![]() |
|
Lastik seçimi hakk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
fahrikem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2010 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 Saat 10:20 |
|
pejo 206 xr 1.4 otomatik vites araçımda ornijal michelin energee 175x65x14 lastik mevcut aracı 1, 2 sene içinde satmayı düşünüyorum fakat lastikler yanaklardan çatlamaya ve dişlerin bazı bölümlerde dökülmeler başladı lastik istiyor yani.Bu araça hangi marka lastik alsam 1, 2 sene için işimi görür malumunuz michelin kalitesi çok iyi ama fiyatı oldukça yüksek geldi bana.Ayrıca 175x65x14 lastik virajlarda bazen savurma yapıyor bu durumda jant değiştirmeden yere basan yüzeyi fazla olan hangi lastik ve marka işimi görür teşekkürler.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ısını gorecek bırsey ıstıyorsan fıyatına bakıp alacaksın. zaten senın olcun cok pahalı degıl. mıchelın bıle alsan 120 lıra yı gecmez sanıyorum. markasına gore 70 lıraya kadar lastık bulabılecegını tahmın edıyorum. ama cok dandık lastık almanı tavsıye etmem. gun gelır tutunmaya ıhtıyacın olur o gun dersın kı tuh keske ıyı lastık alsaymısım dıye. bırde dandık lastıklerde balans tutmama gıbı sıkıntılarda oluyor. bence ısın ucuzuna kacma. yol ıle baglantını lastık saglar... benden soylemesı yanı...
kendı aracımda brıdgestone B330 var ve lastıkler tam 5 senelık. bıraz seslı ama dayanıklı oldugunu dusunuyorum. her turlu tutunmasından memnunum. dıslerı yarıda olmasına ragmen fren ve vıraj performansı ıslak veya kuru zemınde gayet ıyı.
|
||
![]() |
||
fahrikem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2010 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|
Sanırım yumşak lastikler sessiz oluyor bu bağlamda yumşak lastiklerden hangi markaları tercih etmeliyim
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
petlası öneririm çoğu taksici kullanıyor memnun olduklarını söylüyorlar hem yerli üretim hemde ucuz
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
nokian H modelini tavsiye ederim.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
soyledıgın gıbı yumusak lastık sessız oluyor ama bu sefer tutunum zayıflıyor ve daha cabuk erıyor...
bunun dengesını ıyı kurmus bır lastık bakman lazım.
|
||
![]() |
||
arsgok ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
bende nokian öneriyorum gerçekten çok sessiz ve yumuşak daha önce michelin ve dunlop kullandım ama bu gerçekten çok güzel memnun kalırsın h biraz serttir malum amartisörlerimiz biraz sert ben i3 aldım arkadaşlarımın tavsiyesiyle beklediğimden çok çok iyi denemelisin |
||
307 HDİ 110BG
|
||
![]() |
||
arsgok ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
yada ucuz bir şey istiyorum diyorsan barum (continetal yan ürünü)çek malı veya hankook ta düşünebilirsin
|
||
307 HDİ 110BG
|
||
![]() |
||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Kleber i tavsiye ederim. michelin in yan urunu. yumusak ve cok dayanikli. fiyatida cok uygun. 185/55/14 al derim ama teneke janta hic yakismaz
|
||
![]() |
||
|
arkadasım yanlıs yonlendırme yapmayalım lutfen...
marka konusunda soyledıgıne sozum yok ama 175-65-14 lastıgın yerıne 185-55-14 asla olmaz.
bu olcu orjınal olcuye gore %4.1 daha kucuk oluyor. ayrıca soyledıgın olcu 106 gtı ın orjınal olcusudur.
|
||
![]() |
||
|
Benim araçta pejo 206'da 14inç jant kendi orjinal jantı ve lastikte 175x65x14 ben 14 inclik janta 185x65x14 veya 195x65x14 kullanabilirmiyim orjinal jantta araçın yere daha iyi basmasını istiyorum.
|
||
![]() |
||
|
lastık olcusunu kafana gore degıstıremezsın. dıkkat etmen gereken nokta lastık capıdır. yanagı degıstırmeden 185 veya 195 yaparsan lastık capı buyur. o acıdan yanak yukseklıgınıde dusurmek gerekır. kendı lastıgın yerıne 185 60 14 takarsan %0.9 kucuk olur. 195 60 14 takarsan %1.1 buyuk olur. burada tercıh sana kalmıstır...
|
||
![]() |
||
|
Peki bu bahsettiğin 2 durumda herhangi bir sakınca ortaya çıkar mı? sn.cecoli hangi durumda araç yere daha sağlam basar
|
||
![]() |
||
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
yani arkadaşlar 14 janta ince yanak lastik olmazmı?
|
||
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
||
![]() |
||
|
Nokian, Yokohama, Hankook, Toyo, Kumho yumuşaktır.
Fiyat/performans olarak bakarsak bence Hankook en iyisidir..
|
||
![]() |
||
|
elbettekı 195 daha genıs oldugundan daha ıyı tutunum saglar... ama fıyatada etkı eder :))
|
||
![]() |
||
|
amac yanagı ınceltmekse lastıgın toplam capını degıstırmemek ıcın tek sart jantı buyutmek olur... jant buyutmeden yanak ınceltemezsınız...
yukarıda bahsı gecen arac ve olcu ıcın jantı buyutmeden ınce yanak lastık takamazsınız. zaten yanak 65 ten 60 a dustu anca bu kadar olur. ama daha asagı dusemezsınız...
|
||
![]() |
||
|
pahalı oldugu ıcın soylemedım ama sen soyleyınce destekleyeyım dedım.
bende 185 60 14 olcu ıle yokohama C.drıve kullandım gercekten cok memnun kaldım. hala ladamın ustunde suanda bırader kullanıyor. 80.000 km ve 4 yıl oldu ama performansı halen cok guzel...
|
||
![]() |
||
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
cem kardeşim benim şuan aracımda 206 1,4 otm. ne ölçü hem görsel açıdan hemde performans açısından iyi olur
![]() |
||
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
||
![]() |
||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
hocam siz kendinizi onno usta saniyorsunuz galiba ;) 185/55/14 istedigi kadar kucuk olsun yinede orijinal lastikten yere iyi basar. bulmuşunuz bir tabla nereden bakiyorsunuz bilmiyorum ama onun doğru olduguna emin olsun sonra yorum yapin. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |