Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

benzin pompası yardım (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19120
Tarih: 25 Haziran 2025 Saat 15:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: benzin pompası yardım (çözüldü)
Mesajı Yazan: mon
Konu: benzin pompası yardım (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 10:26
merhaba arkadaşlar dünden beri arabamı benzinde çalıştıramıyorum. depodan gelip enjektörlere giren hortumdan benzin gelmiyor sağ arka koltuğun altındaki kapağı söktüm soketi söktüm geliş gidiş benzin hortumlarını söktüm fakat pompayı sökemedim. benzin pompası nasıl sökülüyor acaba bilen varmı? teşekkürler.

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:19
Benzin pompasini neden sokuyorsunuz? Bitik oldugundan emin misiniz?
Bunu anlamak icin kablo soketini cikarip ilgili noktalara direk 12 volt vererek calisip calismadigini kontrol edebilirsiniz. Ayrica muhtemelen sizin aracinizda(eski 206'lar) benzin pompasi icin double role var. Bu role motor bolumundeki ECU'nun orada bulunuyor. Bunu da test etmeniz gerekir. Birde tabi bunlarin basinda sigortasini kontrol etmissinizdir.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:22
Ozel mesajına cevap verdım... Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:37
sağolun arkadaşlar sigortasına baktım sağlam koltuğun altındaki kapağı söktüm, geliş gidiş benzin hortumlarınıda söktüm marşa bastım benzin gelmedi. rolenin nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için ecu nun oraya baksamda tanıyamam. şimdi birde ölçüm aletiyle sokete elektirik geliyormu ona bakıp gelim.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:41
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

sağolun arkadaşlar sigortasına baktım sağlam koltuğun altındaki kapağı söktüm, geliş gidiş benzin hortumlarınıda söktüm marşa bastım benzin gelmedi. rolenin nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için ecu nun oraya baksamda tanıyamam. şimdi birde ölçüm aletiyle sokete elektirik geliyormu ona bakıp gelim.

Kontagı actıgında oraya voltaj gelmesı gerekır. Normalde daha marsa basmadan evvel kontagı actıgımızda benzın pompası calısır ve benzın basıncını saglar.

Voltaj gelıyorsa motor sızlere omur dıyebılırım... Gelmıyorsa role veya sıgortasında problem vardır. Harıcı olarak 12 voltu pompaya tasıyıpta motorun calısıp calısmadıgınıda test etmek ıstersenız yapabılırsınız...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:52

Konnektorde 4 tane bacak var. Bunlardan ikisinde 12 volt gorebilmen gerekiyor. Diger ikisi ise benzin gostergesine gidiyor. Ortadaki ikisi direk besleme olmasi gerek.

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:54
kalın olan kablolarda 9 volt görünüyor

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:59
http://imageshack.us/photo/my-images/404/fotoraf0083.jpg/" rel="nofollow">

bu resimdeki siyah halkayı sökmeden pompayı sökemiyorum. ama bu halkada sökülmüyor. tahminim dişleri var çevirince açılması lazım ama ben çeviremedim.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 12:23

bu resimdeki siyah halkayı sökmeden pompayı sökemiyorum. ama bu halkada sökülmüyor. tahminim dişleri var çevirince açılması lazım ama ben çeviremedim.

Ben soyleyecegim sana onu nasil sokecegini ama sokmeden once emin olmani istiyorum.

9 Volt gordugun icin(dogru yeri olctugunu dusunerek) sorunun baglantidan oldugunu dusunuyorum. Kaputun altindaki sigortalar bolumunde ciftli role var. Bu roleye giren kablolar yerinden gevsemistir. Yerinde olsam oradaki kablolarla biraz oynardim.

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 12:34
sigorta kutusunun içinde mi? bu role

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 12:53

sigorta kutusunun içinde mi? bu role

Oyle olmasi gerekiyor. Sigorta kutusunu acinca bir suru kablo goreceksiniz. Bu kablolarla oynayin bakalim duzelme olacak mi?

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 12:58
tamam ben bakim inşallah olur olmazsa nasıl sökeceğimi anlatırsın pompayı.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 13:00

tamam ben bakim inşallah olur olmazsa nasıl sökeceğimi anlatırsın pompayı.

Bu sekilde olmazsa bence direk besleme yapip pompanin calisip calismadigini yerinde anlamak gerekiyor. Pompayi yerinden sokmek bisey degil yerlestirmek zor. Birde orada tanktan gelen hortumda benzin var. Allah muhafaza cok dikkatli olmak ve gerekli butun guvenlik onlemlerini almak gerekiyor.

Mesajı Yazan: tazmaniac
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 19:54
iyide pompa o kapağın altında değilki orda hortumlar ve kablolarvar..pompa arabanın altında

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 20:03
Orjinalini yazan: tazmaniac tazmaniac Yazdı:

iyide pompa o kapağın altında değilki orda hortumlar ve kablolarvar..pompa arabanın altında

Sizin dediginiz olsa olsa benzin filtresi olur. Benzin pompasi orada, arka koltugun altinda.

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 20:08
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Sizin dediginiz olsa olsa benzin filtresi olur. Benzin pompasi orada, arka koltugun altinda.

Evet sana katılıyorum...

Kesınlıkle pompa deponun ıcınde. Cunku benzın ıle soguyor... Bazı lpg lı araclarda benzın sevıyesını cok dusuk olarak gezıyorlar. Bundan mutevellıt zamanından once benzın pompası yanıp bozulabılıyor !!!

Zaten yukarıdakı resımde hem elektrık soketı hemde benzın gırıs cıkısıda goruluyor. Pompanın altında oldugu tartısmaya kapalı bır durum...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 20:12

doğru doğru pardon..filtreyle karıştırdım ben

-------------
2004 Quiksilver

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 20:27
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Evet sana katılıyorum...

Kesınlıkle pompa deponun ıcınde. Cunku benzın ıle soguyor... Bazı lpg lı araclarda benzın sevıyesını cok dusuk olarak gezıyorlar. Bundan mutevellıt zamanından once benzın pompası yanıp bozulabılıyor !!!

Zaten yukarıdakı resımde hem elektrık soketı hemde benzın gırıs cıkısıda goruluyor. Pompanın altında oldugu tartısmaya kapalı bır durum...

doğru kardeşim ben filtreyle karıştırdım benim hatam..boynuu bükükleer&vurmayın vurmayııın ben de bir insanııımSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtma

-------------
2004 Quiksilver

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 21:44
arkadaşlar depoda benzin var çeyreğin az altında geçen hafta almıştım 10lt felan. benzinden şüphelenmediğim için depoda benzin vardı. fakat 10 liralık benzin alınca araba çalıştı ne iş anlamadım gösterge sağlam ve depoda en az 8 litre benzin vardı buna eminim.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:02

arkadaşlar depoda benzin var çeyreğin az altında geçen hafta almıştım 10lt felan. benzinden şüphelenmediğim için depoda benzin vardı. fakat 10 liralık benzin alınca araba çalıştı ne iş anlamadım gösterge sağlam ve depoda en az 8 litre benzin vardı buna eminim.

Birde pompayi sokecektin durduk yere Gülme
Gecmis olsun.

Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:07
Pompayı sökmediğin iyi olmuş , sökersen o siyah parçaya tornovidayı daya çekiçle vurduğun  zaman açılıyor .

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 22:36
vurdum vurdum çekiçle vurdum yok bana mısın demedi.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:09
Enterasan elektirikçi gözümün önünde öyle söktü benimde samandıra kalkmıyodu temizledi çalışmıştı 

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:13
Neyse sorun cozume kavustu ya bu guzel. Fakat bu calısmama olayının bence arkasını bırakmaman gerektıgı kanaatındeyım. Ummadık bır yerde yıne tekrarlarsa sakat olur. Bırde zaman zaman "ya yıne calısmazsa" gıbı paranoyalara da gırebılırsın cok kıl bırıysen Gülme

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:18
Abi sana bişe soracam , şimdi ben 500 km lik bi yola çıkacam yakıt olarak lpg kullanacam benzinde az
arabayı çalıştırıp lpgye geçtikten sonra , pompaya zarar vermesin die pompanın jagını çeksem ne olur Sırıtma

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:20
Orjinalini yazan: zavur zavur Yazdı:

Abi sana bişe soracam , şimdi ben 500 km lik bi yola çıkacam yakıt olarak lpg kullanacam benzinde az
arabayı çalıştırıp lpgye geçtikten sonra , pompaya zarar vermesin die pompanın jagını çeksem ne olur Sırıtma
Araba çalışmaz bişey olmaz

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 23:28
Ama arabayı çalıştırdıktan sonra lpgye geçirince çekecem pompanın fişini . Çektim çalışmaya devam etti çünkü lpg deydi .Merak ettim bi arıza oluşurmu 

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 00:16
bence bir arıza olmaz çünkü çalışmıyor benzin pompalamıyor. ama aniden benzine geçmen gerekirse ne yapacan?
aslında lpg kiti montajı yaparken araç gaza geçince benzin pompasının elektiriğini kapatması lazım eğer böyle bir uygulama yoksa hemen patent alabiliriz.

-------------

Mesajı Yazan: Griffe
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2013 Saat 10:44
Merhabalar..
Ayni sorunu 306 da aracimda dun aksam ikk defa yasadim..araba mars basiyor fakat calismiyordu.benzin gosterge isigi da yanmiyordu ayrica.suphelenip benzin takviyesi yaptin fakat defisen bisey olmadi..bir kac konu okuduktan sonra danismak istdim sormak istediklerimi...muhtemelen benzin pompasi arizali ama yine de emin olmak icin pompa uzerindeki kabloya 12 volt gelip gelmedigini kontrol edecegim.bu voltajin geldigine eminim cunku marsi iki konumuna getirdigim zaman benzin seviye cubugu ceyrek kismina kadar hareketleniyor.eger 12 volt gelmiyorsa ilk etapta bakmam gereken sigortanin uerini ogrenmek istiyorum.ayrica basta belirttigim gibi pompanin degismesi gerekirsr orj mi almaliyim.? Yan sanayi mi.? Yoksa tofas sahin grubunun da uydugunu okudum dogrumudur bilmiyorum ama takildigi takdirde sıkınti yasanir mi.?ayrica alsam kendim takabilirmiyim.?
Tesekkur ediyorum..iyi calismalar..

-------------
1998 Model 306 Griffe..
Üsküdar-İSTANBUL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net