Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Stop etme :( :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Stop etme :( :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AliÖzagan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Mart - 1990

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AliÖzagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Stop etme :( :(
    Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 Saat 15:31
Merhabalar 
aracım 2001 model 1.4 benzinli 206 xr otomatik vites
benim şöyle bir sorunum var aracımı gün içinde ilk çalıstırıp harekete gecmek için vitesi d veya 3 moduna getirdiğim anda aracım stop ediyor.(Fakat aracı 5 6 dk rölantide gaz vererek çalıstırdıgımda stop etme oranı biraz azalıyor.)tekrar p moduna alıp çalıştırma işlemini 1 i 2 kez tekrarladıktan sonra stop etmeden atlatabilirsek kalkışı yapıyoruz.sonra kalkış yaptığımda misal 100m ilerde ışıkta durunca araba stop edecekmiş gibi titriyor bu bazen aşırı bi titreme oluyor stop etmeden atlatabilirsek yola 2 3 dk devam ettikten sonra ısıklarda beklemelerde herhangi bi sorunum olmuyor arac gayet güzel vites gecislerinde vb. durumlarda bi sorun yok. aynı gün icinde aracı 2 veya 3. kullanımlarda herhangi bi sorun olmuyor stop etmiyor. İlk çalıştırmada neden böle bi sorun oluyor yardımınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu ama sorunumu anlatabilmişimdir umarım ilginiz için teşekkürler...
Yukarı Dön
sertacizm34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sertacizm34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 20:06
Kardeşim bende de aynı problem mevcut. Hatta şuan araba kapının önünde yatıyo çalışmıyor. Gaz kelebeğinin iyice temizletilmesi,bujilerin kontrolü denmişti yaptırdım br süre problem çıkmamıştı. Fakat problem rölanti motorundaymış parça gelince gelip takıcaklar bakalım düzelcekmi.. Kablolardanda kaynaklandığını söyleyenler olmuştu. Ekstra bilgi verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 22:23
otomotik işi beni aşar.Ne desem yalan olur.SmileBilenler yardım edeceklerdir.Wink
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 22:31
3 modu ne acabaa onu anlıyamadım benimde otomatik ama bende 3 modu yok D var M var 
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
phoenix.1905 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı phoenix.1905 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 23:09
Gaz kelebeğinin temizlenmesi belki çözüm olablir. Tabi ilk yapılacak işlem  temizlemek.. Sorun düzelmiyorsa rolanti motoru sanırım biraz pahalı orjinali..
Peugeot 306 xr platinium (2001)
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 23:30
parça fiyatını sponsorumuzdan öğrenebilirsin hem orjinal hem uygun fiyat ama önce arızanın yerini iyice tespit et rolanti motorundaysa sorun  Şahin Peugeot iletişime geçebilirsin 

Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06
www.peugeotmarket.com
Yukarı Dön
ES-41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ES-41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 21:34
Bende de aynı sorun var araçlarımız sizinle aynı kardeşim 1.4 otomatik. bende ekstra olarak LPG var. bujiler, rolanti motoru, bobin, basınç sensörü değişti. Boğaz temizlendi ama sorun çözülmedi. En son ustam enjektöre gelen elektrik bağlantısında problem buldu. Araç o günden sonra düzeldi. ama dün bilmediğim yerden 20 tl bi gaz aldım. nerden aldıysam arabam 1-2 kez yaptı sorunu. sonra tekrar düzeldi. anlayacağın enjektörler ve onları besleyen elektrik bağlantısında problem olabilir. ben motorun şemalarını buldum kendim enjektörlere açıp bi bakıcam elektrik bağlantısını tekrar bi kontol edicem neticeyi yazarım. bilmem ne kadar yardımcı olabildim. geçmiş olsun.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sertacizm34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 21:39
Çok okumaya başladım bu sıkıntıyı. Sonuç olarak hangi ustaya gidersen git dicekleri bile belli.. İlk gidişte bujiler değişcek boğaz temizlencek. bir süre idare edicek. Sonra gene yapıcak bu sefer rölanti motoru  bobin denilcek değişcek. Bir süre idare edicek.Sonrasıda elektrik kabloları değişcek. Bu kadar basit.Yazın yapmıyor kışın çok yapıyor oda ayrı bi konu.
Yukarı Dön
ES-41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ES-41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 21:59
LPG varmı sizde? dediklerine katılıyorum ustalar deneme yanılma yöntemi ile yapıyorlar arızayı bi dünya vakit para ve moral kaybı...
Yukarı Dön
beveta Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı beveta Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 23:49
aynı sorun bendede mevcuttu arkadaşlar benzinli olan aracımda dengesiz bi çalışma stop etme yolda giderken teklemelerle sık karşılaşıyodum ilk etapta boğaz kelebeğine 5 10 lira para verip sökmeden araç çalışır halde karbüratör temizliyicisini sıkıp temizliyordum... bi süre idare ediyor sora aynısını tekrarlıyordu...  ilerleyen dönemlerde boğaz kelebeğini söktük temizlettik adaptasyon yaptırdık (bilgisayara bağlatmak şart) ve sorun değişmedi bendeki var olan sıkıntı emme basınç manifolt sensörü imiş... öncelikle aracınızı bi makineye bağlatın bu arabaların hemen hemen her yerinde SENSÖR ler mevcut...Smile geçmiş olsun
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sertacizm34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 Saat 21:11
dediğin mantıklı bu sorunuda sıkça duymuştum. neyse rölanti motorundan sonra sıra ona gelicek artık :) emme basınç manifoltu maliyeti ne kadardı?
Yukarı Dön
emrefe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 00:57

aynı sorun bendede var  araç ilk çalıştıgında oluyor genelde bi kaç km gidip durduktan sonrada stop ediyor yine ...Sıcak havalarda olmuyor ama soguk havalarda yapıyor genelde.Araç otomatik oldugundan stop etmesin diye mecbur gaz frene aynı anda basıyorum..Net bi çözüm bulmamız lazım

Yukarı Dön
erdem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 14:37
bede de aynı sorun var ama benzinde sorun yok lpg de var arac rolantısı yerınde durmuyor yukselıp alcalıyor stop edıyor ve egzozdan patlatma yapıyor benzine geçince duzelıyor lpg ustası bende sorun yok dıyor ne yapmam gerekıyor
Yukarı Dön
nurinuri58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 19:20
Allah belasını versin bende de var. okuyup okuyup gülüyorum. bende kendimce çözmeye çalışıyorum. arakadaşlar el birliğiyle çözelim bu işi. sorunu çözen sebebini yazsın buraya. öncelikle benimki hem benzin hem lpg de yapıyor genelde benzinde ve motor soğukken.
ben bujileri değiştirdim aynen devam ediyor. kebek temizlenince az düzeldi yine devam ediyor.
burada bir arkadaş enjektör kablolarındanmış yaptılar oldu dedi ama ben daha onu deneyemedim.
HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN.
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
ES-41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ES-41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 20:03
Bu nedir ya kabus gibi problem :) ben çözdüm sorunu lpg enjektör bağlantısından çıktı benim yazdım forumda zaten. Sahiden bela bi arıza Allah kolaylık versin arkadaşlar...
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 22:22
dur bende ekliyeyim aynı sorunu arkadaşlar ortak dava mı acsak pejoya :))
 nedir arkadaşlar 
ben yetkili serviste bilgisayara bağlatım eme basınc sensöru hatası falan vermedi
bu sorunu birinin cözume kavuşturması gerek ama 
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
emrefe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 23:36
Egzos patlama sorunuda var bende bide ek olarak yolda gaz yapıp bıraktıktan sonra milletin aklı cıkıyor vallahi:) bol bol kufur yiyorum
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 Saat 13:48

valla ben arabayı ilk çalıştırınca millet gülmekten çatlayacak. resmen pat pat motorunun küçüğü gibi. tar tar tar ediyor. rolantide azda olsa zıplıyor. stop edeceği zaman rolanti düşüyor gaz yemiyor ve stop ediyor. tyolda da sanki arabayı arkadan biri çekip bırakıyor. galiba herkesinki aynı sorun. Allahım vallahi rüyalarıma giriyor artık. arabaya birini almaya utanıyorum stop edecek diye. birde bende gaza basınca özellikle soğukken hemen tepki göstermiyor sizdede var mı?

bir nuri bir 206
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nurinuri58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 Saat 13:46
beyler sorunu çözen yokmu? soğuktan kimse sanayiye gidemiyor galiba
bir nuri bir 206
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 Saat 22:49
sanayiye giden varda sorunu cözecek ustalar yok:(
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2162 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6695 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 125 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 108 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 109 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 713 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 123 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 150 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 845 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 335 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 528 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 408 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107819 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1646 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3416 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10377 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9324 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1162 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1401 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
ErkamC 1
Ozzy1903 1
eRRoR 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English