Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BENZİNDE SORUN lütfen yardım.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45515
Tarih: 19 Haziran 2025 Saat 19:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: BENZİNDE SORUN lütfen yardım.
Mesajı Yazan: hbuyuksoy@hotmail.co
Konu: BENZİNDE SORUN lütfen yardım.
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 15:54
Herkese Merhaba,
Aracım 2005 model otomatik 1.4 benzinli
Benzinde sabaha çalışmada geç çalışma benzin yememe p den dye geçince istop etme var biraz bekleyince stop etme geçiyor fakat hareket edince verim ciddi düşüyor. 
Benzinde giderken arabanın bayıldığını hissediyorum. Bazen durunca kalkerken yada 2. viteste çok yavaş yavaş hareketle alıyor. Gaza geçince bir sıkıntı yok. gazdayken arabada verim artıyor sıkıntı ortadan kalkıyor. 
Benzin pompasını değiştirdim herhangi bir değişiklik olmadı. Benzin filtresini değiştirdim yine sorunum çözülmedi. Boğaz kelebeği temizlendi. 
Şimdide enjektörleri temizlet diyorlar. (enjektör temizleyici kullandım) Bir türlü işin içinden çıkamıyorum. önceki citroen marka aracımda da vardı yapamadım sattım şimdide bunda başıma geldi. Gül1 kaderdenmi bilmiyorum. 

Tavsiye görüş ve önerisi olanlardan yorum yapması ricasıyla.
Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 16:14
hocam iyi bir lpg ayarı gerekiyor. LPg ayarsız oldugu için benzin yakıt haritasınıda bozuyor. O nedenle arac benzinle calıştıgında ilk etapda gaz yemiyor. 

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 17:22
üstadım yorum yaptığınız için teşekkür ederim. 
Gaz ayarlarına baktırdım herhangi bir sıkıntı görünmüyor bir süre benzinde biniyorum ama bazı yokuşlu yerlerde ve ani kalkmam gereken yerlerde tıkanıyorum.
Sizce benzin enjektörlerinde sıkıntı olabilirmi böyle bir şeyin mantığı doğrumu teşekkürler

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 17:40
öncelikle aramıza hoşgeldin. bu tip sorunlar gez yememe vs. 

1-bobin
2-buji
3-katalatik konvektör
4-gaz kelebeği (temizliği yaptırmışsınız) arızalı ise faydası olmaz.
5-benzin enjektörleri arızalı ise 
6-map sensörü
7-oksijen sensörü vs. 
8-en kötü ihtimal ecu (motor beyni) 
9-soketlerde temasızlık oksitlenme vs. siğorta kutusu 
valla hocam bunları kontrol ettirmeniz gerekiyor. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 18:05
TEŞEKKÜRLER ÜSTADIM 
ARABAYI SIFIRLADIK GİBİ OLUR Smile BENİMDE ŞANSIMA KESİN EN SONUNCUDA ÇÖZÜLÜR CryHAYIRLISI ARTIK BULACAĞIZ BULUNCADA YİNE YAZARIM İNŞALLAH
YİNEDE BAŞINDAN GECEN VARSA DİNLEYELİM. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 18:14
malesef bunlardan birinde sorunda işte denemeden bilemiyoruz. malesef öncelikle buji ve bobin kontrol yaptırın derim. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2017 Saat 20:53
Bujiyide degistirdik sirada benzin enjektörünu temizletiyim diyorum gazda canavar simdilik masallah onu dikkate aldiniz sanirim teşekkürler

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2017 Saat 01:15
Arkadaşım biraz uçuk olacak ama sorun şanzımanda olmasın? Tork konvertörlü sanırım sizin arabalar, konvertör düşük devirde motoru sömürüyor gibi geldi bana..

Mesajı Yazan: tired06
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2017 Saat 12:59
dün bi arkadasım da hemen hemen  aynı sorunlardan sanayiye gitti onun aracı manuel ama 
buji ve kabloları + bobin değişmiş düzelmiş 
 bu yapılardan önce gitiği ustada benzin pompasını değiştirmiş sorun çözülmemiş bunuda belirtiyim dedim 

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2017 Saat 23:17
Teşekkür onceki arabamda cok ugrastim bir türlü duzeltememistim. Bende dün buna wurt marka enjektor temizleyici atmıştım ondanmidir bilmiyorum sabah rahat sayilacak gibi calisti ama sarsinti devam ediyo gibiydi seyir haline gecince sasirtici bir rahatlama hissettim ama yuzde 40 gibi araba fazla bayilmadan bir gün oncekine gore rahat gidiyor aksam isten cikinca da 5 marjta falan calisti inat ettim ama calist sonra verim düşük olsada cok etkilemeden geldim enjektör temizleyici rahatlattimi bilmiyorum daha oncede kullandim ama würt markayi ilk defa kullandim sizce etkisi olurmu. Birde benzin Enjektör temizleyen ankarada bildiğiniz varmi
Teşekkürler

Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2017 Saat 21:33
Kardesim ayni arac bendede var otomatik ayni sorun vardi p den d ye alinca stop etmiyordu ancak etmeye ramak kaliyordu ve gaz yemiyordu wurt enjektor temizleyici attim yarim depoya hepsini 4-5 km yuksek devirde sıkıştırarak kullandim benzinde simdi 3 ay oldu sanirim hic sıkıntı yok arada sırada 10 km filan benzinde kullanmak aslinda iyi gelebilir

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2017 Saat 23:12
Merhaba üstad
Dediginiz gibi bende wurt ile 300 km falan yol yaptim yuksek devirde de kullandim benzinde sogukken hâlâ 3 4 marsta calisiyor zorla calisiyor baya bi gidisinde artma olmustu acikcasi cok bayılmıyordu 50 km falan gaza gectim tekrar benzine gectim en basa döndük gibi oldu valla ne yapacam kime güvencem bilemedim arabaya para harcamak için gelmisiz zaten şöyle bi bakimdan bakima gidemedik sanayiye

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2017 Saat 00:10
benzin artık çok pahalı olduğu için aracın bünyesi kaldırmıyordur.. 

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesajı Yazan: caydogan
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2017 Saat 11:01
Merhaba benzer bir durum benim aracımda vardı. Araç benzinde hiç gaz yemiyordu sadece rölanti de çalışıyor gaza basınca stop edecek hale geliyordu.Enjeksiyoncu da yarım saat makine ile enjektörler temizlendi baya baya egzosdan katran attı.Şuan için ilk çalıştırınca soğukta başta yine azıcık saçmalıyor ama gaza abanınca düzeliyor.Sorunum kısmen düzeldi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net