Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bakımdan sonra !!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18754
Tarih: 25 Kasım 2024 Saat 01:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: bakımdan sonra !!!!
Mesajı Yazan: efsanemurat
Konu: bakımdan sonra !!!!
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 20:40
merhaba arkadaşlar 10 gün önce arabanın yağını(castrol edge tam sentetik) yağ filtresini ve hava filtresini değiştirdim bakımdan sonra arabanın canlanacağını düşündüm ama pek fark etmedi hatta aksine arabanın sesi değişti çalışırken sanki bi yerden hava alıyor gibi pat pat ses çıkarıyor ama bunu sürekli yapmıyor.bide arabayı son gaz denedim içinde bi tek ben vardım düz yolda 170 i geçmedi aracımda 225 45 17 lastik var bu hız göstergesini ne kadar yanıltır azmıgösterir çokmu gösterir herkese iyi formlar

-------------
2004 model 307 hdi xr 120000 km de

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 20:55
konuyu güncel tutun bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 21:07
makine nedir ?
yag+filtre degistirmek chip tuning degildir ki, canlanma (!) olsun, periyodik bakim neticede.
Atesleme ve/veya yakit pompasindan, egzosttan ...vs.yapabilir (pat-cat sesler) ustanin kullanip test etmesi lazim, yoksa burdan ezbere olacak is degil. Kimi buji diyecek, kimi atesleme. kimi yakit pompasi, kimi egzost... bosuna bisürü para harcayacaksin.

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 21:56
ses egzostan gelmiyor ön taraftan normal motor sesiyle birlikte geliyor bakımını yaptığım usta baktı bi problem yok dedi dizel araç ilk defa kullanıyorum yani iki aydır o yüzden merak ettim belkide normal bişeydir ben anlamıyorum aslında çok rahatsız edici dikkat çekici bi seste değil merak ettim acaba hava filtresimi tam oturmadı.ama sende haklısın dediğin gibi bazen olmadık bi işten düzgün çalışan bi işten kurcalayarak başımıza iş açarız :)))

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 06:07
Motor yagi olarak Edge serisinden kac numara koyuldu?

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 10:49
Aracın 1.4 hdi xr orjinal lastik ebadı 195*65*15 diye biliyorum.Lastik ebadını 225*45*17 yaptığında hız göstergende binde 3 fark yaratır.Buda ibreden anlayabileceğin bir fark değildir.Ancak 17 jant yakıtını ve aracın günü etkiler özellikle jantlar ağırsa.Kullandığın lastik ve jantlar aracın çekişini kesinlikle etkileyecektir.Farklı ebatları görmek isterseniz aşağıadaki linkten bakabilirsiniz.

http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14" rel="nofollow - http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:41

motor yağı olarak castrol edge 5w-40 kullandım

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:45
Aracın 170 i geçememesi çok garip,aracın ivmelenmesini engelleyen birşey var demekki bunun lastiklerle alakası olacağını düşünmüyorum

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:48
araç 1.4se 170i geçmemesi çok normal bence.Ses olayına gelince hava filtresine arkadan giren öne doğru gelen bir boru var sol farın orda bitiyor.O boru ile hava filtresinin birleşme yeri tam oturmayınca aracın sesi değişiyor hatta takmazsan abart gibi bir ses veriyor çok tatlı ama sıcak hava çekmesinden sakıncalı onu kontrol et bi benmde başıma geldi aynı şey.

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:54
tamam teşekkür ederim aslında benimde aklıma gelmişti ama ihtimal vermemiştim yarın ilk işim orayı kontrol etmek olacak

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:55
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

araç 1.4se 170i geçmemesi çok normal bence.Ses olayına gelince hava filtresine arkadan giren öne doğru gelen bir boru var sol farın orda bitiyor.O boru ile hava filtresinin birleşme yeri tam oturmayınca aracın sesi değişiyor hatta takmazsan abart gibi bir ses veriyor çok tatlı ama sıcak hava çekmesinden sakıncalı onu kontrol et bi benmde başıma geldi aynı şey.
Kadran nedir 307 de 1.4 170 geçemiyorsa bence gariplik vardır...

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:57
kadran 220 motoru yeni yaptırdım 5000 km önce o zamandan beride pek sıkıştırmadım aracı acaba motormu daha açılmadı

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:00

Üstat bendeki arabın km 20000 daha olmadı aracı yatırmışlar garajda ona rağmen çok rahat 180 görüyor dahada devam ediyor bu araba açılmamış halde bunu görüyorsan seninki en azından 200 devirmesi lazım.Muhtemelen ivmelenmeyi engelleyen bir sıkıntı var ...

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:07

Akışmetreydi sanırım o parçanın adı Hüseyinin dediği gibi bizde passatta o parçanın üstündeki kapağı söktük filte takmış gibi ses geliyo bencede orası olabilir gaza bastıkça ses artıyomu ? Artıyosa orasıdır :) kapağı yerine oturt geçer kardeşim. Düz yolda daha önceden 170'i geçiyodunda şimdi geçmiyosa bi problem vardır illaki ama bencede 1.4 aracın 170'i geçmemesi normal gibi geldi,

Kolay gelsin.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:08
Orjinalini yazan: efsanemurat efsanemurat Yazdı:

kadran 220 motoru yeni yaptırdım 5000 km önce o zamandan beride pek sıkıştırmadım aracı acaba motormu daha açılmadı

Pardon öyleyse, ozaman bi sıkıntı olabilir..

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:08
Arkadaşlar ozaman neden 220 kadran var çok merak ettim.Heralde hava olsun diye koydu 220 yazısını...

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:12
Orjinalini yazan: HeRo1727 HeRo1727 Yazdı:

Üstat bendeki arabın km 20000 daha olmadı aracı yatırmışlar garajda ona rağmen çok rahat 180 görüyor dahada devam ediyor bu araba açılmamış halde bunu görüyorsan seninki en azından 200 devirmesi lazım.Muhtemelen ivmelenmeyi engelleyen bir sıkıntı var ...

ben çubuğa tıklatıyorum 1,4 aracı bunun çok rahat bi şekilde görmesi lazım 200 ü bi yerlerde bi sıkıntı oldugu kesin

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:23
Orjinalini yazan: HeRo1727 HeRo1727 Yazdı:

Arkadaşlar ozaman neden 220 kadran var çok merak ettim.Heralde hava olsun diye koydu 220 yazısını...

Kardeşim 220 var diye 220 yi basacak diye bi şart yok, kaldıki fabrika çıkışı zaten fazla kadran yazılıyo diye biliyorum ben. Kardeşimin palio var 1.2 8V ondada kadran 220 fakat 160'ı geçmiyo araba :))

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:41
307nin her modelinin kadran değerleri aynıdır.Bu her motorun aynı sürat yapacağı anlamına gelmez.Ben kullanıyorum bu aracı 4 yıldırda bizde 220yi görür görmesine ama uzun bir düzlük yada yokuş aşağı gidiyo olmak lazım.2004 model araba arkadaşımızınki bendekide 2003 motor ne kadar yeni olursa olsun istersen fabrikadan al sıfır tak turbo vs gibi faktörler çok önemli hızda.Arabamın turbosunun devre dışı kalmıştı beyinden hiç unutmam haliçten taksime çıkıyorum arkadan kıçı kırık lada sellektör yapmıştı bana :)

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 00:00

307nin her modelinin kadran değerleri aynıdır.Bu her motorun aynı sürat yapacağı anlamına gelmez.Ben kullanıyorum bu aracı 4 yıldırda bizde 220yi görür görmesine ama uzun bir düzlük yada yokuş aşağı gidiyo olmak lazım.2004 model araba arkadaşımızınki bendekide 2003 motor ne kadar yeni olursa olsun istersen fabrikadan al sıfır tak turbo vs gibi faktörler çok önemli hızda.Arabamın turbosunun devre dışı kalmıştı beyinden hiç unutmam haliçten taksime çıkıyorum arkadan kıçı kırık lada sellektör yapmıştı bana :)

SırıtmaSırıtma lada diyip geçme fena gidiyo Embarrassed

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 09:27
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

aynen bu arada kadran olayına gelince clıo sembollerdeki kadranı gören var mı bilmiyorum ama gördüğümde çok gülmüştüm güvenli max. hızı bence 130 max 160-180 ama çok tehlikeli o araba için.. kadran yanlış hatırlamıyorsam 250 ... 

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 09:52
Orjinalini yazan: DRIVER34 DRIVER34 Yazdı:

Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

aynen bu arada kadran olayına gelince clıo sembollerdeki kadranı gören var mı bilmiyorum ama gördüğümde çok gülmüştüm güvenli max. hızı bence 130 max 160-180 ama çok tehlikeli o araba için.. kadran yanlış hatırlamıyorsam 250 ... 

Evet şirkete ilk geldiklerinde ne gülmüştük.Aracı kullanınca daha çok gülmüştük.Otobanda 185 yokuş aşşagı zorla görmüştüm.EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net