Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 dizel gaz yememesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 dizel gaz yememesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halilcimen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Halilcimen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 dizel gaz yememesi
    Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2022 Saat 23:18
Merhabalar, 
Aracım 307 1.4 HDİ XR
Son 2 aydır aracı ilk çalıştırdığımda duman atıyor 1 dk falan,
Onun haricinde bununla birlikte; araç vites yükseltmelerimde gazı sonuna kadar basmama rağmen gaz yemiyor, sonradan atılıyor(bu süre biraz uzun sürüyor, yani bir araç sollama yaptığımda çok gecikiyor)
Turbo değişti, ısıtma bujileri değişti,
Sorun ne olabilir , başına gelen varsa yardımcı olur musunuz 
Şuan usta enfektör ve motor diyor ama maliyet artacak.
Yukarı Dön
antipollution Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı antipollution Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2022 Saat 18:47
selamlar, geçmiş olsun kardeşim. Bende de 207 nin 1.4 hdi si var. Aynı motor yani. 2-3 aydır benzer sorun bende de var. Sabah ilk çalıştırmada bir miktar duman atıyor. Isınana kadar gaza bastıkça rölantideyken yine duman atıyor. İlk marştan hemen 1 dk sonra yola çıkarsam acayip çekiş düşük oluyor. Sanki gaz pedalında elektriği kesmişlerde beyne sinyal göndermiyormuş gibi motordan seste gelmiyor. Ama 4-5 dakika yol yapınca sonra toparlıyor.

Öncelikle Kızdırma bujisinin ilgisi yok. Çünkü bizim araçlarda kızdırma baya düşük sıcaklıklarda -5 te falan devreye giriyor. Onun dışında çalışmıyor diye biliyorum.

Turbo'yu bende senin gibi kontrol ettirdim. Sorunsuz denildi.
Enjektörlerden şüphelendik. Onlarıda tam 1 yıl önce temizletip pullarını değiştirip testlerini yaptırıp tekrar yerine taktırmıştım. Ama 1 yıl içinde bozulmuş olma ihtimali var tabi.
Benimkisi 2-3 ay önce mazot filtresini değiştirmişti usta. Tabletten arıza var mı kontrol ederken dip gaz yaptı 15 saniye falan. İçim gitti, usta ne yapıyorsun rölantide deviri sona dayadın dedim. Bir şey olmaz dedi. Ama o günden sonra bu sıkıntı baş gösterdi. Konunuzu takip edeceğim çözüm bulursanız paslaşalım. Enjektörlerin memu ucu değişimini yaptırmak lazım sanırım ama tam emin olmadan büyük masrafın altına girmek istemiyorum. Geçen yılda çıkarttırdım zor bir yerde haybiye sürekli tak çıkar yaptırmak istemediğimden emin olmak istiyorum. Enjektör memu ucu değişimi de şu an en az 4-5 bine patlar sanırım.

Düzenleyen antipollution - 01 Aralık 2022 Saat 18:53
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Halilcimen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2022 Saat 19:43
PC de ısıtma bujileri arızası verince, kontrol ettik ve 4 tanesininde patlak olduğunu gördük ve o yüzden değiştirdik, ilk marşsa biraz geveleme vardı, o kesildi.
Birde enjektörü baktıracağım ama biraz bekleyeceğim, 
Belki form sayfalarından bir fikir çokta diye düşünüyorum.

Cevabınız ve bilgi verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı antipollution Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2022 Saat 10:43
Hata veriyorsa değişmek iyi tabi. Kışın lazım olacak. Ama bulunduğunuz yerde hava sıcaklığı kaç -5 lere gelmediyse kızdırmalar devreye girmiyor. Bende ilk duyduğumda şaşırmıştım. Çok araştırmıştım kızdırma bujileri peugeotlarda -5 ler ve daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor sadece. Ama bujilerin vidaları gevşediyse, kompresör kaçırması yapıyordu belkide. Yenileri takıp sıkınca etkisini yaşamıştırsınız.

Bizim sorunumuzun 3-4 sebebi olabilir zaten. Bunlardan en büyük şüpheli olan Turbo, Enjektör veya herhangi bir yerinde kurumdan tıkanıklık vs olma durumu. Bende soğuktan Enjektör şakırdaması var hafiften.
Yukarı Dön
egeca77 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı egeca77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2022 Saat 23:29
Aynı sorun bende de vardı egr değişimi yaptım düzeldi 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı antipollution Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2022 Saat 14:58
Ben son günlerde biraz inceliyorum ama araç soğukken yaptığı için artık normal gözüyle bakıyorum. Yaştan dolayı illaki enjektör vs de soğukta yeterince randımanlı çalışmadığı için yapıyordur diye düşünerek bunu sorun olarak görmekten vazgeçip, ilk soğuk motorda yaptığı için öyle devam ediyorum. Ustada bu sorunu ararsan sana çok pahalıya maal olabilir deyince çözüm zor gibi diye düşünerek bıraktım.

Düzenleyen antipollution - 05 Aralık 2022 Saat 14:59
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Halilcimen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2022 Saat 15:30
Duman atma işine değilde , gaz yememe işine takılıyorum 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 209 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 142 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 12995 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2630 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1385 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 298 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50584 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34745 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2655 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1435 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6068 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 187 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 195 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 262 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 399 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5796 1 msk_sansal
konu icon Yağ soğutucusu son mesaja git 453 1 MehMetC3
konu icon 406 2.0 sv 1998 yolda stop etti çalışmıyor son mesaja git 608 0 mustice78
konu icon AciLLLLL!!!! son mesaja git 360 0 MehMetC3
konu icon Peugeot 206 yedek su deposu su eksiltme son mesaja git 382 0 ylc78
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
yavuztugay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English