 depoda falan carbon cleare gerek kalmıyormuş.

açıkçası  performans olarakda bp daha iyi araç 1500kg 4 kişi gittik ortalama 70 kilodan 280kg ek olarak 60 litre mazot ve 20kg civarıda bavul vardı 360kg extra ağırlığı hiç bir şekilde hissettirmedi fakat ikinci gidişte aracı sanki arkadan biraz böyle çekiyorlar gibi geliyordu yük hissediliyordu hızlanmalarda. ve ikinci gidişte 3 kişi gittik ayrıca bavul falan extra yuk yoktu 100-120 kg civarı daha hafifti araç...

-------------

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 22:31

opetten alıyorum ben bu sefer po yu denicem

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 22:49
geçen gün poyu araştırdım netten biraz 4 lt karın oluyo felan diyo doğrumudur acaba

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 22:59
bir defa aldım mecburiyetten aldıkdan 5 dk sonra antipolluton fault hatası verdi araç bidahamı tövbe :)

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 23:14
podan aldığın içinmi

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 23:31
po ile opetin yakıtları birebir aynıdır birbirlerine satış yaparlar aynı dağıtıcıdan alırlar sadece isimleri farklı

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 23:58
yani bende bu resmen fark ettim opetten aldığım yakıt henüz 65 kmde yakıt sinyali vermeye başladı ama shell den aldığım zaman 90 km ye geldiğimde henüz sinyal vermeye başlıyor kim ne derse desin ....
OPET İN YAKITI 5 PARA ETMEZ RESMEN PARAM ÇÖPE GİTTİ.. VE YAKIT KONUSUNDA TEK BİR FİRMA TANIRIM ODA SHELL

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 00:01

gecenlerde ısuzu kamyonetı olan bır arkadasımda memleketıne gıderken devamlı opetten almıs donuste de shell den almıs. cok fark var dıyor. yanı sızlerınde soyledıgınız gıbı o da aynı seyı soyluyor. "opetın mazotu az km yapıyor shell daha cok km yapıyor" dıyor...

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 00:07
forumda yapılan ankette  oyları genelde opet ve shell paylaşmış  opetçileri uyarmak gerekli hadi 1-2 litre bilemedin 3-4 litre oynasın ama bir depoda bu kadarıda aşırı fazla.  isabet konu olmuş. çevremizdekileride uyaralım zaten ateş pahası akaryakıtla araçlarımıza biniyoruz bari  aldığımız akaryakıt biraz bereketli olsun

-------------

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 00:40

tşk.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: phaselispa
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 01:23
çok başarılı bir çalışma teşekkürler

-------------
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ

Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır

Alex "De" Souza

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 03:11
Orjinalini yazan: serkan24577 serkan24577 Yazdı:

podan aldığın içinmi

evet kardeşim po dan yakıt alır almaz araç antipollution fault hatası verdi   benim gibi forumda iki arkadaşdaha olması gerekli bi konuda vardı onlarda yazmıştı şuanda hangi konu hatırlayamadım   onlarda po dan yakıt alıyorlar ve aldıkdan kısa bir süre sonra antipollution fault hatası alıyorlar.
tabi belkide po'nun yakıtı senin araca yarar bizim başımıza gelen kötü bir şans olabilir aracımıza yaramamış olabilir diycem ama yinede forumda 3 kişiye birden aynı olayın olması düşündürücü daha forumda olmayıpda başına gelen kim bilir kaç kişi vardır. bilemeyiz ama yinede uzak durmakda fayda var dertsiz başını hiç derde sokma derim.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 03:12
Orjinalini yazan: phaselispa phaselispa Yazdı:

çok başarılı bir çalışma teşekkürler

Teşekkürler Phaselispa Thumbs Up

-------------

Mesajı Yazan: ayter
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 11:19
gercekten büyük fark var arada. bp den alıodum zaten artık hıc deıstırmem

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 11:38
bende surekli opetden alıyorum acaba bendemi shell denesem?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 11:51
valla herkez shell deyip duruyo zamlara neden olan şhell değilmiydi arkadaşlar shel bp total

Mesajı Yazan: kizilhakan
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 13:30
bence verdiğimiz paraların araçlarımızda olmasa bile yakıtlarında yerli firma tercih edip ülkemize katkısı olması kanaatindeyim.

-------------
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 16:01
aşırı derecede milliyetçi bir insanım fakat sadece türk malı diye kalitesiz ürün alamaya devam edersen firma özeleştiri yapamaz ve kendini geliştiremez ama shell ile aynı kaliteye sahip bir yakıt üretiyor ve satıyor olsa tabikide ozman yerli malı tercih edilmeli ama göz göre göre aracıma zarar veriyorsa bu ne milliyetçilik olur ne başka bişey düpedüz aptallık olur duyguları istismar olur

Mesajı Yazan: entalpi
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 16:34
faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 17:00
forever shell :D

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 17:28
Orjinalini yazan: LANOPE LANOPE Yazdı:

aşırı derecede milliyetçi bir insanım fakat sadece türk malı diye kalitesiz ürün alamaya devam edersen firma özeleştiri yapamaz ve kendini geliştiremez ama shell ile aynı kaliteye sahip bir yakıt üretiyor ve satıyor olsa tabikide ozman yerli malı tercih edilmeli ama göz göre göre aracıma zarar veriyorsa bu ne milliyetçilik olur ne başka bişey düpedüz aptallık olur duyguları istismar olur

Thumbs Up Thumbs Up

göz göre göre parayı çöpe atmaya gerek yok...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2011 Saat 22:09
yeni katılan arkadaşlar için güncelliyeyim. paralar çöpe gitmesin...

