Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Benzin Pompası ve Rolanti Problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40225
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 23:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Benzin Pompası ve Rolanti Problemi
Mesajı Yazan: gogly35
Konu: Benzin Pompası ve Rolanti Problemi
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2015 Saat 00:00
Merhaba arkadaslar, aracımda son 1 aydır çeşitli problemler basladı bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracım 135 binde LPGli... İlk çalıştırma esnasında marş basmıyor ve benzin yokmuş gibi davranıyor motor. Depoda benzin olmasına rağmen 2 veya 3. marşa basmada çalışmaya başladı.. Bu konuda servisin söylediği benzin pompasında sorun olduğu ve yaklaşık 400 tl civarı fiyat verdiler. Bugun pompayı söktük serviste ve pompada bulunan ince hortumlardan birinin çatlak olduğunu gördük. Yeni hortum bulana kadar böyle idare edeceğiz. Ustanın söylediği bu hortum değişirse sorun kalkar dedi.

Diğer bir sorun ise son zamanlarda özellikle vites küçülttüğmde veya boşa aldığımda devir göstergesi 3000 devirden aniden 0a iniyor ve motor stop ediyor . BU durum hareket esnasnda olduğu için zor anlar yaşatıyor ve trafikte aracı emniyetsiz bırakıyor. Rolantideki bu direk stop etme sorununa gaz kelebeğini temlzlemeyi önerdiler ve 70 - 90 tl civarı fiyat verdiler..

Uzun lafın kısası bu sorunları daha önce yaşayan veya bilgi sahibi arkadaslardan fikirlerini bekliyorum

-------------
308 VTI // 2009

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2015 Saat 00:39
Gaz kelebeg8ni once bi sokturmeden temizlet fircayla balata spreyiyle siliyolar 10 15 liralik bi is. Duzelmezse o zaman soktur temizlet ama 90 ne ya 20 25 liralik hakki var.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2015 Saat 00:55
motordan sökülüp temizlenmesi lazım 2saati bulur dediler.. bende araştırdım söktükten sonra huzursuzluk artıyor sanırm? 

-------------
308 VTI // 2009

Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2015 Saat 23:10
Valla benimkini kucuk bi cirak soktu temizledi tinerle bogaz kelebegini guzelce yikadi fircaladi tinerle. 20 lira para verdim iki sene once. Araba bosa alinca direk stop ediyodu duzeldi. Kelebek degisecek diyen okuz ustalar bile vardi dusun.

-------------
Atiker lpg

Mesajı Yazan: Efe-Pöjo
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2015 Saat 23:59
Orjinalini yazan: sezar206 sezar206 Yazdı:

Valla benimkini kucuk bi cirak soktu temizledi tinerle bogaz kelebegini guzelce yikadi fircaladi tinerle. 20 lira para verdim iki sene once. Araba bosa alinca direk stop ediyodu duzeldi. Kelebek degisecek diyen okuz ustalar bile vardi dusun.
elektronik gaz pedalı olan araçlarda o kadar kolay olmuyor, adaptasyonun bilgisayarla yapılması gerekiyor. çırak söküp takarsa felakete dönüşür :)

Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2015 Saat 22:29
Orjinalini yazan: Efe-Pöjo Efe-Pöjo Yazdı:

elektronik gaz pedalı olan araçlarda o kadar kolay olmuyor, adaptasyonun bilgisayarla yapılması gerekiyor. çırak söküp takarsa felakete dönüşür :)
 konuda haklısın ben gaz teli olduğunu düşünerek yazmışım :)

-------------
Atiker lpg

Mesajı Yazan: palet
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2015 Saat 00:36

Orjinalini yazan: Efe-Pöjo Efe-Pöjo Yazdı:

konuda haklısın ben gaz teli olduğunu düşünerek yazmışım :)
Hava filtresi çıkışından gaz kelebeğine gelen hortumu kelepçesi ni gevşeterek çıkarın ve oradan içeriye würth sprey sıkarak bir bez parçası ile sadece kelebeğin oturduğu yan duvarları bezle temizleyin. Kelebeğe baskı yapmayın. Hortumu yerine takarak aracı çalıştırın.  % 100 temizlik olmuyor ama bu şekilde adaptasyon neyin de istemiyor. 

-------------
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ

Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2015 Saat 23:43
dün aracımı yaklaşık 80 km kullandım rolanti stop etme problemi yaşamadım.. aklım iyice karıştı temizlik yaptırsam mı yaptırmasam mı diye..

-------------
308 VTI // 2009

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2015 Saat 23:59
Orjinalini yazan: gogly35 gogly35 Yazdı:

dün aracımı yaklaşık 80 km kullandım rolanti stop etme problemi yaşamadım.. aklım iyice karıştı temizlik yaptırsam mı yaptırmasam mı diye..

Hocam hiçbir arıza kendi kendine geçmez. Sadece belli bir süre uykuya yatar. Siz tedbiri elden bırakmayın bence, olur olmadık yerde yolda kalıp sıkıntı yasayabilirsiniz. Bence ihmal etmeyin gösterin bir yere

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2015 Saat 09:21
hocam peki araç benzindede aynısını yapıyormu

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net