Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ARABAMA LPG TAKTIRDIM VE ARIZA LAMBASI YANDI

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23221
Tarih: 24 Nisan 2025 Saat 05:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ARABAMA LPG TAKTIRDIM VE ARIZA LAMBASI YANDI
Mesajı Yazan: sosyete_60
Konu: ARABAMA LPG TAKTIRDIM VE ARIZA LAMBASI YANDI
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:05
ARKDAŞLAR ARABAMA BÜĞÜN YENİ AKL POWERFAST SÜPER ODII MARKA LPG TAKTIRDIM  206 2001 MODEL 1.6 16V VE YOLDA GİDERKEN HIZINI DEMEK İÇİN 130 KM HIZLA GİDERKEN ARIZA LAMBASI YAKTI HEMEN USTAYI ARADIM USTA İÇİNDEKİ GAZIN AZ OLDUGUNU VE FAKİR KARIŞIM YAPTIGINDAN ARIZA LAMBASI YAKTIGINI SÖYLEDİ VE BEN ANLAM VEREMDEDİM SİZCE NEDEN OLMUŞTUR BU KONUDA BANA LÜTFEN YARDIM EDİN

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:10
ARDAŞLARNE OLUR BANA YARDIM EDİN

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:15
Lpg, fakir karışım hatası vermiş,antipollution fault diye çıkar karşına..Sık karşılaşılan bir sorun özellikle peugeotlarda.Çok önemli bir sorun değil,sadece o arıza lambasını görmek can sıkar.

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:18
PEKİ SÖNDÜRDÜKLERİNDE ARIZA LAMBASI HER ZAMAN ÇIKARMI BÖLE

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:22
Çok güzel lpg ayarı yapmaları lazım,yoksa çıkar.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:26
Lpg ayarı özellikle yüksek devirlerde biraz kısık olduğu için yakıt az geliyordur. Ayarı biraz açtırırsanız düzelir. Ayarlamak için aradın rolentide değil, 3000 devirde sabit gaza basarak ayarlanması gerekiyor

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:30
ARKADŞLAR BU KONUYLA İLGİLİ BÜTÜN YORUMLARINIZI VE BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:31
PEKİ YAĞ FAKİR KARŞIMDAN DEĞİLSE NEYDEN YBAŞKA NEYDEN YAPAR GİTMESİNDE Bİ SIKINTI PROBLEM YOK ÇALIŞMASIDA DÜZENLİ

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:38
Orjinalini yazan: sosyete_60 sosyete_60 Yazdı:

PEKİ YAĞ FAKİR KARŞIMDAN DEĞİLSE NEYDEN YBAŞKA NEYDEN YAPAR GİTMESİNDE Bİ SIKINTI PROBLEM YOK ÇALIŞMASIDA DÜZENLİ

Ondan da değilse usta montajı adam gibi yapamamış demektir. 

Normalde lpg ayarını araç rolentide çalışırken yapıyorlar ve az yaksın diye iyice kısıyorlar. Ayar rolentide yapıldığı için araç yüksek devirlerde giderken aynı yakıt yetmiyor ve arıza lambası yakıyor. 

Bu yüzden motor 3000 devirde sabit gaz ile çalışırken ayarlanması gerekiyor. 

Not: Lütfen mesajlarınızı büyük harf kullanarak yazmayınız.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:50
peki gün boyu normal bi şekilde kullandım o kadar arabayı zorladım ve yanmadı o zamanda hız yaptım ama saatler sonra 130 km hızla giderken birden yanmasını anlam veremiyorum bilmiyorum taktırdığımada pişman oldun inanın şu arıza lambasından dolayı

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 00:00

peki gün boyu normal bi şekilde kullandım o kadar arabayı zorladım ve yanmadı o zamanda hız yaptım ama saatler sonra 130 km hızla giderken birden yanmasını anlam veremiyorum bilmiyorum taktırdığımada pişman oldun inanın şu arıza lambasından dolayı

Merak etmeyin. O zaman güzel bir ayar ile halledebilirsiniz. Birde sizden ricam ucuz ve kalitesiz gazlardan pek almamaya çalışın. 

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 09:13
arkadaşlar sorun halledildi lpg ayarı kısık oldugundan yapmış güzel bi ayar yaptırdım şimdi işallah daha yanmaz arıza lambası yardımcı olan arkdaşlara teşekkürederim

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 09:30

arkadaşlar sorun halledildi lpg ayarı kısık oldugundan yapmış güzel bi ayar yaptırdım şimdi işallah daha yanmaz arıza lambası yardımcı olan arkdaşlara teşekkürederim
 aynı problemi bende çok yaşadım ( 2001 206 aracımda) ilk yandığında çok telaş yapmıştım. gözlemlerime göre genelde depoda gaz az kaldığında yanıyor aracı benzine alıp bir süre benzin ile kullanıyorum. kendisi sönüyor sonra. yalnız ışık uzun süre yanarsa bir bilgisayara bağlatmanı tavsiye ederim. sonuçta arıza lambası. aynı şekilde geçen yaz ben gazdan yandığını düşünüp şehirler arası yolda devam ederken subaplardan biri gitmiş araçla zar zor , titreye titreye servise varabildim. 
bu arada bende ayar yaptırdım, lpg filtresini değiştirdim ancak bir süre sonra yine yandı - söndü. halen de devam ediyor.

Mesajı Yazan: peugeot22
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 10:41
Farklı bir LPG istasyonundan gaz alıp bir de o şekilde deneyebilirsiniz.
Kuzenin 206 sı da yapıyordu LPG alınan yeri değiştirince kesmişti.

-------------
206 CC (2004)1.6 otm

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 10:59
O lamba artık ara sıra yanabılır normal onemlı bır sey degıl ama sadece can sıkıntısı yapar.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 11:25
benimde depom az olduğunda arıza lambası sönüyor anlayamadım bu durumu 

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: erenöz
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 11:35
peugeotlarda sık kareşılaşılan bir lpg hatası olduğunu duymuştum. Serviste arızayı sildirseniz bile yeniden karşınıza çıkabilir. LPG den olduğuna emin olun sonra görmemeye çalışın

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 11:45
ah bide görmemeye çalışabilsek ah sınır bozucu bi olay

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 13:26

Rica ederiz. Halledilmesine sevindim.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 13:28
Orjinalini yazan: erenöz erenöz Yazdı:

peugeotlarda sık kareşılaşılan bir lpg hatası olduğunu duymuştum. Serviste arızayı sildirseniz bile yeniden karşınıza çıkabilir. LPG den olduğuna emin olun sonra görmemeye çalışın

Sık karşılaşılan falan değil bunu düzeltmek istiyorum. Tamamen kötü usta yüzünden olan bir şey bu. Ben işinin ustasına yaptırdım. 2 yıl boyunca yaklaşık 30.000 km den fazla lpg de kullandım ve 1 kere arıza lambasını yakmadı.

Aracım Peugeot 307 1.6 16v Otomatik XT.

bu yüzden eğer adam usta değilse en kaliteli lpg sistemini bile taktırsan randımansız çalıştırır.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 14:11
keşke ankara istanbul gibi büyük şehirlerde yaşasak anadolunun bi ilçesinde oludugu zaman yapacak bişey yok elin mahcup peki sen hangi ustaya taktırdın bana yardıcı olurmusun bir daha yanarsa senin önerdiğin ustayla  ırtabata geçiyim metin abicim telefon numrasını veririsen sevinirim abi

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 16:03
sosyete_60; sanırım sen istanbulda değilsin. Profilnde yaşadığın şehiri paylaşırmısın. Belki o bölgede ikamet eden arkadaşlarımız sana tavsiyede bulunur.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 16:31
tokattayım ben ilçesi zile

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 00:12
Sık karşılaşılan falan değil bunu düzeltmek istiyorum. Tamamen kötü usta yüzünden olan bir şey bu. Ben işinin ustasına yaptırdım. 2 yıl boyunca yaklaşık 30.000 km den fazla lpg de kullandım ve 1 kere arıza lambasını yakmadı.

bu yüzden eğer adam usta değilse en kaliteli lpg sistemini bile taktırsan randımansız çalıştırır.
[/QUOTE]
siz nerede hangi ustaya yaptırdınız? eğer kesin çözüm getiriyorsa bende gitmek isterim.

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 09:39
arkadaşlar aramadığım yer servis kalmadı bütün ustaların dediği aynı peugot 206 larde genelinde yakıyor arıza lambasını diyo özellikle obdıı sistemlerde yakıt sisteminden hata verir diyolar ankara samsun çorum istanbul bütün akl servislerini aradım ve hepsini dediği aynı yanar ve belli bir süre sonra söner kendiliginden diyolar ama sönmezse o zaman bi problem vardır demektir diyolar hepside biririne öğretlemiş gibi hepsi aynısını dedi metin abi senin ustanın bi adresini yada bi telefon numrasını veririsen sevinirim bide onunla konuşayım

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 11:37
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

siz nerede hangi ustaya yaptırdınız? eğer kesin çözüm getiriyorsa bende gitmek isterim.
[/QUOTE]

İstanbul kartal sanayi sitesinde, mavi ay otogaza yaptırmıştım. Benim gittiğim yere gitmek zorunda değilsiniz. Her tecrübeli usta düzgün montaj yapabilir. Çevrenizdeki insanlara sorarsanız en yakın iyi ustaya ulaşabilirsiniz.

-------------

Mesajı Yazan: kudret_yildirim
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 16:02
benim motor arıza lambam sürekli yanıyor. birkaç defa söndürttüm fakat yine yandı. artık oralı olmuyorum. :))

-------------
PEUGEOT 306 XR platinum BVA (2001) http://imageshack.us/photo/my-images/27/dsc06616e.jpg/" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: yeniçeri
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 20:40
merhabalar karışım regilasyon hatası nedir çözümü nasıldır 

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2013 Saat 23:43
bnm araçtada hiç sönmediki bi ara kablosunu flan kesmeyi veya ledini koparmayı bile düşündüm :)

Mesajı Yazan: sckn
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2014 Saat 14:27
tek yaptırman gereken sey iyi lpg ustasına gidip zengın fakır oranını bıraz yukseltmek ve tekrar lpg ayarlarını yenıletmek yanı guncellemek baska bıseye gerek yok oksıjen sensoru falan hıkaye boylece son verırsın 

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2014 Saat 14:32
307 arıza lambası sorununa SON arkadaslar yapmanız gereken ıyı bır lpg ustasına gidip lpg beynının ayarlarını guncelleme ve bırde ZENGİN FAKİR yakıt karısımı denen ayarın derecesını bıraz yuksek tutmak bunu yapan ustaya ozellıkle belırtın ben dustum sız dusmayın baska tuzaklara ankarada ısenız ıskıtlerde ANKA OTOGAZ var ben ordakı ustaya yaptırdım cok sukur sorunumu cozdu onceden ıkı oksıjen sensorunu degıstırdım yıne yandı lamba ama dedıgım gıbı bı ayar sorunu cozuyo saygılar sızde cozersınız ınsallah

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 11:34
Zengin fakir orani var onu biraz yuksettir iyi bir ustadan gaz ayari tek cozum bu başka tuzaklara düşme

Mesajı Yazan: tolike
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2014 Saat 20:30
ARKADAŞLAR BENİM 307 XS 1.6 16v ARACIM VAR SÜREKLİ LAMBA YAKIYO HİÇ SÖNMÜYOR BENZİNDE YANMIYOR İSTANBUL İÇİ BU İŞİ İYİ YAPABİLEN Bİ LPG USTASI VARSA ADRES VE TELEFON BİLGİSİNİ PAYLAŞIRMISINIZ TEŞEKKÜRLER...

Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2014 Saat 13:53

tokattayım ben ilçesi zile
tanısıyomuyuz acaba 

-------------
peugeot 307 xt premium

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net