![]() |
|
gaza basmada şaft boşluğuna benzer vuruntu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2012 Saat 15:12 |
Merhaba acaba bu sorunu yaşayan arkadaşlar oldumu merak ediyorum
araç giderken ayağımı gazdan çekince ve tekrar gaza basınca araçta vuruntu oluyor motor takozlarına bakıldı üst sağdaki takoz değişti alttaki takozlarda sıkıntı olmadığı gözlendi vuruntu azaldı fakat sorun tam olarak çözülmedi bir fikri olan arkadaş varmı? şarf boşluğu olan arabalardaki gibi bir vuruntu sesi geliyor teşekkürler
Düzenleyen inceyasar - 08 Mayıs 2012 Saat 16:35 |
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
![]() ![]() ![]() ![]() |
vitesle ilgili parçalara da baktır
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
59ıce307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slm arkadaşlar aynı sorun bendede var hatta alt takozdan olabilir dye sponsorumuz Şahin peugeot murat beyden takozu aldım ama daha değiştiremedim..Bu arada murat beye teşekkür ve selamlar..
|
|
59ıce307 2005 model 307 xt alp beyazı 1.6hdi 110 bg
|
|
![]() |
|
59ıce307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Sonucu paylaşırsanız sevinirim teşekkürler
|
|
59ıce307 2005 model 307 xt alp beyazı 1.6hdi 110 bg
|
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
benim aracımda da ayn sorun vardı 307 gaza basıp çekince veya tekrar basınca sanki şanzıman aks milinde boşluk var gibi vuruntu yapıyordu
|
|
![]() |
|
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
sanırım bu 307 lerin genel özelliği bu sorunu çözen yok mu?
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
motor tokozuna rot başı ve miline baktırın ama büyükbir ihtimalle motor tokozundan kaynaklanıyordur direksiyona vuruyorsa bu vuruntu rod başı ve mili direksiyon kutusu bilyesinden olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
motor takozlarından üst sağdaki orjinal ile değişti diğerleride kontrol edildi diğerleri sağlam direksiyona herhangi bir vuruntu gelmiyor vitesi elle tutunca az bi vuruntu hissediliyor
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
hadem80 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Arkadaşlar aynı sorun bendede var. Benim aracım 2005 206 hdi sw x-lina.
Daha önceleri yine buna benzer bir durum vardı üst kulağı değiştirince düzelmişti. Ama bu seferki farklı sanki şafta vurur gibi ses geliyor. Ayrıca normal süratle giderken gazdan çekince gaza basınca da aynı olay oluyor. Sorun çözülemedi göstermediğim usta kalmadı. Kimi aks lalesi dedi. kimi takozlar dedi. Hepsi değişti ve denendi. Ancak bir çözüm yok. En son aks lalesi değişip denenmesi lazım ama kaynak düzen tutmaz dediler. Sıfırıda 400 tl civarında tutuyormuş. Değiştirmek sorun değil ama değiştirdikten sonra yine sorun devam ederse aks lalesi boşuna değişmiş olacak. Ayrıca sorunu çözmem lazım. Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
|
|
![]() |
|
hadem80 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Siz nasıl çözdünüz acaba.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
sorun çözülmedi motor takozu değişince biraz azaldı ustalar birkaç 307 denemişler hepsinde olduğunu söylediler ama ben hala rahatsız oluyorum sanırım.
başka marka araçlar da kullanıyorum benim arabada olan bu boşluk diğer kullandığım arabalarda yok
sorun tam çözülmesede eskisine oranla azaldı |
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
Bende aynı şekilde rahatsız oluyorum. Acemi sürücülerin vurdurduğu gibi vuruyo. Akis lalesinden şüpheleniyorlar ama aslı varmı biliyorum. Maliyetli bir işlemde yapmak istemiyorum.
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Anladıgım kadarıyla gaza basıp cektıgınızde vuruntu sanırım.Sankı dedıgınız gıbı acemı surucunun arabayı zıplatması gıbı ıse sorun bızım arabalardakı gaz musuru varmıs onu degıstınızde gıdıyor 60tl ıscılık dahıl. |
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
HasanD ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2012 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Merhaba, benim aracım 2001 model 206 Roland Garros. Bende de benzer bir sorun var, ama sadece kalkışta ve 1. ve 2. vitese geçerken hissediyorum ben. Özellikle kalkışta debriyajdan çekerek aynı anda gaza basarken daha çok ayağımda hissediyorum ben boşluğu. Bu neyle ilgili olabilir? Teşekkür ederim.
|
|
206 Roland Garros
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
dostum bu gaz müşürü nasıl birşey? biraz açıklayabilir misin?
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
hanı motorlarda olurdu debrıyaj musurunu bılırmısın onun gıbı ustalar bılır ucuz bırsey
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
esra_16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2012 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
merhabalar burda yazılan tüm sorunların hepsi benim aracımda da var 2002 model 1.4 hdı aldığımdan beri gaza basıp ayağımı çekince öne doğru vurduruyor,debriyajı çekince silkeliyor gibi oluyor sanki zorlanıyor gibi.bu durum kullanma zevkinden tamamen mahrum ediyor beni ve uyuz oluyorum sırf bu yüzden kaç tamirci gördü,en son vites çubukları ve şanjıman takozu değişti ama değişen hiç bişey olmadı,sorun daha da beter devam ediyor.geçen bir tamirciye gittim ön takım tamamen değişmesi gerek dedi 600 tl masraf çıkardı hala karar veremedim sorunu tamamen bulan ve çözen varmı ?
|
|
![]() |
|
Gaz musurune de bı baktırımısın ustana soyle anlar o zaten arıza ısıgını yakmayan fakat pp ye baglandıgı zaman cıkar hatta ıyı bı usta bulursan halledersın.
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
sadece kalkışta mı oluyor? akslarda boşluk olabilir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
yok sadece kalkışlarda olmuyor yolda giderken ayağı gazdan çekitiğimizde ve tekrar bastığımızda oluyor, ve vites değiştirirken çok dikkat etmezsen oluyor
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |