|
|
206 yakıt tüketim değerlerim ( X-LİNE otomatik 206 |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
toprak83
1. Vites
Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2013 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 Saat 09:35 |
|
pejo 206 zavoli lpg...700km yol 150 tl gaz...ortalama 21-22 kuruş...1 lt lpg 12 km yol iyi bi deyer bana göre...
|
|
![]() |
|
SEZGIN72
1. Vites
Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 Saat 11:33 |
|
Dalgakıran Merhaba;
Açıklayıcı bilgilerine ve araştırmana aynen katılıyorum. Bende benzer bir araştırma yapıyorum. Bende de 2005 model X-Design-Otm var. Verdiğin değerler (benzin) benimki ile tamamen aynı. Hatta bu konuyu bu sabah başka bir konu altında da yazmıştım. Burada da paylaşmak istedim... Kolay Gelsin... ALINTI: Benim aracım otomatik 2005 X-Design. Aldığım her benzini ve litresini ve km'sini kayıt ediyorum. Ortalama 50 Tl (9,90 Lt) Benzin ile 120 km gidiyorum. Şehir içi-şehir dışı karma bir değer. O da 0,41 kr. yani ortalama 100 km'de 8,5-7,5 lt benzin yakıyor.
Senin değerlerinde çok yüksek sayılmaz. Eğer aracın manuel ise biraz daha az yakması gerekir diye düşünüyorum. Tabii sürüş tekniği de tüketimi etkiliyor. Birde benim şöyle bir tesbitim oldu. Bazı istasyonlar tam yakıt vermiyor. Sen 10 Lt aldığını zannediyorsun ama içeriye giden 9,5 - 9 lt olabilir. Yukarıda bahsettiğim gibi aldığım bütün benzini kayıt ederim. Bazı istasyonlardan benzin aldığımda 50 Tl'ye 100 km bile görmüyorum. O yüzden benzin alacağın yerleri ve markaları iyi tesbit etmen gerekir. Tabii bu tesbiti yaparken bir kerelik alım yapıP ona göre değerlendirmiyorum. 2-3 sefer alım yapıp her seferinde yüksek tüketim çıkıyorsa o istasyon benim için artık kara listededir. Benzini tam veren yerlerde 120 Km temiz gidiyorum. Genelde TOTAL veya BP tercih ediyorum. SHELL'den uzak duruyorum... Kolay gelsin... |
|
![]() |
|
dalgakıran
1. Vites
Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2014 Konum: Çerkezköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dalgakıran
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 12:27 |
|
şehir içi 500 km kullanımda 0.24 tl yakıyorum. Değerlerim çok iyi. arabamı sevdim..satmaya niyetim hiç yok :)
|
|
|
59 TT 034
Peugeot 206 2004 X-line |
|
![]() |
|
Ali1905
1. Vites
Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 14:53 |
|
lpg yi ne kadardan aliyorsunuz? birde hani sehirdesiniz??
|
|
![]() |
|
dalgakıran
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dalgakıran
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 Saat 12:01 |
2.70 den alıyorum Tekirdağ'dayım |
|
|
59 TT 034
|
![]() |
|
Ali1905
1. Vites
Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 Saat 19:34 |
|
hocam ya sizin hesaplamanizida yanlislik var yada sehirici dedigniz yerde hic trafik yok cunku sizin dedginize gore araciniz 100 km 'de 8.8 lt gaz yakiyor fakat zaten bizim aracimizin sehir icin benzindeki yakit tuketimi fabrika verisi 10 lt siz nasil olursa lpg ile arabanin benzindeki fabrika verisinden bile az yakiyorsunuz ? Ya hesaplamanizda yanlislik var yada kullandiginiz yerde hic trafik yok
/ben belki 30 depodur ayni olcumu yapiyor full sehir ici ve hep ayni yol istikameti hic degismiyor aracim sehir icinde LPG yi 2.50 ' den alinca 30 - 33 kurus arasi yakiyor buda yaklasik sehir ici 10 11 litre lpg yapiyor zaten herkesin yakitida bu seviyerlerde TAbi bu yazdiklarim otomatik 206'lar icin gecerli
Düzenleyen Ali1905 - 08 Ağustos 2014 Saat 19:35 |
|
![]() |
|
D.EAGLE
1. Vites
Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2013 Konum: UŞAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 Saat 23:11 |
|
bende lpg taktıracağım 1.4 peugeot var ama hangi marka taktıracağıma karar veremedim atiker diyorlar ama varmı başka önerisi olan veya bilen arkadaşlar yorum yaparlar ise sevinirim.
|
|
|
PUG 206 FELİNE 1.4 ReD'eViL
|
|
![]() |
|
dalgakıran
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dalgakıran
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2014 Saat 15:17 |
trafik yok evet. ve ben çok yumuşak basıyorum gaza otomatik kendisi atıyor zaten vites. ve hiç zorlamıyor bağırtmıyorum motoru. mesela şunu söylüm, kırklarline gittim geldim. 2.250 devirde gittim hep ve hiç zorlamadım. bu da 85 km hıza denk gelir. fren kullanmamaya çalıştım, gayet sakin kullandım. 0,183 tl yakmışım. :) tamami ile arabayı kullanmanıza bağlıdır. böylece km de 0,183 tl 1 Lt = 2,64 tl 100 km de 6,93 Lt yapıyor. sabredin yavaş gidin deneyin bakın ne kadar az yakıyor aracımız. Tamamı ile şehir içi de 0.23 tl yakıyorum. dediğin gibi defalarca denedim bende. sürekli de kullanıyorum. |
|
|
59 TT 034
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||