-------------

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2011 Saat 23:44
Eee, peki konu gaza gelince???

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2011 Saat 23:57
Orjinalini yazan: g-demir g-demir Yazdı:

onuda gaz kullanan arkadaşlar ölçe aslında hiç fena olmaz mutlaka biri diğerinden üstündür.

-------------

Mesajı Yazan: SAVAŞ
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 01:38
konuyu canlandıralım tekrar; Shell mi yoksa BP mi??Shocked

-------------
Peugeot 206 Look 1.4 HDI Chiptuning ile 90 BG

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 02:30
Orjinalini yazan: reserpin reserpin Yazdı:

Orjinalini yazan: g-demir g-demir Yazdı:

onuda gaz kullanan arkadaşlar ölçe aslında hiç fena olmaz mutlaka biri diğerinden üstündür.

2000model 206 1.6 XT 5kapı araç sahibiyim.
LPG kullanıyorum. Manuel vites. Opet ten LPG(Mogaz) aldığım zaman benzinle kullanıma göre aracımda performans bakımından çok az düşüş yaşanıyor. LPGyi Aygazdan aldığım zaman ise benzinde kullanıma göre performan düşmesi olmuyor desem yalan olmaz. Km bakımından kıyaslarsak Aygaz daha uzun km yapıyor.
LPG de bence  1. Aygaz    2. Mogaz(Opet)    3. diğerleri

Mesajı Yazan: mehmet066
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 03:24
eeee Ne demişLer akLı keLden benzini shell'den alacaksın Star

-------------
YAŞAM TARZI 206 <3

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 09:37
Peki dostlar aynı durum benzin içinde geçerlimi opetten hiç benzin alıp deneme yapmadım kullandığım iki istasyon var full ve bp sheli bu zamana kadar hiç denemdim acaba kullanan deneyen aradaki farkı uygulayan gören varmı Helpckly 306 xr 1.6 makinam var yola değil benzin ibresine bakıyorum 

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 12:27
güzel paylaşım. ben de vartık opetten almayacağım. demek ki tecrübeyle sabit.

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 12:58
bbenim 306 sehir icinde 900km yapiyor.arkadasa bende yakit tassarruf cihazi takdiracam.%15 az yakiyomus birde daha hizlaniyomus
suan kendisi deneme yapiyor.su pahalilikta cok ise yararStar

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 00:46
bir arkadaşım lpg'de nerden aldığın çok fark etmiyor ben en ucuz satan yerden alıyorum, hepsine aynı yerden, aynı dağıtıcıdan geliyor. benzin, mazot için demiyorum ama lpg'yi nerden alırsan al fark etmiyor demişti. Ben dediğini uygulamıyorum, opetten alıyorum ama dediğinde de doğruluk payı olduğunu düşünüyorum. Bu duruma faklı bir bakış açısı da getirmek istiyorum bence firmadan çok istasyon önemli, yani opetin her istasyonunun dürüst olmayacağı gibi bp veya shell'in de her istasyonu dürüst değildir. diyeceğim o ki firmaya takılmak yerine güvenilir bir istasyon bulup akaryakıtımızı oradan almak daha doğru.

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesajı Yazan: huseyinnn
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2011 Saat 22:28
bir defasında zorunlu kaldığım ışık yandığı için total'den aldım birdahada almam her zaman shell'den alırım mazotumu alternatif olarakta nadir opet'ten ama total'den daha almam çok bariz fark oluyo, en son 40 tl mazot aldım 2004 model 1.4 hdi aracım 190-200 km yol yaptım yakıt durumu nasıl sizce

Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 01:23
faydalı paylaşım emegıne saglık

-------------
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 01:51

Paylaşım için teşekürler. Ben de birşey eklemek istiyorum hani japonlar dizelimize güvenmediği türkiyede dizel araç satmıyor benzinlilerini de BP den almak şartıyla motor garantisi veriyor doğru mudur? Doğruysa Bp iyimidir yoksa onunla anlaştı diye mi Bp diyor.

Mesajı Yazan: beveta
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 02:43
selam arkadaşlar şöle bi durum var hangi marka benzin kullanıldığı diil hangi benzinlikten alındığıdır
 benzinin, mazotun yada lpg nin kalitesi a firma b firma ile anlaşılmaz işim gereği sürekli uzun yolculuk yapmaktayım aracımla... uzun yolda pek hesap yapmam ama şehir içinde kesinlikle çok titiz dawranırım benzini bpden alırım 50 tl yaptığım yol 110 120 shelden alırım 115 120 125 başka ama bu shell in benzinin yada bp nin benzinin ii olduğu anlamına gelmez bayinin  sattığı benzin kalitesidir... yada tam tersi oluyor... deniliyorki denetlemeler hikaye... fullden hiç yakıt almamıştım onuda anlatayım gittim bi gün aldım %7 indirimli fakat ona göre yol yaptım 160 km dedimki tek benzinlik full ve benzinlik ismide veriyorum( ramideki full...teşekkür ediyorum...) çünkü paramın hakkını aldım. ama gel gelelim  (davutpaşadaki fulle utansınlar...)Evil Smile  yanaştım pompacı arkadaş dediki benzinmi ewed 95 dedim dediki 97 verelim aynı pompa fiyatı dedimki ver hesapta daha fazla km yapıcam ya nerde...Sırıtma 70 tl aldım ve inanırmısınız 160 km gidemedim e abi ikiside full sora dedimki belki fazla gittik depoyu  baya bi sömürdük Sırıtmaboşalttık... sora ama yinede full hemen ardından bi 70 tl daha sonuç aynı...Evil Smile düşünün ilkinde katkı bile kattım 8 tl verdim... yani böle bi karşılaştırmada benzinin a yada b olmasında bi fark varmı sizce...

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 09:08
paylaşım için teşekkürler bevetayada katılıyorum

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 09:51
Orjinalini yazan: beveta beveta Yazdı:

selam arkadaşlar şöle bi durum var hangi marka benzin kullanıldığı diil hangi benzinlikten alındığıdır
 benzinin, mazotun yada lpg nin kalitesi a firma b firma ile anlaşılmaz işim gereği sürekli uzun yolculuk yapmaktayım aracımla... uzun yolda pek hesap yapmam ama şehir içinde kesinlikle çok titiz dawranırım benzini bpden alırım 50 tl yaptığım yol 110 120 shelden alırım 115 120 125 başka ama bu shell in benzinin yada bp nin benzinin ii olduğu anlamına gelmez bayinin  sattığı benzin kalitesidir... yada tam tersi oluyor... deniliyorki denetlemeler hikaye... fullden hiç yakıt almamıştım onuda anlatayım gittim bi gün aldım %7 indirimli fakat ona göre yol yaptım 160 km dedimki tek benzinlik full ve benzinlik ismide veriyorum( ramideki full...teşekkür ediyorum...) çünkü paramın hakkını aldım. ama gel gelelim  (davutpaşadaki fulle utansınlar...)Evil Smile  yanaştım pompacı arkadaş dediki benzinmi ewed 95 dedim dediki 97 verelim aynı pompa fiyatı dedimki ver hesapta daha fazla km yapıcam ya nerde...Sırıtma 70 tl aldım ve inanırmısınız 160 km gidemedim e abi ikiside full sora dedimki belki fazla gittik depoyu  baya bi sömürdük Sırıtmaboşalttık... sora ama yinede full hemen ardından bi 70 tl daha sonuç aynı...Evil Smile düşünün ilkinde katkı bile kattım 8 tl verdim... yani böle bi karşılaştırmada benzinin a yada b olmasında bi fark varmı sizce...

egerkı aracın 95 oktanla en ıyı performansı verır. 97 oktan ıle cok azda olsa verım duser. zaten km bundan dolayı daha azda olmus olabılır.

sonuc olarak yuksek oktan yuksek verım anlamına gelmez.
oktan demek yakıtın vuruntu dayanımıdır.
vuruntu nedır dıyecek olursan cok uzun konu. ama kısaca atesleme zamanından evvel benzının kendılıgınden yanmaya baslamasıdır. 97 oktanlı benzınlı daha gec tutusur.

sen 95 e devam et

Mesajı Yazan: beveta
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:13
eyw... teşekkürler...

Mesajı Yazan: kadir emre
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:21

-------------
34 NIL 17

2000 1.6 XS Safir Mavi

Mesajı Yazan: kadir emre
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:24
valla kim ne derse desin ben BP den şaşmıyorum.on numara hem performans hemde kalite bakımından iyi göztepede oturduğum içinde e-5 kenarındaki medikal park hastanesini yanındaki istasyondan alıyorum hiçte pişman olmadım.

-------------
34 NIL 17

2000 1.6 XS Safir Mavi

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 21:27
Güncel olarak dizel konusunda hangi şirketi öneriyorsunuz aracı aldığım arkadaş şimdiye kadar hep opetten almış ve banada opetten şaşmamamı söyledi sizce hangi marka??

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 21:58
Allah kimseyi imkansızlıklarda koymasın en yakın shell 20 km git gel benzin bitel aldğım parayla öğrenciyim :)
en yakın PO 5 dk o da şimdilik en kalitelisi benim için
en yakını dibimizde daha adını bu sene duyduğum Termo :S mecbur PO dan alıyorum imkanım şimdilik ona yetiyor geçen gün gezmeye gittiğimde mecburiyetten giderden Termo dediğim petrolden aldım araba can çekişiyordu gelirken bi opetle yıkıyım depoyu dedim :D Allahım arabam altımdan akıp gtti shell'i denemeyi çok istiyorum ama kısmet hadi hayırlısı :)

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 22:10
10 senedir anlaşmalı olduğum firmaya ait 2 tane istasyon var.Biri Shell diğeri PO.Hiç aklıma gelmemişti böyle bir durumun olabileceği.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: ajjj35
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:35
teşekkürler...

