![]() |
|
aracımda antifiriz yoktu ve tüm su donmuş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |||
wldnsxc ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Kasım - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2011 Saat 11:52 |
||
merhaba arkadaşlar kötü birşey oldu ve antifiriz omadıgından dolayı aracımdaki su tamamen donmuş. çalıştırmaya çalıştım marş basmadı kayış birşeye çarpıyormus gibi ses geldi ve ses kesildi . su kapagını açtım ve donmuş. kapalı garaja çekicem arabayı dinamo yada trigere zarar vermişmiyimdir. hiç çalışmadı araç sürmedim vurdurmadımda. yapmam gerekenler nedir araç 206 gti
|
|||
![]() |
|||
wldnsxc ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Kasım - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
şu anda kaput açık ankara güneşli bugün güneşe bıraktım ufak ufak antifiriz ilave etsemmi yada sıcak su radyatör varmı benim arabamda varsa ne yapmam lazım usta getrdim geldi baktı 20 tl aaldı bakmaya 3 gün dükkanda kalması lazım dedi soba ile ısıtırım dedi 1000tl alır herhalde onada garaja alınca ne yapmalıyım
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Araci soguktan cikarin bi an once. Eger usta ile anlasabilirsen iyi bir fiyata, ver isitsin araci iyice.
Hic calistirmaya ugrasma. Allah gostermesin her bi aksamina bi zarar gelebilir. Lazim degilse birak oyle dursun. Ilerde hava iyi olunca suyunu degistirirsin. Düzenleyen koliva - 05 Şubat 2011 Saat 12:01 |
|||
![]() |
|||
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
||
geçmiş olsun birader . bir fikrim yok benim ama yardım ıcın bekle :) İstanbulda olsaydın servis önerirdim
|
|||
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|||
![]() |
|||
||
peki ilk etapta gelen sürtme sesi bir iki marştan sonra kesildi bir zarar vermişmiyimdir yada motor bloklarına donmadan dolayı bir hasar olabilirmi acaba
|
|||
![]() |
|||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
aman haa marşa basma sakın marş motorunu yersin sıcak su ısıt kaynar olsun ama radyatör peteklerine dök onu buz çözülene kadar ondan sonra su çözüldükten sonra suyu tamamen boşaltman lazımki antifirizi koyabilesin saygılar
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
ah be kardeşim benim dedemin 88 model aracı 4 aydır yatmasına rağmen antifiriz koyduk bu havada antifirizsiz olurmu hiç çalıştırma kapalı garaj da elektrik varsa ufo yu koy karşısına 3 4 saat çözülsün/ geçmiş olsun umarım buz genleşme yapıp bi patlak çatlak yapmamışdır
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
|||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||
çok zorladınmı arabayı çalıştırmak için eğer sadece 2 veya 3 defa bastıysan birşey olmamıştır ama çalışmıyo diye çok zorladıysan zarar vermiş olablirsin bazı ekipmanlara
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Buna araci isittiktan sonra usta bakip karar verebilir. Ne kadar sure ile marsa bastiginiza bagli. Donan suyun hacmi artar ve borulara baski yapar. Bu da en basitinden radyatorun catlamasina neden olur. Motor kismi biraz sans. Icinizi karartmak gibi bir niyetim yok ama iyi bir ustanin araci bastan asagi kontrol etmesi gerek(buzu cozdukten sonra). |
|||
![]() |
|||
||
havaların ısınmasını beklicez anlaşılan. peki radyatörun neresine sıcak su dökeyim suyu nereden boşaltırıcam
|
|||
![]() |
|||
||
6 gündür binmedim arabaya koydurmadık ihmal işte 5tl bişey 6 gnde ankara ayazında mahvolmuştur motor eminim inşallah çatlamamıştır
|
|||
![]() |
|||
||
Radyatorun altina giren boruyu sok. Sonra ustten ilik su ekle, kaynar degil. Sonra alttan suyun damlayarak aktigini gormen gerek. Bu islemi su akici olana kadar surdurmen gerek. Ayni islemi motor bloguna da yapman gerek ama ben yerinde olsam hic bulasmazdim. |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||
radyatörün üzerine döküceksin direk ama tamamen erimesi gerek birde marşa bastığında kayıştan ses geldi dedin kaputa açıp baktığında su aktığını gördünmü peki hiç
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||
motor bloguna sıcak sumu dökülürmüş yaa çatlatmakmı istiyosun bulunduğu yerin hava sıcaklığını biliyomusun motorun kaç derece soğuk olduğunu biliyomusun
|
|||
![]() |
|||
||
kaputu açıp bakmadım ama ilk etapta sürtünme sesi geliyordu marş sesi değil. marş zaten hiç basmadı |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||
hava çok soğuksa ısı olmadan çözemezsin en temizi için rahat etmesi için
bunlar ankaradaki servis numaraları ara servise sor ne yapmam gerek diye onlar yardımcı olur çağırmakta zorunda değilsin yok yaptırcam diyosanda serviste kaskon varsa ücretsiz çekici yolluyolar diye biliyorum |
|||
![]() |
|||
||
saol heemen arıyorum
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
böyle yanlışlara dikkat etmeniz gerekir arkadaşlar...
geçmiş olsun 10 lira antifiriz masrafı ne durumlara sokuyor insanları |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||
aynen kankam katılıyorum sana hepimiz aynıyız ama üşeniyoruz gerçekten sonra başımıza gelince tüh ya diyoruz ama iş işten geçmiş oluyo
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |