Km. gösterge arıza yardım !!
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18056
Tarih: 02 Ağustos 2025 Saat 22:45 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Km. gösterge arıza yardım !!
Mesajı Yazan: Gökhan_S
Konu: Km. gösterge arıza yardım !!
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 20:05
arkadaşlar benim 206 nın km.çubugu hareket etmiyo,devir göstergesinde ya da hararet göstergesinde sorun yok, ama km. çubugu kıpırdamıyo bugun arızalandı sorun nedir sizce ne yapmalıyım?
------------- Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 20:57
Bende arabayı aldığımdan beri bu sorun var. Bazen çalışıyor bazende çalışmıyor diğer göstergelerde sorun yok. Özellikle uzun yolda 10 da takılı kalıyor. Yetkili servise gittim elektronikçiye gittim sorunu çözemediler. 206 da bu sorunu yaşayan çok var sanırım.. Hızımı görmek için navigasyon cihazını kullanıyorum bu yüzden :) Sorunu çözersen paylaş sevinirim..
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 21:10
Bende bazen çalışıpğ çalışmama durumu yok,bugun oldu arabayı çalıştırdım hareket ettim ibre 0 ' da duruyodu.Senin sorunu yetkili serviside çözemediyse burda sanayi ustalarının hiçbiri çözemez :(
------------- Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 21:17
Servis elektronik kısımdan anlamıyor aslında. Benim dişarda cihaza bağlattığım usta ile anlaşmış ona götürmüşler yine. Elektronikten iyi anlayan bir usta çözer aslında sorunu ama ben Malatya da bulamadım onu.
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 22:45
gostergenin icindeki elektronik kartta yanan bazi direnc,diyot gibi devre elemanlarindan kaynaklanabilir benimkide aynisiydi,karti cikar istersen saglam bi elektronikciye gotur...ben yaptirdim simdi saat gibi masallah...
------------- 2001 206 2.0 GTI Antwerpen
|
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2011 Saat 23:08
elektrikçi halleder diyosunuz dogrumu
|
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 00:26
elektrikçi anlamaz kardeş, oto elektronikçiye gitmen lazım..
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 09:42
206'larda cok gorulen bir ariza bu. Genellikle icerdeki step motor bozuluyor ve genellikle step motorun ust kisminin tamiri ile sorun gidereilebiliyor. Ihtiyaciniz olan parca muhtemelen sudur:

Step motorun tum resmi:

|
Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 16:56
elektrikci dil dostum...elektronikci dedim...karttaki devre elemanlarina saglamlik testi yaptir...eger hersey saglamsa arizayi baska yerlerde aramalisin...mesela kolivanin dedigi gibi step motor olabilir...
------------- 2001 206 2.0 GTI Antwerpen
|
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 16:56
bu parçanın fiyatı nedir? az önce sanayiye gittim oto elektrikçi ustası kaputu açtı kablolarına felan baktı çalıştırdı ve km. çubugu hareket ediyodu ben direksiyona geçtim hareket ettim fakat çubuk gene sabitleşti,hız yaptım gene çalışmadı,usta gene aynı işlemi yaptı ama sanki duraksayarak hareket ediyodu pislenmiş te olabilir felan dedi anlamadım :(
|
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 17:49
Gokhan_S,
Bir onceki yazimi okuyunca soyle biraz daha ek bilgi vermek istedim. Yine cok buyuk ihtimalle ekran tarafinda sorun oldugunu dusunuyorum ama yine de emin olmak icin sunlari yapmanizi isterim. Bu yapacagimiz testte sorunun ekran kismindan mi yoksa hiz sensoru ya da kablolarindan mi kaynaklandigini tespit etmeye calisacagiz. Yapacaginiz sey cok basit. Sofor kapisini kapatin ama tam kapatmayin. Yani hani hizli kapatmayinca bazen yarim kapali olur ya ondan bahsediyorum. Daha sonra araci ileriye dogru biraz surun. 10 km/h hizi gecmelisiniz. Eger giderken ic aydinlatma yanip sonmeye baslarsa o zaman ekran kisminda sorun var. Eger yanip sonme olmazsa o zaman ya hiz sensorunde ya da kablolamasinda problem var demektir. Bu durumda BSI, hiz sensorunden gelen veriyi okuyamiyor demektir.
Ancak 206'lar icin iki farkli gosterge var. 2001 yili ise 206 gostergelerinde donum noktasidir ve birbirlerine uymazlar. Sizin aracinizda 2001 model oldugundan uyarmak istedim. Eger olurda cikma parca almak isterseniz aklinizin bir kosesinde dursun. Eski cesitlerde on tarafta bir tane reset butonu olur. Ve bu eski modellerde step motorun metal milinin yerinden cikmasi cok bilinen bir sorun. Bunun icin yukardaki resimdeki seffaf plastik kismi cikariyorsunuz ve uygun yere bir damla super yapistirici damlatiyorsunuz. Bunun haricinde komple ekrani degistirmek zorunda kalacaksiniz. Yeni tiplerde ise on tarafta iki adet buton vardir. Ancak saniyorum sizdeki eski tip.
Aklinizda olmasi gereken bir diger nokta ise, eger yukaridaki testte sorun hiz sensorunde ya kablolarinda cikar ise, yeni tip gostergeler hiz gostergesi on ABS sensorlerinden veriyi okurken, kilometre sayici arka ABS sensorlerini kullanir. Yani kilometre sayiciniz calisiyor, hiz gostergeniz calismiyor, yeni tip gostergeniz var ve yukaridaki testten ic aydinlatma isiklari yanip sonmuyorsa ekrana veri on ABS sensorlerinden geliyordur ve kontrol edilmesi gerekir.
Kolay gelsin.
|
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 19:29
yine gittim geldım sanayiye,step motoru denilen o küçük cihazdan takacaklar burada o parça olmadıgı için istanbuldan getirilecek fiyatı 120 Tl. fiyat nasıl sizce?
|
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 12:42
Arkadaşlar yukarda resimdeki km. gösterge motorunun fiyatı hakkında bilgisi olan varmı?
|
Mesajı Yazan: phaselispa
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 13:20
önce com a bağlattır derim arabayı.
------------- 2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır
Alex "De" Souza
|
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 13:57
com ne demek kardeş anlamadım? acemi oldugum için soruyorum
|
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 08:42
koliva Yazdı:
Gokhan_S,
Bir onceki yazimi okuyunca soyle biraz daha ek bilgi vermek istedim. Yine cok buyuk ihtimalle ekran tarafinda sorun oldugunu dusunuyorum ama yine de emin olmak icin sunlari yapmanizi isterim. Bu yapacagimiz testte sorunun ekran kismindan mi yoksa hiz sensoru ya da kablolarindan mi kaynaklandigini tespit etmeye calisacagiz. Yapacaginiz sey cok basit. Sofor kapisini kapatin ama tam kapatmayin. Yani hani hizli kapatmayinca bazen yarim kapali olur ya ondan bahsediyorum. Daha sonra araci ileriye dogru biraz surun. 10 km/h hizi gecmelisiniz. Eger giderken ic aydinlatma yanip sonmeye baslarsa o zaman ekran kisminda sorun var. Eger yanip sonme olmazsa o zaman ya hiz sensorunde ya da kablolamasinda problem var demektir. Bu durumda BSI, hiz sensorunden gelen veriyi okuyamiyor demektir.
Ancak 206'lar icin iki farkli gosterge var. 2001 yili ise 206 gostergelerinde donum noktasidir ve birbirlerine uymazlar. Sizin aracinizda 2001 model oldugundan uyarmak istedim. Eger olurda cikma parca almak isterseniz aklinizin bir kosesinde dursun. Eski cesitlerde on tarafta bir tane reset butonu olur. Ve bu eski modellerde step motorun metal milinin yerinden cikmasi cok bilinen bir sorun. Bunun icin yukardaki resimdeki seffaf plastik kismi cikariyorsunuz ve uygun yere bir damla super yapistirici damlatiyorsunuz. Bunun haricinde komple ekrani degistirmek zorunda kalacaksiniz. Yeni tiplerde ise on tarafta iki adet buton vardir. Ancak saniyorum sizdeki eski tip.
Aklinizda olmasi gereken bir diger nokta ise, eger yukaridaki testte sorun hiz sensorunde ya kablolarinda cikar ise, yeni tip gostergeler hiz gostergesi on ABS sensorlerinden veriyi okurken, kilometre sayici arka ABS sensorlerini kullanir. Yani kilometre sayiciniz calisiyor, hiz gostergeniz calismiyor, yeni tip gostergeniz var ve yukaridaki testten ic aydinlatma isiklari yanip sonmuyorsa ekrana veri on ABS sensorlerinden geliyordur ve kontrol edilmesi gerekir.
Kolay gelsin.
|
Bende de aynı sorun var dediğinizi yaptım kapıyı yarım kapattım km sayacı çalıştığı zaman tavan lambası yanıp sönüyor ama çalışmadığı zaman lamba yanmıyor. Zaten benim km sayacı bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Örneğin hızlı giderken çukura girdiğimde yada yokuş inişlerinde çalışsa bile 10 düşüp kalıyor..
|
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 09:35
ekinoks44 Yazdı:
koliva Yazdı:
Gokhan_S,
Kolay gelsin.
|
Bende de aynı sorun var dediğinizi yaptım kapıyı yarım kapattım km sayacı çalıştığı zaman tavan lambası yanıp sönüyor ama çalışmadığı zaman lamba yanmıyor. Zaten benim km sayacı bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Örneğin hızlı giderken çukura girdiğimde yada yokuş inişlerinde çalışsa bile 10 düşüp kalıyor.. |
O halde sorununuz %99.9 ya hiz sensorunden ya da kablolarindan. Bir yerlerde hiz sensorunun yerini tarif etmistim ama dilerseniz tekrar nerede oldugunu soyleyebilirim. Tabi kendiniz yapmaya calisacaksaniz. (DIY=Do It Yourself)
|
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 09:57
koliva Yazdı:
ekinoks44 Yazdı:
koliva Yazdı:
Gokhan_S,
Kolay gelsin.
|
Bende de aynı sorun var dediğinizi yaptım kapıyı yarım kapattım km sayacı çalıştığı zaman tavan lambası yanıp sönüyor ama çalışmadığı zaman lamba yanmıyor. Zaten benim km sayacı bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Örneğin hızlı giderken çukura girdiğimde yada yokuş inişlerinde çalışsa bile 10 düşüp kalıyor.. |
O halde sorununuz %99.9 ya hiz sensorunden ya da kablolarindan. Bir yerlerde hiz sensorunun yerini tarif etmistim ama dilerseniz tekrar nerede oldugunu soyleyebilirim. Tabi kendiniz yapmaya calisacaksaniz. (DIY=Do It Yourself)
|
Bu konularda çok becerikli değilimdir ama eğer anlatırsanız deneyeceğim çünkü çok can sıkıcı bir durum. Bir sorum daha olacak bu km sayacının şanzımanla ilgisi var mı? Şanzıman arızasından diyenler de oldu da.. Teşekkürler cevap için..
|
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 10:18
ekinoks44 Yazdı:
Bu konularda çok becerikli değilimdir ama eğer anlatırsanız deneyeceğim çünkü çok can sıkıcı bir durum. Bir sorum daha olacak bu km sayacının şanzımanla ilgisi var mı? Şanzıman arızasından diyenler de oldu da.. Teşekkürler cevap için.. |
Kilometre sayici ve hiz gostergesi bilgiyi sanzimanin uzerinde bulunan hiz sensorunden alir. Peugeot 206'larda eski Peugeot'larda oldugu gibi hiz sensorunden ekrana kadar gelen bir hiz kablosu yoktur. Hersey elektronik olarak gerceklesir. Hiz sensorunden gelen veriler gosterge panelinin arkasinda bulunan bir cip vasitasi ile hiz bilgisine ve kilometre bilgisine donusturulur. Zaten %99.9 dan geri kalan %00.1 lik kisim bu cipin bir sekilde bozulma olasiligi idi 
Eger becerikli degilseniz bu isi uzgunum ki siz yapamazsiniz. Cunku hiz sensorune en kolay ulasim yolu aracin altina yatmaktir. Sokulmesi basittir, sadece civatasini sokuyorsunuz ve yavasca cekip cikartiyorsunuz. Hiz sensorunun resmi:

|
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 10:21
koliva Yazdı:
Kilometre sayici ve hiz gostergesi bilgiyi sanzimanin uzerinde bulunan hiz sensorunden alir. Peugeot 206'larda eski Peugeot'larda oldugu gibi hiz sensorunden ekrana kadar gelen bir hiz kablosu yoktur. Hersey elektronik olarak gerceklesir. Hiz sensorunden gelen veriler gosterge panelinin arkasinda bulunan bir cip vasitasi ile hiz bilgisine ve kilometre bilgisine donusturulur. Zaten %99.9 dan geri kalan %00.1 lik kisim bu cipin bir sekilde bozulma olasiligi idi 
Eger becerikli degilseniz bu isi uzgunum ki siz yapamazsiniz. Cunku hiz sensorune en kolay ulasim yolu aracin altina yatmaktir. Hiz sensorunun resmi:
|
O zaman hafta sonu bir ustaya baktırayım. Umarım çok masraf gerektiren bir durum yoktur :) Teşekkürler bilgi için..
|
Mesajı Yazan: alikocer
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 11:27
İyi günler geçmiş olsun benimde benzer sorunum oldu geçen ay. bBenim arabada da devir saati çalışmıyordu elektrikçi ustası 60 tl ye söktü yaptı. iyi tamirci sorunu hallerder. ben niğde de yaptırdım.
------------- 3008 2012 allure
|
Mesajı Yazan: oskarr
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 16:40
aynı sorun bende vardı.km göstergesi bir çalışıyor bir çalışmıyordu şanzımanın üstünde küçük plastik bir hız okuyucu var. parça fiyatı 80 tl30 tl de işçilik alıyorlar. sorun düzeldi.
|
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 22:45
Arkadaşlar bu km.çugubunun çalışmaması meselesi şanzımana kadar dayandı,şimdi benim durum şu Ağrı vilayetinde doğru düzgün sanayi olmadıgı için eskaza bir oto elektrikçisine girdim ve önce kaputu açtı gösterge panelinin önündeki yani kaput tarafındakı kablolarla ugraştı tabi arabayı kaldırdık araba diz hizasine kadar yukarda, neyse usta kablolarla ugraştı ve vitese taktı gaza bastı araç havadayken gösterge duraksayarak çalışıyordu ,arabayı indirdik ve bir tur atim dedim bakalım çalışıyomu çalışmıyomu diye enteresandır km.göstergesi gene çalışmadı ,aynı işlemi gene tekrarladı usta arabayı indirdik tur atimö dedim gene çalışmadı ,bu sefer gösterge panelini söktü ve koliva arkadaşında resimde bahsettiğpi küçük step motoru denen aleti çıkardı onla ugraştı dediki bu arızalı degişmesi lazım,sipariş verdik istanbuldan 120 lira 20 el emeği 140 a gelecek bana ,benim esas sormak istediğim bu cihaz bu kadar pahalımı?
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 22:57
aynı parça bende de arızalı devir saati olan tamir etçem bi ara ilk açtığımda başarısızlıkla sonuçlandı ama tekrar açıcam bu defa yaparım inş. :D
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 23:51
aynı sorun benim 306 dada var sensör çalışıo ama km dişlisi gidik şanzuman sökülmesi lazım bi km için şanzuman sökülecek ne kadar saçma yav
|
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 09:09
Gökhan_S Yazdı:
Arkadaşlar bu km.çugubunun çalışmaması meselesi şanzımana kadar dayandı,şimdi benim durum şu Ağrı vilayetinde doğru düzgün sanayi olmadıgı için eskaza bir oto elektrikçisine girdim ve önce kaputu açtı gösterge panelinin önündeki yani kaput tarafındakı kablolarla ugraştı tabi arabayı kaldırdık araba diz hizasine kadar yukarda, neyse usta kablolarla ugraştı ve vitese taktı gaza bastı araç havadayken gösterge duraksayarak çalışıyordu ,arabayı indirdik ve bir tur atim dedim bakalım çalışıyomu çalışmıyomu diye enteresandır km.göstergesi gene çalışmadı ,aynı işlemi gene tekrarladı usta arabayı indirdik tur atimö dedim gene çalışmadı ,bu sefer gösterge panelini söktü ve koliva arkadaşında resimde bahsettiğpi küçük step motoru denen aleti çıkardı onla ugraştı dediki bu arızalı degişmesi lazım,sipariş verdik istanbuldan 120 lira 20 el emeği 140 a gelecek bana ,benim esas sormak istediğim bu cihaz bu kadar pahalımı? |
Senden haber bekliyoruz kardeş..
|
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 13:45
Arkadaşlar arızalı dediğim parça yarın gelecekmiş 4x4 gözle yarını bekliyorum bakalım sorun halledilecekmi.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 16:56
Gökhan_S Yazdı:
Arkadaşlar arızalı dediğim parça yarın gelecekmiş 4x4 gözle yarını bekliyorum bakalım sorun halledilecekmi. |
Kardeş noldu sorunu halledebildin mi?
|
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 22:18
Hayır sorunu halledemedim çünkü kargoya verilmemiş boşuna 1 hafta bekledim :( istanbuldaki tüccarın dönekligine ugradık.Bende gösterge panelini elektronikçiye tekrar taktırım,şimdi km. ibresi çalışmadan sürüyorum napalım burda ne parça var ne usta,iternette de bulamadım o parçayı ,galiba gösterge panelini tamamen degiştirecem ama fiyatından haberim yok bilginiz varsa yazın
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 20:23
Hız sayacı için bu hafta sanayiye gittim hız sensörünü kontrol ettiler (sensörün ucuna matkap bağladı ve gösterge hareket etti) sağlam olduğunu söylediler. Sorun şanzıman ile bağlantısı olan dişlilerdeymiş sanırım sıyırmış. Bunun ve keçesinin değişmesi gerektiğini, çıkma olarak bulunabileceğini söylediler. Parçanın değişimi için şanzıman indirilmesi de gerekebilirmiş. Sizce ne kadar doğru bu. Bir parça değişimi için şanzıman indirmek? Ben de vazgeçtim şimdilik navigasyonun hız göstergesi ile idare etmeye devam ediyorum. Çözüm öneriniz var mı?
|
Mesajı Yazan: sabomemis
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 23:50
koliva Yazdı:
ekinoks44 Yazdı:
Bu konularda çok becerikli değilimdir ama eğer anlatırsanız deneyeceğim çünkü çok can sıkıcı bir durum. Bir sorum daha olacak bu km sayacının şanzımanla ilgisi var mı? Şanzıman arızasından diyenler de oldu da.. Teşekkürler cevap için.. |
Eger becerikli degilseniz bu isi uzgunum ki siz yapamazsiniz. Cunku hiz sensorune en kolay ulasim yolu aracin altina yatmaktir. Sokulmesi basittir, sadece civatasini sokuyorsunuz ve yavasca cekip cikartiyorsunuz. Hiz sensorunun resmi:

|
Bazan 500 km yapıyorum sorun yok ama bazanda (bu hafta 3-4kez bu sorun
oluştu) sıklıkla tekrarlıyor.Sadece km hız göstergesi 3-4dakika boyunca
0'a düşüyor.Elektrikçim dediğinizden sözetti.Şimdi sorum bu parçanın değişmesimi gerekiyor.Yani Göstergelere herhangi bir müdahale gerekmeyecek.Teşekkürler...Bir ilave sorum var,izninizle:2001 model 206 GTI de farları yaktığımda Göstergelerdeki,digital klimadaki,bilgi ekranındaki tüm ışıklar yaklaşık olarak %50 sönükleşiyor ve helede gündüzleri görmek çok zorlaşıyor.Akü yenidir ve Şarjıda full,kontrol ettirdim.
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2012 Saat 07:07
sabomemis Yazdı:
0'a düşüyor.Elektrikçim dediğinizden sözetti.Şimdi sorum bu parçanın değişmesimi gerekiyor.Yani Göstergelere herhangi bir müdahale gerekmeyecek.Teşekkürler...Bir ilave sorum var,izninizle:2001 model 206 GTI de farları yaktığımda Göstergelerdeki,digital klimadaki,bilgi ekranındaki tüm ışıklar yaklaşık olarak %50 sönükleşiyor ve helede gündüzleri görmek çok zorlaşıyor.Akü yenidir ve Şarjıda full,kontrol ettirdim.
|
Isinize yaradigina sevindim.
Gosterge isiklarinin kisilmasi bir ariza degil bir ozelliktir. Her aracta bu boyledir. Gece surus konforunu artirmak icin tasarlanmistir.
|
Mesajı Yazan: sabomemis
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2012 Saat 01:20
koliva Yazdı:
sabomemis Yazdı:
|
Isinize yaradigina sevindim.
Gosterge isiklarinin kisilmasi bir ariza degil bir ozelliktir. Her aracta bu boyledir. Gece surus konforunu artirmak icin tasarlanmistir.
|
Kadrandaki ibreler kırmızı renkte ve aydınlatma ışıklarıda kırmızı turuncu gibi yansıyor.Dolayısı ile ayırt etmek ve görmek zorlaşıyor.Bu akşam arkadaşımı oturttum direksiyona ve o da zor görünüyor dedi.Yani benim bahsettiğim bayağı bir ışıkta azalma.Herhalde göstergedeki ışıkları yada ledleri değiştirtme yoluna gideceğim.Keşke resim çekseydim , o zaman daha efektif olurdu . Teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2012 Saat 08:35
sabomemis Yazdı:
Kadrandaki ibreler kırmızı renkte ve aydınlatma ışıklarıda kırmızı turuncu gibi yansıyor.Dolayısı ile ayırt etmek ve görmek zorlaşıyor.Bu akşam arkadaşımı oturttum direksiyona ve o da zor görünüyor dedi.Yani benim bahsettiğim bayağı bir ışıkta azalma.Herhalde göstergedeki ışıkları yada ledleri değiştirtme yoluna gideceğim.Keşke resim çekseydim , o zaman daha efektif olurdu . Teşekkürler.
|
Evet bir resim cekebilirseniz ne derece ciddi oldugu hakkinda daha kesin bir yorum yapabilirim. Ayrica, PP2000 ile aracinizi bilgisayara bagladiginizda bu donanimlar ile ilgili isik parlaklik seviyesini ayarlayabileceginiz bir opsiyon oldugunu hatirliyorum. Belki sizden once bu ayarla oynamis olabilirler?
|
Mesajı Yazan: mustigiz
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2012 Saat 10:36
Merhaba, bu hız sensörü fiyatı hakkında bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
------------- Peugeot 206 HDİ X-Design - 2006 Dizel
|
Mesajı Yazan: 35_gti_35
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2012 Saat 15:07
ekinoks44 Yazdı:
koliva Yazdı:
Eger becerikli degilseniz bu isi uzgunum ki siz yapamazsiniz. Cunku hiz sensorune en kolay ulasim yolu aracin altina yatmaktir. Hiz sensorunun resmi:
|
O zaman hafta sonu bir ustaya baktırayım. Umarım çok masraf gerektiren bir durum yoktur :) Teşekkürler bilgi için..
| 206 ların kronik sorunu bu
|
Mesajı Yazan: mustigiz
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2012 Saat 15:10
kullanılan malzemenin ömürleri 6 sene mi acaba ?
------------- Peugeot 206 HDİ X-Design - 2006 Dizel
|
Mesajı Yazan: 35_gti_35
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2012 Saat 15:17
malzemeden malzemeye fark gösterir sonucta peugeot ta bunu baska firmalardan alıp öyle topluyo aracı bazıları da çabuk patlak veriyo işte böyle
|
Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2012 Saat 21:18
Peugeot başlı başına bi kronik sorun zaten..Benimde hız göstergesi araç ısındıktan sonra sapıtıyor dalgalanmaya 20-25km daha düşük göstermeye başlıyor .. İlk çalıştırdığım zaman bi 5-10dk boyunca sorun yok sonra başlıyo düşüp dalgalanmaya ya hız sensöründen yada göstergeden dediler 120lira para istediler yaptırmadım öyle biniyorum hızımı zaten devirden biliyorum göstermesede olur hız göstergesi
------------- "2001 Peugeot 206 GTI" "2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva"
|
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2012 Saat 08:13
Kronik sorunda hala yaptıramadık 1,5 yıldır bu şekilde idare ediyoruz Şanzımandaki dişli sıyırmış şanzıman inecek diyor usta oda ne kadara patlayacağı belli değil..
|
Mesajı Yazan: karasuvari
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2012 Saat 20:42
benim 2004 pejo 206 da da akü takviyesi sonrası devir ve hız göstergesi sapıttı sıfırdan degilde katranın ortasından itibaren çalışıyor. Servise yada oto elektronikçisine gitme arasında kaldım. biraz araştırdım nette de akü takviyesi sırasında ecu bozulabiliyormuş 206 ecu reset diye araştırdım 45 dk akü başı sökülü kalacakmış galiba işe yarar mı kine :)
|
Mesajı Yazan: Bartender42
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2012 Saat 13:35
Arkadaşlar, Aracın Km Göstergesi aşağıya doğru 0'in altında duruyor, çalışmasında bir sorunum yok fakat Stop ettiğimde ve çalıştırdığımda orada durması insanın canını sıkıyor, bunu eski haline nasıl getirebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
------------- Peugeot 206 1.4 HDI XT 2005
|
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2012 Saat 19:31
herkeste benzer sorunlar var ama çözüm bulabilen galiba yok. Ben servise gidecegim bakalım ne yumurtlayacaklar :D
|
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2012 Saat 19:44
Benimde km sayacı arada bir çalışıyor, keyfine göre yani. Çözüm bulamadım idare ediyoruz.
|
Mesajı Yazan: Bartender42
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2012 Saat 19:48
Arkadaşlardan Destek Bekliyoruz, Sanırım Bu Kronik bi sorun gibi
------------- Peugeot 206 1.4 HDI XT 2005
|
Mesajı Yazan: volkan22
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2012 Saat 20:46
evet kesinlikle kronik bir sorun. :) benim km de araci aldigimdan beri bazen calisiyor bazen calismiyor keyfine gore:) alisdim artik ole kullaniyorum napim:)
------------- 2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2012 Saat 18:46
yarın servise gidiyorum arkadaşlar çok pahalı birşey çıkmazda (100-150) yaptırmayı düşünüyorum
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 08:48
göstergeyi elle sıfıra getirdiler ve 23tl aldılar :) şuan devir ve hız göstergesi sorunsuz çalışıyor
|
Mesajı Yazan: gerten
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2012 Saat 22:04
elle sıfırladılar derken
göstergeyi söküp ibreyi elle mi düzelttiler
------------- 1.4 206 X-line (2005)
|
Mesajı Yazan: Melih
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2012 Saat 23:37
ayni sorun bende vardi baski balata degisiminde sanzman icindeki plastik disli degisti sorun cozuldu
------------- 206 xt 1.6 atiker
|
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2012 Saat 18:17
gerten Yazdı:
elle sıfırladılar derken
göstergeyi söküp ibreyi elle mi düzelttiler
|
aynen hocam. Ama abimin eski 206 sında da göstergeler hiç çalışmıyordu servise gitti 150tl verdi 
|
Mesajı Yazan: Fırtına61
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2015 Saat 10:06
Arkadaşlar aynı sorunu bende ilk defa bugün yaşadım konu 2012 açılmış pek sonuç yok yıl 2015 sorunun çözümü varmı bir gelisme bu sorunla karşılaşan
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2015 Saat 11:01
Çözüm var stepper motor değişecek hepsi bu..
|
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2015 Saat 13:17
Fırtına61 Yazdı:
Arkadaşlar aynı sorunu bende ilk defa bugün yaşadım konu 2012 açılmış pek sonuç yok yıl 2015 sorunun çözümü varmı bir gelisme bu sorunla karşılaşan | Çözüm var hocam biri çok basit. Bazı durumlarda gösterge paneli takılip kalıyor veya tam oturmadığı için çalışmıyor. Benim başıma geldi çözümü şöyle; göstergenin üstüne bulunan şapkayı kendinize ve aşağı doğru çekin tırnaklıdir ve kolay çıkar. Sonra gösterge camını sökün, o da çok kolay tirnaklardan kurtarın yeter. Sonra bozuk olan ibreyi oynatin, biraz bastırın yada hafif geri çekin sonra uygun konuma getirin. Camı falan geri takmadan deneme sürüşüne çıkın olduysa toplayın. Ben oldu diye 3 4 defa söktüm sonra yine takıldı. Ben bastırarak yerine oturtuyordum meğer biraz kendime doğru çekmek gerekiyormus. Şimdi hiçbir sıkıntı yok. İkinci ihtimal göstergenin içindeki motorun içinde küçük yeşil bir plastik çark var. Çarkı tutan minik bir plastik pim var. O kırılınca çark yerinden oynuyor ve işlevini yerine getiremiyor. Eğer el beceriniz varsa onu da kendiniz yapabilirsiniz ama biraz zahmetli bir iş. Youtube de videosu var yabancı olarak. Kapsamlı olarak gösteriyor orda. Aslında çok basit ama el becerisi istiyor. 206 tako repair yazın çıkar. Veya uğrasmayım derseniz 70 80 liraya elektrikçi yeni motor takar
|
Mesajı Yazan: Fırtına61
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2015 Saat 13:24
Teşekkür ederim daha ilk defa oldu farkettim bakalım sürekli olacakmı kasislere fazla girdim belkide ondan da olabilir
|
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2015 Saat 13:33
Fırtına61 Yazdı:
Teşekkür ederim daha ilk defa oldu farkettim bakalım sürekli olacakmı kasislere fazla girdim belkide ondan da olabilir | eğer yerinden oynadı ise veya takılıyor ise iki dakikada halledersiniz.geçmiş olsun
|
Mesajı Yazan: kaan206
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2020 Saat 14:53
Km saatindeki step motorunu nerde taktırdın
|
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2020 Saat 14:55
talip206 Yazdı:
Fırtına61 Yazdı:
Teşekkür ederim daha ilk defa oldu farkettim bakalım sürekli olacakmı kasislere fazla girdim belkide ondan da olabilir | eğer yerinden oynadı ise veya takılıyor ise iki dakikada halledersiniz.geçmiş olsun |
İstda bu işlemi yapan bildiğin bir yer var mı
|
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2020 Saat 11:57
Göstergen iki çubuklu mu tek cubuklu mu? Eğer iki çubuk varsa (aydınlatma ayarının da olduğu çubuk ) step motor arızası oluyor. Ama tek çubuk varsa motorda sorun olmuyor. Plastik dişli oluyor onun ortasindaki mil kırılıyor. Kendin de tamir edebilirsin. anadolu yakasındaysan ümraniye küçük sanayi sitesinde esen oto beyin ve elektronik var. Bekir usta
|
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2020 Saat 23:11
Elimde bu motorlardan var alnak isteyenler bna özel mesaj atsın
|
Mesajı Yazan: yucel067
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2020 Saat 18:29
Hocam merhaba elinizde mevcut mu bana lazım
------------- peugeot 206 xr 2001 06 BA 7782
|
Mesajı Yazan: yucel067
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2020 Saat 18:30