![]() |
|
Stop etme :( :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
AliÖzagan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AliÖzagan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 Saat 15:31 |
Merhabalar
aracım 2001 model 1.4 benzinli 206 xr otomatik vites benim şöyle bir sorunum var aracımı gün içinde ilk çalıstırıp harekete gecmek için vitesi d veya 3 moduna getirdiğim anda aracım stop ediyor.(Fakat aracı 5 6 dk rölantide gaz vererek çalıstırdıgımda stop etme oranı biraz azalıyor.)tekrar p moduna alıp çalıştırma işlemini 1 i 2 kez tekrarladıktan sonra stop etmeden atlatabilirsek kalkışı yapıyoruz.sonra kalkış yaptığımda misal 100m ilerde ışıkta durunca araba stop edecekmiş gibi titriyor bu bazen aşırı bi titreme oluyor stop etmeden atlatabilirsek yola 2 3 dk devam ettikten sonra ısıklarda beklemelerde herhangi bi sorunum olmuyor arac gayet güzel vites gecislerinde vb. durumlarda bi sorun yok. aynı gün icinde aracı 2 veya 3. kullanımlarda herhangi bi sorun olmuyor stop etmiyor. İlk çalıştırmada neden böle bi sorun oluyor yardımınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu ama sorunumu anlatabilmişimdir umarım ilginiz için teşekkürler...
|
|
![]() |
|
sertacizm34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: pendik/istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertacizm34
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim bende de aynı problem mevcut. Hatta şuan araba kapının önünde yatıyo çalışmıyor. Gaz kelebeğinin iyice temizletilmesi,bujilerin kontrolü denmişti yaptırdım br süre problem çıkmamıştı. Fakat problem rölanti motorundaymış parça gelince gelip takıcaklar bakalım düzelcekmi.. Kablolardanda kaynaklandığını söyleyenler olmuştu. Ekstra bilgi verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
|
|
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
otomotik işi beni aşar.Ne desem yalan olur.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
3 modu ne acabaa onu anlıyamadım benimde otomatik ama bende 3 modu yok D var M var
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Gaz kelebeğinin temizlenmesi belki çözüm olablir. Tabi ilk yapılacak işlem temizlemek.. Sorun düzelmiyorsa rolanti motoru sanırım biraz pahalı orjinali..
|
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
parça fiyatını sponsorumuzdan öğrenebilirsin hem orjinal hem uygun fiyat ama önce arızanın yerini iyice tespit et rolanti motorundaysa sorun
Orjinal Yedek Parça 0216 631 18 12 0533 301 88 06 www.peugeotmarket.com |
|
![]() |
|
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
Bende de aynı sorun var araçlarımız sizinle aynı kardeşim 1.4 otomatik. bende ekstra olarak LPG var. bujiler, rolanti motoru, bobin, basınç sensörü değişti. Boğaz temizlendi ama sorun çözülmedi. En son ustam enjektöre gelen elektrik bağlantısında problem buldu. Araç o günden sonra düzeldi. ama dün bilmediğim yerden 20 tl bi gaz aldım. nerden aldıysam arabam 1-2 kez yaptı sorunu. sonra tekrar düzeldi. anlayacağın enjektörler ve onları besleyen elektrik bağlantısında problem olabilir. ben motorun şemalarını buldum kendim enjektörlere açıp bi bakıcam elektrik bağlantısını tekrar bi kontol edicem neticeyi yazarım. bilmem ne kadar yardımcı olabildim. geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
sertacizm34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: pendik/istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertacizm34
Çok okumaya başladım bu sıkıntıyı. Sonuç olarak hangi ustaya gidersen git dicekleri bile belli.. İlk gidişte bujiler değişcek boğaz temizlencek. bir süre idare edicek. Sonra gene yapıcak bu sefer rölanti motoru bobin denilcek değişcek. Bir süre idare edicek.Sonrasıda elektrik kabloları değişcek. Bu kadar basit.Yazın yapmıyor kışın çok yapıyor oda ayrı bi konu.
|
|
|
|
![]() |
|
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
LPG varmı sizde? dediklerine katılıyorum ustalar deneme yanılma yöntemi ile yapıyorlar arızayı bi dünya vakit para ve moral kaybı...
|
|
![]() |
|
beveta ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
aynı sorun bendede mevcuttu arkadaşlar benzinli olan aracımda dengesiz bi çalışma stop etme yolda giderken teklemelerle sık karşılaşıyodum ilk etapta boğaz kelebeğine 5 10 lira para verip sökmeden araç çalışır halde karbüratör temizliyicisini sıkıp temizliyordum... bi süre idare ediyor sora aynısını tekrarlıyordu... ilerleyen dönemlerde boğaz kelebeğini söktük temizlettik adaptasyon yaptırdık (bilgisayara bağlatmak şart) ve sorun değişmedi bendeki var olan sıkıntı emme basınç manifolt sensörü imiş... öncelikle aracınızı bi makineye bağlatın bu arabaların hemen hemen her yerinde SENSÖR ler mevcut...
![]() |
|
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertacizm34
dediğin mantıklı bu sorunuda sıkça duymuştum. neyse rölanti motorundan sonra sıra ona gelicek artık :) emme basınç manifoltu maliyeti ne kadardı?
|
|
|
|
![]() |
|
emrefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
aynı sorun bendede var araç ilk çalıştıgında oluyor genelde bi kaç km gidip durduktan sonrada stop ediyor yine ...Sıcak havalarda olmuyor ama soguk havalarda yapıyor genelde.Araç otomatik oldugundan stop etmesin diye mecbur gaz frene aynı anda basıyorum..Net bi çözüm bulmamız lazım |
|
![]() |
|
erdem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2012 Konum: diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
bede de aynı sorun var ama benzinde sorun yok lpg de var arac rolantısı yerınde durmuyor yukselıp alcalıyor stop edıyor ve egzozdan patlatma yapıyor benzine geçince duzelıyor lpg ustası bende sorun yok dıyor ne yapmam gerekıyor
|
|
![]() |
|
nurinuri58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2011 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
Allah belasını versin bende de var. okuyup okuyup gülüyorum. bende kendimce çözmeye çalışıyorum. arakadaşlar el birliğiyle çözelim bu işi. sorunu çözen sebebini yazsın buraya. öncelikle benimki hem benzin hem lpg de yapıyor genelde benzinde ve motor soğukken.
ben bujileri değiştirdim aynen devam ediyor. kebek temizlenince az düzeldi yine devam ediyor. burada bir arkadaş enjektör kablolarındanmış yaptılar oldu dedi ama ben daha onu deneyemedim. HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN.
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
Bu nedir ya kabus gibi problem :) ben çözdüm sorunu lpg enjektör bağlantısından çıktı benim yazdım forumda zaten. Sahiden bela bi arıza Allah kolaylık versin arkadaşlar...
|
|
![]() |
|
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
dur bende ekliyeyim aynı sorunu arkadaşlar ortak dava mı acsak pejoya :))
nedir arkadaşlar ben yetkili serviste bilgisayara bağlatım eme basınc sensöru hatası falan vermedi bu sorunu birinin cözume kavuşturması gerek ama
|
|
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|
![]() |
|
emrefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Egzos patlama sorunuda var bende bide ek olarak yolda gaz yapıp bıraktıktan sonra milletin aklı cıkıyor vallahi:) bol bol kufur yiyorum
|
|
![]() |
|
nurinuri58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2011 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
valla ben arabayı ilk çalıştırınca millet gülmekten çatlayacak. resmen pat pat motorunun küçüğü gibi. tar tar tar ediyor. rolantide azda olsa zıplıyor. stop edeceği zaman rolanti düşüyor gaz yemiyor ve stop ediyor. tyolda da sanki arabayı arkadan biri çekip bırakıyor. galiba herkesinki aynı sorun. Allahım vallahi rüyalarıma giriyor artık. arabaya birini almaya utanıyorum stop edecek diye. birde bende gaza basınca özellikle soğukken hemen tepki göstermiyor sizdede var mı? |
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
beyler sorunu çözen yokmu? soğuktan kimse sanayiye gidemiyor galiba
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
sanayiye giden varda sorunu cözecek ustalar yok:(
|
|
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |