Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aracımda antifiriz yoktu ve tüm su donmuş

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12671
Tarih: 31 Ekim 2025 Saat 21:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: aracımda antifiriz yoktu ve tüm su donmuş
Mesajı Yazan: wldnsxc
Konu: aracımda antifiriz yoktu ve tüm su donmuş
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 11:52
merhaba arkadaşlar kötü birşey oldu ve antifiriz omadıgından dolayı aracımdaki su tamamen donmuş. çalıştırmaya çalıştım marş basmadı kayış birşeye çarpıyormus gibi ses geldi ve ses kesildi . su kapagını açtım ve donmuş. kapalı garaja çekicem arabayı dinamo yada trigere zarar vermişmiyimdir. hiç çalışmadı araç sürmedim vurdurmadımda. yapmam gerekenler nedir araç 206 gti

-------------
http://img840.imageshack.us/i/adszii.jpg/" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 11:58
şu anda kaput açık ankara güneşli bugün güneşe bıraktım ufak ufak antifiriz ilave etsemmi yada sıcak su radyatör varmı benim arabamda varsa ne yapmam lazım usta getrdim geldi baktı 20 tl aaldı bakmaya 3 gün dükkanda kalması lazım dedi soba ile ısıtırım dedi 1000tl alır herhalde onada garaja alınca ne yapmalıyım

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:00
Araci soguktan cikarin bi an once. Eger usta ile anlasabilirsen iyi bir fiyata, ver isitsin araci iyice.

Hic calistirmaya ugrasma. Allah gostermesin her bi aksamina bi zarar gelebilir. Lazim degilse birak oyle dursun. Ilerde hava iyi olunca suyunu degistirirsin.

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:01
geçmiş olsun birader . bir fikrim yok benim ama yardım ıcın bekle :) İstanbulda olsaydın servis önerirdim 

-------------
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:01
peki ilk etapta gelen sürtme sesi bir iki marştan sonra kesildi bir zarar vermişmiyimdir yada motor bloklarına donmadan dolayı bir hasar olabilirmi acaba

-------------

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:03
aman haa marşa  basma sakın marş motorunu yersin  sıcak su ısıt kaynar olsun ama radyatör peteklerine dök onu buz çözülene kadar ondan sonra su çözüldükten sonra suyu tamamen boşaltman lazımki antifirizi koyabilesin saygılar

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:05
ah be kardeşim benim dedemin 88 model aracı 4 aydır yatmasına rağmen antifiriz  koyduk bu havada antifirizsiz olurmu hiç çalıştırma kapalı garaj da elektrik varsa ufo yu koy karşısına 3 4 saat çözülsün/ geçmiş olsun umarım buz genleşme yapıp bi patlak çatlak yapmamışdır  

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

çok zorladınmı arabayı çalıştırmak için eğer sadece 2 veya 3 defa bastıysan birşey olmamıştır ama çalışmıyo diye çok zorladıysan zarar vermiş olablirsin bazı ekipmanlara

Orjinalini yazan: wldnsxc wldnsxc Yazdı:

peki ilk etapta gelen sürtme sesi bir iki marştan sonra kesildi bir zarar vermişmiyimdir yada motor bloklarına donmadan dolayı bir hasar olabilirmi acaba

Buna araci isittiktan sonra usta bakip karar verebilir. Ne kadar sure ile marsa bastiginiza bagli. Donan suyun hacmi artar ve borulara baski yapar. Bu da en basitinden radyatorun catlamasina neden olur. Motor kismi biraz sans. Icinizi karartmak gibi bir niyetim yok ama iyi bir ustanin araci bastan asagi kontrol etmesi gerek(buzu cozdukten sonra).

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:06
havaların ısınmasını beklicez anlaşılan. peki radyatörun neresine sıcak su dökeyim suyu nereden boşaltırıcam

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:07
6 gündür binmedim arabaya koydurmadık ihmal işte 5tl bişey 6 gnde ankara ayazında mahvolmuştur motor eminim inşallah çatlamamıştır

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:10

havaların ısınmasını beklicez anlaşılan. peki radyatörun neresine sıcak su dökeyim suyu nereden boşaltırıcam

Radyatorun altina giren boruyu sok. Sonra ustten ilik su ekle, kaynar degil. Sonra alttan suyun damlayarak aktigini gormen gerek. Bu islemi su akici olana kadar surdurmen gerek. Ayni islemi motor bloguna da yapman gerek ama ben yerinde olsam hic bulasmazdim.

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:10
radyatörün üzerine döküceksin direk ama tamamen erimesi gerek birde marşa bastığında kayıştan ses geldi dedin kaputa açıp baktığında su aktığını gördünmü peki hiç

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:12
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Radyatorun altina giren boruyu sok. Sonra ustten ilik su ekle, kaynar degil. Sonra alttan suyun damlayarak aktigini gormen gerek. Bu islemi su akici olana kadar surdurmen gerek. Ayni islemi motor bloguna da yapman gerek ama ben yerinde olsam hic bulasmazdim.

motor bloguna sıcak sumu dökülürmüş  yaa çatlatmakmı istiyosun bulunduğu yerin hava sıcaklığını biliyomusun motorun kaç derece soğuk olduğunu biliyomusun

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:13

kaputu açıp bakmadım ama ilk etapta sürtünme sesi geliyordu marş sesi değil. marş zaten hiç basmadı

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:15
Orjinalini yazan: serkan24577 serkan24577 Yazdı:

motor bloguna sıcak sumu dökülürmüş  yaa çatlatmakmı istiyosun bulunduğu yerin hava sıcaklığını biliyomusun motorun kaç derece soğuk olduğunu biliyomusun
ben aracı garaja aldım beklicem artık 1 haftaya kadar çözülürmü garajda ankarada geceleyin kutup gibi oluyor çözülücekmi garajda ayrıca bir ısı olmadan peki

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:19
hava çok soğuksa ısı olmadan çözemezsin en temizi için rahat etmesi için
http://www.otogazete.com/ikinci_el/peugeot/ankara_peugeot_yetkili_servisleri.asp - http://www.otogazete.com/ikinci_el/peugeot/ankara_peugeot_yetkili_servisleri.asp  
bunlar ankaradaki servis numaraları ara servise sor ne yapmam gerek diye onlar yardımcı olur çağırmakta zorunda değilsin yok yaptırcam diyosanda serviste kaskon varsa ücretsiz çekici yolluyolar diye biliyorum

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:23
saol heemen arıyorum

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:26
böyle yanlışlara dikkat etmeniz gerekir arkadaşlar...
geçmiş olsun 10 lira antifiriz masrafı ne durumlara sokuyor insanları

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:27
Orjinalini yazan: albaydemircan albaydemircan Yazdı:

böyle yanlışlara dikkat etmeniz gerekir arkadaşlar...
geçmiş olsun 10 lira antifiriz masrafı ne durumlara sokuyor insanları

aynen kankam katılıyorum sana hepimiz aynıyız ama üşeniyoruz gerçekten sonra başımıza gelince tüh ya diyoruz ama iş işten geçmiş oluyo

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:27

ben aracı garaja aldım beklicem artık 1 haftaya kadar çözülürmü garajda ankarada geceleyin kutup gibi oluyor çözülücekmi garajda ayrıca bir ısı olmadan peki
soba varsa komurlu falan soba yak garajda ufo cok elektrık yakar bır kac gun garajı sıcak tut sonra oda sıcaklıgında tut yoksa cozulmeyen buzlar olabılır ve erıyen suyu su deposundan cekmeyı dene ne kadar cekersen kardır 2 lt ceksen kafi heralde onun yerıne antfrize koy buz bırakır kendını ama sakın deneme calıstırmayı ve motor bloguna su dokmeyı aklından cıkart calıstırırsanda motor blogunada  suyu dokersende arabana olacak seyler ılk once mars dişlisi sıyıracak motor blogu catlayacak pıstonlar zarar gorecek onun ıcın dedıgım gıbı sıcak bı ortama sok arabanı

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:29
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

soba varsa komurlu falan soba yak garajda ufo cok elektrık yakar bır kac gun garajı sıcak tut sonra oda sıcaklıgında tut yoksa cozulmeyen buzlar olabılır ve erıyen suyu su deposundan cekmeyı dene ne kadar cekersen kardır 2 lt ceksen kafi heralde onun yerıne antfrize koy buz bırakır kendını ama sakın deneme calıstırmayı ve motor bloguna su dokmeyı aklından cıkart calıstırırsanda motor blogunada  suyu dokersende arabana olacak seyler ılk once mars dişlisi sıyıracak motor blogu catlayacak pıstonlar zarar gorecek onun ıcın dedıgım gıbı sıcak bı ortama sok arabanı

HEYTT GELDİ ABİSİNİN ASLANI :) AFERİM AFERİM 

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:30
allah korusun üst kağak çatlarsa gidecek 2 teklik
10 lira vermeye üşenince

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:31

10 lira vermeye üşenince

KANKA ÜST KAĞAK NERESİ Embarrassed

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:32
yav yanlış yazmışım kankam üst kapak dicektim Dil Çıkarma
bizim arkadaşın geçen sene 307 sinde böyle bi durum oldu üst kapak çatlamıştı
ulan üst kağak nedir yav GKN 2

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:33
serkan senle görüşecem ben akşam Banned

yav yanlış yazmışım kankam üst kapak dicektim Dil Çıkarma
bizim arkadaşın geçen sene 307 sinde böyle bi durum oldu üst kapak çatlamıştı
ulan üst kağak nedir yav GKN 2

AĞLEMSİN KANKAM  YA SABAH SABAH GÜLDÜRDÜN BENİ :)

aynen üşengeçlik yaptım bakalım neler çıkacak saolun beyler

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:34

serkan senle görüşecem ben akşam Banned

NİYE KANKA YAAEmbarrassed

Mesajı Yazan: TURAN61
cok buyuk gecmıs olsun

-------------
2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327
05073069083 KDC!
Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor..

Mesajı Yazan: ali öncü
dün sanayideydim ww polo bir aracın başına aynısı gelmişti çalıştırmak için basmış bikaç kez kontağa sibopları eğmiş en az 600 masrafı vardı. umarım böyle bir durum yoktur

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:35

aynen üşengeçlik yaptım bakalım neler çıkacak saolun beyler

SİZ SAĞOLUN YARDIMCI OLABİLDİYSEK NE MUTLU

SAYGILAR

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 13:05

10 lira vermeye üşenince

KANKA ÜST KAĞAK NERESİ Embarrassed
StarStarStarStar

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: hsnsnr
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 16:49
bakarkadaşım bende de 2006 punto vardı anısı benimde başıma geldi. yapacak olduğun iş çok basit..
1 sakın marşa basma triger siboblar ekzantrik herşey tehlike altında sakın marşa basma
2 sakın motorun herhangibir yerine sıcak su dökme kesinlikle dökme
3 radyatör hortumlarını hemen sök içindeki bu z eriyene kadar bir şeye dokunma
bunlar ilk yapacak olduğun şeyler
aklına takılan birşey varsa ya telefon ver ben arayayım yada beniara
0 530 460 28 61 hasan şener...

Mesajı Yazan: STALLONE
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 00:50
bak kardeşim ustaya gerek yok madem kapalı garaja çekti 1 radyatörü sök dikkat et motoru çalıştrdıysan bi sıkıntı olmaz daha sonra hortumları sök radyatörü bi legen veya küvet gibi bi şeyin içine sıcak su doldur at içine garajı sıcak tut eğer devirdaimi sökebilirsen sök çok kolay ama ilk önce v kayışını da sökmelisin sökemessen bi anlayan komşuna felan rica et yani bi kayış sökmek takmak ustalık istemio devirdaimde öle bunları sök kablolara dikkat et  bundan sonraki yardımcın sıcak su çok sıcak olmalı ama dediğim gibi kablolara dikkat et motora dök motora üstten aşağı dökme ortadan dökmeye çalış çünkü üstteki kannalar sübab kapağının alttındadır zor işe yarar ortadan dök sakın ateş yakayım deme  dediğim gibi sıcak su yazık günah tamirciye bi ton para vercençok karmaşık değil sonra zaten blok taki su akacaktır bloğun içine sıcak su koyobilirsin suyun boşaldığından emin olduktan sonra marşa baz devirdaimi felan takmadan önce merak etme bişey olmaz 10 saniye çalişsın sonra toplayın radratöre sıcak su koy kaynar marşa bas bırak çalışsın 10 dakka sonra araban kullanıma hazır hadi kolay gelsin bi sorun olursa bana ulaşabilirsin Gülme

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 00:59
geçmiş olsun kardeşim
bence sıcak su veya kaynar su dökme çünkü buzun sıcak suyla ani temasında basınç oluşabilir hortumları sök kendi kendine çözülsün  ayrıca forumdaki ustalardan bence profesyonel yardım al

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 01:01
Antifrizi nereden koyuyoruz ? Sırıtma

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 01:07
antifirizi radyatörün yanında haznesi var ordan koyuyoruz
aman motor sıcakken koyma yoksa kaynarsu basınçla üzerine sıçrar

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 01:11
Orjinalini yazan: tugrahan tugrahan Yazdı:

Şimdi radyatör nerde desem ayıp etmiş olur muyum SırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtma.en iyisi ben dokunmayayım Sırıtma

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 04:06
Bence;

Garajı ısıtabildigin kadar ısıt.. Hortumu alttan söküp, üst kısımdan da motor suyu haznesini alabildigi kadar kırmızı renk olan antifirizle doldur.. Zamanla içindeki buz eriyip asagıdan akacaktır.. O su aktıkca sen antifiriz doldurmaya devam et.. En sonunda tamamen antifiriz aktıgını görünce hortumu takıp arabanı calıstırabilirsin.. (Su seviyesini de kontrol edip yeterli antifiriz+su doldurarak tabi..)

Ama tabi ki hemen sonra işi bilen birine genel bi kontrol yaptırmalısın.. Arabayı o sekilde calıstırmaya calısarak zarar vermiş olabilirsin..

Gecmiş olsun...

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 10:44
senın blok çatlamıstır dostum 2 gundur buzlu motor buz genlesıp duruyor, gecmıs olsun çok can sıkıcı durum ...

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 11:06
Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

Şimdi radyatör nerde desem ayıp etmiş olur muyum SırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtma.en iyisi ben dokunmayayım Sırıtma
birader cam suyu koyma yerini biliyosundur onun üstünde bir depo var(turuncuya yakın renkli) antfiriz ordan eklenir ama dolu olduğu için almaz altan hortumu söküp radyötörü boşaltman lazım ki bence denemeSırıtma bi ustaya götür aman motor sıcakkende açma eski aracımın kapağı mandallıydı bi yanma tehlikesi atlatmıştım

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 12:16
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

birader cam suyu koyma yerini biliyosundur onun üstünde bir depo var(turuncuya yakın renkli) antfiriz ordan eklenir ama dolu olduğu için almaz altan hortumu söküp radyötörü boşaltman lazım ki bence denemeSırıtma bi ustaya götür aman motor sıcakkende açma eski aracımın kapağı mandallıydı bi yanma tehlikesi atlatmıştım

Sanırım anladım ama hortum falan işi bozar SırıtmaSırıtmaSırıtma

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 19:19
beyler ben göral pejoya çektirdim çekiciyl aracı adamlar akü ve marş motoru diyor çekiciye çıkarken arabanın altından su damlıyordu şimdi soruyorum araba hiç basmıyordu marş o yüzden çalıştıramıyordum siz n diyorsun bu duruma marş motorundan olabilirmi? o alttan döküln su neyin nesiydi bu servislere güven olmuyor hiç

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 20:38
marş motoru volanı çeviremediyse bozulmuş olabilir.

eh be kardeşim 20 tl verip antifriz niye almadın yazık değilmi.

motor bloğunu çatlatma riskin çok yüksek allah korusun inşallah öyle bişeyler olmamıştır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 21:27
blok catlamistir senin buyuk ihtimalle gecmis olsun arakadim

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net