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:39
arkadaşım yakıtı istersen uzaydan al o ibredeki kadar oynaması mumkun değil ;)

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:57
benimde kafa ambale oldu shell den alırdım hep ..bp hiç almadım...ya opet ya shell.. o zaman ben hiç almayayım opetten....shell 95 oktana devam Sırıtma

Mesajı Yazan: celllat
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:56
shll den baskasını tanımam cook fark var eskı arabam fiesta benzinliydi po dan alıyordum ama zırt bırt stop edıyordu ben deaz baktırmadım motora ustalara :(
en sonunda shell den aldım bir kere alış o alış paatladı gittiii :))
206 ımda da forever shell :=)

-------------
2003 206 1.4 xt 8v manuel-benzin-shell-142.km-gri renk

Mesajı Yazan: theextrame
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 21:23
hem konunun güncel kalması hemde bilgi alma amacıyla topic'e devam ediyorum 

2005 1,9 d peugeot partner'im var sürekli şehir içinde kullanıyorum mazotumu da sürekli olarak full istasyonlarından alıyorum 
arkadaşlardan bazıları bp yi bayağı övmüş fakat geçenlerde atatürk havalimanından tuzlaya gitmem gerekti köprüden (fsm) geçer geçmez kavacık tabelasına gelmeden lamba yaktı bende işim garanti olsun yolda durmak zorunda kalmamak için kavacıktan çıkıp üst kavşaktaki Bp istasyonuna girdim 
30 Tl  (lt'si 3,74 den yaklaşık 8,021 lt) mazot aldım tekrar yola koyuldum stabil olarak 120 ile 130 km/s ile seyrettim 

tuzla kavşağına arkadaşımı bıraktım geri dönüyordum ki sürpriiiizzz köprünün (yine fsm) yarısında tekrar lamba yaktı Confused 

maslak/ayazağa çıkışında yine işi riske atmamak için çıkıp FULL den bi 30 tl (lt'si 3,63 den yaklaşık 8,26 Lt) bu sefer acımadım 160-170 km/s hızla yoluma devam ettim (saat 02:30 civarı yollar boş)
taksime oradan beşiktaşa oradan avcılar, başakşehir ardından da esenlere geçtim tahmin edin ne oldu ?

bırakın lamba yakmayı daha gidecek rahat 30-35 km yolum vardı 

bilmiyorum belki benim aracım FULL ü daha iyi yakıyo ama şundan eminim ki Bp partnerlere göre değilmiş kullanan varsa haberi olsun 

şimdi gel gelelim bir soru soralım Gülme

ramazan bayramında aracımla istanbuldan fethiye ölüdenize tatile gidecem (yaklaşık 830 km) en az yakıtı yakarak (bakın istasyon sormuyorum Gülme ) en az yakıtı yakarak en yüksek hızda gidebilmem için bana kaç km/s ve d/d önerirsiniz ?

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 21:28
Hocam BP den benzine şiddetle karşıyım mecburiyet dışında her alınmamalı her aldığımda araç bariz çekişten düşmekte ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 21:30
Halk otobüsü işlettiğimiz için baya araştırmıştım bu konuyu günde 450 tl veriyoruz mazota az bi rakam değil.Opetin yakıtı daha ince diğerlerine göre ilk kalkışlarda çalışmasında felan baya fark ediyo o yüzden ama ince olduğundan çok yakıyı araç en ekonomikte 3 istasyon içinde  totaldi . Ama ekonomide bir yere kadar mazot filtresi daha çok pisleniyor totalin mazotundada şu an bpden kullanıyoruz yeni gibi ççıkıyor mazot filtresi ekonomiklik yönündende iyi kadoilden alan araçlarda var bizim hatta aynı araba yolda denk geldimi hiç acımaz bizimki tokatlar.Gerçi otobüs için bu yazdıklarım ama dizel dizeldir sonuçta bence.
Sheeli hiç denemedk ama çok öven var denemek lazım

Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 21:54
Ben sürekli bp den alışveriş yapıyorum ve memnunu bundan önceki aracmda lpg vardı ozamanda şimdiki aracım dizel mazotuda ondan alıyorum ve bi şikayetim yok. geçen hafta benzin lambam yanarken 50tl mazot aldım tekirdağa gittim geldim ist. kullandım 310 km ışık yandı. Ayrıca bp euro dizeli 3,87den veriyo opet 3,72 arada fiyat farkıda var daha uzun km gitmesi gerekir opetin mazotu bp karta puan biriktirdiğinizde paranızın geri dönüşümü size opettekinden daha çok ve hızlı oluyo.

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 21:55
Bende sürekli Opetten alıyodum tam emin olmamakla beraber sanki shell daha çok gidiyo gibi 

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 22:21
o zman arkadaşlar bu şehir efsanesi diyebilirim hemen herkesin aracı farklı benzinlerde farklı tepki veriyor. sonuçta bunların raifen mantığı aynı ama teknolojileri ve Solvent :) oranları farklı olabiliyo mesele ondan sanırım. Özellikle istanbulda bir istasyon diğerni asla ve asla tutmuyor doğru mudur?

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 22:25
istanbulda çok uç kağıtçı istasyon var. Full istasyonlarında bi anormallık var mesela sulu mazot sulu gaz gibi akaryakıtları var. Bu işte en sağlıklısı bir istasyon belirliycen ve ordan alıcaksın hep ben süretli merter bp den alırım akaryakıtımı ve hiç sıkıntı yaşamadım daha şeytan kulağına kurşun.

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 22:50
Arkadaşlar,ben full le bp karşılaştırması yaptım,benzinde bp daha uzun km yapıyor,full ucuz ama daha az km yapıyor,ben şu anda bp derim...

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 23:29
lpg li aracım varken gazcıma ikkim iki tane araç vardı gaz sistemleri bitmiş ikiside full den almışlar gazı adam diyo hangi hortumu söktüysem içinden su çıkıyodu dedi sıfırdan tesisat takılıp full e fatura edilicek diyodu bana babamda araba tamirciliğinde emeklidir benim parca işlerine bakıyo şuanda 2-3 al önce iki üç tane araba gelmiş sulu mazot ve sulu benzin sökülüp temizlemişler. Okadar indirim yopuyo full yapma şansı yok indirim yaptığı kadar kazanmıyoki benzinciler 100tlnin 68 tlsi devlete gidiyodu zam gelmedin önce gerisini siz hesaplayın.

Mesajı Yazan: Alparslan
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 09:08
Bende uzun zamandır gerek şirket araçlarında gerekse benim yaşlı aslanımda bp kullanıyorum gerçekten çekiş ve sarfiyatta fark etti

-------------
Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ...
Albayın onayı ile TAXI VI :)

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 09:21
Orjinalini yazan: hakann83 hakann83 Yazdı:

lpg li aracım varken gazcıma ikkim iki tane araç vardı gaz sistemleri bitmiş ikiside full den almışlar gazı adam diyo hangi hortumu söktüysem içinden su çıkıyodu dedi sıfırdan tesisat takılıp full e fatura edilicek diyodu bana babamda araba tamirciliğinde emeklidir benim parca işlerine bakıyo şuanda 2-3 al önce iki üç tane araba gelmiş sulu mazot ve sulu benzin sökülüp temizlemişler. Okadar indirim yopuyo full yapma şansı yok indirim yaptığı kadar kazanmıyoki benzinciler 100tlnin 68 tlsi devlete gidiyodu zam gelmedin önce gerisini siz hesaplayın.

Full un benzınını mazotunu bılemem ama lpg sı bence cok guzel. Aylardır devamlı kullanıyorum. Cekısıde km oranıda gayet ıyı... Full un gazıyla tam gaz bastıgımda benzınle aynı suratede ulasmıstım yanı.

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 09:42

merhaba arkadaşlar yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız kesinlikle dikkatlice okuyun anlatıcaklarım aracınızı yüksek devirlere kullanmayın virajlarda bilmem ne yapmayın gibi uzun beklemelerde aracı stop edin gibi klişe şeyler değil...

şimdi geleyim hikayeye  bu ay içerisinde 2 defa ist-bilecik-ist arasında yol katettim net olarak ıvır zıvır kilometrelerle 550km net yol gitmişim
iki gidişimdede depoyu fulledim ve ikisindede yola çıkarken yakıt göstergesi aynı noktadaydı

ilk gidişimde BP ultimate dizel alarak gidip geldim 550km yol geldiğimde benzin göstergesi beyaz renk ile çizdiğim noktadaydı.

ikinci gidiş gelişimde Opet eurodizel aldım yine 550 km yol yaptım ve geldiğimde yakıt durumum sarı çizgi ile gösterdiğim yerdeydi.
arada gerekten azımsanmayacak büyüklükde bir fark var bunu sizinle paylaşmak istedim

aslında opetten eurodizel aldığımda aracım daha sessiz ve gürültüsüz  sanki 0 bir araç almışım gibi çalışmaya başlamıştı hatta o şaşkınlıkla gelip hemen bir konu açıp opeti öve öve bitirememiştim
ve işin ilginci ik gittiğimde yolun büyük bölümünde sürekli olarak 170 km hızda sabit gittim
ikincisinde ise 130km hızda sabit gittim yani bu durumda opetten aldığım yakıtın dahada fazla artması gerekliydi çok aşırı basmadığım için gel görki durum tam tersi.

sizlerde bir kaç istasyon deneyin hangi istasyonun yakıtıyla kaç km gidiyorsunuz vs arada gördüğünüz gibi uçurum gibi bir fark var ve cebimizden çıkan paralar yazık günah

http://img832.imageshack.us/i/tepe3800471c532060751.jpg/" rel="nofollow">

Şöyle bir durumda var yalnız bilecik kot olarak istanbuldan daha yüksek bir şehir yani düz mantıkla düşünürsek bileciğe giderken azda olsa rampa çıkıyosun dönerken azda olsa rampa iniyosun genel olarak yakıtı aynı yerdende koysan bence dönüşte daha az yakması muhtemel ama bu kadar fark olurmu bilmem

Mesajı Yazan: Emre Ekrem
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 09:44
Opet kullanıyorum 95 oktan idi fakat servis 97 kullanmamı tavsiye etti, fakat 97 alınca sanki çekişi düştü gibime geldi.

-------------
ph2 stock 306 gti

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 09:51
Orjinalini yazan: undertaker undertaker Yazdı:

Opet kullanıyorum 95 oktan idi fakat servis 97 kullanmamı tavsiye etti, fakat 97 alınca sanki çekişi düştü gibime geldi.

Oktan olayınıda cok kısı yanlıs bılıyor. Yuksek oktanlı benzın daha ıyı cekıs saglar sanıyor. Ama oyle degıl.

Oktan benzının kendıne tutusmaya karsı dayanıklılıgıdır. Oktan yukseldıkce benzın daha zor yanar. Arac hangı benzıne gore uretıldıyse onu kullanmak en ıyı verımın alınmasını saglar.

Oktan ın en buyuk amacı vuruntu yanı atesleme oncesınde kendılıgınden alev alma durumunun onune gecılmesı ıcındır...

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 10:35
FULL un Yakıtını Memlekete Giderken Fullemiştim... Ama Pek Memnun Kaldığım Söylenemez...
Şimdiki Favorim MOİL Fiyat Avantajı FULL den Daha İyi....

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 13:02
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Full un benzınını mazotunu bılemem ama lpg sı bence cok guzel. Aylardır devamlı kullanıyorum. Cekısıde km oranıda gayet ıyı... Full un gazıyla tam gaz bastıgımda benzınle aynı suratede ulasmıstım yanı.

sana başka bişey diyim ozaman ben bp'den 2,200 aldığım 15 tlik gazla 60 km yapıyodum fullde 2,08'den aldığım 15tlik gazla 54 km yapıyodum ve 4-5 kere denedim bunu full müşteri hizmetlerine bildirdim aldığım istasyona gittim adamlar bi açıklama yapamadı. 20tlik gaz verdiler denemem için bana ama sonuç yine aynı. arkadaşlar hiçbir yerde ucuza kalite yoktur. ben bunu bilir bunu söylerim... Sırıtma

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 13:05

http://img832.imageshack.us/i/tepe3800471c532060751.jpg/" rel="nofollow">

Bunun açıklamasını ve ölçümünü şöyle yaparsan daha sağlıklı olur ibre aynı yerdeydi diyosun ama bp den kaç litre benzin aldın opetten kaç litre aldın onu paylaşırmısın

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 14:26
ben ilk fullu kullanıyordum kart filan bile çıkarttık sonra arab rampalarda yığılmaya başladı kamyon gitmeye başladı shell geçtim normal kurşunsuz kullanıyorum şimdi yağ gibi akıyor araba.. 1 le çıktığım rampları 2 ile rahat rahat çıkıyorum....

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 14:55

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

sana başka bişey diyim ozaman ben bp'den 2,200 aldığım 15 tlik gazla 60 km yapıyodum fullde 2,08'den aldığım 15tlik gazla 54 km yapıyodum ve 4-5 kere denedim bunu full müşteri hizmetlerine bildirdim aldığım istasyona gittim adamlar bi açıklama yapamadı. 20tlik gaz verdiler denemem için bana ama sonuç yine aynı. arkadaşlar hiçbir yerde ucuza kalite yoktur. ben bunu bilir bunu söylerim... Sırıtma

Sende full un gazını denemıssın ama ben denemıyor acıldıgından berı kac aydır kendı aracımda devamlı kullanıyorum yanı Göz Kırpma Gercı full babanın oglu degıl yaSırıtma Ben cok cok memnunum sızlerı bılemıyorum. Ben zaten kac lıra kac km gıttıgıme bakmam. Oncelıkle 100 km de kac lıtre yaktıgıma bakarım. Para hesabı sonradır. Cunku bu mantıkta az mı tukenıyor cok mu tukenıyor ayırd edebılırım.

Full un gazı ıle sehır ıcınde 10lıtreye kadar dusebılıyorum. Esasında 2004 ten berı sadece aygaz kullanırdım kı full cıkana kadar. Total shell bp vs kullandım denedım. Bence en ıyısı aygazdı.
Aygazlada 10lt altına dusmuyordu zaten. Ben aygazla aynı cekısı ve aynı tuketımı alıyorum. Buna gore benım ıcın aygazdan farksız... sızı bılmem Sırıtma

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 15:00
Aygaz iyi ama bazı lpg kitlerinde sorun yaratıyo bende toyota varken KME marka bi lpg kiti vardı uzun kullanımda beyinde yağlanma yaptı ve 6 ayda zor çözdük sorunu kardeşim

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 15:09

Aygaz iyi ama bazı lpg kitlerinde sorun yaratıyo bende toyota varken KME marka bi lpg kiti vardı uzun kullanımda beyinde yağlanma yaptı ve 6 ayda zor çözdük sorunu kardeşim

Bunu bende duydum cok kısıden. Aygazın bu katkılı otogazı "plus" cıktıktan sonra bu olay duyulmaya basladı. Ama benım aracta hıcbırsey olmadı Göz Kırpma 2 kıs boyunca aygaz kullandım tık demedı yanı Sırıtma

Ayrıca KME nınde matrıx tıpı enjektorlerde cok problem cıkıyordu.

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 18:40
atikerde veya başka markada sıkıntı yoktu ozaman KME vardı baya uraştırdı bizi sonunda bulduk ama uraşmışın okadar neye yarar... enjektör konusunda bi bildiğim yok 2 sene kullandım birkere arıza yaptı ondada değiştiler 17 ay falan olmuştu arıza yaptığında

Mesajı Yazan: Canip
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 20:45
Göstergeden benzin mazot hesabı yapılmaz... Şamandıraya güven olmaz..
Yakıt almadan önce Aracınızda ne kadar yakıt vardı.? Nekadar aldınız.? Ne kadar yaktınız? Ne kadar kaldı? Bunu kesin bilemersiniz, şamandıra bazen yukarıda bazen aşağıda gösteriyor. 50 lt.lik Depoya 48 litrede koynasız Full gösterir. Tıka basa 53-55 lt.de koysanız full gösterir. 100 km gidersiniz halen full gösterir vs.vs. Sonuç olarak. Kesin hesap yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem.

. Deponuza tıka basa fulleyeceksiniz. Gün içinde bir seferde 100/200 km yol yapıp aynı istasyona geri gelip bir daha tıka basa fulleyeceksiniz. Son aldığınız yakıt miktarına göre hesap yapacaksınız. Ben öyle hesap yapıyorum.

-------------
**Peugeot 307 XT 2004 1.6 O.V.**
Değişeni yok ama değiştireceğim yeri çok

Mesajı Yazan: fireblade
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 22:33

arkadaşım mazotu hesaplarsan ibrenin durduğu yere bakma...deponun içinde bir pot vardır 32-38 litre arası ibre hemen hemen aynı yerde durur...mazot hesaplayacaksan tam depodan hesapla...

bir arkadaş daha söylemiş.gidişte rampa aşşağıya inersin dönüşte tırmanırsın...bastığın gaz bunlar hep farkeder...
bende ankadaya her gidişimde 80 yakıyosam her dönüşte 60 lira civarı yakıyorum...hava şartları,yol durumu,rampa,mazot...ama dediğim gibi mazotu ibre ortalardayken hesaplamaya çalışma..

Mesajı Yazan: fireblade
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 22:36
mazotu istanbuldayken kızıltoprak bp den özellikle gece dinlenmişken alırdım...
şimdi antalyadayım.opet eskiye nazaran topladı ama ince mazot..total bir arkadaşın dediği gibi ekonomik ama güzel bir mazot sayılmaz..çok 3-5 e bakmadığım için alırsam opetten veya antalya h.alanı yolu üstündeki bp den alıyorum..
neredeyse arabaya 3 aydır mazot almıyom oda ayrı dava...

Mesajı Yazan: gorkemteke
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 22:44
shell tek gecerim :)

-------------
2004 307 Hdi XR

Mesajı Yazan: harmus
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 02:54

".....ve işin ilginci ik gittiğimde yolun büyük bölümünde sürekli olarak 170 km hızda sabit gittim
ikincisinde ise 130km hızda sabit gittim yani ......."

Arkadaşlar Yap-Ma-Yın. Allah kazasız belasız yolcluklar versin hepinize. Ama lütfen Hız Yap-Ma-Yın.
Bana olmaz, bana gelmez demeyin. Sen iyi şöförsündür ya karşıdan gelen?
Senin aracın kalitlidir, bakımlıdır. Ya karşındaki aracın durumu?

Birbirimizi hıza özendirici yazılardan da kaçınmalıyız. Bir kaç saniye mi Hayatımız veya başka hayatlar mı?

Şu adresteki videoyu izleyin kararınızı verin ve kararınızda kararlı olun.

http://www.youtube.com/watch?v=UTRcH4e84xE" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=UTRcH4e84xE

Hepinize dikkatli ve hayırlı yolculuklar dilerim.

-------------
Sevgiyle Kalın.

Mesajı Yazan: YsTaha
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 14:45
Herkese merhaba,
Bende yakıt konusunda yazılanları okuduktan sonra deneyimlerimi ve bildiklerimi aktarayım istedim. Aracım partner 2011 model. Ege bölgesini dağlık ve asfalt ortamında maden ocaklarını dolaşıyorum, elimden geldiğince güvendiğim tek bir yerden PO Eurodizel alıyorum. Ayda ortalama 8-10bin km yol geziyorum.

1-Akaryakıtta hammadde rafineri üretimi aynı yerden çıkıyor. Ana firmalar depolama aşamasında markerlama ve özel katkı maddeleri eklenmekte. Bu yüksek teknoloji katkılı akaryakıt, araçtan araca yansımaları (performans, ses, vuruntu ve menzil) değişebiliyor.   http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2005/03/09/611123.asp" rel="nofollow - http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2005/03/09/611123.asp  

-Yeni araçlar yeni teknolojiler yeni nesil akaryakıtlar. Yeni nesil yakıtlarda motorinlerde setan sayısı artırılmış, kükürt oranı düşürülmüş olup tortu bırakmaması, pası engellemesi ve motoru koruması amaçlanmıştır. Ama araçtan araca değişen yakıt kullanımı metodu bulunmakta. Bu noktada PO-BP-Shell-Opet-ALPET istasyonlarını denemekten başka çare yok sanırım. Ama istasyon kalitesi bana göre en önemli olanı. (Pompa arızası yakıt tasarrufundan daha maliyetli çünkü) (İnegöle giderken Shell den aldığım yakıt sonrasında pompa arıza verdi. Çıkma bulmama rağmen baya canım yandı.)

3-Aynı marka yakıt olsa bile bilinen güvenilen yakıt istasyonundan hatta pompadan alın. Dizel yakıtta istasyonlar kar marjını artırmak için gazyağı bile katıyorlar. LPG de ismi çok güvenilen marka bile olsa istasyon art niyetli ve çok işleyen bir yer bile olsa dökme gaz getirip kârını artırmaya bakıyor. Benzinli araçta 97 oktanın 95 den daha verimli olduğu düşünülebilir. Ama aracınız genelde 95'e ayarlıdır ve 97 oktan kullanmanız çekişi düşürüp, devamlı kullanımda araçta hasar verebilir. 

Bir de başıma geleni yazayım. Pejo 206 kullanırken M Oil den ucuz diye depoyu fullemesini istemiştim. Depo 50lt ve bir miktar yakıt vardı. tam depo dolmadan 65 lt dolduğunu söyleyip parasını istediler. Ben deponun 50lt olduğunu ve nasıl olacağını söyleyip, şikayetçi olacağımı söyledim. Haliyle adamlar tutuştu. Elektronik sayaç haricinde birde mekanik sayaçtan depoyu okudular. 37 lt almışım. Angry

4-İstasyonun düzenli filtre temizliği yaptırıp yaptırmadığı çok önemli (Malum yakıt pompası arızası için)

5-Yakıtınızı öğlen vakti yerine elden geldiğince sabah erken saatte (6-7 gibi) soğuk vakitlerde alın. Böylelikle yoğun yakıtı daha tasarruflu almış olursunuz. Bu saatlerde sirkülasyon az olacağından ve partiküller dibe çökeceğinden ve yoğunlaşmış olacağından bu önemli. 
-Pompacıya vaktiniz olduğunu ve tek tıkla doldurmasını tembihleyin. 
-Depo araç sallanarak sıkıştırmamalı, başına kadar silme doldurulmamalı (tahliye olabilir, kapaktan dışarı sızabilir),  
-Deponuz devamlı dolu dursun (buharlaşma azaltılmış olur).
-Deponun sonunu da kullanmayın. 

6-Yeni nesil aracınıza ucuz diye dizel almayın. Benim denememde full depoda 100 km düşüş yaşadım. Çekiş düştü, maliyet arttı. Eurodizelden şaşmamak gerekiyor. 
-Shell de GTL+ teknolojisi gazdan dizele diye dönüştürebileceğimiz bir teknolojiye sahip. Fiyatı benzin fiyatına yakın. Performans artışı bir miktar sağlarken sonraki kullanımlarda bu fiyat/performansı bulamadığımı söyleyebilirim. Yani eurodizele devam Wink

7-Servis haricinde aracınızın periyodik bakımını yaptırıyorsanız, zamanını geçirmeyin, kaliteli motor yağı kullanın. Hava filtresini tozlu ortamda kalıyorsanız sıklıkla temizleyin, değiştirin.

8-Aracınızda enjektörlerin temizliği için belli aralıklarla temizleyici katkılar kullanmak yerinde olur.

9-Aracınız şehir içinde kullanımı çoksa sık kontak açıp kapatıyorsanız katalik dönüştürücüsü tıkanmaya başlayabiliyor. Arada bir uzun yola ve hıza çıkın. Enjektör temizliğinde kullanılan yakıt katkı türevleri işe yaradığı oluyor.

10-Motor yağına bir kere bor katılmayla (150bin km / 50 tl) sürtünmeyi ve ekonomikliği sağlayan Motor silk boron cls ürününü şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim. Detay için   http://www.hepsiburada.com/Liste/motor-silk-150000-km-bor-yag-katkisi-yuzyilin-bulusu-250-ml-/productDetails.aspx?productId=otm092020&categoryId=26005" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/Liste/motor-silk-150000-km-bor-yag-katkisi-yuzyilin-bulusu-250-ml-/productDetails.aspx?productId=otm092020&categoryId=26005  adresine bakabilirsiniz.

11-Lastiklerinizin kullanımınıza uygun marka, diş kalınlığı ve ideal basınç yakıtı etkileyen önemli bir faktör.

12-Araç kullanımı kişiden kişiye değişir. Agresif kullanma, şehir içi-dışı, yüklü yüksüz kullanım gibi. Koşullara göre motora yüklenmek gerekiyor. Işıklara yaklaşırken gaza basıp frene yüklenmek yerine kırmızıyı fark ettiğinizde veya inişlerde rölantide gitmek yerine viteste gidin. Yeni motorlar rölantide gitmektense viteste gitmekten yana. 

-Aracınızı çalıştırırken dizel araçlarda ateşleme ve yağlama ışığının sönmesini bekleyin  hemen hareket etmeyin, en az 30 sn. motorun ısınmasını sağlayın (bu arada gaza basmayın). Dizel araçlarda aracı durdurmadan 30-45 sn çalışır durumda bırakın (bu durumda da gaza basmayın)
-Ani duruş ve kalkışlardan kaçınılmalı.
-Vitesinizi aracınız hızlanmaya başlar başlamaz nazikçe ama hızlı olarak değiştirin
-Dizel araçta 2000-2500 devir aralığını karşılayacak viteste gidilmeli. 95 km/sa hızın üzerinde her 8km/sa için %10 daha fazla yakıt tüketirsiniz.
-Uzun süreli araç hareketsizken veya beklerken motoru kapatın
-Yüksek hızlarda camları açıp yol almaktansa klimayı çalıştırmak daha tasarruf sağlar.
-İstiap haddinin üzerinde ilave 45 kg yük %7 yakıt artışına neden olur. Gereksiz yükten kurtulun.

Benden bu kadar. Selam ve muhabbetle kalın.

Mesajı Yazan: furkan111
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 21:31
arkadaslar 5 yıl petrol ofislerinde calısmıs biri olarak sunu söylemeliyim...bütün petrol ofislerinin opel shell total vs... gibi tesislerin kullandıgı bütün yakıtlar aynı ve hepsi aynı yerden yakıtı alıyorlar tek farkı bu firmalar kendi hazırladıkları formulleri bunların icine koyuyorlar... o yuzden kimisi pahalı kimisi ucuz ucuz olan direk alıp satıyor.dedigim gibi pahalı olan karısımını koyuyor...yani petroller arası cok buyuk bi fark yok. ayrıca sunuda belirteyim meslek hayatım boyunca cok kez sahit oldum ki euro dizel bittiginde onun deposuna normal dizel koydup euro dizel diye sattıklarına ve 97 oktan bittiginde 95 koyup sattıklarına cogu kez sahitt oldum. bunlarada dikakt edin.eger yakıt aldıgınız firma cok buyuk firma işe böyle birsey yapamaz ama kücük bi firma ise bu firmadan kasıt marka degil kapasıite büyüklügü iş yapma oranı filan.... bu konularda aklınıza takılanları sorabilirsiniz ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net