Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gazdan ayağını çekince gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 207
Forum Tanımlaması: Peugeot 207, 2006-2012 yılları arasında üretilmiştir. JATO, 207'yi 2007'de Avrupa'daki en çok satan otomobil olarak adlandırdı.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22741
Tarih: 06 Şubat 2025 Saat 23:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: gazdan ayağını çekince gelen ses
Mesajı Yazan: jack_jacky
Konu: gazdan ayağını çekince gelen ses
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 00:12
Arkadaşlar bi konu hakkında yardımınız almak istiyorum;
1.4 hdi 207 sahibiyim, araba boşta çalışırken gaza çok az basınca ya da gaza yüklenip çektikten sonra araçtan guuuv diye bi ses geliyor bu sesin kaynağı nedir? yardım ederseniz sevinirim...

arkadaşlar internette araştırırken b, video buldum ses bunun gibi;
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150174941243580

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 00:59
turbodan geliyor olsa gerek ?

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: ozknckr
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 01:07
turbo bozulmuş.. değişmesi lazım

-------------
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 10:10
ozknckr ordan nasıl anladın turbonun değişmesi gerektiğini :) turboyla alakası yok.

bendede var aynı ses.servise gittim. sonuç şu;

egzosu motor bloğuna bağlayan yerdeki kelepçe yaylı bir kelepçe. bu kelepçe bozulmuş. orası gevşemiş.yenisiyle değişince sorun kalmıyor.
bu yüzden ayagını gazdan her çekişinde o sesi yapıyor. o kelepçeyi değişince olay bitiyor.bu kadar basit.kafaya takacak bişey yok yani.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 12:39
Arkadaşlar turbo bakımı yaklaşık 1 ay oldu,aracın çekişinde de bi sorun yok, bastınmı gitmicem demiyor, aracın sağ tarafından geliyor gibi ses, işin garibi daha cuma günü servisten çıktım V kayışı değişti dinamo bakımı falan yapıldı, daha sonra bu ses belirdi, Özgür bey siz eminseniz bu sesten, ben servise sizin dediklerinizi belirteyim,bide çok az gaz verince sürekli aynı sesi duyuyorum vuuv vuuv diye sizdeki durumda böylemiydi?

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 19:03
Arkadaşlar sesi birkaç farklı ustaya ve en son kendi ustama dinlettim,söylenenler şu şekilde;
1.usta ; yeni değişen trigger den geliyor dedi gerginliği fazla ayarlanmış biraz kullan uzama yapacaktır ve ses kesilecektir dedi.
yetkili servis: sesin yeni değişen triggerden geldiğini gerginin fazla yapıldığını ve biraz kullandıktan sonra sesin kesileceğini söyledi ve kafaya takılacak bi durumun olmadığını söyledi,istersen gevşetirim ama sorumluluk almam forma kullanıcı isteğiyle gevşetildi yazarım dedi.
kayışı takan usta: sesin trigerden geldiğini söyledi ve üç ay kadar kulllan sonra tekrar bakalım dedi. açıklaması ise şu şekilde; gergi ayarını fabrikanın ölçüsüne göre yaptığını söyledi ve ardından:istersen gergi ayarını düşürürüm ama şimdi ben ayarı düşürücem ve zamanla kayışında esneyecek bu durumda da kayışta diş atlaması gerçekleşecek,bu durum sonucunda motorun zarar göreceğini söyledi.
bende dokundurtmadım ve bu sesle yaklaşık 850 km yaptım ama ses azalmadı.
sizin görüşleriniz ve deneyimleriniz nelerdir? sizce beklemelimiyim? gerçekten ses geçerse herhangibir sıkıntı kalmayacak mı ? yardımlarınızı bekliyorum...

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 20:49
Orjinalini yazan: jack_jacky jack_jacky Yazdı:

Arkadaşlar sesi birkaç farklı ustaya ve en son kendi ustama dinlettim,söylenenler şu şekilde;
1.usta ; yeni değişen trigger den geliyor dedi gerginliği fazla ayarlanmış biraz kullan uzama yapacaktır ve ses kesilecektir dedi.
yetkili servis: sesin yeni değişen triggerden geldiğini gerginin fazla yapıldığını ve biraz kullandıktan sonra sesin kesileceğini söyledi ve kafaya takılacak bi durumun olmadığını söyledi,istersen gevşetirim ama sorumluluk almam forma kullanıcı isteğiyle gevşetildi yazarım dedi.
kayışı takan usta: sesin trigerden geldiğini söyledi ve üç ay kadar kulllan sonra tekrar bakalım dedi. açıklaması ise şu şekilde; gergi ayarını fabrikanın ölçüsüne göre yaptığını söyledi ve ardından:istersen gergi ayarını düşürürüm ama şimdi ben ayarı düşürücem ve zamanla kayışında esneyecek bu durumda da kayışta diş atlaması gerçekleşecek,bu durum sonucunda motorun zarar göreceğini söyledi.
bende dokundurtmadım ve bu sesle yaklaşık 850 km yaptım ama ses azalmadı.
sizin görüşleriniz ve deneyimleriniz nelerdir? sizce beklemelimiyim? gerçekten ses geçerse herhangibir sıkıntı kalmayacak mı ? yardımlarınızı bekliyorum...

3 ustaya saygı duyuyorum ancak ses bana turbodan gelen ses gibi geldi bununda nedeni araba sıcakken park edildikten sonra dizel arabaların hemen susturulmasından kaynaklanır. Bozukta denemez turbo işlevini görür ama geç tepkileme yapar.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 21:26
hocam bugün yaklaşık bi 250 km yol geldim benzinlikte durdum motoru durdurmadım,hareket etmeye başlayınca 1. viteste daha belirgin olmak üzere aynı ses geliyordu,birde hani 1. viteste giderken ayağını gazdan çekince araba söyle bi sallanır ya o zamanda ses kesik kesik geliyor gibi rolantide ise ses baya azalıyor sizce sorun turbıdamıdır?

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2012 Saat 00:11
valla dizel arabalarda genelde turbodan gelir o "vuuuuv" sesi, ama şimdi söylediklerinden gergi rulmanı da mı olabilir diye aklımdan geçmiyor değil. gerçi o sadece gazdan çekince değil sürekli yapması lazım ama? sen yinede "özgür" ün söylediği yere de bi baktır. her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım...

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2012 Saat 08:43
hocam dün denedim yine, araç boşta iken biraz gaza dokunduğumda ve yaklaşık 2000 devire doğru sabitlediğimde sesi belirgin şekilde duyabiliyorum yüksek devirde motor sesinden duyulmuyor, 3 usta da bişey olmayacağını söyledi ama insan kafaya takıyor.

Mesajı Yazan: alcolique
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2012 Saat 09:38

Bende de aynı problem vardı baskı balata ile birlikte şanzuman yağınıda değiştirdim ses gitti.

not: Video yu izleyemiyorum ama anlattığınız kadarıyla yorum yaptım bilginiz olsun...

-------------
2004 Peugeot 307 XR 1.4 HDI İnci Beyazı

6000k Xenon

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net