Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ >Araç Alım & Satımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Araba 206 Rc mi Gti Almalıyım ? Yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Araba 206 Rc mi Gti Almalıyım ? Yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oğuzhan86 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Araba 206 Rc mi Gti Almalıyım ? Yardım
    Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 01:33
Arkadaşlar araba alıcam fakat henüz karar veremedim 206 gti ve rc arasında gidip gelmekteyim ortalama olarak düzgün yamuğu yumuğu olmayan düzgün bir rc ve gti'nin 2. el fiyatları ortalama civarları nedir?? 2 model arasında ortalama fiyat farkı nedir ?? Ayrıca aldığım araca marka vermek hoş olmaz ama prins lpg taktırıcam araştırdım aracın motoruna zarar vermiyomus ve dünyadaki en iyi marka buymus diye söyleniyor...yardımlarınızı bekliyorum.

Düzenleyen AlbaYDemircaN - 05 Ekim 2011 Saat 08:51
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 01:40
arkadaşlar fikirlerinizi yardımlarını bekliyorum
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 01:49
oğuzhan kardeşim. Bulduğun 206 GTI ile ilgili daha yeni bir konu açtın. ''Almak istediğim araç'' diye...
Aracın kendisi ve ilanı veren kişi tam bir fiyasko....
Niye bu kadar acele ediyorsun?
Böyle gidersen dolandırılma ihitimalin yüksek. Adam sana aracı satar,ve malum o hareketi yapar.
O hareket ne mi?(sağ elini yumruk yapıp,sol elini sağ elinin üstüne sertçe çakar)
Anladın dimi.Göz Kırpma
bir kere düşündüğün araçlar performans araçları...GTI ve RC. yanılmıyorsam gtı 150,rc 180 beygir. donanım olarak pek o kadarda farkları yok koltuk ve jantlar haricinde.
bu araçlar genelde gençler tarafından tercih edilir ve yüksek devirde kullanılır.yani motor yorulur,hırpalanır.ben rc ilanlarına baktım. genelde 40 bin 80 bin km aralığında satılıyor.
düşük km olmasına aldanmamak lazım. eğer araç sürekli red line kullanıldıysa çok baş ağrıtır.
bence gtı kullanan arkadaşlar sana bilgi vereceklerdir beklemeni öneririm.
ve çok aceleci olma. ben bu kötü tecrübeyi 2 sefer yaşadım.
***konu başlığını keşke yardım diye açmasaydın. çünkü konun çok acil bir durum değil. arkadaşlarımız zaten yardımcı olacaklardır.

Düzenleyen maverick - 05 Ekim 2011 Saat 01:53
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 01:59
yok hocam acil dememin nedeni kafamda net bişey belirlemek yoksa hemen almıcam yılbasına kadar vakit war ama verdiğin bilgiler için cok teşekkür ettim hocam peki bu tip yüksek beygirli spor performans aracı alırken nelere dikkat etmem gerekir peki? anlatmışsın ama biraz daha açarsan cok sevinirm
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 02:05
RC 180 Hp tam bir performans ve yakıt düşünülmeksizin alınacak bir araç GTİ ise 138 Hp biraz daha orta hali performans araçtır. sen ikisinden hangisini almalıyım dediğine göre ararştırmadasın :) 206 gti motoru 406 coupe 307 gibi araçlarda kullanılan 2.0 standart motordur sadece isim olarak GTİ'dir. Rc ise bunun modlanmışı :) seçim senin artık umarım açıklayıcı olmuştur.  
GTİ modsuz 2.0 = 138 hp 
RC mod gören aynı motor =180 Hp 

206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 02:08
cok saolun ben araçtan pek anlamam zaten bu ilk aracım olucak onuda söylemeliyim redline falan nedir bi acıklasanız ? Gercekten aractan pek anlamam o yüzden bari siz yardım edin bu araçlar cok fazla redline olduğu zaman motora cok mu zarar verir kmsi cok olan araçlardan uzak mı durmalıyım ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 02:09
güzel kardeşim.ben nacizane bir memur adamım.beni gtı ve rc hem vergi olarak aşar,hem benzin olarakGülmeonun için ben 1.4 benzinli kullanıyorum.pejo 206 nın 1.2 sini çıkarsaydı onu alırdım.Sırıtma
performanslı aracım olmasını bende isterdim senin gibi ama imkanlar buna müsait değildi.
ilk olarak bence motoruna baktır.gtı demek motor demek.onda o motor olmasa diğer 206 lardan farkı kalır mıydı zaten. o aracın bütün sermayesi motoru.motorun bitik olmaması lazım.
geri kalan kaporta işlerine de baktırırsın tabiki.
zaten araç kendini uzaktan belli eder. araç kendini diri göstermesi lazım
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 02:13
peki 206 gti lerin yedek parçaları pahalımıdır???
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 02:22
senceGöz Kırpma
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 02:32
hocam 206ların tüm parçaları aşağı yukarı aynı değil midir fiyat olarak? mesela ford fiesta st nin arka tamponu 1600 tl boya montaj dahil ford a göre nasıl daha mı pahalı?
Yukarı Dön
I Love My Pug Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 07:50
Hayır tabiki o kadar pahalı değil kardeşim, ama çokta ucuz değil GTI parçaları RC hakkında Erbin' in söylediklerinden daha fazla bi bilgim yok benimde :) Maverick abimizin dediği gibi GTI ve RC performans araçlarıdır acele edip ciğersiz bi araç alıp başına bela edecek kadar zengin değilsindir sanırım. GTI' a bakıyosan zaten km'sinin fazla olmasını ve yakıtını göze alman lazım kardeşim. bu tür araçlar gençlerin tercihi olduğundan km'leri çoktur ve bir çoğu hor kullanılmıştır + kazalıdır. Temizini bulmak imkansız değildir fakat oldukça zordur bunun içinde bence acele etme sakin sakin araştırarak yoluna devam et, ki arabalar hakkındada pek bilgin yokmuş bana kalırsa öncelikle GTI'ın sana uygun bir araç olup olmadığına bi bak önce. Acele edip patlak GTI alma sonra yaptırmakla çok zaman ve para harcarsın üstelik satmaktada çok zorlanırsın.

Ayrıyetten ST' nin içinden geçerim ayıptır söylemesi :D

306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 08:45
Bence GTI alacağına RC al geç daha pahalı araç olduğu için kullanıcı daha zengin kısım ve patlağı GTI a göre daha az bir model.
Yukarı Dön
apopeugeot Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Ekim - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı apopeugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 08:51
bence ilk aracınsa bu araçlardan almamanda fayda var bence... Benim direksiyonum iyi arac sürmeyide iyi biliyorum diyorsan bişey demem ama ilk alıncak araç rc yada gti olmamlı :)
206 XT 1.6 16v 110hp inadına benzin :)

apo_fb88@hotmail.com

http://www.facebook.com/apogulyurt

0535 296 38 98
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 08:52
sanırım bu redline olayı arabanın yüksek devirde cok fazla kullanılması ve izlediğim videolarda genelde gtiler bu redline a cok cıkmış gibi duruyor.rc ler redline ı görmesi daha zor en azından izlemiş olduğum videolar onu gösteriolar:)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 08:58
Orjinalini yazan: oğuzhan86 oğuzhan86 Yazdı:

hocam 206ların tüm parçaları aşağı yukarı aynı değil midir fiyat olarak? mesela ford fiesta st nin arka tamponu 1600 tl boya montaj dahil ford a göre nasıl daha mı pahalı?
206 nın kasası aynıdır.RC deki kasa ile diğer 206 lar arasında fark yoktur.
demek istediğim farı,stop lambaları,aynaları,kaporta parçalarının fiyatları aynıdır.
ama motor parçaları için aynı şeyi söyleyemem. mesela bir triger seti,devirdaim pompasının fiyatı farklıdır.bujileri bile özeldir.baskı balatası diğer 206 lardan daha pahalıdır. demek istediğim mekanik parçaları daha pahalıdır.
farın veya stopun kırılsa bile RC far aramana gerek yoktur.normal bir 206 far ve stopu olur.
kaza yapsan mesela(mazallah) çamurluğun değişecek.normal bir 206 çamurluğu olabilir.

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 09:02
hocam peki gti nin motor parçasından tahminen ne kadar daha pahalıdır birde şöyle birşey duydum rc ler daha özel işçilikle yapılmış iç dizayn ı diye
Yukarı Dön
apopeugeot Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Ekim - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı apopeugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 09:04
2000 CC MOTOR ALICAKSAN RC
206 XT 1.6 16v 110hp inadına benzin :)

apo_fb88@hotmail.com

http://www.facebook.com/apogulyurt

0535 296 38 98
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 09:07
Arkadaşım sahibindende 16 adet rc ilanı var birtanesinde lpg yok gerçekten taktırmak istiyormusun.
Çünkü taktırırsan bir ilk olursun Sırıtma

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 09:14
Orjinalini yazan: oğuzhan86 oğuzhan86 Yazdı:

hocam peki gti nin motor parçasından tahminen ne kadar daha pahalıdır birde şöyle birşey duydum rc ler daha özel işçilikle yapılmış iç dizayn ı diye
oğuzhan;
kaporta aynı.gtı,rc,quiksilver,xs modeli aynı kasayı kullandılar.
hatta youtube da bunun videosu var. yurtdışında adam perte çıkmış RC yi alıp panelvan 206 sına taktı. aşamalarını slayt videosu haline getirmiş izledim.
kasa aynı.RC de extra işçilik yok.
işçilik şöför kapısını açtığında başlıyor. RC koltuklar ile alimünyum spor pedallar ilk göze çarpanlardan.
başka hiçbir esprisi yok.
motor kaputunu açtığındda ise 180 beygirlik makine var  o kadar.
ne kadar daha pahalı demişssin. onu bilemem. ne söylesem yalan olur. parça fiyatlarını gir bak internette. RC nin ne kadar GTI ne kadar kıyaslama yaparsın.
sana forumdaki arkadaşlar da söylemiş. 
sigara içen 20 yaşındaki adam mı;yoksa içmemiş insan mı daha rahat koşar?
bu arabanın temizi şans işi.motoru ciğer kalbi o arabanın. 
çok yorulduysa hırpalandıysa pek bir şey bekleme.
sonra o ilandaki adam gibi, eliyle çevirdiği kadran gibi 3500 dd 190 km yaptırırsın.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oğuzhan86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 09:14
arkadaşım escalade de gördüm ben lpg hemde 0 escalade :) önemli olan takıcak firmanın ne kadar bu işi iyi yaptığı benm isim vermemin nedenide o zaten almanyada bir ara mercedes bile kendi fabrikasından lpgli araçlar üretti.. peug. ne ki :) anlıyorum performans aracı ama rc yide cok beğeniyorum özel bi araç zaten benm taktırıcam lpg en iyisi diyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ariza son mesaja git 40 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2246 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6714 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 133 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 117 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 118 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 724 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 136 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 159 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 856 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 340 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 535 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107838 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1651 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3424 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10384 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9340 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1167 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1409 0 ankaralı_emre
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English