SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş  Google Google ile giriş

Araç Motor ısısı dalgalanma sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AhmetGk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AhmetGk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Doğrudan Bağlantısı Konu: Araç Motor ısısı dalgalanma sorunu
    Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2025 Saat 11:06
Merhaba arkadaşlar 
9 Ay önce 2013 model 508 1.6 e-hdi araç satın aldım. Aracı aldığımdan beri araç motor ısısı 90 derece de sabit kalmıyor genel olarak 80 ile 85 derece arasında geziyor.(şeihr içi kullanım uzun yol fark etmiyor) öncelikle termostat sorunu olabileceğini düşündüm ancak araç motor ısısı yeterli seviyelerde olması sebebi ve yaz aylarında olmamız sebebi ile üstünde durmadım. Ancak havalar soğudu aracım hala aynı şekilde 80-85 derece arasında oluyordu taki araç kaloriferi kullanmaya başlayana kadar.
Kalorifer açtığımda 80 üstü hızlarda akıcı şekilde giderken pek fazla sorun olmuyor 80 derece civarında kalıyor. Ancak dur kalk trafiğe girdiğimde aracın motor ısısı 70 derecelere kadar geriliyor. Bu durumları görünce termostattan olduğunu düşünerek yetkili servisten uyumlu termostat satın aldım ve dışarıda bir ustaya değiştirdim buna rağmen aracımda hiç bir değişiklik olmadı hala aynı sorunlar devam ediyor. 

termostat gövde olarak değişti
araç kolorifer ısı yeterli olmuyor.
usta termostatdan değilse devirdaim yada conta dedi ama bana hiç mantıklı gelmedi 
motor ısısı hiç bir zaman sabit kalmıyor 80 derece ile 85 derece arasında oynuyor. 90 dereceye yazın antalya tarafına giderken toros dağlarında araç yüklü full kilima ile  ve birazda zolayarak çıktığım yokuşlarda gördüm sadece oda kısa süreli 
araç fan kontrolü yapıyorum ancak hiç fan açmıyor gibi 
termostat değişiminden sonra usta termostat açmış araba dedi termostat çalışıyor diyor

daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı sizin araçlarınızda motor ısısı kaç derecede sabitleniyor. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum.

Yukarı Dön
Sponsor Bağlantısı

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.