Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pego 206 hdi yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15445
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 18:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: pego 206 hdi yardım
Mesajı Yazan: iron
Konu: pego 206 hdi yardım
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:10
arkadaşlar merhaba
geçtiğimiz ay okul yıllarında hayranı olduğum 206 yı (tek kapı) yıllar sonra alma imkanım oldu :) (5 kapı hdi)
2006 hdi 90000 km.aracı aldığım günden beri her tarafından gelen bir takım sesler yüzünden aracın üzerinde koltuk ,tv, masa vs. parçalayasım var :(
- aracımı ilk çalıştırdığımda ve stop ettirdiğimde fazla sallantılı çalışıyor ve duruyordu bayağı bir sarsılıyordu ve motorun sabit sesinin dışındada bir hırlama vardı.servise götürdüm. kasnak değişmesi lazım dediler kasnak değişti.ses azaldı ancak tamamen kesilmedi. aracın ilk çalışmasındaki titreme için normal dediler. ancak 10 yıldır araba kullanıyorum ve şirket araçlarıda dahil bir çok markanın dizel aracını kullandım hiç böylesine bir titremeyle karşılaşmamıştım. sesin kaynağı hala tam anlamıyla bulunamadı.
- arabam full bir depoyla 780 km yaparak beni çıldırtıyor.dizel araç için düşük bir km ancak götürdüğüm sevis buna normal km  diyor.hava ,yağ,mazot filtrelerini değiştirttim.her hangi bir düzelme olmadı..clionun dizeli bile şehir içinde 850 km den aşağı gitmiyor. . egsozdan çıkan duman yok ancak koku normal değil bakımsız belediye otobüslerinden çıkan  kokunun daha küçük boyutlusu ve egsoz ınanılmaz derecede kurum bağlamış.servis würth marka enjektör temizleyici sıvı önerdi ancak araştırdığımda benznli araçlar için kullanıldığını öğrendim.arkadaşlar yardım edin




Cevaplar:
Mesajı Yazan: kingofsnipers
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 16:57
Merhaba,
 
Hocam ben de 2004 model 206 hdi kullanıcısıyım, bildiğim kadarı ile sorularınıza cevap vermeye çalışayım:
 
- Dizellerde motor kendisi sarsıntılşı çalıştığı için kasnak, alternatör gergisi ve motor kulaklarında sık sık deformasyon ve buna bağlı olarak sallantı olabiliyor. Siz zaten kasnağı değiştirmişsiniz, büyük ihtimalle motor kulaklarının da değişmesi gerekiyor.
 
- Dizellerde yakıt kalitesi çok önemlidir, öncelikle mazot aldığınız yeri değiştirin ve merkezi, kalabalık istasyonlardan almaya çalışın. Marka vermek doğru olur mu bilmiyorum ama ben Total eurodizel kullanıyorum. Filtreleri değiştirdiyseniz 5 depoda bir enjektör temizleyici mantıklı bir çözüm, bu da olmazsa carbon clean gibi daha ciddi bir motor temizliğine gidebilirsiniz. Aracınız normal koşullarda 1 depo mazotla şehir içi 850, şehirler arası 1.000 km yapmalı.


-------------
206 LOOK 1.4 HDI


Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 17:01
ilk sorununda benim aracımda öyleydi gergi bilyası, kayıs ve kasnakla minimumuma indirdim.

diğer sorunda şehir içi yoğun trafikte benimde aynı. Ama uzun yolda 1000 km den az yapmazsın.


-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr


Mesajı Yazan: fireblade
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 22:11
enjektör ölçtürün peugeot un diagnos sisteminde hangi enjektör nekadar basıyo görebilirsiniz..
Ki 90000 km ye kadar enjektör hiç ellenmemiştir, bi enjektörcüde temizlik ve bom ayarlarını yaptırabilirsiniz..açıkca söylemek gerekirse clio nun dieseliyle kıyaslanmaz Gülme


Mesajı Yazan: taskin
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 22:53

Titreşimi motor baglantı kulaklarından kaynaklanıyor bende o sıkıntıları yaşadım değiştirdim şu an bir sıkıntı yok. 90000 km çok değil würth common rail mazot katkısını tavsiye ederim 5 depo da bir kesinlikle faydasını görürsün. Yakıt konusu bıraz kullanımla alakalı bır durum fakat en kötü şartlarda şehir içinde 850-900 km görüyorum. Uzun yolda sürekli 110-130 km aralıgında kullansam 1000-1100 arası çok rahat yaptı. 100 km /s hızda ise 1200 km gördüm fakat kullanım ve yük durumu etkiler. Kötü koku yakıt ve enjektörle alakalı bir durum shell gtl bır depo kullanmanı tavsiye ederim birde maf (hava debimetresini) sensörunu temizledim faydasını görsum duman ve koku konusunda....



-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look


Mesajı Yazan: iron
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:44
arkadaslar cevaplar için teşekkür öncelikle...
king benzini shell den alıyorum iki farklı istasyondan alıyorum.buradan okuduğum kadarıyla kulaklar benimde serviste söylediğim şeydi ancak kulaklardan yapmaz,kulaklardan olsa sallantı sürekli olur dedi usta.(acaba ustayımı değiştirsem :) enjektör temizlemeyi gittiğim tamirci tavsiye etmiyor maliyeti açısından.enjektör temizletmek pahalımıdır arkadaşlar yaptıranlarınız oldu mu.? maliyeti nedir.Taskın ben v-power kullanıyorum ama depo bittiğinde bir de söylediğini deneyeceğim.


-------------
pegom var derdim var


Mesajı Yazan: kingofsnipers
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 12:11
Orjinalini yazan: iron iron Yazdı:

arkadaslar cevaplar için teşekkür öncelikle...
king benzini shell den alıyorum iki farklı istasyondan alıyorum.buradan okuduğum kadarıyla kulaklar benimde serviste söylediğim şeydi ancak kulaklardan yapmaz,kulaklardan olsa sallantı sürekli olur dedi usta.(acaba ustayımı değiştirsem :) enjektör temizlemeyi gittiğim tamirci tavsiye etmiyor maliyeti açısından.enjektör temizletmek pahalımıdır arkadaşlar yaptıranlarınız oldu mu.? maliyeti nedir.Taskın ben v-power kullanıyorum ama depo bittiğinde bir de söylediğini deneyeceğim.
Usta değiştirmek de işe yarar :) Tanıdığım kadarı ile hdi kullanıp da motor kulaklarında sorun yaşamayan yok, bence başka bir yere kontrol ettirilmeli. Yukarıda arkadaşlar benim aklıma gelmeyen hava debimetresini söylemişler ki katılıyorum, temizlenmesi gerçekten işe yarar.
Enjektör temizliği için burada ve diğer forumlarda çok tartışma yapıldı ancak bir sonuca varılamadı. Yaptırıp işe yarıyor diyen de var, katkı kullanmaktan farkı yok diyen de var. Şahsen ben yaptırmadım, katkı kullanıyorum (arabam 129.000 km'de). Ancak yaptırırsan Bosch servislerini kullanmak mantıklı olur. Biraz tuzludur sanırım. Würth alıp depon boşken (ışık yanıyorken) mazot almadan önce depoya koyarsan ve bunu 5 depoda bir tekrar edersen küçük de olsa fark edecektir. Ancak en az 100 tl'lik mazotla karıştırmalısın.
Ben de eskiden shell'den alıyordum yakıtı ancak bir depo shell v-power ile uzun yolda 800 km yapınca bırakıp Total'e geçtim. %80 aynı istasyondan alırım (Altunizade Doco), tüketim ortalamam hiç değişmedi şimdiye kadar.


-------------
206 LOOK 1.4 HDI


Mesajı Yazan: iron
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 13:10
valla yapacaz bişeyler önce ustadan mı başlarım bilmem:) benim ustada enjektör temizlemeye pahalı yaptırma açacaklar edecekler birde iyi temizlenmezse falan dedi. açıkcası adam her dediğime olmaz dedikçe ustaya da guvenemiyorum artık :)

-------------
pegom var derdim var



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net