Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206+
Forum Tanımlaması: Peugeot 206+, 206 serisinin devamıdır. 2010-2012 yılları arasında üretilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14783
Tarih: 16 Temmuz 2025 Saat 05:46
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü)
Mesajı Yazan: hunterakon
Konu: 206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü)
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 00:01
ustalar arkadaşlar :)206+ 2011 aracıma geçen aylarda lpg taktırdım.son zamanlarda araç motor soğuk iken (sabah ve akşam iş çıkışı) benzinde araç çalıştıktan bir 5 10 sn sonra sirkeleme tekleme oluyor araç stop edecekmiş gibi oluyor ve araç gitmeye başladığında kademe kademe gidiyor birden hızlanıyor yani sirkeliyor. bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg dede problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor aracın lpg garantisi var ama lpg benzinde olan sorunlara servise götür diyor serviste bana yakın olan tek oto da benim aracıma bakılırmı yada bunun sebebini bilen bir ustamız varmıdır.

Arkadaşlar uzun süredir problemim olan silkeleme problemini dün itibari ile çözmüş bulunmaktayım sağolsun lpg montajı yapılırken hatalı montajdan kaynaklanıyormuş.aracın komple lpg montajı söküldü sökülürken montajda hata olduğu tespit edildi sabahta ben aracı denedim araç eskisi gibi oldu problem çözüldü:) herkeze ilgisinden dolayı teşşekür ederim.

-------------
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 00:42
lpg ayarı var belki ondan oluyodur geçen bi arkdşta takdırdı onunkide tekleme stop etcek gibi falan yapıyodu lpg si kısıkmış açtırdı sorun düzeldi bence seninkide onla alakalı olabilir

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 09:22
Kesinlikle kalibrasyon ayarlarını baktır. Bu ayarlara ancak lpg sistemini montajlayan usta yapar.

Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 22:03
götürdüm lpg ciye çok açıkmış dedi ayarı sıktı bu seferde araç gitmiyor 130 u anca rampa aşşagı gördüm:D bunun ortası yokmu yada o çok açıkmış dediğinde kısıktı dahada açmak gerekiyordu valla artık bu lpg cileri anlayamıyorum

-------------
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 16:44
erciyes sanayi sitesinde olgun lpg var aracı oraya götürdüm landirenzonun bölge bayisiymiş adamlar işin erbabı gerçektende araca lpg montajı yapan adamlar yanlış program atmışlar güncel düzgün bir şekilde programı attılar şimdi aracın çekişi gidişi düzeldi fakat bu sirkeleme sıkıntısıyla ilgili bi dene bakalım eğer düzelmez ise büyük bir ihtimal siboblardan dedi... bu bir anda başımdan kaynar sular dökülmüşcesine beni işkenceye soktu sabahın gelmesini bekliyorum:D
bide amcamla bir yere gidiyorduk aracı o sürüyordu 4 vitesten 3 üncü vitese attı bu arabada kompresörr yok dedi büyük vitesten küçük vitese çekince yığılması gerekiyordu dedi ki evet yığılma yapmıyor acaba bu bu pejolarda normalmi bilemedik eğer sabah araçta sirkeleme olursa zaten siboblarda var bişi demektir ki buda kompresörün olmadığının kanıtıdır ama bir taraftanda böle olsa araç hiç gitmez ve çok yakar gibime geliyor nese fazla bulandırmadan yarınki belirtileri aktarırım saygılar

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 17:06
benım kafam karıstı sımdı :))

oncelıkle sadece benzınde sılkeleme oldugu soylemıssın. sonra lpg cıye gıtmıssın. lpg nın ayarı bozuk yada duzgun olsada benzınle calısmasına etkı etmez. benzınde sılkelıyorsa onun sebebıne bakmak gerek.

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 19:03
ama bu sirkelemeyi lpg den dolayı yapabilir dediler. sebebinide şöyle söyledi
aracın lpg si kısık ise motor beyni bunu benzinli ile kalibre edemiyip böyle yapabilir dedi bu yüzden bunun üzerinde durdum sabah bakacağım eğer bir değişiklik yok ise benim aracıma pejonun servisleri bakamayacağına göre landirenzonunda bu araca verdiği garanti sebebiyle neyse sıkıntı çözecekler çünkü lpg takılmadan önce böle bişi yoktu :)

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 19:12
ama lpg de cok kısık olmus olsa fakır karısımdan dolayı arıza ısıgı yanmazmıydı ???

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 21:38
öncelikle geçmiş olsun konu hakkında yeterli bilgim yok ama ankarada sadece tek oto bakmıyor ben göralı ve abcyi kullandım hiç sıkıntı yok lpg konusunda

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 23:03
arkadaşım senin sorun lpg. Başka birşeyden deil. Eğer tekrar sirkeleme olursa kutup başını çıkar o şekilde beklet aracı  tüpün sigortasını çıkar o da kutup başından giden kaploda göreceksin onu çıkar. Aracın kutup başını tak ve benzinde kullan bakim bi daha sirkeleme yapıyor mu? Tamamen lpg nin yazılımıyla alakalı.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 09:37
kankam_743,hunterakon diyor ki "bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg de de problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor " ve sen diyorsun ki "arkadaşım senin sorun lpg." LPG düğmesinden kapatıp benzine geçildikten sonra sigorta sökmeye gerek var mı?

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 14:27
badires arkadaşım okadar net ve güzel açıkladıki benim bir şey dememe gerek kalmadı:)
aracın lpg sinde hiç ama hiç bir problem yok aksine araç lpg de istediğim şekilde istediğim çekiş kabiliyetine sahip olarak atak seri gidiyor. ve cecoli ustamın dediği gibi kısık veya açık esnasında kesinlikle ama kesinlikle lamba yanmıyor.
bahtiyar arkadaşımın dediği gerçekten göral ve abc bakıyor ise ben tek oto ya adımımı gerçekten atmayacam göral evime daha yakın ama iş yerime tek oto yakın. iş yerinden izin alıp ben göral a giderim arkadaş ozamn bıktım bu tek oto dan yaa alırken dert giderken dert

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:31
Orjinalini yazan: hunterakon hunterakon Yazdı:

badires arkadaşım okadar net ve güzel açıkladıki benim bir şey dememe gerek kalmadı:)
aracın lpg sinde hiç ama hiç bir problem yok aksine araç lpg de istediğim şekilde istediğim çekiş kabiliyetine sahip olarak atak seri gidiyor. ve cecoli ustamın dediği gibi kısık veya açık esnasında kesinlikle ama kesinlikle lamba yanmıyor.
bahtiyar arkadaşımın dediği gerçekten göral ve abc bakıyor ise ben tek oto ya adımımı gerçekten atmayacam göral evime daha yakın ama iş yerime tek oto yakın. iş yerinden izin alıp ben göral a giderim arkadaş ozamn bıktım bu tek oto dan yaa alırken dert giderken dert

göral rapid e git konya yolu shell benzinliğin içinde orada mutlaka çözüm bulacaklardır.ama gitmeden önce randevu alırsan daha sağlam olur.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 19:49
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

kankam_743,hunterakon diyor ki "bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg de de problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor " ve sen diyorsun ki "arkadaşım senin sorun lpg." LPG düğmesinden kapatıp benzine geçildikten sonra sigorta sökmeye gerek var mı?
sorun du orda zaten lpg yazılımı aracı ilk çalıştırdığımızda aracın benzinde iken yaktığı yakıt oranını değiştirşyor ve sonuç sirkeleme stop etmeler. Benim araç lpg ye geçene kadar bezen defalarca stop ediyor lpg ye geçtikten sonra da tık yok şimdi benim sorunum motordan mı? alakası yok lpg nin sigortasını çıkardım kutup başını çıkardım taktım şu an benzinde 1 haftadır bikere olsun stop etmedi. Gidip yeni yazılım attıracam. Demek istediğim dene ve hala sirkeleme yapacak mı? Tabi cem usta daha iyi bilir onun yorumunu almak lazım.

Mesajı Yazan: flash296
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 00:59
kuzen aynı problem bende de oldu... sök at şu lpg yi... ben öyle yaptım.. sende yap.... benimki GTI... aslan besleyen yemini düşünmesin arkadaş... arabanın orjinali nasılsa öyle kalsın... laanet olsun lpg ye... ne geldiyse başıma lpg den sonra geldi. hoş, benimde lpg de hiç bi sıkıntım yoktu ama, taktıktan sonra problemler başladı... son olarak krank mil sensörünü de değişeyim. o zaman tamam olcak ! saygılar herkese...

-------------
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 15:54
ya şimdi lpg yi sök at güzel ama olmuyor işte sonuçta baya bir para ödüyorsunuz ve lanet olsunki bizim benzinimiz altınla aynı değerde sanki uçak kullanıyoruzda benzin o yüzden pahalı kalitesi düşük litesi çok pahalı  mazda bir motor yapmış 1,3 benzinli motor 60 lt benzin ile bakın benzin diyorum 1800 km yol gidiyor !!! varmı ötesi abi 1800 km ne demek yaa 1 lt benzin ile 30 km yol şaka gibi mazda 3 e koyacaklarmış o motoru skyactiv diye satacam zararına gidecem alacam arkadaş:D

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 17:12
sirkeleme devam ediyor mu ? hunterakon

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:44
evet devam ediyor şuna dikkat ettim araç boşta debriyaja basıyorum gaza basıyorum 1000 devir üzerine bırakıyorum 2 3 sn sonra tıtıtıtıtp edip stop edecekmiş gibi oluyor sabah o işlemi beklemeden gidiyim dedim evin garajıda rampalı idi o rampayı çıkamadı tıkandı sonra bir anca açılı verdi

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:50

evet devam ediyor şuna dikkat ettim araç boşta debriyaja basıyorum gaza basıyorum 1000 devir üzerine bırakıyorum 2 3 sn sonra tıtıtıtıtp edip stop edecekmiş gibi oluyor sabah o işlemi beklemeden gidiyim dedim evin garajıda rampalı idi o rampayı çıkamadı tıkandı sonra bir anca açılı verdi

boğaz kelebeğine baktırdın mı o pislendiği zaman da tekliyor araç

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 15:06
Bak benim de benzinde devir düşüp sürekli istop edip duruyordu. Kutup başını çıkarıp 1 hafta benzinde gezdim sonra gidip yeniden lpg kaliprasyon attırdım  şu an 1 haftadır tık yok baya güzel oldu bilgin olsun dene derim hala ısrar ediyorum. Senin araç 2011 kaç kilotmetre de bilmiyorum aracın yeni aracın da neden sorun olsun ki?

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 15:19
Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

Bak benim de benzinde devir düşüp sürekli istop edip duruyordu. Kutup başını çıkarıp 1 hafta benzinde gezdim sonra gidip yeniden lpg kaliprasyon attırdım  şu an 1 haftadır tık yok baya güzel oldu bilgin olsun dene derim hala ısrar ediyorum. Senin araç 2011 kaç kilotmetre de bilmiyorum aracın yeni aracın da neden sorun olsun ki?

haklı olabilirsin ama birşeyi düzeltmek istiyorum, sıfır km araçlarda da sorun çıkabiliyor

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:10
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

haklı olabilirsin ama birşeyi düzeltmek istiyorum, sıfır km araçlarda da sorun çıkabiliyor
ii de adam tüp takana kadar birşey yok muş. ayrıca araç rodajını tamamlamış mtotordamn kaynaklandığını hiç zannetmiyorum çok mu zor benzin de denemek?

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 08:54

araç şu anda 5200 km de daha yep yeni ve dün akşam eve giderken araç güneş altındaydı çalıştırdım 2 sn sonra lpg ye geçti ve araç lpg dede rolantide durmadı bu sefer tam tersi devir yükselip indi 3 4 defa yaptı bir müddet sonra düzeldi.

sabahta işe giderken aracı çalıştırdım çok hafif sirkeleme vardı çok hafif debriyaja bastım fazlalaştı sonra stop etti:D git gide kötüleşiyor
5000 km deki aracın gaz kelebeğinde yada rolanti ayarlıyıcısında nasıl problem olur ve ayrıca ben bu problemi lpg cidemi çozdürecem yoksa pejo bayisindemi ama pejo bayisi araca bakmıyorki deli olacam yaa lpg cide ayardan diyo ayar atıyo devam ediyo ama şuanda aracın lpg de gitmesi okadar güzelki araç resmen yolda akıyor süper gidiyor sanki benzindeymişim gibi okadar güzel o yüzden lpg nin ayarınıda bozdurmak istemiyorum sorunu tam olarak bir anlasam başka bişi istemiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 08:56
kankam şölemi yapayım aracın lpgsinin sigortasını çıkartıyım aracı 1 hafta benzinde kullanıyım ? buda demek oluyorki lpg nin kalibrasyonunda sıkıntı var anladığm kadarıyla 1 haftanın sonunda o lpg ayarı fabrika ayarımı oluyor yoksa araç lpg de çalışmıyormu yada eski halinimi koruyacak yoksa sorun değil 200 liraya benzin deposunu doldururum düzelecekse eğer:D
ve 97 oktan benzin alayım diorum iyice yaksın performans yaksın

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:17

kankam şölemi yapayım aracın lpgsinin sigortasını çıkartıyım aracı 1 hafta benzinde kullanıyım ? buda demek oluyorki lpg nin kalibrasyonunda sıkıntı var anladığm kadarıyla 1 haftanın sonunda o lpg ayarı fabrika ayarımı oluyor yoksa araç lpg de çalışmıyormu yada eski halinimi koruyacak yoksa sorun değil 200 liraya benzin deposunu doldururum düzelecekse eğer:D
97 oktana gerek yokmuş motor ona göre değilmiş  (msj yanlış oldu silinebilir)

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:20
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

[QUOTE=hunterakon]kankam şölemi yapayım aracın lpgsinin sigortasını çıkartıyım aracı 1 hafta benzinde kullanıyım ? buda demek oluyorki lpg nin kalibrasyonunda sıkıntı var anladığm kadarıyla 1 haftanın sonunda o lpg ayarı fabrika ayarımı oluyor yoksa araç lpg de çalışmıyormu yada eski halinimi koruyacak yoksa sorun değil 200 liraya benzin deposunu doldururum düzelecekse eğer:D
97 oktana gerek yokmuş motor ona göre değilmiş  / göralın rapıd bölümü lpgye bakıyor ama bi ayara 50lira istiyorlar abcninde lpg ile ilgilenen yeri var ama onun hakkında çok bilgim yok  ama sıfır olsada benzinde sorunlu çalışıyorsa bence rolanti ile ilgili bi sorun var /(msj düzeltildi başlığa bakmamışım )

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 18:05

Bak benim aracım 145 binde 5-6 aydır tüp takılı. son 2-3 aydır sabahları özellikle aracı çalıştırıyorum tam gaza basacakken araç benzinde istop ediyordu neyse geri gaza basıp çalıştırıyordum gaza basmadan da çalışmıyordu. Hala benzinde giderken vites değiştştirecem  debriyaja basıyom gene istop tüpe geçtikten tık yok yani en ufak bi sorun yaşamıyodum. Ben de senin gibi motordan zannedip tüpçüye hiç gitmedim. Kimileri oksijen sensöru dedi kimileri bilmem ne motoru elletmedim. Ne zaman ki forumdan birinin başına aynı şeyin geldiğini ismini hatırlamıyorum ve nasıl çözdüğünü görene keder. Şöyle çözümü söylüyorum, tüpün sigortasını çıkardım(çünkü tüp daha sonraları kendi kendine devreye girebiliyor) çıkardım bu sigorta akünün + pozitif kutbundan tüpe çekilmiş kablo üzerinde çek onu daha sonra aracın kutup başını çıkardım(+) eve çıktım ve ertesi sabah kutup başını çıkarıp benzinde 1 hafta benzinde gezdim ne bir stop nede rölantide bir bozukluk aracım eski benzinli haline döndü. Daha sonra atiker lpg bayisine gittim tüpün sigortasını ellerine verip yeniden kaliprasyon istedim neyse kaliprasyonu attılar onlar seninkiler gibi aynı hikayeyi anlattılar yok motordan yok bilmem neden. Ordan da gitmişken sanayide boğaz kelebeğin temizleyici sıktırdım. ve 10 gündür hiçbir sorun yaşamadım ve şu an tüp de kullanıyorum. bilgilerine dene ve sonucu yaz lütfen.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 19:14
hmm ozamn tamam yarın tüpçüye gidip lpg nin sigortasını çıkartıyorum 1 hafta benzinde kullanıyorum(yeni remus performans eksoz takmıştım üstüne iyi gider haaa:D) sonra lpg ayarı yaptırıyorum ok anlaşıldı ben yine gelişmeleri aktaracağım teşşekürler

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:02

hmm ozamn tamam yarın tüpçüye gidip lpg nin sigortasını çıkartıyorum 1 hafta benzinde kullanıyorum(yeni remus performans eksoz takmıştım üstüne iyi gider haaa:D) sonra lpg ayarı yaptırıyorum ok anlaşıldı ben yine gelişmeleri aktaracağım teşşekürler
:)) sigorta çok basit kendin çıkar hiç anlamayan bile çıkarır aküye çok yakın bir yerde. mavi yada yeşil bir sigorta üstünde palstik kapak vardır. Kutup başını çıkarmayı da unutma.ok.lpg ciye gidersen aklını çelerler :))

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:44

:)) sigorta çok basit kendin çıkar hiç anlamayan bile çıkarır aküye çok yakın bir yerde. mavi yada yeşil bir sigorta üstünde palstik kapak vardır. Kutup başını çıkarmayı da unutma.ok.lpg ciye gidersen aklını çelerler :))
ya lpgciye gitmemdeki sebeb aynı iş yerinde çalışıyoruz :D onlar yapsın onların sorumluğunda olsun sonra sen yaptın bozdun demesinler diye:D

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 23:06

bence lpg nin ayarlarında olabilir.

ayarları çok kısık ise motor tam ısınmadan lpg ye geçerken gaz az geldiği için motor silkeliyor olabilir. tabi yanlış biliyor ve yanlız yönlendiriyor olabilirim. Cem abi ile bu konuyu görüştün mü

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 01:58
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

ama lpg de cok kısık olmus olsa fakır karısımdan dolayı arıza ısıgı yanmazmıydı ???
benım kafam karıstı sımdı :))

oncelıkle sadece benzınde sılkeleme oldugu soylemıssın. sonra lpg cıye gıtmıssın. lpg nın ayarı bozuk yada duzgun olsada benzınle calısmasına etkı etmez. benzınde sılkelıyorsa onun sebebıne bakmak gerek.
CeColi--
iki yorumu var fakat daha yazmadı.

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 11:11
gözetliyor fakat yorum yapmıyor ben farkındayım:Dkonu başlığını yanlış yazdığımı söylemişti düzeltmiş hatta kendi sirkeleme değil silkeleme olaarak
şimdi şuna açıklık getireyim
aracın bu şikayetten dolayı lpg ayarı çok açık olabilir dediler kıstılar bu sefer araç gitmemeye başladı.sorunda düzelmedi.
geri eski haline getirin dedim getiremediler bir kaç defa akü kutup başını fln söktüler format attılar düzelmedi.
sonra çok kısık olabilir açmak gerek dediler bu sefer landirenzonun ana bayisine gittim şuana kadar yanlış program attıklarını belirttiler düzgününü attılar araçta bir hızlanma serilenme oldu çok güzel oldu aslında ama silkeleme devam etti malesef şimdi bugünden itibaren 1 hafta benzinde takılacam düzelmesini beklemekteyim.

-------------

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 13:47
uzun süreli lpg kullanımında enjeksıyon uclarının tıkandıgını duymustum ve benzın kalıtesız bı yerden alındıgında benzın fıltresı benzın pompası enjeksıyonlarda tıkanıklıga buda benzınde aracın sallanması rolantı bozuklugu veya cekıste dusme gıbı problemler gorunmekte once benzın fıltresıne bakarsan daha ıyı olurdu lpg ıle teklemeyıp benzınde sallaması cok anlamsız lpg ayarıyla alakası yok bence sıgorta cıkart tak fark etmez bana kalırsa aracın benzınde daha ıyı gıtmesı gerekırken tekleme yapıyor benzın sevıyesını asagılarda kullanma depoda pıslık olabılır

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 17:47
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

uzun süreli lpg kullanımında enjeksıyon uclarının tıkandıgını duymustum ve benzın kalıtesız bı yerden alındıgında benzın fıltresı benzın pompası enjeksıyonlarda tıkanıklıga buda benzınde aracın sallanması rolantı bozuklugu veya cekıste dusme gıbı problemler gorunmekte once benzın fıltresıne bakarsan daha ıyı olurdu lpg ıle teklemeyıp benzınde sallaması cok anlamsız lpg ayarıyla alakası yok bence sıgorta cıkart tak fark etmez bana kalırsa aracın benzınde daha ıyı gıtmesı gerekırken tekleme yapıyor benzın sevıyesını asagılarda kullanma depoda pıslık olabılır
öle diyosun ama benim yazdıklarımı gördün mü? ayrıca senin dediklerin kalıplaşmış şeyler 200 tane lpg ciye sor senle aynı şeyi diyecektir benzinden motordan diyecek alakası yok, onlar sadece montajını yapıp gönderiyorlar mototra bir bütün olarak bakamıyorlar maalesef. Onları dinleseydim motorda değişmeyecek parça kalmıyacaktı illa servise git diyorlar. Servis te lpg yi sök öyle gel diyor bakmam diyor ne yapacan ?

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 17:59

gözetliyor fakat yorum yapmıyor ben farkındayım:Dkonu başlığını yanlış yazdığımı söylemişti düzeltmiş hatta kendi sirkeleme değil silkeleme olaarak
şimdi şuna açıklık getireyim
aracın bu şikayetten dolayı lpg ayarı çok açık olabilir dediler kıstılar bu sefer araç gitmemeye başladı.sorunda düzelmedi.
geri eski haline getirin dedim getiremediler bir kaç defa akü kutup başını fln söktüler format attılar düzelmedi.
sonra çok kısık olabilir açmak gerek dediler bu sefer landirenzonun ana bayisine gittim şuana kadar yanlış program attıklarını belirttiler düzgününü attılar araçta bir hızlanma serilenme oldu çok güzel oldu aslında ama silkeleme devam etti malesef şimdi bugünden itibaren 1 hafta benzinde takılacam düzelmesini beklemekteyim.
dostum aynen öyle yap aküyü de kutup başını sküp bi gece bekletmeyi unutma. teyip kodunu falan biliyorsundur umarım.

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:16
araçta jvc marka süper teyp var orjinalini söktüm attım ben :Dama o teypin ayarı çok uzun iş yaa:D yoksa saat tarih ayarı bişi değil güncel olarak aktaracağım tekrar teşşekürler

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:19

araçta jvc marka süper teyp var orjinalini söktüm attım ben :Dama o teypin ayarı çok uzun iş yaa:D yoksa saat tarih ayarı bişi değil güncel olarak aktaracağım tekrar teşşekürler
ne? SırıtmaSırıtma işler karıştı. Dostum ne yaptın aldın mı benzine.

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 20:58
evet yapacak bişi yok işin en kolayından başlayarak gidicem eğer düzelirse zaten ne yapacağımı biliyorum o lpg yi takana ben apolet takacam:D
1500 lira para verecem 20 milyarlık arabam arıza yapacak söker atarım o lpg yi :D
bakacaz yaa yapacak bişi yok bekleyecez

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 23:27

evet yapacak bişi yok işin en kolayından başlayarak gidicem eğer düzelirse zaten ne yapacağımı biliyorum o lpg yi takana ben apolet takacam:D
1500 lira para verecem 20 milyarlık arabam arıza yapacak söker atarım o lpg yi :D
bakacaz yaa yapacak bişi yok bekleyecez
haklısın bende baya soğumuştum şimdi çok şükür düzeldi :))

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 13:31
eveeet pejo rapide gittim sağolsunlar esra diye bir hanfendi vardı çok yardımcı oldu çok teşşekürler ona ustalarda çok iyiydi aracı beklettik soğudu baktık herhangi bir arıza kaydına raslatmadı enjektörlere probram atacaktı o programda güncel çıktı ne varsa lpg sisteminden dolayı dedi bende eve geçtim açıkögretim sınavından sonra vaktim olursa lpg ana bayisine gidip bunu belirteceğim ve yeniden program atıp orjinal ayarlarına getireceklermiş bende sizlerinde tavsiyesiyle kutup başını söktüm lpg sigortasınında söktüm yarın sabah a kadar bekleyecem sonrasında benzinde kullanacam eğer problemler azalmaya başlarsa ben bu lpg yi söküp iade edecem bukadar basit gidip o rapide orda taktıracam lpg yi brc taktıracam sanırım başka yolu kalmadı:D tüketici hakları gereği bir mamülden memnun kalmaz iseniz yada arızalar 3 defa tekrar ederse iade hakkınız var ki benimki 3 değil 4 oldu:D 3 defa satan bayi 1 defa ana bayi işlem yaptı çözemediler çözülemedi nese lafı uzatmadan gelişmeleri anbean aktacağım

-------------

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 13:34
lpg dert işte arkadaş..ya benzinli yada dizel bence..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2011 Saat 16:22
hunterakon son durum nedir:))

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2011 Saat 19:41
durum kötü hiç bir değişiklik yok bugün benzinde 4.gün bitti sabah ve akşam çalışması aynı silkeleme devam ediyor :(ne yapacam bilmiyorum
son şans olarak pazar günü eğer düzelme olmaz ise gaz kelebeğini rolanti ayarlıyıcısını söküp temizleyeceğim başka yolu kalmadı

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:02
hundertakon; forumda " http://forum.peugeotturkey.com/member_profile.asp?PF=5421" rel="nofollow - oguz6578 " arkadaşımızın silkeleme sorunun gördümde aklıma sen geldin. problemi dinamoyu değiştirerek çözmüş, senin aracın yeni olabilir bu yüzden ne alaka denebilir ama sonuçda kul yapısı bozulabilir diye düşünüyorum.

http://forum.peugeotturkey.com/member_profile.asp?PF=5421" rel="nofollow - oguz6578  arkadaşımızın mesajı aynen şöyle;

arkadaşlar bugun gittim ölçüm yapıldı fln voltaj fln tamam ama amper değerleri çok çok yüksekti bağladığımız makinanın sigortaları bile patladı 2 kere :)))  Şarj dinamosunda zaten işlem vardı garanti olsun diye dinamoyu değiştirdik sıfırladık şuan herhangi bir sorun yok gene bir call center vakası yaşadık ne kdar böyle gidecek bilemiyorum (Babam beni arabaya bağlayıp deniz gören büyük bi tepeden atar en kısa sürede)....

-------------

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:34
Orjinalini yazan: eren8er eren8er Yazdı:

sonuna kadar haklısın

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:40

hmm ozamn şöyle diyim göral rapide götürdüm ben arabayı pc ye bağladılar herhangi bir sorunu yoktu ben zannediyorum bu işte mekanik bir sorun var.ya bu aletin sibobları yandı ki hiç sanmıyorum yada gaz kelebeği rolanti ayarlıyıcısı kirlendi yani mekanik bir sorun var araçta çünkü okadar saçmaki bu alet debriyaja basınca yani araç yükü boş olduğu zaman (araç durur vaziyette) yapıyor.araç debriyaja basmadan yaptığı tepki ise silkeleme(çok hafif) debriyaja basınca hopbidi hopbidi oynaşalım kız gibi rolanti dans ediyor:D videosunu çektim en kısa sürede ekleyeceğim sayfanın başına

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:40
Orjinalini yazan: beyazzzzz beyazzzzz Yazdı:

sonuna kadar haklısın

beyazzzzzz senin aracının aynı motoru ve otomatik şanzımanı bende de var ama ben bu lpg konusunda size katılmıyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 12:02

Orjinalini yazan: beyazzzzz beyazzzzz Yazdı:

sonuna kadar haklısın

beyazzzzzz senin aracının aynı motoru ve otomatik şanzımanı bende de var ama ben bu lpg konusunda size katılmıyorum.
öncelikle bu lpg den olmadığı kesin ve kanıtlanmıştır:D araçta 5 gündür lpg yok söktürdüm şuanda benzinde ben artık yavaş yavaş sıkıntının bir önceki msj dada belirttiğim gibi gaz kelebeğinden olduğunu tahmin ediyorum bakacaz
ve ayrıca şundan eminim aracın lpg sistemi çok iyi montajlanırsa o lpg araca güç performans katıyor ben benzin ile lpg arasında performans farkınını kesinlikle fark edemedim öle bişi yoktu. 180 nide gördüm lpgde banamısın demiyordu benzinli ile 170  i gördüm sanki " ya abi bırak daha basma gitmiyorum" diyordu:D
o yüzden lpg benzin dizel diye bir ayrım yapmaya gerek yok
3 sene sonra mazda skyactive 1,3 benzinli 60 litre benzin ile 1800 km yol giden araba çıkartıyor ozamn dizel diye bir kavram kalacağını ben pek zannetmiyorum:D

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 14:46
gaz kelebeğini söktük inanılmaz derecede kurum bağlamıştı :) üstelik o kelebeğe bağlanan soketin üzerinde nem vardı. temizlendi şimdi akşamı bekleyeceğim eve giderken herşey ortaya çıkacak.hatta farkını gördüm diyebilirim gaz pedalı daha bir hassas oldu dokunduğum anda fişekliyordu:D

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 14:54

gaz kelebeğini söktük inanılmaz derecede kurum bağlamıştı :) üstelik o kelebeğe bağlanan soketin üzerinde nem vardı. temizlendi şimdi akşamı bekleyeceğim eve giderken herşey ortaya çıkacak.hatta farkını gördüm diyebilirim gaz pedalı daha bir hassas oldu dokunduğum anda fişekliyordu:D

aracın yeni olmasına rağmen gaz kelebeğinin bukadar çabuk pislenmesi bence normal değil bunun sebebi nedir acaba.

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 14:57

keşke sebebini bilebilsem ben nereye fatura edeceğimi biliyorum:D

lpg firması bizde bişi yok diyorlar
pejo firması benzinde bişi yok lpg den diyorlar herkez birbirine atıyor suçu ama
sorunu çözen tek firma var OPEL firması:D teşşekürler adaşım ustam osman ustama :D

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 15:00

keşke sebebini bilebilsem ben nereye fatura edeceğimi biliyorum:D

lpg firması bizde bişi yok diyorlar
pejo firması benzinde bişi yok lpg den diyorlar herkez birbirine atıyor suçu ama
sorunu çözen tek firma var OPEL firması:D teşşekürler adaşım ustam osman ustama :D

araç kaç km de ve kaç km si lpg de kullandın?

doğrudur lpg li araçlarda gaz kelebeği biraz daha çabuk pislenebiliyor. ama en az bi 5.000 km yapman lazım senin okadar oldumu.

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 15:56
5400 km de 2000km de lpg taktırdım

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 16:03

5400 km de 2000km de lpg taktırdım

bence bukadar kısa zamanda bukadar pislenmesi normal değil bu konuyu iyice araştırmalısın.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:00
arkadaşlar durum düzelmeyince araya torpil koymak gerekiyormuşki aracı iyi bir servise verdiğimi düşünüyorum.
ABC pejo servisine şimdiden teşşekür ederim aracın dün onlara teslim ettim problemle ile ilgili ilgileneceklerini söylediler ve inceliyorlar en azından biz bakamayız biz bulamayız söktür gel gibi geçiştirme olmadı.zaten lpgyi iptal ettirmiştim.güzel bir servisi var çok büyük servis danışmanları ve ustaları gerçekten çok iyiler.araç ile şuan yapılmış bir işlem yok bana haber verilmedi fakat araçla ilgileniliyor bundan mutluyum varsın 1 haftada çözülsün önemli değil beklerim ben bilgisini vereyim dedim sizlere
ben pejo kullanıcısı olarak
sizlere
ABC servisini tavsiye ederim

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:11
inşallah düzelir haberlerini bekliyoruz.

-------------

Mesajı Yazan: denizcAn
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:20
Yazık Etmişsin Arabaya Buna Yapacağın Masrafla Keşke Dizel Alsaydın.

-------------
Deniz Can KARAKUŞ
Peugeot 206+(Plus)2011 Comfort 1.4 Dıesel 70HP (İNCİ SİYAH)

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 11:58
hüsran hüsran
koskoca abc bile bırak arızayı düzeltmeyi arızayı görememiş!!! araç orda 1 gün kaldı sabah çalıştırmışlar arızayı görememişler yalan o arıza 1 gün yapıp 2 gün yapmamazlık yapmıyor her gün her motor soğuk iken yapıyor gaz kelebeği alıştırması yapmışlar sözdeki onada inanmıyorum düzeleceğini umut ediyoruz diyorlar komik yaa.Kapılardan içeriye su alıyor dedim kapı lastikleri değiştirildi dediler bakın dikkatinizi çekiyorum değiştirdik dediler yaptıkları iş sadece kapının ayarını içeri almışlar evet yanlış değil değiştirdik dedikleri kapı lastiklerini içeri almışlar daha beter olmuş kamyon kapısı bukadar rahatsız değildir.allahtan bu işlerin içindeyimde gittim kapının ayarını geri düzelttim çok ama çok kırıldım bukadarını beklemiyorum arıza son sürat devam ediyor artık hiç bişi yapmayacam ABC-Göral-lpgciler bu işi bulamadılarsa fransayamı yazayım fransca tercüman tutucam gönderecem artık kimse ARIZAYI GÖREMEDİK.TAHMİN EDİYORUZ GAZ KELEBEĞİNDEN ALIŞTIRMA YAPTIK  dediler. bir kaç gün sonra ararlar beni ben ne diyeceğimi biliyorum birde araya servis müdürünü koymuştuk demekki bi faydası olmamış.yazık çok yazık

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 12:07

hüsran hüsran
koskoca abc bile bırak arızayı düzeltmeyi arızayı görememiş!!! araç orda 1 gün kaldı sabah çalıştırmışlar arızayı görememişler yalan o arıza 1 gün yapıp 2 gün yapmamazlık yapmıyor her gün her motor soğuk iken yapıyor gaz kelebeği alıştırması yapmışlar sözdeki onada inanmıyorum düzeleceğini umut ediyoruz diyorlar komik yaa.Kapılardan içeriye su alıyor dedim kapı lastikleri değiştirildi dediler bakın dikkatinizi çekiyorum değiştirdik dediler yaptıkları iş sadece kapının ayarını içeri almışlar evet yanlış değil değiştirdik dedikleri kapı lastiklerini içeri almışlar daha beter olmuş kamyon kapısı bukadar rahatsız değildir.allahtan bu işlerin içindeyimde gittim kapının ayarını geri düzelttim çok ama çok kırıldım bukadarını beklemiyorum arıza son sürat devam ediyor artık hiç bişi yapmayacam ABC-Göral-lpgciler bu işi bulamadılarsa fransayamı yazayım fransca tercüman tutucam gönderecem artık kimse ARIZAYI GÖREMEDİK.TAHMİN EDİYORUZ GAZ KELEBEĞİNDEN ALIŞTIRMA YAPTIK  dediler. bir kaç gün sonra ararlar beni ben ne diyeceğimi biliyorum birde araya servis müdürünü koymuştuk demekki bi faydası olmamış.yazık çok yazık

Oncelıkle gecmıs olsun. Yanlıs anlama ama ılk gıttıgınde cok ılgılendıklerını memnun kaldıgını ınsallah cozulecegını soylemıstın. Sanıyorumkı husrana ugradın... Umarım problemın cozulur

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 13:21
bence fransaya yazmalısın.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 18:11
cogunluga katılıyorum arkadasım lpg den olabılır ayarı kısıksa yapar cunku sıralı sıstem otogazda marsa basıldıgında ılk benzınle calısır daha sonra lpg ye gecer saten bılıosunuz bunu sız lpg ayarlarınızı kontrol ettırın

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 10:47
yok yok yok problem ile ilgili mailto:sizinsesiniz@pejo" rel="nofollow - sizinsesiniz@pejo ya mail attım aradılar tekrar çağırdılar gittim yine hüsran yapacak bişi yok diyorlar arızalı bir parça yok ne yapalım diyorlar arızayı yine göremediklerini belirtiyorlar atölye şefi söyledi bunu. arıza bende yapıyor onlarda yapamıyor yada göremiyorlar gaz kelebeği alıştırmasını yapıyorlarmış ama sorun geçmiyor lpg den diyorlar komple lpg sistemini söktürdüm problem yine devam ediyor.araç ilk çalışmadan sonra lpg ye geçtikten sonra problem farklılışıyor gaz yemiyor kesik kesik geliyor sonra sanki bişi tıkanmış gibi sonradan açılıyor arıza lambasıda yanmıyor işin garip tarafı bir parça arızalansa değiştittiricem ama ne yapacam artık bilemiyorum yaa

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 11:36
lpg sökmene rağmen yapıyorsa servisin mutlaka bulması lazım. hiç değilse bilgisayara bağlı kalmadan deneme yanılma ile yapması gerekiyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 09:24
adamlar kestirip atıyor problemi göremedik diye yani problemi çözmeyi geçtim daha görememişler
halbuki 2 sefer dedim 1 seferrde yazılı olarak dedim debriyaja basılı tutup 5 sn bekleyeceksiniz araç 30 sn ısındıktan sonra hiç bir şey yapmıyor diye ama onlar çalıştırıp aracı ısıtıp öle deniyorlarmış ya artık hakkaten sıkıldım ben yaa soğumaya başladım çalışıyor olmasam aracın başında durup ben onlara arızayı gösterecem ama olmuyor işte izinde alamıyorum okadar
artık arıza ilerleyene kadar parça bozulana kadar bekleyecem inş biryeri bozulurda ozamn arıza yok derler

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 09:47
Sn hunterakon bir iki gun daha sabretmeni istiyorum. Bir arastirma icerisindeyim probleminle ilgili. Haber verecegim.

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 10:20

koliva inşallah olumlu yorumlar ve sonuçlar ile gelirsin,

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 11:12
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Sn hunterakon bir iki gun daha sabretmeni istiyorum. Bir arastirma icerisindeyim probleminle ilgili. Haber verecegim.
büyük merakla beklemekteyim teşşekür ederim ilginiz için
saygılar

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 21:08
Sn hunterakon, uzgunum ama maalesef hic bir bilgiye ulasamadim.

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 21:53
Ermm

bende yakından takip ediyorum üzücü bir haber,

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 16:30
:( pejo tarihinde bulunamayan problem olarak tarihe altın harflerle yazılacağım buda bir başarı oda geldi beni buldu:D ya bide bişi diycem bu 206+ ı sadece lpg de benmi kullanıyorum başka kullanıcı lpg kullanıcısı yokmu ?
varsada geldide benimi buldu

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 17:31
öncelikle büyük geçmiş olsun. hiç anlamıyorum bu işlere yeniyim ve sadece öğrenmek için soruyorum: lpg nin yanması için gerekli olan hava karışımı benzin ile aynı mı (zannetmiyorum aynı olacağını ama sorayım dedim)  

bunu sormamdaki maksat madem bu yeni nesil arabalar beyinli, diyelim ki lpg için fazla hava gerekiyor,benzine aynı miktarda hava göndermeye çalışıyorsa alet, patlama istenen verimde olmayabilir, dolayısıyla bu tarz sorunlar çıkarabilir.

yine altını çiziyorum sadece sesli düşünüyorum içten yanmalı motorlar üzerine sadece bir dönem ders altım ve arabama yeni ısınıyorum:) eğer hatam varsa düzeltin, maksadım bilginlik taslamak değil sadece ortaya atabildiğimiz kadar olasılık atıp doğru cevaba ulaşmaya yaklaşmak ki arkadaşımızın derdi çözüme ulaşabilsin yoksa çok yazık olur:(

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2011 Saat 16:03
mustafa arkadaşım %100 mantıklı ve doğru söylüyorsun lpg deki karışım ile benzindeki karışım tutmuyor ve gaz kelebeğinin ayarını bozuyor ayarlayamıyor kendini ve tekliyor silkeliyor.benimde mastertech usta gibi bir bilgim yok ama lise ve üniversiteyi bu meslek üzerine okudum mantıklı düşününce seninle aynı fikirde olduğumu biliyorum fakat lpg yi iptal ettikten sonra 1 hafta kadar uzun bir süre benzinde gittim hergün arabayı kullandım en ufak bir düzelme yoktuki 1 haftanın ertesi günü benzinde olarak servise götürdüm gaz kelebek alıştırması yaptılar sonuç aynı değişen yok biri çıkıp deseki senin arızan şu bunu değiştir düzelcek vallaha yapacam yada ben arabayı zorlayıp motorunu yakacamki bunu hiç yapmak istemiyorm.

-------------

Mesajı Yazan: aslanparcası
Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2011 Saat 20:08
Çok ilginç bir konu ve pejo için yüz karası servisler bence. Bu nasıl bir iş ya adamlar garanti kapsamındaki arabalarının arızasını bulamıyor. Ateşleme bobini arızası olabilirmiki acaba?

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2011 Saat 20:16
Orjinalini yazan: aslanparcası aslanparcası Yazdı:

Çok ilginç bir konu ve pejo için yüz karası servisler bence. Bu nasıl bir iş ya adamlar garanti kapsamındaki arabalarının arızasını bulamıyor. Ateşleme bobini arızası olabilirmiki acaba?

yanlız motor soğuk iken yapıyormuş, eğer bobinden olsa sürekli yapmazmı ?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Temmuz 2011 Saat 19:18
bobinden değil o kesin
ben size bir liste yapsam bakmadık yer kaldımı diye sorarsınız:D
bobin bujiler gaz kelebeği rolanti ayarlıyıcı lpg sistemi ve bir kaç defa arıza varmı yokmu diye pc ye bağladılar
söylentiler ise şunlar
-lpg sistemi araç benzinde iken enjektörlerden içeri hava kaçırıyor dediler---bundan olmadığı enjektörlere giden hortumu sökerek yaptılar.
-bujiler arızalı dediler---5000 km deki aracın bujileri arızalı olmaz dediler  bujiler söküldü bakıldı problem yok
-aracın subablarına yağmı atıyor kurumu kalıyor ıslatıyormu öle bişi dediler---yağ yakması yok,su da eksilme yok,araç ısındığı zaman hiç bir problem yok:D
-lpg gaz kelebeğinin ayarını bozuyor dediler---1 hafta lpg iptal şekilde kullanıldı gaz kelebeği alıştırıldı problem son sürat devam:D
-servisin bir dediğide aracınız lpg den dolayı böyle diyorlar araçlarımız lpg yi kaldırmıyor diyorlar.lpg den yaptığını söyliyorlar ama arızayı göremedik diyorlar.tamam ozamn lpgden yapıyor ama neyi bozuyorda böle oluyor değiştirelim bozuk olan neyse bakalım düzelcekmi :D
artık vallahi yoruldum yaa usandım sadece ama sadece şuna seviniyorum araç lpg de 13krş yakıyor:D
başka hiç bir olumlu yanı yok:D

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 14:54
arkadaşlar dün başıma bişi geldi aracı yıkayayım dedim aldım hortumu elime motoru fln yakadım hortumla güzelce hertarafı su yaptım aracı çalıştırdım o malum problem dahada nüksetti bende bağlantılı olarak aklıma gelen artık aracın neresinden su giriyorsa yada hava ordan bir yerden giriyorsa problem yapıyor çünkü ben %100 eminimki bu gaz kelebeğinden değil çünkü gaza basılı tuttugunuzda araç tekliyor gaz kelebeği sabit kalıp motor tekliyor buda ateşleme ile ilgili olduğunun bana kalırsa bir başka yüzü ve ben bu günden itibaren ateşleme sistemine odaklanacağım kendi çabamla bilgimle becerimle o gaz kelebek bölümünden başlayarak parçaları söküp tek tek kontrol edicem lpg enjektörlerinin manifolda bağlı olduğu yerde kaçak olma ihtimalide var çünkü yıkadıktan sonra ordan suda girdiki araçta tekleme yaptı uzun lafın kısası en kısa sürede bu işlemi yapacam ve bilgilendireceğim...

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 08:48
problem çözülmüştür açıklaması 1.msjdadır saygılarla:)

-------------

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 08:53
Hadi hayırlısı olsun. :) 

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 08:59

Ben soylemıyoruz montajın onemı cok buyuk dıye. Bu lpg montajı ısı ustaların dusunduklerı kadar kolay degıl. En ufak bır yerden hava aldımı problem cıkabılıyor...

Neyse gecmıs olsun dıyelım... Sımdı lpg ısını ne yapacaksın ???

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 09:12
sağolun teşşekürler.
evet montaj çok önemli küçüçük bir kablo parçası yanlış bağlandığı için sıkıntı oluyormuş:)
ankara bölge bayisi olgun lpg var onlar montajını tekrar yapacaklar garanti kapsamında düzgün bir şekilde inş tekrar olmaz umut ediyorum :)

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 10:39
Seni sıfır aracından soğutmuştu bu olay resmen ya büyük geçmiş olsun abi çok sevindim adına:)

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 10:50

çok teşşekür ederim mustafa kardeş soğumak ne kelime satıyordum:D üstümden çok büyük bir yük kalktı yaa artık kafam rahat binebileceğim zaten araca bir okadarda aksesuar taktırdım çok canlı oldu şimdi keyfini süreceğim:D

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 10:53
Ohh keyif senin sür arabanı kazasız belasız kardeşim Angaranın asfalt çalışması bitmez yollarında:)

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 11:03
Gecmis olsun.

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 12:02
çok geçmiş olsun, halledilemeyen bir sorun olarak üzülüyordum.

yanlız yanlış hatırlamıyorsam daha önce söktürmüştün yinede düzelmemişti diye hatırlıyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 13:19

çok geçmiş olsun, halledilemeyen bir sorun olarak üzülüyordum.

yanlız yanlış hatırlamıyorsam daha önce söktürmüştün yinede düzelmemişti diye hatırlıyorum.
doğru sökülmüştü ama bobinin olduğu yerdeki kablolar değil sadece beyinden çıkan bir soket vardı o sökülmüştü düzelmemişti.bu sefer enjektörlerden bobine giden ve beyne giden tesisat yani elektrik tesisatları komple söküldü ve montajınıda şu saat itibari ile tekrar doğru bir şekilde yaptırdım şuan mutluyum hemde doğum günümün arefesinde:D süper birşey :D

-------------

Mesajı Yazan: frtkck
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 19:23
Sanırım aracımdaki arızanın aynısı 2004 model 1.4 triptonik xline benzinli 206 ,Aynı sorun ve bir türlü bulunamayan arıza benim aracımda da nüksetti ve sırf bu durumdan dolayı lpg sistemini söktürmüş eski sahibi ( Tabi bugün yetkili servise gidince öğrendim ) Sizinle aynı sorunu yaşıyoruz aracın bir ay kadar öncesinde motoru işini bilen bir şirketde yıkandı fakat sonrasında araçda stop etme problemi baş göstermeye başladı,ben ise hep kendimi suçladım motor yıkandıktasn sonra oldu diye.Fakat şimdi can alıcı nokta bugün yetkili serviste bilgisayara bağlandı arac fakat arıza kaydına rastlanamadı sonrasında aracın eski sahibininde aynı yetkili servise daha önce stop etme sorunu ile bir kaç defa geldiğini ve çözüm bulunamadığını gaz kelebeği temizlenmesi vb. tüm işlemleri uygulamışlar fakat çözüm bulunamamış. Konuyu okuduktan sonra gözümün önünde benim başımdan geçen seneryo ile aynı olduğunu gördüm :) Sadece oyuncular farklı  .Pazartesi servise gidip bobinden beyne giden tüm elektrik tesisatını söktürüp kontrol ettirteceğim sanırım yapmam gereken bu atladığım bi yer var ise lütfen yardımcı olun.Bu arada artık araç lpg siz kullanılıyor .Şimdiden verdiğiniz cevaplar ve ilgi alakanız için teşekkürler.

-------------
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 23:44
özel mesj dada bilgilendirdim ilk başta özeli okudum burda ayrıntıları gördüm bakılacak tek yer kalmış ateşleme bobini bujiler ve araç ısıntıkdan sonra bu problem devam ediyormu arada sıradamı yapıyor devamlımı yapıyor sen servise gittiğinde bu sorun orda yapıyormu yapmıyorsa problem yok diyebilirler (opelde çalıştığım için biliyorum arıza görünmüyorsa yoktur:D en basit kural benim aracımada serviste o muamele görmüştü:D) senin problemini usta veya ustalar çözemeyebilir çünkü aracı onlar kullanmıyor senin tarifine göre bakıyorlar sen usta gibi olup tavsiyelerle tahmin yürüterek yapmaya çalışmalısın diye düşünüyorum ben öyle yaptım yoksa bu arıza ömür boyu bende giderdi lpg bir defa takıldımı o iş bitiyor malesef ya bobin yada bobinin kablolarında sıkıntı oluyor uzun lafın kısası özeldede yazdığım uygulamaları denersen eğer sonuca ulaşacağını umut ediyorum...

-------------

Mesajı Yazan: frtkck
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 01:18
Ö.m. cevabın ve önerilerin için teşekkürler evet araç normal devrinde giderken birden devir düşüyor ve beklenen sonuç stop .Bugün aracla deneme sürüşüne bile cıktılar fakat yapmadı bilgisayarda da görünmüyor fakat uzun yola çıkacağım yakında biraz tedirginlik yok değil hani .

-------------
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 08:29
senin problem biraz benden farklı senin araç elektrik kesiyor motor devir sensörü olma ihtimalide var işin garip tarafı böle bir problemi görememeleri:)denk gelmemesi eğer yakalayabilirsen videoya çekmeyi dene birde ama senin araçta elektriksel bir problem var bu kesin gibi duruyor

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net