![]() |
|
Araba 206 Rc mi Gti Almalıyım ? Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
oğuzhan86 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2011 Konum: geşan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 261 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 01:33 |
Arkadaşlar araba alıcam fakat henüz karar veremedim 206 gti ve rc arasında gidip gelmekteyim ortalama olarak düzgün yamuğu yumuğu olmayan düzgün bir rc ve gti'nin 2. el fiyatları ortalama civarları nedir?? 2 model arasında ortalama fiyat farkı nedir ?? Ayrıca aldığım araca marka vermek hoş olmaz ama prins lpg taktırıcam araştırdım aracın motoruna zarar vermiyomus ve dünyadaki en iyi marka buymus diye söyleniyor...yardımlarınızı bekliyorum.
Düzenleyen AlbaYDemircaN - 05 Ekim 2011 Saat 08:51 |
|
![]() |
|
oğuzhan86 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2011 Konum: geşan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 261 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar fikirlerinizi yardımlarını bekliyorum
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oğuzhan kardeşim. Bulduğun 206 GTI ile ilgili daha yeni bir konu açtın. ''Almak istediğim araç'' diye... Aracın kendisi ve ilanı veren kişi tam bir fiyasko.... Niye bu kadar acele ediyorsun? Böyle gidersen dolandırılma ihitimalin yüksek. Adam sana aracı satar,ve malum o hareketi yapar. O hareket ne mi?(sağ elini yumruk yapıp,sol elini sağ elinin üstüne sertçe çakar) Anladın dimi. ![]() bir kere düşündüğün araçlar performans araçları...GTI ve RC. yanılmıyorsam gtı 150,rc 180 beygir. donanım olarak pek o kadarda farkları yok koltuk ve jantlar haricinde. bu araçlar genelde gençler tarafından tercih edilir ve yüksek devirde kullanılır.yani motor yorulur,hırpalanır.ben rc ilanlarına baktım. genelde 40 bin 80 bin km aralığında satılıyor. düşük km olmasına aldanmamak lazım. eğer araç sürekli red line kullanıldıysa çok baş ağrıtır. bence gtı kullanan arkadaşlar sana bilgi vereceklerdir beklemeni öneririm. ve çok aceleci olma. ben bu kötü tecrübeyi 2 sefer yaşadım. ***konu başlığını keşke yardım diye açmasaydın. çünkü konun çok acil bir durum değil. arkadaşlarımız zaten yardımcı olacaklardır.
Düzenleyen maverick - 05 Ekim 2011 Saat 01:53 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
yok hocam acil dememin nedeni kafamda net bişey belirlemek yoksa hemen almıcam yılbasına kadar vakit war ama verdiğin bilgiler için cok teşekkür ettim hocam peki bu tip yüksek beygirli spor performans aracı alırken nelere dikkat etmem gerekir peki? anlatmışsın ama biraz daha açarsan cok sevinirm
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
RC 180 Hp tam bir performans ve yakıt düşünülmeksizin alınacak bir araç GTİ ise 138 Hp biraz daha orta hali performans araçtır. sen ikisinden hangisini almalıyım dediğine göre ararştırmadasın :) 206 gti motoru 406 coupe 307 gibi araçlarda kullanılan 2.0 standart motordur sadece isim olarak GTİ'dir. Rc ise bunun modlanmışı :) seçim senin artık umarım açıklayıcı olmuştur.
GTİ modsuz 2.0 = 138 hp RC mod gören aynı motor =180 Hp |
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
cok saolun ben araçtan pek anlamam zaten bu ilk aracım olucak onuda söylemeliyim redline falan nedir bi acıklasanız ? Gercekten aractan pek anlamam o yüzden bari siz yardım edin bu araçlar cok fazla redline olduğu zaman motora cok mu zarar verir kmsi cok olan araçlardan uzak mı durmalıyım ?
|
|
![]() |
|
güzel kardeşim.ben nacizane bir memur adamım.beni gtı ve rc hem vergi olarak aşar,hem benzin olarak
![]() ![]() performanslı aracım olmasını bende isterdim senin gibi ama imkanlar buna müsait değildi. ilk olarak bence motoruna baktır.gtı demek motor demek.onda o motor olmasa diğer 206 lardan farkı kalır mıydı zaten. o aracın bütün sermayesi motoru.motorun bitik olmaması lazım. geri kalan kaporta işlerine de baktırırsın tabiki. zaten araç kendini uzaktan belli eder. araç kendini diri göstermesi lazım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
peki 206 gti lerin yedek parçaları pahalımıdır???
|
|
![]() |
|
sence
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
hocam 206ların tüm parçaları aşağı yukarı aynı değil midir fiyat olarak? mesela ford fiesta st nin arka tamponu 1600 tl boya montaj dahil ford a göre nasıl daha mı pahalı?
|
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Hayır tabiki o kadar pahalı değil kardeşim, ama çokta ucuz değil GTI parçaları RC hakkında Erbin' in söylediklerinden daha fazla bi bilgim yok benimde :) Maverick abimizin dediği gibi GTI ve RC performans araçlarıdır acele edip ciğersiz bi araç alıp başına bela edecek kadar zengin değilsindir sanırım. GTI' a bakıyosan zaten km'sinin fazla olmasını ve yakıtını göze alman lazım kardeşim. bu tür araçlar gençlerin tercihi olduğundan km'leri çoktur ve bir çoğu hor kullanılmıştır + kazalıdır. Temizini bulmak imkansız değildir fakat oldukça zordur bunun içinde bence acele etme sakin sakin araştırarak yoluna devam et, ki arabalar hakkındada pek bilgin yokmuş bana kalırsa öncelikle GTI'ın sana uygun bir araç olup olmadığına bi bak önce. Acele edip patlak GTI alma sonra yaptırmakla çok zaman ve para harcarsın üstelik satmaktada çok zorlanırsın.
Ayrıyetten ST' nin içinden geçerim ayıptır söylemesi :D
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
Bence GTI alacağına RC al geç daha pahalı araç olduğu için kullanıcı daha zengin kısım ve patlağı GTI a göre daha az bir model.
|
|
![]() |
|
apopeugeot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2008 Konum: İST/ÇAĞLAYAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı apopeugeot
bence ilk aracınsa bu araçlardan almamanda fayda var bence... Benim direksiyonum iyi arac sürmeyide iyi biliyorum diyorsan bişey demem ama ilk alıncak araç rc yada gti olmamlı :)
|
|
206 XT 1.6 16v 110hp inadına benzin :)
apo_fb88@hotmail.com http://www.facebook.com/apogulyurt 0535 296 38 98 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
sanırım bu redline olayı arabanın yüksek devirde cok fazla kullanılması ve izlediğim videolarda genelde gtiler bu redline a cok cıkmış gibi duruyor.rc ler redline ı görmesi daha zor en azından izlemiş olduğum videolar onu gösteriolar:)
|
|
![]() |
|
206 nın kasası aynıdır.RC deki kasa ile diğer 206 lar arasında fark yoktur. demek istediğim farı,stop lambaları,aynaları,kaporta parçalarının fiyatları aynıdır. ama motor parçaları için aynı şeyi söyleyemem. mesela bir triger seti,devirdaim pompasının fiyatı farklıdır.bujileri bile özeldir.baskı balatası diğer 206 lardan daha pahalıdır. demek istediğim mekanik parçaları daha pahalıdır. farın veya stopun kırılsa bile RC far aramana gerek yoktur.normal bir 206 far ve stopu olur. kaza yapsan mesela(mazallah) çamurluğun değişecek.normal bir 206 çamurluğu olabilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
hocam peki gti nin motor parçasından tahminen ne kadar daha pahalıdır birde şöyle birşey duydum rc ler daha özel işçilikle yapılmış iç dizayn ı diye
|
|
![]() |
|
apopeugeot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2008 Konum: İST/ÇAĞLAYAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı apopeugeot
2000 CC MOTOR ALICAKSAN RC
|
|
206 XT 1.6 16v 110hp inadına benzin :)
apo_fb88@hotmail.com http://www.facebook.com/apogulyurt 0535 296 38 98 |
|
![]() |
|
Arkadaşım sahibindende 16 adet rc ilanı var birtanesinde lpg yok gerçekten taktırmak istiyormusun.
Çünkü taktırırsan bir ilk olursun ![]() |
|
![]() |
|
oğuzhan; kaporta aynı.gtı,rc,quiksilver,xs modeli aynı kasayı kullandılar. hatta youtube da bunun videosu var. yurtdışında adam perte çıkmış RC yi alıp panelvan 206 sına taktı. aşamalarını slayt videosu haline getirmiş izledim. kasa aynı.RC de extra işçilik yok. işçilik şöför kapısını açtığında başlıyor. RC koltuklar ile alimünyum spor pedallar ilk göze çarpanlardan. başka hiçbir esprisi yok. motor kaputunu açtığındda ise 180 beygirlik makine var o kadar. ne kadar daha pahalı demişssin. onu bilemem. ne söylesem yalan olur. parça fiyatlarını gir bak internette. RC nin ne kadar GTI ne kadar kıyaslama yaparsın. sana forumdaki arkadaşlar da söylemiş. sigara içen 20 yaşındaki adam mı;yoksa içmemiş insan mı daha rahat koşar? bu arabanın temizi şans işi.motoru ciğer kalbi o arabanın. çok yorulduysa hırpalandıysa pek bir şey bekleme. sonra o ilandaki adam gibi, eliyle çevirdiği kadran gibi 3500 dd 190 km yaptırırsın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
arkadaşım escalade de gördüm ben lpg hemde 0 escalade :) önemli olan takıcak firmanın ne kadar bu işi iyi yaptığı benm isim vermemin nedenide o zaten almanyada bir ara mercedes bile kendi fabrikasından lpgli araçlar üretti.. peug. ne ki :) anlıyorum performans aracı ama rc yide cok beğeniyorum özel bi araç zaten benm taktırıcam lpg en iyisi diyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |